Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тести крок.doc
Скачиваний:
757
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
10.14 Mб
Скачать

4.:Пневмонія.

5.:Кавернозний туберкульоз.

№1739

Чоловік 47 р. Протягом 3-х місяців відмічає загальну слабість, пітливість, сухий кашель, підвищення температури тіла до 37,0?-38,0?С. Багато курить; 15 років тому працював 2 місяці на вугільній шахті. Об'єктивно: над верхівками обох легень визначається притуплення легеневого звуку, вислуховується жорстке дихання, хрипів немає. Аналіз крові: лейкоцити-11,2 109/л, ШОЕ-28 мм/год. На рентгенограмі органів грудної клітки симетрично, у верхніх відділах обох легень, виявлені поліморфні вогнища розміром 2-8 мм на фоні посиленого легеневого малюнку. Який діагноз є ймовірнішим для хворого?

1.:Двобічна вогнищева пневмонія.

2.:Саркоїдоз легень.

3.:Пневмоконіоз.

4.:Метастатичний карциноматоз.

5.:Дисемінований туберкульоз легень.

№1740

Хворий, 29 р. Направлений в інфекційну лікарню з діагнозом "черевний тиф". Хворіє третій тиждень. Два дні тому наступило різке погіршення загального стану: з’явився сильний головний біль, виражена задишка в стані спокою, температура тіла підвищилась до 39,6?С. Стан хворого важкий, свідомість затьмарена, наявні менінгіальні ознаки. В легенях дихання везикулярне, хрипи не вислуховуються. На рентгенограмі впродовж легеневих полів обох легень визначаються множинні, однотипні дрібні/1-2мм/ вогнищеві тіні. Який діагноз є ймовірнішим?

1.:Міліарний туберкульоз легень.

2.:Саркоїдоз легень.

3.:Ідіопатичний фіброзуючий альвеоліт.

4.:Міліарний карциноматоз легень.

5.:Пневмоконіоз.

№1741

Хворий 57 р. Поступив до стаціонару зі скаргами на кашель з виділенням слизово-гнійного харкотиння, задишку, загальну слабість, пітливість, підвищення температури тіла до 38,0?С. При перкусії лівої легені відмічається притуплення - від верхівки до нижнього кута лопатки та під ключицею Над цією ділянкою вислуховується - бронховезикулярне дихання, біля верхнього кута лопатки - фокус вологих середньопухирчастих хрипів. На оглядовій рентгенограмі грудної клітки в лівій легені, зверху до IV ребра наявне інтенсивне негомогенне затемнення з чіткою нижньою межею; в 2-му міжребер'ї - кільцеподібне прояснення. Який діагноз ймовірніший у хворого?

1.:Інфільтративний туберкульоз верхньої частки лівої легені.

2.:Ателектаз верхньої частки лівої легені.

3.:Порожнинна форма раку верхньої частки.

4.:Кіста лівої легені, яка нагноїлась.

5.:Абсцес верхньої частки лівої легені.

№1742

Хворий 26 р. Скаржиться на загальну слабість, підвищення температури тіла, поганий апетит, кашель з виділенням харкотиння. Хворіє 2 місяці. Лікувався антибіотиками широкого спектру, але покращення не настало. При об’єктивному обстеженні змін не виявлено. Рентгенологічно: у верхній частці правої легені визначено тінь слабкої інтенсивності з нечіткими контурами. Про яке захворювання слід думати у першу чергу?

1.:Ретенційна кіста.

2.:Туберкульоз легень.

3.:Рак легені.

4.:Саркоідоз.

5.:Пневмонія.

№1743

У хворого, який страждає на дисемінований туберкульоз, раптово з"явився сильний біль у правій половині грудної клітки та значно посилилася задишка. Об"єктивно: шкіра бліда, ЧСС- 120 ударів за 1 хв. В правій легені дихання різко ослаблене, в лівій - жорстке. Про яке захворювання слід думати в першу чергу даному випадку?

1.:Тромбемболія легеневої артерії.