Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тести крок.doc
Скачиваний:
757
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
10.14 Mб
Скачать

2.:Пневмонія

3.:Бронхіоліт

4.:Бронхіальна астма

5.:Ларингіт

№5079

Недоношеній дівчинці трьох неділь з метою профілактики залізодефіцитної анемії необхідно призначити препарат заліза. Який вибір буде найбільш оптимальним?

1.:Ферроалое

2.:Феррум-лек

3.:Актиферин краплі

4.:Ферроплекс

5.:Гемостимулін

№5080

Дитина 7 років хворіє на бронхіальну астму Під час огляду - в стані астматичного нападу. З якого з цих препаратів ви почнете лікування?

1.:антигістамінних препаратів

2.:еуфіліну внутрішньом’язово

3.:преднізолону

4.:інгаляції адреноміметиків

5.:антибіотиків

№5081

Дівчинка 5-ти років поступила до лікарні з гарячкою , вологим кашлем, задишкою. Виявлено скорочення перкуторного звуку та послаблення дихання під кутом лопатки справа. В загальному аналізі крові - лейкоцитоз, ШОЕ - 28 мм/год. На рентгенограмі - інфільтративна тінь в ділянці нижньої долі правої легені. Що треба призначити дитині в першу чергу?

1.:Антикоагулянти

2.:Антигістамінні.

3.:Імуномодулятори.

4.:Антибіотики.

5.:Розсмокчуючі (алое, ФіБС тощо).

№5082

Дівчинка 10-ти років поступила у стаціонар зі скаргами на ниючий нічний біль в епігастрії. Гастроентерологічний анамнез обтяжливий При пальпації живота - болючисть в епігастрії та пілородуоденальній зоні. Яке обстеження треба провести в першу чергу?

1.:Езофагогастродуоденоскопію.

2.:Загальний аналіз крові

3.:Ультразвукове обстеження черевної порожнини.

4.:Дуоденальне зондування.

5.:Біохімічне дослідження крові на білірубін, холестерин, АЛТ, АСТ, амілазу.

№5083

Дитину 3 років госпіталізовано до пульмонологічного відділення з діагнозом гострої вогнищевої пневмонії. Перебіг захворювання неускладнений. Медикаментозної алергією не страждає. Респіраторними захворюваннями хворіє рідко. Пневмонію переносить вперше. Антибіотик якої групи раціонально раціонально призначити?

1.:Ппеніцилінів

2.:Аміноглікозіди

3.:Фторхінолони

4.:Тетрацикліни

5.:Цефалоспорин

№5084

У 12-річної дівчинки, яка хворіє на ювенільний ревматоїдний артрит з 7 років, хвороба перебігає як олігоартрит І типу. При офтальмологічному обстеженні у дитини виявлений іридоцикліт, в зв`язку з чим призначені місцеві стероїдні препарати. Терапія ними впродовж 3 місяців була неефективною. Яку лікувальну тактику Ви оберете:

1.:Призначення хлорохіну чи гідроксихлорохіну

2.:Призначення аспірину у максимальній дозі

3.:Призначення системних кортикостероїдів

4.:Продовжити місцеву стероїдну терапію

5.:Призначення препаратів золота

№5085

У мальчика 6 лет влажный кашель, температура 37,2. Болеет 3-й день. Перкуторно над легкими ясный легочной звук, аускультативно - жесткое дыхание, рассеянные сухие и среднепузырчатые влажные хрипы. Одышки нет. В анамнезе в течение года четырежды повторялись такие же заболевания с длительностью более 2-х недель. Укажите предварительный диагноз.

1.:Облитерирующий бронхиолит

2.:Хронический бронхит, обострение

3.:Рецидивирующий бронхит, обострение

4.:Острый бронхит

5.:Острый обструктивный бронхит

№5086

Отец болен гемофилией. Среди родственников жены такой патологии нет. Какова вероятность рождения у них ребенка с гемофилией?

1.:100 %

2.:10 %

3.:0 %

4.:50 %

5.:25 %

№5087

У 3-летнего мальчика появились множественные экхимозы, кровотечения из носа. Число тромбоцитов 45*109 в л, содержание гемоглобина и лейкоцитов в норме. Наиболее вероятный диагноз:

1.:Системная красная волчанка

2.:Иммунная тромбоцитопеническая пурпура

3.:Диссеминированная внутрисосудистая коагулопатия

4.:Острая лимфобластная лейкемия

5.:Болезнь Шенлейна-Геноха

№5088

У 7-річного хлопчика температура тіла 39,4С, вологий кашель, інтоксикація. При диханні правий бік відстає, посилене голосове тремтіння, укорочений перкуторний звук, послаблене дихання та бронхофонія над правою легенею. На рентгенограмі - гомогенне затемнення нижньої долі правої легені. Який

1.:Гостра правобічна інтерстиційна пневмонія

2.:Гострий правобічний пневмоторакс

3.:Гострий правобічний плеврит

4.:Гостра правобічна крупозна пневмонія

5.:Гостра правобічна сегментарна пневмонія

№5089

До дитячого пульмонолога для вирішення питання про доцільність санаторно-курортного лікування направлена 14-річна дівчинка із хронічним бронхітом. Що є показанням до проведення цього етапу лікування хворій?

1.:Фаза загострення та вік молодше 5 років

2.:Фаза загострення та вік старше 5 років

3.:Фаза ремісії та вік старше 5 років

4.:Санаторно-курортне лікування не показано

5.:Фаза ремісії в будь-якому віці

№5090

У дівчинки 7 років температура 38С, біль у гомілкових, потім колінних суглобах , за 3 тижні тому хворіла ангіною. Встановлено діагноз ревматизм. Який етіологічний чинник цього захворювання?

1.:Стрептокок

2.:Гонокок

3.:Клебсіела

4.:Ієрсинія

5.:Стафілокок

№5091

Дитина 8 років потрапила до лікарні з високою температурою (39,8С), болісним сухим кашлем, біллю в животі справа. При обстеженні - скорочення перкуторного звуку справа, послаблення дихання, крепітація. Яке обстеження необхідно провести для встановлення діагнозу?

1.:Бронхографія.

2.:Рентгенограма органів грудної порожнини

3.:Ультразвукове дослідження органів грудної порожнини

4.:Бронхоскопія

5.:загальний аналіз сечі

№5092

У дитини 4 міс., експіраторна задишка, сухий кашель, температура 37,8С , ЧД 80 за 1 хв., ціаноз шкіри, участь допоміжної мускулатури у диханні. Над легенями - коробковий легеневий звук, ослаблене дихання з подовженим видихом багато дрібноміхурцевих хрипів з обох боків. Ваш попередній діагноз?