Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тести крок.doc
Скачиваний:
757
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
10.14 Mб
Скачать

2.:Інфекційно-алергічний міокардит.

3.:Вегетосудинна дистонія

4.:Ексудативний перикардит.

5.:Міокардитичний кардіосклероз.

№242

Хворий 68 років доставлений машиною швидкої допомоги у важкому стані із скаргами на головокружіння, періодичну втрату свідомості, судоми. Пульс 36 за 1 хв, ритмічний. АТ 170/85 мм рт. ст. І тон на верхівці послаблений, акцент ІІ тону над аортою. Дихання везикулярне, в нижніх відділах невелика кількість мілкопухирчатих вологих хрипів. ЕКГ: передсердні і шлуночкові комплекси виникають незалежно, кількість шлуночкових комплексів 33 за 1 хв. Який із способів невідкладної допомоги необхідно застосувати у даному випадку ?

1.:Електрична дефібриляція.

2.:Панангін внутрішньовенно.

3.:Обзидан внутрішньовенно.

4.:Електрокардіостимуляція.

5.:Строфантин внутрішньовенно.

№243

Хвора 49 років поступила із скаргами на напади сильного головного болю, який супроводжувався відчуттям пульсації у скронях, головокружінням, серцебиттям, пітливістю, іноді блюванням, болем за грудиною. Під час нападу різко підвищується АТ до 280/140 мм рт. ст. Напади виникають спонтанно, часто вночі або рано вранці, тривають 20-40 хв. Про який механізм гіпертонічної кризи можна думати у даної хворої?

1.:Збільшення виділення тироксину

2.:Збільшення рівня альдостерону в крові.

3.:Збільшення концентрації катехоламінів

4.:Збільшення виділення вазопресину

5.:Збільшення плазменної активності реніну.

№244

Хворий 65 років скаржиться на ниючий біль в животі. В анамнезі переніс інфаркт миокарду. Об’ективно: зліва від пупка пальпуеться болюче пульсуюче утворення над яким вислуховується дуючий шум, на УЗД визначається локальне розширення аорти до 4 см. Яка патологія у хворого?

1.:Дистопія лівої нирки

2.:Аневризма аорти

3.:Пухлина товстої кишки

4.:Коарктация аорти

5.:Парааортальний лімфаденіт

№245

Чоловік 54 років скаржиться на кашель з харкотинням жовто-зельоного кольору, задишку при ходьби. Хворіє бронхітом 15 років, зловживає алкоголем, взимку переніс ангіну. Об’єктивно: дифузний ціаноз, набряки гомілок. Над легенями - коробковий звук, нижні межи опущені на 1 ребро, розсіяні сухі та середньопухирчати хрипи. Тони серця приглушені, акцент II тону на легеневій артерії, ЧСС=Ps=100 за хв., АТ - 140/90 мм рт. ст. Печінка +6 см, край еластичній, чутливий при пальпації. ЕКГ: RV-1 + SV-5 = 14 мм. В сечі - білок - 0,033 г/л, лейк. - 3-4, ер. - 2-3 в п/зр. Вкажіть найбільш імовірну причину набряків.

1.:Ішемічна хвороба серця.

2.:Легеневе серце.

3.:Ціроз печінкі

4.:Хроничний гломерулонефріт

5.:Амілоідоз нирок

№246

Хворий Н., 45 років, 3 місяці тому переніс великовогнищевий інфаркт міокарду; скарг не пред,являє. Об,ективно: АТ 150/90 мм рт. ст. ЧСС - 92 за хвилину Тони серця приглушені. рт. ст. Печінка біля краю реберної дуги, периферичних набряків немає. На ЕКГ: рубцові зміни в ділянці задньої стінки лівого шлуночка. Супутньої патології немає. Яку комбінацію ліків можна призначити для найбільш ефективної профілактики повторного

1.:Тиклід + нітронг.

2.:Аспірин + обзидан.

3.:Теонікол + нітросорбід.

4.:Аспірин + корданум.

5.:Курантил + коринфар.

№247

У хворого С., 60 років, з великовогнищевим інфарктом міокарда розвився напад задухи, серцебиття. Об,ективно: АТ 160/90 мм рт. Ст Пульс - 100 в 1 хвилину,Хворий покритий холодним потом, акроціаноз, вени шиї набряклі. Тони серця глухі. Дихання тяжке, відчутне на відстані. Під час кашлю виділяється піноподібне харкотиння. Який пусковий механізм розвитку цього

1.:Підвищення гідростатичного тиску у судинах малого кола.

2.:Підвищення виділення катехоламінів.

3.:Затримання в організмі води та натрію

4.:Ослаблення роботи лівих відділів серця. .

5.:Підвищення проникності судин малого кола

№248

У хворого М., 50 років, під час ходьби в нормальному темпі по рівній місцевості до 300 м виникає біль за грудиною стискуючого характеру. Загальний стан - задовільний. Пульс - 76 уд. за 1 хвилину, задовільних властивостей АТ 130/80 мм рт. ст. Максимальне навантаження при велоергометрії - 75 Вт. Найбільш можливий діагноз, це:

1.:Стабільна стенокардія напруги Ш ФК.

2.:Стабільна стенокардія напруги П ФК.

3.:Спонтанна стенокардія.

4.:Стабільна стенокардія напруги IV ФК.