Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тести крок.doc
Скачиваний:
757
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
10.14 Mб
Скачать

1.:Інфаркт міокарда

2.:Невралгія

3.:Алкогольна міокардіодистрофія

4.:Міозит

5.:Нестабільна стенокардія

№121

Жінка 62 років скаржиться на відчуття перебоїв в роботі серця, періодичне серцебиття, зниження працездатності, загальну кволість. Погіршення стану відзначає протягом декількох місяців. Звернутись до лікаря змусив епізод запаморочення голови з нетривалою втратою свідомості напередодні. Об’єктивно: пульс 52/хв, аритмічний. При аускультації шумів не виявлено. На ЕКГ ритм синусовий, неправильний, інтервал P-Q=0,20 с, QRS=0,08 с, поступове зменшення інтервалу R-R з наступним випадінням PQRST. Яка найбільш ймовірна причина даного стану?

1.:Атріовентрикулярна блокада І ступеня

2.:Синоаурикулярна блокада

3.:Трифасцикулярна блокада ніжок пучка Гіса

4.:Атріовентрикулярна блокада ІІІ ступеня

5.:Атріовентрикулярна блокада ІІ ступеня

№122

Чоловік 45 років скаржиться на періодичний головний біль, запаморочення, відчуття оніміння кінцівок. Об’єктивно: пульс 84/хв, ритмічний, АТ 170/95 мм рт. ст. Перкуторно ліва межа серця по лівій середньоключичній лінії. Тони серця ритмічні, акцент ІІ тону над аортою. Печінка не збільшена. Набряків немає. Встановлено попередній діагноз “гіпертонічна хвороба”. Які лабораторні дослідження слід призначити для уточнення стадії гіпертонічної хвороби?

1.:Коагулограму

2.:Протеїнограму

3.:Аналіз сечі за Нечипоренком

4.:Загальний аналіз крові

5.:Загальний аналіз сечі

№123

Чоловік 42 років доставлений у лікарню зі скаргам на стискаючий та пекучий біль в ділянці серця з іррадіацією в ліве плече та ліву лопатку, задишку, різку кволість. Больовий синдром виник вперше в житті після емоційного перенапруження, триває близько години. Об’єктивно: пульс 98/хв, ритмічний. АТ 130/80 мм рт. ст. Тони серця ослаблені, шумів немає. На ЕКГ депресія сегмента ST та негативний зубець Т у відведеннях І, аVL, V1-V4. Який найбільш ймовірний діагноз?

1.:Нестабільна стенокардія

2.:Дрібновогнищевий інфаркт міокарда

3.:Стенокардія напруження

4.:Трансмуральний інфаркт міокарда

5.:Великовогнищевий інфаркт міокарда

№124

Хвора 45 років скаржиться на колючий біль в ділянці серця зліва від грудини з іррадіацією в ліву руку, чіткої залежності від фізичного навантаження встановити не може. Вісім років хворіє на хронічний тонзиліт з частими загостреннями. На ЕКГ: негативний зубець T у відведеннях V1-V3. Дані ЕхоКГ відповідають віковій нормі. Велоергометрична проба негативна. При проведенні обзиданової проби зубець Т став позитивним. Який найбільш імовірний діагноз?

1.:Клімактерична кардіопатія

2.:Ревматизм, латентний перебіг, ревмокардит

3.:Тонзилогенна міокардіодистрофія

4.:Вегетосудинна дистонія за кардіальним типом

5.:Стенокардія напруження, ІІ ФК

№125

Жінка 32 років скаржиться на запаморочення, головний біль, серцебиття, тремор. Вже кілька місяців знаходиться на амбулаторному спостереженні в зв’язку з підвищенням АТ. Останнім часом такі напади почастішали, стали важчими. Об’єктивно: хвора вкрита липким потом, тремор кінцівок. ЧСС 110/хв, АТ 220/140 мм рт. ст. Серцеві тони ослаблені. В аналізі крові: лейкоцити 9,8*109/л, ШОЕ 22 мм/год. Глюкоза крові - 9,8 ммоль/л. Яке захворювання найімовірніше спричинило виникнення подібної кризи?

1.:Прееклампсія

2.:Первинний гіперальдостеронізм