Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тести крок.doc
Скачиваний:
757
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
10.14 Mб
Скачать

1.:Прогресуюча стенокардія

2.:Стабільна стенокардія IV ФК

3.:Стабільна стенокардія II ФК

4.:Спонтанна стенокардія

5.:Стабільна стенокардія III ФК

№25

Хворий 30 років скаржиться на головний біль та серцебиття після емоційного стресу. Хворіє на гіпертонічну хворобу впродовж 2 років. При обстеженні хворий збуджений, гіперемія обличчя, шкіра зволожена. Пульс 100/хв, АТ180/90 мм рт. ст. Зафіксовано збільшення ударного та хвилинного об’єму крові. Що треба призначити хворому в першу чергу для купірування кризу?

1.:Апресін

2.:Дібазол

3.:Клофелін

4.:Фуросемід

5.:Обзідан

№26

У хворої 52 років впродовж 15 років підвищується АТ. Хвора регулярно не лікувалася. Мати хворої страждає на гіпертонічну хворобу. На ЕКГ - гіпертрофія лівого шлуночка. Останні 6 років АТ став постійно підвищеним до 175/100-180/110 мм рт. ст. Який найбільш важливий механізм стабілізації АТ?

1.:Активація ренін-альдостеронової системи

2.:Надмірна продукція кінінів та простагландинів

3.:Активація барорецепторів дуги аорти

4.:Підвищений викид вазопресину (АДГ)

5.:Активація симпатоадреналової системи

№27

У хворого 28 років болісність і припухлість колінного суглобу, задишка, перебої в діяльності серця. Верхівковий поштовх не зміщений, діастолічний шум над верхівкою і там же локальна вібрація грудної клітки в діастолу. Про яке захворювання можна думати?

1.:Ревматоїдний артрит з ураженням серця

2.:Фібринозний перикардит

3.:Стеноз мітрального отвору

4.:Недостатність клапанів аорти

5.:Недостатність мітрального клапана

№28

У хворого 56 років, наукового працівника, по декілька разів на день при ходьбі на відстані 100-150 м виникають стискаючі болі за грудиною тривалістю до 20 хвилин, знімаються нітрогліцерином. Об'єктивно: підвищеної вгодованості, межі серця в нормі, тони ритмічні, пульс 78/хв, АТ 130/80 мм рт. ст. На ЕКГ: згладжений Т у V4-V5. Про яке захворювання це може свідчити?

1.:Нестабільна стенокардія

2.:Стабільна стенокардія I ФК

3.:Стабільна стенокардія II ФК

4.:Стабільна стенокардія IV ФК

5.:Стабільна стенокардія III ФК

№29

Жінку 27 років турбують сильні головні болі, запаморочення, погіршення зору, часті носові кровотечі. Хворіє 2 роки. Пульс 68/хв, ритмічний, напружений. АТ на правій руці 280/140 мм рт. ст., на лівій руці 230/100 мм рт. ст. з незначними коливаннями впродовж 6 днів спостереження. Ліва межа відносної тупості серця на лівій передній аксилярній лінії, акцент ІІ тону над аортою. Вище пупка зліва вислуховується грубий систолічний шум. Який найбільш вірогідний генез артеріальної гіпертензії?

1.:Ендокринна

2.:Реноваскулярна

3.:Ренопаренхімна

4.:Есенціальна

5.:Гемодинамічна

№30

Чоловік 35 років звернувся до кардіолога з приводу серцебиття, болів в ділянці серця, запаморочення. Хворіє близько 10 років. При обстеженні виявили блідість шкірних покривів, наявність симптомів Мюссе і Квінке, діастолічний шум над аортою з розповсюдженням вліво і вниз. Який ще симптом характерний для цього захворювання?

1.:Малий твердий пульс

2.:Підсилена пульсація сонних артерій

3.:Гіпертрофія правого шлуночка

4.:Зменшення пульсового АТ

5.:Миготлива аритмія

№31

Чоловік 37 років скаржиться на серцебиття, задишку, перебої в роботі серця, запаморочення, швидку втомлюваність. При обстеженні виявили кардіомегалію, ослаблені тони серця, систолічний шум над верхівкою, ознаки декомпенсації IIА стадії. На ЕКГ миготлива аритмія, блокада лівої ніжки пучка Гіса, негативні зубці Т в багатьох відведеннях. На ЕхоКГ виявили дифузну дилатацію порожнин серця, зниження скоротливості міокарда. Ймовірний діагноз?