Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тести крок.doc
Скачиваний:
757
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
10.14 Mб
Скачать

5.:Інфаркт міокарда

№2933

Хворий К., 38 років, поступив до клініки з обширними ураженнями поверхневих та глибоких тканин і судин гомілки через 3 доби з моменту одержання травми. Отримував банальне лікування. К кінцю четвертої доби стан хворого почав прогресивно погіршуватися. З’явилася висока температура (38,9°С), тахікардія - 120 уд. на хв., АТ - 90/60 мм рт. ст. Анемія. Шкіра сіро-землистого кольору. Місце хвороби: шкіра навколо рани бліда, з відслоєнням епідермісу, м’язи вибухають в рану, темнокоричневого кольору, зловоний запах, швидко утворюється набряк гомілки. Яке ускладнення основного захворювання розвилося у хворого?

1.:Бешиха гомілки

2.:Розвиток анаеробної інфекції

3.:Абсцес гомілки

4.:Флегмона гомілки

5.:Серозне запалення тканин гомілки

№2934

Хворий П., 38 років, 3 доби тому порізав ногу, доставлений в важкому стані. Температура 38,7 °С, наявна ригідність потиличних м’язів, тризм, вимушене положення, розпираючий біль в рані. Який кліничний діагноз найбільше ймовірен?

1.:Менінгіт

2.:Загноювання рани

3.:Енцефаліт

4.:Анаеробна інфекція

5.:Правець

№2935

Хворий Т., 35 років, поступив до хірургічного відділення через 3 години з моменту одержання травми у задовільному стані з діагнозом: різана рана верхньої третини лівого стегна. Виконана первинна хірургічна обробка рани з накладанням первинного шва. Гладкий хід. На 7 добу зняли шви. Який вид загоювання рани в даному разі?

1.:Вторинне загоювання

2.:Грануляційна тканина

3.:Сполучна тканина

4.:Колоїдний рубець

5.:Первинне загоювання

№2936

Хворий 51 року 5 років тому оперований з приводу гострого калькульозного холециститу в ЦРЛ. Добу тому появився гострий, помірної інтенсивності біль в епігастральній ділянці, нудота, підвищення темпе- ратури до 38 о С з лихоманкою. Сьогодні появилась інтенсивна жовтяниця. Біль утримується. Температура 38,2° С. Об'єктивно: в епігастральній ділянці зформований серединний постлапаротомний рубець. Склери і шкіра жовтушні. В правій епігастральній ділянці помірна болючість і резистентність черевної стінки. Печінка + 1 см, гладка, дещо чутлива. Ваш найбільш вірогідний попередній

1.:Сиворотковий гепатит.

2.:Епідемічний гепатит.

3.:Холедохолітіаз. Холангіт.

4.:Рак головки підшлункової залози.

5.:Гемолітична жовтяниця.

№2937

У приймальне відділення доставлений хворий 49 років з потьмареною свідомістю і періодичними приступами клонічних судом. За словами родичів багато років хворів шлунком, не лікувався. За останній місяць у хворого була щоденна блювота, сильно схуд. Об'єктивно: виснажений, зневоднений, в епігастральній ділянці гіперпігментація шкіри, визначається шум "плескоту". Ваш найбільш вірогідний попередній діагноз? .

1.:Харчова токсикоінфекція.

2.:Рак стравоходу.

3.:Декомпенсований виразковий пілоростеноз.

4.:Рак шлунку.

5.:Заворот шлунку.

№2938

Хворому 46 років виконана операція з приводу защемленої пахової кили. Під час операції у мішку кили знайдено дві петлі тонкої кишки і невелика кількість світлого ексудату. Через 2 доби після операції появились ознаки перитоніту. Який найбільш вірогідно вид защемлення був у хворого?

1.:Копростаз.

2.:Калове.

3.:Пристінкове.

4.:Ретроградне.

5.:Еластичне.

№2939

До хірургічного відділення госпіталізовано хвору з діагнозом “Гострий холецистит”. Після госпіталізації в неї зявились озноб, гектичні підйоми температури, профузне потовиділення, жовтяниця. Про яке ускладнення гострого холецис-титу слід подумати в першу чергу?

1.:Гострий панкреатит

2.:Гострий папіліт

3.:Гнійний холангіт

4.:Перихоледохеальний лімфаденіт

5.:Нориця між жовчним міхуром та загальною жовчною протокою

№2940

Хворий доставлений у приймальний відділ у важкому стані: свідомість спутана, з рота виділяється пінисте харкотиння білого кольору зі специфічним запахом, шкіра ціанотична, волога, зіниці вузькі, артеріальний тиск 90/40 мм.рт.ст., частота серцевих скорочень 52 у хвилину. Запропонуйте попередній

1.:Отруєння фосфорорганічними речовинами

2.:Церебральна кома

3.:Набряк легень некардіального генезу