Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тести крок.doc
Скачиваний:
757
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
10.14 Mб
Скачать

5.:Гіпертонічна хвороба

№5709

При вивченні умов праці коваля встановлено, що еквівалентний рівень шуму на його робочому місці становить 95 дБА (допустимий еквівалентний рівень - 80 дБА). Робота проводиться без використання засобів захисту. Який найбільш ефективний профілактичний захід у даних умовах?

1.:Проведення періодичного медичного огляду

2.:Застосування звуковбираючих бар’єрів

3.:Збільшення відстані між виробничим обладнанням

4.:Використання індивідуальних заходів захисту

5.:Зниження рівня шуму в джерелі утворення

№5710

При періодичному медичному огляді робітників-клепальників авіаційного заводу виявлено, що 40% осіб мають вегето-судинну дистонію, 20% - гіпертонічну хворобу, 5% - вегетоміофасциіт. Який основний виробничий чинник міг спричинити такі зміни стану здоров’я працівників?

1.:Електромагнітне випромінювання

2.:Інфрачервоне випромінювання

3.:Високий рівень запиленості

4.:Висока температура повітря

5.:Виробнича вібрація

№5711

Оцінюючи стан здоров’я водіїв та постових автоінспекторів лікарі виявили наявність у крові обстежених підвищені рівні карбоксигемоглобіну, зниження рефлекторних реакцій, порушення активності ряду ферментів. Виявлені порушення здоров’я людей цих професійних категорій імовірно пов’язані з дією:

1.:Нервово-емоційного напруження

2.:Ароматичних вуглеводів

3.:Сірчаного ангідриду

4.:Оксиду вуглецю

5.:Оксидів азоту

№5712

До цехового терапевта звернувся чоловік 60 років, що працює у котельній зі скаргами на головний біль, слабкість. Об’єктивно: в крові- карбоксигемоглобін. Отруєння якою речовиною викликає утворення у крові карбоксигемоглобіну?

1.:Марганцем

2.:Оксидом вуглецю.

3.:Хлором

4.:Свинцем

5.:Ртуттю.

№5713

Хворому з діагнозом інфаркт міокарду у перші 2 доби лікар призначив пиття 7-8 разів протягом дня по 50-75 г різних напоїв. Які з названих напоїв забороняється вживати хворому?

1.:Напівсолодкий чай

2.:Мінеральні лужні води без газу

3.:Відвар шипшини

4.:Рідкі киселі

5.:Виноградний сік

№5714

Больной З. госпитализирован в лечебно-профилактическое учреждение с диагнозом мочекаменная болезнь. При химическом анализе было установлено, что камни состоят из солей мочевой кислоты (уратов). Питание при данной патологии должно быть скорректировано в направлении снижения содержания в пище:

1.:Овощей и плодов

2.:Мясных продуктов

3.:Яичных продуктов

4.:Зерновых продуктов

5.:Молочных продуктов

№5715

В дитячий табір відпочинку завезли консерви. При зовнішньому огляді банок відмічено - банки мають глибокі вм’ятини при надавлюванні углинаються усередину, не зразу повертаються у початкове положення, ржі немає, банки змащені технічним жиром. Визначити бомбаж.

1.:Змішаний.

2.:Хімічний.

3.:Біологічний.

4.:Фізико-хімічний.

5.:Фізичний.

№5716

У малюка 9 місяців відмічається затримка розвитку зубів та подовжується строк зарощення тім’ячка, слабкість та пітнівість. Який вид гіповітамінозу може бути у малюка?

1.:Гіповітаміноз А

2.:Гіповітаміноз В1

3.:Гіповітаміноз С

4.:Гіповітаміноз Д

5.:Гіповітаміноз В6

№5717

Хлопчик 10-ти років скаржиться на загальну слабкість, швидку втомлюваність, дратівливість, зниження фізичної активності, кровоточивість ясен, петехії на ногах. Недостатність якого вітаміну може мати місце у даному випадку?

1.:Рибофлавіну.

2.:Тіаміну.

3.:Вітаміну Д.

4.:Вітаміну А

5.:Аскорбінової кислоти.

№5718

У відділення інтенсивної терапії та реанімації поступив хворий зі скаргами на погіршення зору (туман в очах, двоіння), розлад ковтання. Лікар встановив діагноз отруєння ботулотоксином.На передодні хворий споживав молоко, сир, круп’ні вироби, тушонку домашнього приготування, свіжі овочі. Який із продуктів може бути причиною харчового отруєння ?

1.:Молоко

2.:Тушонка домашнього приготування

3.:Круп’яні вироби

4.:Свіжі овочі

5.:Сир

№5719

В лабораторії СЕС при бактеріологічному дослідженні кремових кондитерських виробів, взятих на кондитерській фабриці, виявлено наявність коагулозопозитивних стафілококів в 0,01 г готового продукту. Яке головне джерело забруднення кремових кондитерських виробів патогенними стафілококами?

1.:Цукор або цукрова пудра

2.:Вершкове масло

3.:Борошно

4.:Згущене молоко

5.:Робітники підприємства

№5720

Жінка 55 років скаржиться на багаторазовий пронос, лущення та пігментацію відкритих ділянок тіла (шиї, кистів та ступнів), роздратованість та занепокоєння. Про яку вітамінну недостатність іде мова?

1.:Тіаміну

2.:Пантотенової кислоти

3.:Рибофлавіну

4.:Нікотинової кислоти

5.:Ретинолу

№5721

При обстеженні групи осіб, що мешкають на одній території, виявлені загальні симптоми захворювання: темно-жовта пігментація емалі зубів, дифузний остеопороз кісткового апарату, осифікація зв'язок, закостініння суглобів, функціональні порушення ЦНС. Надлишок якого мікроелементу у продуктах або питній воді може бути цьому причиною?

1.:Йод

2.:Нікель

3.:Фтор

4.:Мідь

5.:Цезій

№5722

Тепло, що продукується організмом робітника гарячого цеху в умовах високих температур і зниженої вологості, втрачається переважно випаровуванням, що може призвести до судомної хвороби. Який вид обміну порушується при цьому ?

1.:Вітамінний

2.:Водно-сольовий.

3.:Білковий

4.:Вуглеводний

5.:Жировий

№5723

У дитячій дошкільній установі до меню входять наступні страви: каша гречана молочна, макарони з м'ясним фаршем, салат з огірків, кисіль, хліб житній. Яку з перерахованих страв необхідно вилучити з меню?

1.:Кисіль

2.:Салат з огірків

3.:Макарони з м'ясним фаршем

4.:Кашу гречану молочну

5.:Хліб житній

№5724

Добовий раціон харчування дівчини 14 років містить вітамін А - 1,5 мг, вітамін B1 - 1,8 мг, вітамін B2 - 2,0 мг, вітамін B6 - 2,0 мг, вітамін С - 20 мг. Під час медичного огляду встановлено: дівчина середньої ваги, фізичний розвиток гармонійний, біологічний вік відповідає календарному, слизові оболонки та шкіра без змін. Дівчина часто хворіє гострими респіраторно-вірусними захворюваннями, після яких спостерігаються численні точкові крововиливи у місцях тертя одягу (манжети, гумки, пояси). З найбільшою вірогідністю у дівчини має місце:

1.:С-гіповітаміноз

2.:B2-гіповітаміноз

3.:B1-гіповітаміноз

4.:B6-гіповітаміноз

5.:А-гіповітаміноз

№5725

До лікарні швидкої допомоги привезли дівчинку. При обстеженні встановлено: температура тіла - 36,00C, шкіра і слизові оболонки бліді, дівчинка адинамічна, на запитання відповідає в'яло. Зіниці розширені, реакція на світло знижена, голос сиплий, слизова оболонка рота суха, при ковтанні вода виливається через ніс, два дні не було дефекації. Перед цим їла кашу гречану, борщ, пельмені, яєшню, копчену ковбасу, огірки домашнього консервування, смажену картоплю. Яке захворювання найбільш вірогідне?

1.:Стафілококова інтоксикація

2.:Інфекційна енцефалопатія

3.:Сальмонельоз

4.:Ботулізм

5.:Дискінетичний закреп

№5726

При неправильному зберіганні проросла або позеленіла картопля має гіркуватий смак. Яка отруйна речовина, що міститься в такій картоплі, може спричинити харчове отруєння?

1.:Мускарин

2.:Гельвелова кислота

3.:Фазин

4.:Соланін

5.:Мускаридин

№5727

Больной госпитализирован в лечебно-профилактическое учреждение с диагнозом: язвенная болезнь желудка в фазе обострения. Какая гастроэнтерологическая диета используется в качестве алиментарного лечебного фактора в комплексной терапии?

1.:№2

2.:№4

3.:№1

4.:№5

5.:№3

№5728

Заболевания в детском учреждении начались внезапно спустя 2-3 часа после употребления в пищу творога, приготовленого из самокваса. У всех пострадавших была обильная многократная рвота, боль в животе, жидкий стул, бледность кожных покровов, у некоторых незначительное (до 37,3°С) повышение температуры тела. Клинические проявления прошли в течении суток. Каков наиболее вероятный диагноз?

1.:Пищевая токсикоинфекция

2.:Микотоксикоз

3.:Острая кишечная инфекция

4.:Стафилококовый токсикоз

5.:Отравление солями тяжелых металлов

№5729

У хворої 45 років діагностована гіпомоторна дискінезія товстого кишковика. Як модернізувати харчовий раціон з метою підвищення моторики кишковика?

1.:У раціональній дієті збільшити кількість рослинних білків, тваринних жирів, калію

2.:У раціональній дієті збільшити кількість харчових волокон та кисломолочних продуктів

3.:У гіпоенергетичній дієті збільшити кількість рослинних білків, молочних продуктів, кальцію

4.:У редукуючій білково-овочевій дієті збільшити кількість тваринних жирів та магнію

5.:У раціональній дієті збільшити кількість рослинних, кисломолочних продуктів та дубильних речовин

№5730

У відділення інтенсивної терапії та реанімації доставлено водія з різко вираженою загальною інтоксикацією, гепато-ренальною недостатністю та підвищеним рівнем трансаміназ у крові. Встановлено, що 3 доби тому хворий з'їв куплену на трасі страву з грибів, після чого через 12 годин у нього з'явились ознаки захворювання. Які гриби найбільш імовірно викликали харчове отруєння?

1.:Мухомор червоний

2.:Строчок звичайний

3.:Рядовка тигрова

4.:Гриб-парасолька

5.:Бліда поганка

№5731

У заводській їдальні виникло харчове отруєння, клініка якого вказувала на стафілококову етіологію. Захворіло 15 чоловік. Які матеріали від хворого необхідно надіслати для дослідження у лабораторію для підтвердження харчового отруєння?

1.:Кров (клінічний аналіз)

2.:Блювотні маси хворого, залишки їжі

3.:Сечу

4.:Спинно-мозкову рідину

5.:Кров на гемокультури

№5732

Хворому з проявами гемералопії призначена дієта, до складу якої входить ряд продуктів, а саме: цибуля зелена - 50г; перець червоний солодкий - 100г; салат - 100г; горошок зелений - 50г; печінка- 100г. Який із перерахованих продуктів необхідно вживати в першу чергу?

1.:Печінка

2.:Горошок зелений

3.:Салат

4.:Перець червоний солодкий

5.:Цибуля зелена

№5733

В ході проведення медичного огляду студентів, лікар звернув увагу на студента 24 років з ростом 176 см та масою тіла - 68 кг, у якого спостерігалась сухість шкіри та гіперкератоз. При спеціальному обстеженні виявлене суттєве зниження гостроти сутінкового зору. Яке з зазначених захворювань можна припустити?

1.:Астигматизм

2.:Міопія

3.:Діенцефальний синдром

4.:А - гіповітаміноз

5.:С - гіповітаміноз

№5734

При периодическом медицинском осмотре взята на диспансерный учет группа рабочих, страдающих хроническими заболеваниями желудочно- кишечного тракта. Какой вид обработки пищи противопоказан этим больным?

1.:Бланширование

2.:Варка

3.:Тушение

4.:Запекание

5.:Жарка

№5735

При периодическом медицинском осмотре выявлены рабочие, страдающие сердечно-сосудистыми заболеваниями. Для полноценной диспансеризации рабочих этой группы могут быть использованы диетические продукты, обогащенные:

1.:Белками

2.:Сахарозаменителями

3.:Жирами

4.:Моно- и дисахаридами

5.:Полиненасыщенными жирными кислотами

№5736

При профосмотре выделены четыре группы рабочих: здоровые, группы риска, больные с хроническими неспецифическими заболеваниями и рабочие с вредными условиями труда. Каким питанием должны быть обеспечены рабочие с вредными условиями труда?

1.:Диетическим

2.:Превентивным

3.:Рациональным

4.:Лечебно-профилактическим

5.:Лечебным

№5737

В апреле, при медицинском осмотре групп населения у 27% лиц отмечали снижение работоспособности и повышенную утомляемость. Были выявлены отечные разрыхленные десны, выраженная кровоточивость при массировании. С какой патологией наиболее вероятно связаны данные проявления?

1.:С-гиповитаминозом

2.:В1- гиповитаминозом

3.:Парадонтозом

4.:Полигиповитаминозом

5.:А-гиповитаминозом

№5738

Больной жалуется на снижение работоспособности, повышенную утомляемость. Объективно: отечные, разрыхленные десна. Какое исследование наиболее целесообразно провести для уточнения причины выявленных изменений:

1.:Темновая адаптация

2.:Уринарная экскреция витамина В1

3.:Уринарная экскреция витамина С

4.:Содержание витамина А в сыворотке крови

5.:Активность цероплазмина в сыворотке крови

№5739

При медицинском осмотре группы населения у 27% лиц были выявлены признаки С-витаминной недостаточности: отечные разрыхленные десна, выраженная кровоточивость их при массировании, на кожных покровах фолликулярный гиперкератоз на фоне отсутствия сухости кожи. Какими продуктами целесообразно обогащение рациона питания для купирования подобных клинических реакций?

1.:Кондитерскими изделиями

2.:Мясными и рыбными продуктами

3.:Овощами и фруктами

4.:Молочными и яичными продуктами

5.:Хлебо-булочными продуктами

№5740

У больного масса тела выше нормы на 40% при индексе Кетле - 29. Масса тела пациента оценивается как?

1.:Четвертая степень ожирения

2.:Избыточная масса тела

3.:Третья степень ожирения

4.:Вторая степень ожирения

5.:Первая степень ожирения

№5741

При медицинском осмотре работников хлопчатобумажного комбината у 30% лиц была выявлена повышение массы тела на 5-14% от нормальной при индексе Кетле от 22 до 25. Для нормализации массы тела у этой группы лиц в рационе, в первую очередь, необходимо уменьшить:

1.:Жиры

2.:Моно- и дисахариды

3.:Пищевые волокна

4.:Полисахариды

5.:Белки

№5742

При профосмотре рабочих завода была выявлена группа лиц, имеющих контакт с радионуклидами и ионизирующим излучением. В качестве лечебно-профилактического питания эта группа рабочих должна получать:

1.:Лечебно-профилактический рацион №3

2.:Витаминные препараты

3.:Кисломолочные продукты и пектин

4.:Молоко в качестве защитного продукта

5.:Лечебно-профилактический рацион №1

№5743

При медицинском осмотре рабочих металлургического завода у 20% лиц была выявлена повышенная масса тела - на 5-14% выше нормальной и начальные признаки ожирения (1-2 степень) при индексе Кетле - от 26 до 30. Содержание каких продуктов необходимо уменьшить в рационе в первую очередь для нормализации массы тела у данной группы лиц?

1.:Молока и молочных продуктов

2.:Мясных и рыбных продуктов

3.:Овощей

4.:Хлебобулочных изделий

5.:Фруктов

№5744

Больной Р., госпитализирован в лечебно-профилактическое учреждение с диагнозом дифиллоботриоз. При употреблении какой рыбы произошло заражение?

1.:Минтая

2.:Окуня морского

3.:Камбалы

4.:Палтуса морского

5.:Карпа речного

№5745

Хворий перебуває на стаціонарному лікуванні з діагнозом гіпертонічна хвороба ІІ-Б. ст. З анамнезу відомо, що він працює в конструкторському бюро. Робота пов'язана з нервово-емоційним напруженням. Які з перерахованих продуктів не збуджують центральну нервову систему і можуть бути включені в його раціон харчування?

1.:М'ясні бульйони

2.:Овочеві відвари

3.:Газовані напої

4.:Незбиране молоко

5.:Грибні відвари

№5746

Хворий на амбулаторному прийомі скаржився на болі в епігастральній ділянці особливо після прийому грубої та жирної страви. Після відповідних досліджень лікар поставив діагноз - гастрит з секреторною недостатністю у фазі компенсації і дав дієтологічні рекомендації. Які з наведених страв необхідно включити в раціон цього хворого?

1.:Жири тваринного походження

2.:Супи на м'ясних та рибних бульйонах

3.:Молоко

4.:Рибні консерви

5.:Жири рослинного походження

№5747

Хворий на прийомі у лікаря скаржився на болі у суглобах. Із дієтологічного анамнезу відомо, що хворий віддає перевагу м'ясній та жирній їжі. Після відповідних досліджень встановлено діагноз - подагра. Які з перерахованих продуктів чи дієт рекомендуються хворому?

1.:Субпродукти

2.:Молочно-рослинна дієта

3.:М'ясо молодих тварин і птахів

4.:Бобові

5.:Жири тваринного походження

№5748

При організації санаторно-курортного харчування осіб, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, було запропоновано забезпечити регламентовану кількість у раціонах нутрієнтів, що вступають у конкурентні взаємовідносини з радіонуклідами та запобігають їхньому всмоктуванню у шлунково-кишковому тракті. Які нутрієнти мають приоритетне значення для забезпечення вказаної біологічної дії їжі?

1.:Калій, кальцій, харчові волокна

2.:Залізо, цинк, легкозасвоювані вуглеводи

3.:Рослинні жири, харчові волокна

4.:Магній, фосфор, рослинні білки

5.:Жиророзчинні вітаміни, тваринні білки

№5749

На прийомі у лікаря жінка 55 років скаржилася на задуху при ходьбі. Зріст пацієнтки - 159 см, маса тіла - 77 кг. Робота сидяча, спосіб життя малорухомий, без фізичних навантажень. Харчується регулярно: на сніданок каші чай або кава з бутербродами; обід в їдальні завжди складається з трьох страв; вечеря вдома включає гарячу страву і чай з печивом. Любить солодке. Який режим харчування повинен рекомендувати лікар пацієнтці у зрілому віці?

1.:Чотириразовий: сніданок - 25%, другий сніданок - 15%, обід - 35%, вечеря - 25%.

2.:Чотириразовий: сніданок 30%, другий сніданок 10%, обід 35%, вечеря 25%.

3.:Чотириразовий: сніданок - 25%, другий сніданок - 10%, обід - 40%, вечеря - 25%.

4.:Чотириразовий сніданок 25%, другий сніданок - 15%, обід - 45%, вечеря -15%.

5.:Чотириразовий: сніданок 35%, другий сніданок - 15%, обід - 35%, вечеря - 15%.

№5750

Випадок “сімейного” харчового отруєння характеризувався класичною клінічною картиною ботулізму. Напередодні всі захворілі вживали в їжу яєшню, борщ, котлети, варену ковбасу з баночною кабачковою ікрою домашнього приготування, варення із абрикосів, морозиво. Який продукт, найбільш імовірно, викликав отруєння?

1.:Морозиво

2.:Баночна кабачкова ікра домашнього приготування

3.:Варена ковбаса

4.:Варення

5.:Котлети

№5751

Хворому з діагнозом атеросклероз лікар призначив комплексне лікування, яке включало дієтотерапію, направлену на виведення холестерину з організму. З названих речовин найбільшу гіпохолестеринемічну дію має:

1.:Пектин

2.:Клітковина

3.:Целюлоза

4.:Лігнін

5.:Геміцелюлоза

№5752

У чоловіка 60 років виявлено блідість шкіри, кровоточивість ясен, поодинокі петехії на ногах. Лабораторно: у крові гемоглобын - 110 г/л, еритроцити. 3,8х1012 /л, КП - 0,9, кількість вітаміну С у сироватці крові та добовій сечі знижена. Енергоцінність добового раціону харчування, добова кількість білків, жирів, вуглеводів є достатньою для чоловіка. Вміст аскорбінової кислоти у раціоні - 30 мг. Що потрібно передусім включити до раціону для аліментарної корекції харчового статусу чоловіка?

1.:Печінку

2.:Моркву

3.:Домашній сир

4.:Чорну смородину

5.:Печену картоплю

№5753

У моряків дальнього плавання при обстеженні виявлено хейліт, ангуліт, сухість шкіри. Маса тіла в межах нормальних величин. Як потрібно оцінити харчовий статус моряків?

1.:Адекватний

2.:Звичайний

3.:Знижений

4.:Оптимальний

5.:Недостатній

№5754

Студентка 20 років масою тіла 55 кг отримує з добовим раціоном харчування 45 г білка, 55 г жиру і недостатню кількість кальцію. Які продукти необхідно передусім включити до раціону?

1.:Квасолю

2.:М'ясо

3.:Мед

4.:Сир

5.:Моркву

№5755

При проведенні експертизи м'яса в одній з двох проб м'язів з ніжок діафрагми виявлено трихінелу. Ваші пропозиції відносно використання цього м'яса:

1.:Проварити при 1,5 атм.

2.:Спалити

3.:Передати на технічну утилізацію

4.:Заморозити до –120С

5.:Засолити у 10% розчині солі

№5756

Хворому з сечокислим діатезом призначена рослинна дієта, до складу якої входить ряд продуктів, а саме: цибуля зелена - 60.0; перець червоний солодкий - 120,0; шпинат - 50,0; помідори - 130,0; морква - 150. Який з перерахованих продуктів є основним джерелом каротину?

1.:Цибуля зелена

2.:Перець червоний солодкий

3.:Салат

4.:Горошок зелений

5.:Морква

№5757

У добовому харчовому раціоні бухгалтера, жінки 23 років, вагове співвідношення білків, жирів та вуглеводів становить 1:1,1:5,6. Які корективи слід внести у склад раціону з метою його гігієнічної оптимізації?

1.:Корективи не потрібні

2.:Збільшити вміст вуглеводів

3.:Зменшити кількість вуглеводів

4.:Збільшити вміст жирів

5.:Збільшити вміст білків

№5758

Підчас медичного огляду у чоловіка було виявлено “географічний язик”. Цей мікросимптом свідчить про недостатність у харчуванні:

1.:Вітамінів групи В

2.:Вітаміну D

3.:Вітаміну А

4.:Вітаміну РР

5.:Вітаміну С

№5759

Діти школи-інтернату через 4-5 годин після обіду почали скаржитись на нудоту, блювоту, холодний піт і невеликий біль в епігастрії. На обід діти їли картопляний суп на м’ясному бульйоні, млинці з м’ясом, компот із сухофруктів. Млинці начинялися вареним м’ясом, яке подрібнювалось на м’ясорубці працівницею їдальні, котра хворіє на панарицій і термічній обробці не піддавались. Який найбільш імовірний діагноз у даному випадку?

1.:Ботулізм

2.:Ешеріхіоз

3.:Стафілококова інтоксикація

4.:Афлатоксикоз

5.:Сальмонельоз

№5760

Під час проведення медичного огляду лікар звернув увагу на студентку Н., її зріст 162 см та маса тіла 59 кг, яка скаржилась на те, що у вечірній час втрачає здатність до чіткого бачення предметів, які оточують. Об’єктивно спостерігається сухість шкіри, гіперкератоз. У складі добового раціону студентки виявлений такий вміст основних вітамінів: вітамін А - 0,5 мг, вітамін В1 - 2,0 мг , вітамін В2 - 2,5 мг, вітамін В6 - 2 мг, вітамін С - 70 мг. Визначить діагноз захворювання.

1.:С – гіповітаміноз

2.:В2 – гіповітаміноз

3.:В1 – гіповітаміноз

4.:В6 – гіповітаміноз

5.:А – гіповітаміноз

№5761

При диспансерному обстеженні громадянки Н., віком 35 років лікар поставив діагноз: алиментарно-конституційне ожиріння ІІІ ст. Із харчового анамнезу відомо, що пацієнтка не дотримується правил раціонального харчування: часто переїдає, останній прийом їжі за 10-15 хв. перед сном, віддає перевагу жирній і вуглеводистій їжі. Який із перерахованих аліментарних факторів ризику є головним при ожирінні?

1.:Недостатне вживання клітковини

2.:Підвищене вживання жирів

3.:Порушення режиму харчування

4.:Енергетичний надлишок харчування

5.:Підвищене вживання вуглеводів

№5762

Случай пищевого бактериального отравления имел место 20 июля в семье одного служащего после употребления жареных котлет из телятины. Теленок неделю болел и был вынужденно забит без ведома ветеринарного надзора. Основные симптомы заболевания пострадавшего: инкубационный период 12-16 часов, высокая температура, сильные боли в области живота, рвота, частый жидкий стул, общая слабость, головная боль. Наиболее вероятный возбудитель данного отравления:

1.:Бактерии рода Proteus

2.:Сальмонеллы

3.:Патогенные серотипы E. coli

4.:Энтеротоксигенные стафилококки

5.:Cl. botulinum

№5763

В приемное отделение местной больницы в мае месяце поступило 2-е детей из одной семьи в возрасте 4-х и 6-и лет с жалобами на тошноту, першение в горле, рвоту, частый жидкий стул. Заболевание началось вскоре после употребления картофеля, сваренного в кожуре. При осмотре картофеля, употребляемого в пищу семьей, обнаружено много проросших и позеленевших клубней. Наиболее вероятный причинный фактор отравления:

1.:Амигдалин

2.:Фагин

3.:Синильная кислота

4.:Соланин

5.:Фазин

№5764

Из собранных в лесу грибов приготовлено блюдо, после употребления которого ночью у пациента отмечалась рвота, понос, жажда, судороги в икроножных мышцах, присоединилась боль в области печени, желтуха, сонливость. При явлениях сердечной недостаточноси наступила смерть. Определите гриб, явившийся наиболее вероятной причиной летального исхода.

1.:Ложные опята

2.:Мухомор

3.:Бледная поганка

4.:Сморчки

5.:Шампиньон

№5765

У зв’язку з нерегулярним харчуванням, пацієнт скаржиться на зниження працездатності, різке відчуття голоду та втоми, періодичні головні болі. Який інтервал між прийомами їжі йому повинен порекомендувати лікар?

1.:8-9 год.

2.:7-8 год.

3.:6-7 год.

4.:5-6 год.

5.:3-4 год.

№5766

У місті К. виник спалах харчового отруєння з клінічною картиною харчової токсикоінфекції. На наявність якого чинника необхідно провести лабораторний аналіз відібраних продуктів харчування для підтвердження діагнозу?

1.:Екзотоксин

2.:Соланін

3.:Афлатоксин

4.:Мікробна контамінація

5.:Мускарин

№5767

У селищі міського типу зареєстровано спалах харчового отруєння. Діагноз “ботулізм” установлено на пїдставі клінічної картини захворювання. Які з перелічених продуктів необхідно у першу чергу відібрати на аналіз для підтвердження діагнозу?

1.:Консерви

2.:М’ясо відварне

3.:Картопля

4.:Молоко пастеризоване

5.:Капуста

№5768

У травні зареєстровано сімейний спалах харчового отруєння з явищами гастроентериту, інтоксикації. Яка речовина могла спричинити вказану симптоматику, якщо у добовий раціон членїв сім’ї входили такі продукти: макарони, проросла картопля, капуста, буряк, морква, цибуля, олія соняшникова, чай, цукор?

1.:Мускаридин

2.:Соланін

3.:Темулін

4.:Мускарин

5.:Фазин

№5769

У хворого, який вживав три доби тому консервовані гриби - опеньки відмічається розлад зору (диплопія, мідріаз), розлад мовлення, порушення ковтання. Яке харчове отруєння має місце?

1.:Фузаріотоксикоз

2.:Харчова токсикоінфекція

3.:Отруєння опеньками

4.:Отруєння солями свинцю

5.:Ботулізм

№5770

Рацион взрослого человека содержит в перерасчете на мегакалорию (1000 ккал = 4184 кДж) 30 г белка, 37 г жира, 137 г углеводов, 15 мг витамина С, 0,6 мг тиамина (В1). Рацион не сбалансирован по:

1.:Углеводам

2.:Тиамину

3.:Витамину С

4.:Белку

5.:Жирам

№5771

При аналізі режиму харчування студентів у санаторії-профілакторії виявлено, що калорійність сніданку складає 40% добового калоражу, обіду-40% та вечері-20% добового калоражу відповідно Що необхідно зробити для гігієнічної оптимізації режиму харчування студентів з перерахованого?

1.:Підвищити калорійність вечері

2.:Знизити калорійність вечері

3.:Знизити калорійність обіду

4.:Знизити калорійність сніданку

5.:Підвищити калорійність сніданку

№5772

Хворий знаходиться на стаціонарному лікуванні з діагнозом гострий холецистит. Харчується нерегулярно, віддає перевагу жирній та вуглеводистій їжі, вживає гострі приправи. Які з перерахованих страв забороняється вживати хворому?

1.:Слизові і протерті супи

2.:Суфле з нежирних видів риби

3.:Омлет білковий паровий

4.:Солодкі фруктові соки

5.:Печеня (жаркое)

№5773

Під час лабораторної діагностики групового спалаху ботулізму в місті N. у залишках продукту та біологічному матеріалі від хворих виявлено ботулотоксин типу Е. Приготування яких продуктїв проведено з порушенням технологічних схем та режимів найбільш можливе?

1.:Продукти рослинного походження

2.:Кондитерські вироби

3.:Риба та рибопродукти

4.:М, ясо та м, ясні продукти

5.:Птиця та птицепродукти

№5774

Хворий знаходиться на стаціонарному лікуванні з діагнозом гострий панкреатит. На третій день після скасування режиму голоду лікар дозволив хворому вживання:

1.:Бульон з м’яса курки

2.:Молоко парне

3.:Виноградний сік

4.:М’ясні котлети

5.:Дегазована лужна мінеральна вода

№5775

У водія при клінічному обстеженні у сечі виявлено підвищений вміст кальцієвих солей фосфорної кислоти. До його раціону харчування входять житній та пшеничний хліб, макаронні вироби, вершкове масло, олія, картопляне пюре, молоко, сир, кава, чай, відвар шипшини, кисіль зі смородини. Енергоцінність раціону відповідає енерговитратам. Що потрібно обмежити у раціоні

1.:Молоко і сир

2.:Кисіль зі смородини

3.:Макаронні вироби і хліб

4.:Каву та чай

5.:Відвар шипшини і кисіль

№5776

Жінка 60 років з нормальною масою тіла отримує з добовим раціоном 50 г білка, 70 г жиру, 300 г вуглеводів. У раціоні переважають зерно-бобові, достатньо овочів, але обмежена кількість молока і молочних продуктів, весною щоденно вживає щавель і ревінь. Ризиком якого захворювання для жінки у першу чергу може бути такий раціон?

1.:Остеопорозу

2.:Гіпертонічної хвороби

3.:Ожиріння

4.:Сечокам'яної хвороби

5.:Атеросклерозу

№5777

В дитячому дошкільному закладі проведено аналіз добового набору продуктів. Встановлено, що до складу меню входять: молоко, масло вершкове, м'ясо, гриби, риба. Який з перерахованих продуктів необхідно вилучити з меню дитячого дошкільного закладу?

1.:Молоко

2.:Гриби

3.:М'ясо

4.:Масло вершкове

5.:Лимонну кислоту

№5778

Критеріями чого є наступний комплекс ознак: розміри тіла та органів, маса, осифікація скелету, прорізування зубів, розвиток залоз внутрішньої секреції, ступінь статевого дозрівання

1.:Психічного розвитку.

2.:Генетичного розвитку.

3.:Біологічного віку.

4.:Статевого розвитку.

5.:Харчового статусу.

№5779

При дефіциті якого вітаміну мають місце виснаження, швидка втома, скарги на поганий апетит, закреп, поліневріт. Пацієнт переважно вживає хліб пшеничний вищих сортів, макаронні вироби, цукор - рафінад, полірований рис, тощо?

1.:Ретінола ацетату

2.:Нікотінової кислоти

3.:Кальциферолів

4.:Тіаміну

5.:Рібофлавіну

№5780

Харчові токсикоінфекції можуть бути викликані наявністю в харчових продуктах в значних кількостях збудників:

1.:Ботулізму.

2.:Стафілококів.

3.:Протею.

4.:Дизентерії.

5.:Холерних вібріонів.

№5781

До приймального відділення районної лікарні поступив малюк 5-ти років з симптомами: сильне пото- та слиновиділення, сльозотеча, профузний пронос, мозкові явища, запаморочення, сплутаність свідомості, збудливість, марення, галюцинації, хода сп’янілої людини. Встановлено, що малюк разом з батьками напередодні збирав гриби у лісі. Споживання яких грибів чи рослин викликало харчове отруєння?

1.:Несправжніх опеньок

2.:Строчків

3.:Беладони

4.:Блідої поганки

5.:Мухоморів

№5782

Через 1 годину після годування немовляти молочною сумішшю у дитини з’явився ціаноз губ, слизових оболонок, нігтів, обличчя, потім приєдналася нудота, посилене слиновиділення, біль у надчеревній ділянці, блювання, пронос. Педіатр відмітив у дитини явища легенево-серцевої недостатності. В процесі розслідування встановлено, що молочна суміш приготовлена на воді, взятій із обвіддязя. Який попередній діагноз є підстави встановити?

1.:Водно-нитритна метгемоглобінемія

2.:Харчове отруєння хлорорганічними пестицидами

3.:Харчове отруєння важкими металами

4.:Стафілококовий токсикоз

5.:Харчова токсикоінфекція

№5783

При медицинском осмотре мужчин-водителей у 10% лиц выявлено превышение оптимальной масси тела на 65%. (ИМТ=39,3 кг/м2, масса тела. Какой энергетический статус у лиц?

1.:Нормальный энергетический статус (адекватное питание)

2.:Ожирение 1-й степени

3.:Ожирение 2-й степени

4.:Ожирение 3-й степени

5.:Ожирение 4-й степени

№5784

В результате углубленного медицинского осмотра курсантов военного училища у некоторых лиц выявлено нарушение зрения, коньюнктивит, сухость и шелушение кожи, пигментация и ломкость ногтей, ороговение кожи в области локтевых и коленных суставов. Для купирования подобных клинических проявлений в пищевом рационе, в первую очередь, следует увеличить содержание:

1.:Гречневой крупы

2.:Отрубного хлеба

3.:Рыбы

4.:Мяса

5.:Печені

№5785

Больной А. находится на стационарном лечении по поводу мочекаменной болезни (оксалурия) в фазе обострения. Какие продукты следует полностью исключить из рациона больного на период обострения:

1.:Растительное масло

2.:Черный хлеб

3.:Шоколад

4.:Овощные супы

5.:Отварное мясо

№5786

При розслідуванні випадку харчового отруєння встановлено діагноз: харчова токсикоінфекція, що спричинена парагемолітичним вібріоном. Який з перерахованих продуктів і страв може бути найімовірнішою причиною даного отруєння?

1.:Молоко пастеризоване.

2.:Гриби консервовані.

3.:Виноград.

4.:Ковбаса сирокопчена.

5.:Морепродукти.

№5787

Хворий госпіталізований у лікувально-профілактичний заклад з діагнозом діфіллоботріоз. Причиною даного захворювання може бути вживання в їжу недостатньо термічно обробленої:

1.:М'яса птиці

2.:Баранини

3.:Свинини

4.:Риби

5.:Яловичини

№5788

У хворого М. діагностовано порушення пуринового обміну, що проявилось гострим артритом першого метатарзофалангового суглобу. Найбільш доцільними рекомендаціями для хворого щодо раціону харчування є:

1.:Обмежити вживання води та напоїв

2.:Обмежити вживання хлібобулочних та макаронних виробів

3.:Обмежити вживання м’ясних та бобових продуктів

4.:Обмежити вживання овочів та фруктів

5.:Обмежити вживання молочних продуктів

№5789

На молочной ферме были отобраны пробы молока на содержание хлорорганического пестицида линдана. Размер партии 1000 литров. В токсикологической лаборатории СЭС было обнаружено, что содержание линдана превышает МДУ в 4 раза. Дайте заключение о качестве молока.

1.:Условно-годное

2.:Недоброкачественное

3.:Фальсифицированное

4.:Доброкачественное

5.:Биологически-ценный продукт

№5790

Больной госпитализирован в лечебно-профилактическое учреждение с диагнозом трихинеллез. Употребление в пищу какого продукта с недостаточной кулинарной обработкой является причиной данного заболевания?

1.:Мяса птицы

2.:Говядины

3.:Рыбы

4.:Баранины

5.:Свинины

№5791

Больной госпитализирован в лечебно-профилактическое учреждение с диагнозом трихинеллез. Употребление в пищу какого продукта явилось причиной данного гельминтоза?

1.:Мяса птицы

2.:Говядины

3.:Баранины

4.:Мяса кролика

5.:Свинины

№5792

В лабораторію для проведення дослідження надійшла проба молока. Встановлені такі дані: колір - білуватий, запах - без особливостей, смак - характерний для молока, густина - 1,038, кислотність - 35° Тернера, жирність - 3,2%. Визначте ступінь якості молока.

1.:Молоко доброякісне

2.:Молоко недоброякісне

3.:Молоко фальсифіковане

4.:Молоко умовно придатне

5.:Молоко зниженої якості

№5793

При проведеннї дослідження вмісту радіонуклідів цезію-137, стронцію-90 у молоці та картоплі місцевого виробництва було виявлено перевищення тимчасово допустимого рівнів активності цезію-137 у молоці. Який із технологічних прийомів з метою зменшення вмісту радіонуклідів в молоці є найбільш ефективним?

1.:Переробка молока на м’який сир

2.:Переробка молока на топлене масло

3.:Переробка молока на твердий сир

4.:Пастеризація молока.

5.:Переробка молока на сметану

№5794

При дослідженні свинини у 24 зрізах на компресоріумі виявлені 2 трихінели. М'ясо необхідно піддати:

1.:Технічній утилізації

2.:Глибокому заморожуванню

3.:Реалізації через мережу громадського харчування

4.:Проварюванню дрібними шматками

5.:Переробці на ковбасні вироби

№5795

На підприємстві громадського харчування не реалізовану під час вечері продукцію охолоджено до 4,00С і вона зберігалась у холодильній камері протягом 12 год. Зранку була проведена вторинна теплова обробка. Протягом якого часу повинна бути реалізована дана їжа?

1.:1 год.

2.:8 год.

3.:12 год.

4.:3 год.

5.:5 год.

№5796

При аналізі свіжості молока проводять пробу на редуктазу та на здатність зсідання. На основі якого з наведених показників можна ще встановити свіжість молока?

1.:Жирність

2.:Густина

3.:Сухий залишок

4.:Вміст сторонніх домішок

5.:Кислотність

№5797

В результаті ветеринарного обстеження тварин та молочно-товарній фермі виявлено 20 корів з позитивною реакцією на туберкульоз. Дайте заключення щодо можливості використання молока від таких тварин для харчування.

1.:Знищення

2.:Використання для годування телят

3.:Використовувати для харчування після пастеризації на місці при температурі 85° протягом 30 хвилин

4.:Використання для харчування без попередньої обробки, без обмежень

5.:Технічна утилізація

№5798

В результаті ветеринарного обстеження тварин та молочно-товарній фермі виявлено 20 корів з позитивною реакцією на туберкульоз. Дайте оцінку щодо можливості використання молока від таких тварин для харчування

1.:Використання для годування телят

2.:Знищення

3.:Технічна утилізація

4.:Використовувати для харчування після пастеризації на місці при температурі 85° протягом 30 хвилин

5.:Використання для харчування без попередньої обробки, без обмежень

№5799

При клінічному обстеженні дитини К., відзначається різка блідість шкірних покривів із сіруватим відтінком, анемія, поява базофільної зернистості у цитоплазмі поліхроматофільних еритробластів і ретикулоцитів. У сечі збільшений вміст дельта-амінолевулінової кислоти і копропорфірину. Надмірне надходження якого ксенобіотика в організм дитини спричинило отруєння?

1.:Ртуті

2.:Миш’яку

3.:Кадмію

4.:Свинцю

5.:Нітратів

№5800

У учащегося 4 класса выявлено резко дисгармоничное физическое развитие. Мальчик страдает хроническим бронхитом в стадии компенсации. В течении года острыми заболеваниями не болел. К какой группе здоровья относится мальчик?

1.:І-я

2.:ІІ-я

3.:IV-я

4.:V-я

5.:ІІІ-я

№5801

При осуществлении медицинского контроля за детским дошкольным учреждением педиатром установлено: групповая проветривается до прихода детей, перед занятиями и во время прогулок (сквозное проветривание). Спальня проветривается (угловое проветривание) перед сном и после сна, во время сна осуществляется аэрация. Правильно ли организован воздушный режим?

1.:Правильно

2.:Неправильно организована аэрация

3.:Неправильно организовано проветривание группы

4.:Неправильно организовано проветривание в спальне после сна

5.:Неправильно организовано проветривание перед сном

№5802

Мальчик 13 лет: длина тела - 147 см (-1,3), масса тела - 38 кг (- 0,3R), окружность грудной клетки - 72 см (+0,2R). Оцените физическое развитие ребенка:

1.:Ниже среднего, гармоничное

2.:Выше среднего

3.:Чрезмерное

4.:Резко дисгармоничное

5.:Дисгармоничное

№5803

Дайте оцінку фізичного розвитку дівчинки 10 років за шкалою регресії, якщо показники ваги тіла та кола грудної клітки знаходяться у межах ± 1R.

1.:Середній

2.:Гармонійний

3.:Високий

4.:Дисгармонійний

5.:Низький

№5804

За учбовим розкладом у 8-му класі всього 36 уроків на тиждень. Перерви між уроками по 10 хв., після 2-го уроку - 30 хв. В середу 1-й урок - географія, 2-й - математика, 3-й - фізкультура. Яке порушення має місце у розкладі уроків?

1.:Місце уроку математики у розкладі

2.:Тривалість перерв

3.:Місце уроку фізкультури у розкладі

4.:Кількість уроків протягом тижня

5.:Місце уроку географії у розкладі

№5805

У дівчинки 10 років рівень фізичного розвитку високий (М+3) довжина тіла збільшилась за рік на 10 см (в два рази більше, як для її віку), кількість постійних зубів відповідає віковим величинам (20), розвиток вторинних статевих ознак випереджає вікові строки на три роки (Ма, Р, Ах, Menarche). Випередження біологічного віку може бути в результаті:

1.:Складу раціону харчування

2.:Занять спортом

3.:Недоліків у гігієнічному вихованні

4.:Ендокринних зрушень

5.:Акселерації

№5806

Хлопчик 12 років має обтяжний біологічний анамнез, деякі функціональні зрушення, протягом останнього року хворів ГРВІ 5 разів. Об’єктивно: маса тіла 46 кг, обвід грудної клітки 74 см. (у межах ±1R) довжина тіла - 156 см (у межах ±1). Будова тіла правильна , задовільного харчування, шкіра чиста. Хронічної патології не виявлено. До якої групи здоров’я відноситься хлопчик?

1.:Четверта група здоров’я

2.:Третя група здоров’я

3.:П’ята група здоров’я

4.:Перша група здоров’я

5.:Друга група здоров’я

№5807

В учня 8 класу після травми відзначається різка атрофія всіх м’язів лівої руки, тонус яких різко знижений, активні рухи збережені тільки в

1.:Спеціальна група

2.: лівому суглобі, ступня учня деформована. Опорна функція лівої ноги відсутня, опорна функція правої ноги збере

3.:Основна група

4.:Додаткова група

5.:Інша група

№5808

У школі після проведення поглибленого медичного огляду у п’ятому класі діти були розподілені за групами здоров’я. До якої групи здоров’я слід віднести дітей, які мають морфологічні відхилення, функціональні відхилення після перенесених захворювань, тих, що часто хворіють?

1.:4 група здоров’я

2.:3 група здоров’я

3.:2 група здоров’я

4.:1 група здоров’я

5.:5 група здоров’я

№5809

Для вивчення показників фізичного розвитку дітей та підлітків широко використовують антропометричні та фізіометричні методи дослідження. Оберіть з наведеного фізіометричний метод досліджень.

1.:Визначення форми хребта

2.:Визначення маси тіла

3.:Визначення форми грудної клітки

4.:Вимірювання зросту

5.:Визначення життєвої ємкості легень

№5810

У 9-летнего мальчика получены следующие данные: длина тела-127см (-1,5), масса тела - 28,2 кг(+0,7R), окружность грудной клетки - 63,9 см (+0,6R). Дайте оценку физического развития ребенка (по шкалам регресси).

1.:Дисгармоничное

2.:Резко дисгармоничное

3.:Ниже средних, гармоничное

4.:Ниже среднего

5.:Чрезмерное

№5811

При оценке показателей физического развития 11-летней девочки получены следующие данные: количество постоянных зубов в пределах М±, длина тела в пределах ±1, масса тела, окружность грудной клетки в пределах ±1R, ЖЕЛ, сила мышц кистей рук в пределах ±1. Дайте комплексную оценку физического развития ребенка.

1.:Резко дисгармоничное, биологический уровень опережает календарный возраст, высокое

2.:Чрезмерное, биологический уровень отстает от календарного возраста, низкое

3.:Дисгармоничное, биологический уровень отстает от календарного возраста, выше среднего

4.:Биологический уровень соответствует календарному возрасту, среднее, гармоничное

5.:Выше среднего, биологический уровень опережает календарный возраст, дисгармоничное

№5812

При поглибленому щорічному медичному огляді у школяра 9 років встановлено: фізичний розвиток - середній, міопія - 1,5 Д, 3 рази на рік хворів ГРЗ. З боку інших органів та систем відхилень не виявлено. До якої групи здоров'я необхідно віднести цього школяра?

1.:1 група здоров'я

2.:4 група здоров'я

3.:2 група здоров'я

4.:3 група здоров'я

5.:5 група здоров'я

№5813

За дорученням лікаря медична сестра зробила вимірювання, необхідні для оцінки мікрокліматичних умов у групових кімнатах дитячого садка. Результати вимірювань: середня температура повітря - 20,0°С, швидкість руху повітря - 0,5 м/сек, відносна вологість повітря - 50%. Дайте гігієнічну оцінку мікроклімату групової кімнати дитячого садка.

1.:Мікроклімат дискомфортний з підвищеною вологістю повітря

2.:Мікроклімат дискомфортний зі значними коливаннями його основних параметрів

3.:Мікроклімат дискомфортний охолоджувального типу

4.:Мікроклімат комфортний

5.:Мікроклімат дискомфортний нагрівного типу

№5814

Для оцінки гармонійності фізичного розвитку враховують співвідношення між масою тіла, обвід грудної клітки та ростом дитини. При яких величинах сигмальних відхилень за шкалою регресії фізичний розвиток дітей та підлітків вважається дисгармонійним?

1.:Від М -1,1 dR до - 2 dR та від М +1,1 dR до + 2 dR за рахунок підвищеного відкладення жиру

2.:Від М +2,5 dR і більше за рахунок підвищеного відкладення жиру

3.:Від М -3 dR до -4 dR

4.:Від М - 0,5 dR до 1,0 dR

5.:Від М +4 dR і більше за рахунок підвищеного відкладення жиру

№5815

При медицинском осмотре учащегося 3-го класса получены следующие данные: биологический уровень соответствует календарному возасту, физическое развитие - среднее, по массе тела, окружность грудной клетки - дисгармоничное. На момент обследования у ребенка имеется хронический бронхит в стадии компенсации. Со стороны других органов и систем изменения отсутствуют. К какой группе здоровья относится учащийся?

1.:II-я группа здоровья

2.:III-я группа здоровья

3.:I-я группа здоровья

4.:IV-я группа здоровья

5.:V-я группа здоровья

№5816

При оценке физического развития ребенка дошкольного возраста получены данные: физическое развитие - среднее, по массе тела, окружности грудной клетки - гармоничное, биологический уровень соответстует календарному возрасту. Хронические заболевания отсутствуют. В течение года болел 5 раз острыми респиратиорными заболеваниями. К какой группе здоровья относится мальчик?

1.:I-я группа здоровья

2.:III-я группа здоровья

3.:IV-я группа здоровья

4.:V-я группа здоровья

5.:II-я группа здоровья

№5817

В групповой ДДУ, построенном по типовому проекту, установлено, что микроклиматические условия и искусственная освещенность соответствуют гигиеническим требованиям, а уровень естественной освещенности ниже нормы. Изменение какого из показателей внешней среды оказывает отрицательное влияние на показатели освещенности?

1.:Угла отверстия

2.:Коэффициента заглубления

3.:Коэффициента аэрации

4.:Коєфициент естественного освещения

5.:Удельной мощности электроосвещения

№5818

Осуществляя медицинский контроль за трудовым обучением школьников 6-го класса, врач школы установил: уроки в столярной мастерской проводятся в пятницу, четвертым и пятым уроком по счету, общей продолжительностью 90 мин., плотность 1-го урока - 69%, 2-го - 65%. Соответствует ли организация урока труда гигиеническим требованиям?

1.:Не соответствует по спаренности урока

2.:Не соответствует по моторной плотности 1-го урока

3.:Соответствует требованиям

4.:Не соответствует по моторной плотности 2-го урока

5.:Не соответствует по продолжительности занятия

№5819

В подготовительной группе детского комбината после физкультурного занятия проведен урок математики, продолжительностью 30 мин. На 15-й минуте у большинства детей появились признаки утомления. Физкультминутка проведена на 17- й минуте занятия. В расписании урок математики стоит третьим. Что является ведущей причиной отмеченной динамики утомления?

1.:Расписание занятий

2.:Продолжительность занятия

3.:Физкультминутка

4.:Условия занятия

5.:Предшествовавшее занятие

№5820

Дівчинка 5 років має середній рівень фізичного розвитку, маса тіла дорівнює М+1,9R, обвід грудної клітки М+1,6R, підшкірно-жировий прошарок - 1,2 см, кістяк тонкий, м'язова система середня, ЖЄЛ та м'язева сила правої та лівої кисті відповідає віку дитини - М+0,9. Протягом року дівчинка хворіла на грип, гострий бронхіт, кір, гостру пневмонію. До якої групи за станом здоров'я слід віднести дівчинку?

1.:V группы здоровья

2.:І группы здоровья

3.:ІІ группы здоровья

4.:ІV группы здоровья

5.:ІІІ группы здоровья

№5821

В класі середньої школи навчається 38 школярів. Протягом року 4 дитини не хворіли зовсім, 8 хворіли один раз, 11 - 2 рази, 6 - 3 рази, 5 - 4 рази, 2 - 5 разів, 1 - 6 раз і 1 - 8 раз. Скільки учнів в класі відносяться до групи часто хворіючих?

1.:9 учнів

2.:1 учень

3.:4 учня

4.:2 учня

5.:15 учнів

№5822

При проведенні медичного огляду всім учням 7 класу визначали відповідність біологічного розвитку календарному віку за такими критеріями: щорічне збільшення довжини тіла, осифікація кісток кисті, кількість постійних зубів, розвиток вторинних статевих ознак. Який з перерахованих критерієв найбільш інформативний показник біологічного віку?

1.:Осифікація кісток кисті

2.:Кількість постійних зубів

3.:Щорічне збільшення росту

4.:Зріст

5.:Розвиток вторинних статевих ознак

№5823

При аналізі захворюваності школярів вікових груп 7-10 років, 11-14 років та 15-17 років встановлено, що один з класів захворювань має найбільш широке розповсюдження у всіх вікових періодах. Які це хвороби?

1.:Інфекційні захворювання

2.:Хвороби органів травлення

3.:Хвороби шкіри

4.:Травми і отруєння

5.:Хвороби органів дихання

№5824

В лісовому літньому санаторії дітям з метою загартування організму проводять різні процедури. Вкажіть, яка з перерахованих процедур є найбільш загартовуючою?

1.:Гігієнічний душ

2.:Ванна з гідромасажем

3.:Ранкова гімнастика на свіжому повітрі

4.:Прогулянка на свіжому повітрі

5.:Контрастний душ

№5825

При вивченні фізичного розвитку дітей переддошкільного віку оцінювали показники: довжину та масу тіла; обвід грудної клітки, голови та стегон; форму хребта та грудної клітки. Який із перерахованих показників, крім довжини та маси тіла, відноситься до основних показників фізичного розвитку?

1.:Обвід голови

2.:Обвід грудної клітки

3.:Форма хребта

4.:Обвід стегон

5.:Форма грудної клітки

№5826

Визначити групу здоров'я школяра, який страждає на ревмокардит у стадії субкомпенсації?

1.:П'ята група

2.:Третя група

3.:Четверта група

4.:Перша група

5.:Друга група

№5827

При оцінці фізичного розвитку дівчинки-підлітка 13 років за шкалою регресії встановлено, що її вага на - 1,9 сігми регресії менше від маси тіла, яка відповідає її довжині тіла, а величина обвіду грудної клітки (ОГК) на -1 сігми регресії менше обвіду грудної клітки який відповідає її довжині тіла. Яка оцінка фізичного розвитку дівчинки з переліку нижче перерахованих?

1.:Різко дісгармонійний (за рахунок дефіциту ОГК)

2.:Гармонійний

3.:Різко дісгармонійне (за рахунок дефіциту ваги)

4.:Дісгармонийний (за рахунок дефіциту ваги)

5.:Дісгармонійний (за рахунок дефіциту ОГК)

№5828

В детский дом поступила партия детской одежды из натуральных материалов от спонсора. Врач детдома при его оценке установил: белье для детей дошкольного возраста характеризуется высокими воздухо- и паропроницаемостью, гигроскопичностью и влагостойкостью. Ткань разреженная, пористая и эластичная. Соответствует ли ткань гигиеническим требованиям?

1.:Не соответствует по влагостойкости

2.:Не соответствует по воздухопроницаемости

3.:Не соответствует по гигроскопичности

4.:Соответствует

5.:Не соответствует по пористости

№5829

В детском дошкольном учреждении (ДДУ) используется для игр меховые игрушки “Медведь”: масса - 200 г, окраска материала устойчива, токсические вещества отсутствуют, запах - 3 балла.Соответствует ли игрушка гигиеническим требованиям для использования в ДДУ?

1.:Не соответствует по запаху

2.:Не соответствует по устойчивости красителя

3.:Не соответствует по массе

4.:Не соответствует по материалу

5.:Соответствует

№5830

Хлопчик 7 років має ріст 122 см, (-0,5) масу тіла 22,4 кг (- 0,8R), обвід грудної клітки 62,1 см (- 0,5R). Біологічний рівень розвитоку відповідає календарному віку. Функціональні показники в межах М± Розвиток цієї дитини (за комплексною методикою) можна оцінювати як:

1.:Різко дисгармонійний

2.:Нижче гармонійного

3.:Дисгармонійний

4.:Пропорційний

5.:Середній, гармонійний

№5831

Підчас медичного огляду школярів в одного з учнів встановленно захворювання на бронхіальну астму; симптомів дихальної недостатності в стані спокою немає, перебіг нападів нетяжкий, 1-2 рази протягом року. До якої групи занять з фізичного виховання можна віднести цього учня?

1.:Спеціальна група

2.:Заборонити заняття

3.:Основна група

4.:Заняття лікувальною фізкультурою

5.:Підготовча група

№5832

Під час медичного огляду у школяра 14 років виявлено: хронічний холецистит у стані субкомпенсації, короткозорість слабкого ступеня, карієс зубів середньої активності, знижена працездатність. Необхідно визначити належність цього школяра до відповідної групи здоров’я.

1.:V Група здоров’я

2.:IV Група здоров’я

3.:I. Група здоров’я

4.:П. Група здоров’я

5.:Ш. Група здоров’я

№5833

Для визначення впливу мікроклімату на функціональний стан організму дітей і підлітків досліджують фізіологічні показники напруження функцій органів і систем, які приймають участь в теплообмінних процесах: пульс, АТ, кількість дихань за хвилину, температуру шкіри, величину виділення поту за хвилину, швидкість зорової та слухововї реакцій та ін. Який показник об’єктивно відображає напруження функції терморегуляції організму?

1.:Пульс і АТ

2.:Швидкість зорової та слухової реакцій

3.:Виділення поту за хвилину

4.:Температура шкіри

5.:Кількість дихань за хвилину

№5834

Показники рівня біологічного розвитку учнів середнього і старшого шкільного віку такі: довжина тіла щорічне збільшення довжини тіла, осифікація кісток кисті, кількість постійних зубів. Який ще показник розвитку в ці вікові періоди набувають особливого значення?

1.:Обвід грудної клітини

2.:ЖЄЛ

3.:Маса тіла

4.:Розвиток вторинних статевих ознак

5.:М’язева сила кисті

№5835

В класній кімнаті розмірами 6 х 10 м2 встановлено 6 світлоточок, обладнаних лампами розжарювання потужністю 150 Вт кожна. Освітленість на робочих місцях коливається у межах 30-40 лк. Дайте гігієнічну оцінку штучному освітленню класу.

1.:Штучне освітлення класу рівномірне: освітленість на робочих місцях низька.

2.:Штучне освітлення класу нерівномірне та достатнє: освітленість на робочих місцях достатня.

3.:Штучне освітлення класу рівномірне та достатнє: освітленість на робочих місцях достатня.

4.:Штучне освітлення класу рівномірне та достатнє: освітленість на робочих місцях низька.

5.:Штучне освітлення класу нерівномірне та недостатнє: освітленість на робочих місцях низька.

№5836

При оцінці фізичного розвитку хлопчика 8 років за шкалами регресії встановлено, що він має таки показники: довжини тіла - 134 см, маса тіла - 32,8 кг обвід грудної кліткни (ОГК) 68 см. Сигма довжини тіла (сигма) становить + 0,6 сигми, часткова сигма (сигма-R) маси тіла +0,9 сигма-R та часткова сигма ОГК +1,3 сигма-R. Як оцінити фізичний розвиток хлопчика?

1.:Фізичний розвиток хлопчика середній.

2.:Фізичний розвиток хлопчика вище середнього.

3.:Фізичний розвиток хлопчика середній, гармонійний за масою тіла та обвідом грудної клітки.

4.:Фізичний розвиток хлопчика середній за ростом, вище середнього за масою тіла та високий за ОГК.

5.:Фізичний розвиток хлопчика вище середнього при середньому рості.

№5837

Дівчинка 10 років має фізичний розвиток - середній, гармонійний за масою тіла та обвідом грудної клітки. За минулий рік хворіла 2 рази ГРЗ Поглиблений медичний огляд виявив наявність карієсу середньої активності та міопії 4,5Д. До якої групи здоров’я слід віднести цю дівчинку?

1.:3 група здоров’я

2.:5 група. здоров’я

3.:2 група. здоров’я

4.:1 група. здоров’я

5.:4 група. здоров’я

№5838

При поступлении в детское дошкольное учреждение врач установил у 20 % детей затянувшуюся адаптацию. Какой из показателей у этих детей нормализуется в первую очередь?

1.:Секреция иммуноглобулина

2.:Речевая активность

3.:Аппетит

4.:Эмоциональное состояние

5.:Сон

№5839

При определении адаптации учащихся 1-го класса к обучению в школе установлено, что у них невысокая скорость переработки информации на уроке, преобладание процессов торможения над возбуждением. Какая степень адаптации у этих учащихся?

1.:Удовлетворительная

2.:Хорошая

3.:Неудовлетворительная

4.:Затянувшаяся

5.:Напряженная

№5840

В одного з учнів восьмого класу лікар встановив наявність гіпертрофії мигдаликів ІІІ ступеня, хронічний рініт та вегето-судинну дістонію. За станом здоров’я цей учень відноситься до:

1.:ІV групи здоров’я

2.:І групи здоров’я

3.:V групи здоров‘я

4.:ІІІ групи здоров’я

5.:ІІ групи здоров’я

№5841

Дівчинка 10 років має відповідні показники: довжина (М±1), маса (М±1,9R) за рахунок жировідкладення обвід грудної клітки (М+1,8R). Функціональні ознаки фізичного розвитку нижче середнього. Фізичний розвиток цієї дитини за комплексною методикою можна оцінити як:

1.:Різко дісгармонічний

2.:Середній, дісгармонічний

3.:Середній

4.:Нижче середнього

5.:Гармонічний

№5842

У мальчика 11 лет, длина тела 128 см (М-2,6), масса тела- 35 кг (+ 1,2R) окружность грудной клетки 70 см (+1,8R). Болеет ОРВИ 5 раз в год. Хронической патологии не выявлено. К какой группе здоровья можно отнести ребенка ?

1.:4 группа здоровья

2.:5 группа здоровья

3.:3 группа здоровья

4.:2 группа здоровья

5.:1 группа здоровья

№5843

При изучении расписания уроков 6-го класса общеобразовательной школы установлено: количество уроков в течение недели-34, продолжительность перемен по 10 мин., после 2-го урока-20 мин. Во вторник 1-й урок- история, 2-й - русский язык, 3-й- физкультура, 4-й- литература, 5-й- биология, 6-й-рисование. Какой основной недостаток в организации учебного процесса имеет место?

1.:Место урока биологии в расписании

2.:Продолжительность перемен

3.:Место урока истории в расписании

4.:Расписание занятий, количество уроков в расписании занятий

5.:Место урока физкультуры в расписании

№5844

В помещении учебного класса школы концентрация СО2 в воздухе - 0,2%, световой коэффициент-1:5, температура 20,00С, влажность 55%. Общее освещение лампами накаливания 200лк. Какие функциональные или патологические отклонения наиболее вероятны?

1.:Нарушение зрения

2.:Вегето-сосудистая дистония

3.:Снижение работоспособности, головная боль

4.:Простудные заболевания

5.:Сколиозы

№5845

Дитячі ясла-сади проектуються як в одному, так і декількох одно-двоповерхових будівлях, з'єднаних між собою закритими переходами. Який з наведених принципів є основою планування будівлі дитячого дошкільного закладу?

1.:Принцип незалежності

2.:Принцип статево-вікового розподілу

3.:Принцип вікового розподілу

4.:Принцип статевого розподілу

5.:Принцип групової ізоляції

№5846

У шостому класі у четвер перший урок географія, а п'ятий - математика. Всього є 30 уроків за тиждень, перерви між уроками по 10 хв., після другого уроку - 30 хв. Яке порушення має місце у розкладі уроків?

1.:Число уроків протягом тижня

2.:Місце уроку географії у розкладі

3.:Число уроків протягом дня

4.:Місце уроку математики у розкладі

5.:Тривалість перерв

№5847

Для повышения закаленности организма учащихся школы-интерната врач разработал программу. В основу указанной программы положены следующие принципы: постепенность, последовательность, индивидуальность, комплексность. Какой из основных принципов закаливания не включил врач в программу?

1.:Систематичность

2.:Повышение резистентности

3.:Наращивание силы воздействия

4.:Повышение устойчивости

5.:Наращивание интенсивности воздействия

№5848

В учбовій кімнаті на 5-му уроці виявили такі параметри мікроклімату: температура повітря 25,00С, радіаційна температура 220С, відносна вологість повітря 79%, швидкість руху повітря 0,1м/с. Найбільш інформативними показниками несприятливого впливу мікроклімату на функціональний стан центральної нервової системи школярів є:

1.:Температура тіла, різниця температур шкіри кінцівок і чола.

2.:Показники працездатності

3.:Пульс, життєва емність легень.

4.:Пульс, частота дихання.

5.:Показники працездатності і хронорефлексометрії

№5849

При вивченні розкладу занять учнів 3-го класу встановлена: кількість уроків протягом тижня - 30; у вівторок перший урок українська мова, 2-й - музика, 3 і 4-й - фізичне виховання, усього 5 уроків. Які недоліки в розкладі уроків?

1.:Кількість уроків протягом тижня

2.:Розклад занять

3.:Місце уроку музики в розкладі

4.:Місце уроку української мови в розкладі

5.:Кількість уроків протягом дня

№5850

При оцінці фізичного розвитку хлопчика встановлено, що його маса тіла менша, ніж М - 2R за шкалами регресії. Хронічна патологія відсутня. До якої групи здоров’я відноситься хлопчик?

1.:ІІІ група здоров’я

2.:ІІ група здоров’я

3.:IV група здоров’я

4.:V група здоров’я

5.:І група здоров’я

№5851

Проектом передбачено обладнання приміщень дитячої дошкільної установи панельно-променистим опаленням, припливною вентиляцією, штучним освітленням лампами розжарювання, централізованим водопостачанням і каналізуванням. Яку помилку допущено при проектуванні дитячої установи?

1.:Влаштування припливної вентиляції

2.:Влаштування централізованого водопостачання

3.:Влаштування каналізації

4.:Влаштування панельно-променистого опалення

5.:Влаштування штучного освітлення лампами розжарювання

№5852

При санітарній експертизі проектант розраховує систему опалення дитячої дошкільної установи, встановлено, що найвища температура повітря розрахована у

1.:Спальні молодшої ясельної групи.

2.:Спальні дошкільної групи.

3.:Музично-гімнастичному залі.

4.:Групової дошкільної групи.

5.:Ігрової молодшої ясельної групи.

№5853

Для профілактики порушень постави, школярів пересаджують з першого ряду в третій і навпаки, не порушуючи відповідності шкільних меблів зросту дітей, не рідше:

1.:6-ти разів на рік

2.:Не пересаджують взагалі

3.:4-х разів на рік

4.:2-х разів на рік

5.:3-х разів на рік

№5854

Для вивчення впливу діяльності на організм дітей застосовуються різні методи оцінки їх функціонального стану. Який метод найбільш придатний для отримання даних про рівень розумової працездатності (за швидкістю виконання роботи та її точністю) дитячого колективу.

1.:Визначення тривалості ясного бачення

2.:Тремометрія

3.:Динамометрія

4.:Коректурний метод

5.:Хронорефлексометрія

№5855

Оцінюючи стан здоров’я учнів восьмого класу загальноосвітньої школи, лікар встановив наявність у одного з учнів гіпертрофії мигдаликів ІІІ ступеню, хронічний риніт та вегето-судинну дистонію. Функціональні можливості організму знижені. За станом здоров’я цей учень відноситься до:

1.:ІІ групи

2.:І групи

3.:ІІІ групи

4.:V групи

5.:ІV групи

№5856

В сельском населенном пункте с децентрализованным водоснабжением (шахтные колодцы) у детей раннего возраста отмечаются частые случаи удлинения сроков зарощения родничка, нарушения развития костной ткани, задержки развития зубов. Данные проявления могут быть связаны с высоким содержанием в почве и грунтовой воде.

1.:Стронция

2.:Иода

3.:Мышьяка

4.:Фтора

5.:Свинца

№5857

Міська лікарня складається з головного корпусу, в якому розміщені хірургічне і терапевтичне відділення та декількох менших будинків, які призначені для інфекційного, пологового та дитячого відділень. Визначити систему будівництва лікарні.

1.:Казарменна

2.:Централізовано-блочна

3.:Централізована

4.:Децентралізована

5.:Змішана

№5858

Під час лабораторного аналізу питної води з артезіанської свердловини встановлено, що прозорість складає 50 см; кольоровість 200; каламутність - 0,5 мг/л; запах і присмак - 1 бал; загальна твердість - 12,5 мг-екв/л; вміст фтору - 1,5 мг/л; окиснюваність - 0,7 мг/л; колі-індекс - 2; мікробне число - 10. Який метод очищення з перерахованих необхідно провести для покращання якості питної води ?

1.:Дезодорацію

2.:Освітлення

3.:Пом’якшення

4.:Знезараження

5.:Дефторування

№5859

Воздух палат хирургического отделения, в которых пребывают больные с нагноившимися ранами, загрязнен гнойной микрофлорой в количествах, превышающих допустимые уровни. Для предупреждения загрязнения воздуха операционной этого хирургического отделения в операционной должна быть предусмотрена вентиляция:

1.:Приточно-вытяжная с преобладанием вытяжки

2.:Приточно-вытяжная, равная по объему притока и вытяжки

3.:Только вытяжная

4.:Приточно-вытяжная с преобладанием притока

5.:Только приточная

№5860

Атмосферный воздух промышленного города интенсивно загрязняется выбросами нескольких промышленных предприятий. Анализ заболеваемости городского населения показал, что наиболее частое заболевание - хроническая пневмония, особенно у детей. Эта картина заболеваемости, вероятнее всего, может быть связана с промышленным выбросом в атмосферу:

1.:Оксидов серы

2.:Соединений мышьяка

3.:Метилртути

4.:Соединений кадмия

5.:Соединений свинца

№5861

Шахтний обвіддязь знаходиться на території присадибної ділянки в 20 м від житлового будинку, в 10 м від убиральні, на відстані 15 м від будинку сусіда. Яка найменша відстань згідно з санітарними нормами повина бути між обвіддязем і джерелом можливого забруднення води?

1.:30 м

2.:10 м

3.:15 м

4.:25 м

5.:20 м

№5862

Площа, відведена під забудову лікарняними корпусами, займає 19% земельної ділянки, площа озеленення - 62%, площа садово-паркової зони - 30 кв.м на 1 ліжко. Зелені насадження розміщені по периметру ділянки шириною 15м. Відстань від патологоанатомічного корпусу до палатних корпусів складає 32 м. Який з наведених показників не відповідає гігієнічним вимогам?

1.:Площа забудови

2.:Ширина зелених насаджень по периметру ділянки

3.:Площа озеленення

4.:Відстань від палатних корпусів до патологоанатомічного корпусу

5.:Площа садово-паркової зони

№5863

Результаты лабораторного анализа питьевой воды, отобранной на водопроводной сети города показали: высокий уровень бактериальной загрязненности (коли-титр-25). Какова возможная причина недоброкачественности воды?

1.:Старые, коррозированные трубы

2.:Застой воды в сети

3.:Материал водопроводных труб

4.:Нарушение герметичности водопроводной сети

5.:Давно не промывавшаяся, заиленная сеть

№5864

У зв'язку з підвищенням рівня гнійно-септичних ускладнень після оперативного лікування здійснено нагальне обстеження медичних працівників хірургічного відділення на носійство стафілококу. При прямому посіві на жовточно-сольовий агар матеріалу з поверхні мигдаликів лікаря N. через 48 годин інкубації при температурі 37,00С на чашці Петрі виявлено суцільний ріст ізольованих колоній. Який захід з профілактики гнійно-септичних ускладнень в оперованих хворих є першочерговим?

1.:Зобов'язати лікаря N. носити маску у палатному відділенні

2.:Призначити лікарю N. огляд отоларинголога та стоматолога

3.:Тимчасово відсторонити лікаря N. від участі в операціях

4.:Призначити лікарю N. полоскання зіву 1% спиртовим розчином хлорфіліпту 3 рази на день

5.:Призначити лікарю N. змащування передніх відділів носа 1% маззю гексахлорофену

№5865

При профілактичному огляді населення міста N. (Україна) у 25% виявлені ознаки флюорозу: плямиста емаль зубів, у частини обстежених - генералізований остеосклероз з кальцифікацією міжхребетних зв'язок. Яка найбільш вірогідна причина виникнення флюорозу?

1.:Недостатнє надходження фтору в організм з чаєм

2.:Надмірний вміст фтору у грунті і воді

3.:Надмірний вміст фтору у рослинних продуктах

4.:Недостатній вміст фтору у тваринних продуктах

5.:Недостатній вміст фтору у грунті і воді

№5866

При лабораторному дослідженні питної води з шахтного обвіддязя, розташованого у селищі міського типу, встановлені наступні показники сольового та мікроелементного складу води: хлориди - 140 мг/дм3; сульфати - 246 мг/дм3; фтор - 1,1 мг/дм3; нітрати - 90 мг/дм3; йод - 3,5 мкг/дм3. Яке ендемічне захворювання може виникнути у споживачів питної води з даного обвіддязя?

1.:Ендемічний флюороз

2.:Гафська хвороба

3.:Воднонітратна метгемоглобінемія

4.:Ендемічний зоб

5.:Ендемічний карієс

№5867

Під час планового внутрішньо-лікарняного контролю за дотриманням санітарно-гігієнічного режиму у палатах терапевтичного відділення відібрано проби повітря для лабораторного аналізу за хімічними та бактеріологічними показниками. Отримано наступні дані: вміст диоксиду вуглецю - 0,2%; окиснюваність - 15,0 мг О2 / м3; загальна кількість мікроорганізмів у 1м3 - 1500; золотистий стафілокок - 3. Встановіть ступінь чистоти повітряного середовища палат.

1.:Дуже чисте

2.:Чисте

3.:Забруднене

4.:Задовільної чистоти

5.:Помірно забруднене

№5868

У будинку немовляти захворіло одночасно 40 дітей у віці до 1 року. Характерні симптоми: загальна слабкість, ціаноз шкіри і видимих слизових оболонок. Діти отримували штучні харчові суміші, що розводили водою, з шахтного обвіддязя. Клінічні лабораторні дослідження виявили у крові дітей значний вміст метгемоглобіну. Наявність яких хімічних забруднювачів води могли бути вірогідною причиною розвитку токсичного ціанозу?

1.:Алюміній

2.:Свинець

3.:Нітрати

4.:Залізо

5.:Арсен

№5869

У воді річки Н. нижче спуску стічних вод гірничо-металургійного комбінату в місті водозабору вміст кадмію перевищує гранично-допустиму концентрацію в 8-10 разів. Які захворювання серед населення, можуть бути пов'язані з даною речовиною?

1.:Хвороба Ітай-Ітай

2.:Хвороба Юшу

3.:Хвороба Пасада

4.:Хвороба Минамата

5.:Уровська хвороба

№5870

Стан повітря в приміщенні операційної оцінювали за вмістом діоксиду вуглецю (СО2), кількості гемолітичних стрептококів та стафілококів у 1 м3 повітря, загальному мікробному обсіменінню. Який головний критерій чистоти повітря в операційній?

1.:Загальне мікробне обсіменіння (мікробне число)

2.:Кількість гемолітичних стафілококів в 1м3 повітря

3.:Кількість гемолітичних стрептококів в 1м3 повітря

4.:Вміст діоксиду вуглецю

5.:Кількість гемолітичних коків в 1 м3 повітря

№5871

Передбачається будівництво багатопрофільної лікарні в одному з централізованих районів міста N. Яка система забудови найбільш доцільна у даному випадку?

1.:Децентралізована

2.:Змішана

3.:Блочна

4.:Централізована

5.:Централізовано-блочна

№5872

В селищі міського типу N., що розташоване на березі річки С., зареєстровано спалах вірусного гепатиту А, можливо водного походження. Збільшення значень яких показників якості води водойми може підтвердити це припущення?

1.:Наявність збудника водяної лихоманки

2.:Індекс фекальних коліформ

3.:Кількість колі-фагів

4.:Індекс кишкової палички

5.:Окислюваність

№5873

Під час реконструкції міської лікарні в місті, розташованому на 55о п.ш. планується перенесення хірургічного блоку з цокольного на І поверх будівлі. На яку частину світу необхідно зорієнтувати вікна нової операційної зали для створення оптимальних умов праці хірургічного персоналу?

1.:Південний захід

2.:Схід

3.:Захід

4.:Південь

5.:Північ

№5874

У місті, яке розташоване в долині (улоговині), впродовж декількох днів вулиці були переповнені автомобілями. На другий день після встановлення сонячної безвітряної погоди в поліклініку звернулися мешканці міста зі скаргами на сильне подразнення кон’юнктиви очей, верхніх дихальних шляхів, що супроводжувалось сльозотечею та кашлем. Причиною захворювання, що виникло у мешканців міста, найбільш вірогідно є:

1.:Підвищення вмісту у повітрі СО

2.:Підвищення вмісту у повітрі озону

3.:Підвищення вмісту у повітрі СО2

4.:Підвищення вмісту у повітрі фотооксидантів

5.:Підвищення вмісту у повітрі оксиду азоту

№5875

При лабораторному дослідженні повітря лікарняної палати встановлено: загальна кількість мікроорганізмів у повітрі 2500 на 1м3, із них 125 - гемолітичного стрептококу. Які заходи повинні проводитись з метою знезаражування повітря у палаті?

1.:Ультрафіолетове опромінювання бактерицідними лампами

2.:Розпилення 0,5% розчину хлораміну у повітрі

3.:Кондиціонування

4.:Електроаєроіонізація повітря

5.:Інфрачервоне опромінювання повітря

№5876

В дитячій інфекційній лікарні реєструються випадки виникнення внутрішньолікарняних гострих респіраторно-вірусних захворювань. Палати лікарні припливно-витяжною вентиляцією не обладнані. Наявність боксів та напівбоксів згідно з проектними рішеннями не передбачена. Дані аналізу властивостей повітря дозволили виявити такий вміст СО2 в лікарняних палатах: в палаті №1 - 0,15%, в палаті №2 - 0,25%, в палаті №3 - 0,07%. Укажіть в якій палаті вміст СО2 відповідає гігієнічним вимогам.

1.:В палаті №3

2.:В палаті №2

3.:В палаті №1

4.:В усіх палатах

5.:В жодній з палат

№5877

В лікарняній палаті розміром 5х3,5м2 є два вікна. Провітрювання палати здійснюється шляхом 4-х разового відкривання кватирок протягом дня. Визначення вмісту вуглекислоти проводили шляхом пропускання балончиків з повітрям через склянки Дрекселя з лужним розчином. Назвіть допустимий вміст вуглекислоти в повітрі палати.

1.:0,1 %

2.:0,15 %

3.:0,04 %

4.:0,01 %

5.:0,20 %

№5878

За дорученням лікаря медична сестра провела вимірювання, які необхідні для оцінки мікрокліматичних умов палати терапевтичного відділення. Результати вимірювань: середня температура повітря становить 20,0°С, швидкість руху повітря - 0,2 м/с, відносна вологість повітря - 58%. Дайте гігієнічну оцінку мікроклімату палати.

1.:Мікроклімат дискомфортний з підвищеною швидкістю повітря

2.:Мікроклімат дискомфортний охолоджувального типу

3.:Мікроклімат комфортний

4.:Мікроклімат дискомфортний з підвищеною вологістю повітря

5.:Мікроклімат дискомфортний нагрівного типу

№5879

Проведено дослідження води, яка відібрана з шахтної криниці. Встановлено: прозорість - 18 см, кольоровість - 15°, запах - 3 бала, окислюваність - 8 мг/л, вміст азоту амонійного - 0,4 мг/л, азоту нітратів - 0,1 мг/л, колі-титр - 80, колі-індекс - 12. Який гігієнічний висновок щодо якості питної води можна дати?

1.:Вода не відповідає гігієнічним вимогам, необхідним є проведення її очистки

2.:Вода не відповідає гігієнічним вимогам, необхідно провести санацію обвіддязя.

3.:Вода не відповідає гігієнічним вимогам, необхідним є проведення її знешкодження

4.:Вода відповідає гігієнічним вимогам

5.:Вода не відповідає гігієнічним вимогам, необхідним є проведення її дезактивації

№5880

При обследовании гигиенических условий работы врачей в операционной, получены следующие параметры микроклимата: t22,00С, скорость движения воздуха 0,1 м /с, влажность 55%, содержание СО2- 0,1%, кратность воздухообмена 8. Определите, какой из параметров микроклимата не соответствует норме ?

1.:Воздухообмен

2.:Скорость движения воздуха

3.:Температура

4.:Содержание СО2

5.:Влажность

№5881

В строящемся хирургическом отделении на 60 коек планируются две операционные площадью 10 и 20м2. Окна их ориентированы на северные румбы. Световой коэффициент 1:2, КЕО 2,5 %. Какие параметры не соответствуют гигиеническим требованиям ?

1.:Ориентация окон

2.:Площадь операционных

3.:КЕО

4.:Световой коэффициент

5.:Количество операционных

№5882

Площадь четырехкоечной палаты в терапевтическом отделении больницы составляет 28м2. Соответствует ли это гигиеническим требованиям?

1.:Соотвтетствует только для больниц с централизованной системой застройки

2.:Соотвтетствует только для сельских больниц

3.:Не соотвтетствует

4.:Соответствует только для городских больниц

5.:Соответствует

№5883

У населеному пункті, в якому переважають північні та північно-західні вітри (70 % днів упродовж року), а південні вітри майже відсутні, обирається земельна ділянка під будівництво цементного комбінату ІІ класу шкідливості, який за проектною документацією забруднюватиме атмосферне повітря пилом. З якого боку від населеного пункту найдоцільніше розташувати підприємство?

1.:Північно-західного

2.:Північного

3.:Східного

4.:Південно-східного

5.:Західного

№5884

Промислове підприємство забруднює атмосферне повітря населеного пункту сірчистим ангідридом. Якого негативного впливу на населення слід передусім очікувати?

1.:Гепатотоксичного

2.:Нефротоксичного

3.:Фіброгенного

4.:Подразнювального

5.:Канцерогенного

№5885

На земельній ділянці лікарні 25% площі зайнято будівлями, 60 % - зеленими насадженнями і 15% припадає на господарський двір і проїзди. В який спосіб необхідно покращати планування лікарняної ділянки?

1.:Зменшити відсоток що припадає на господарський двір і проїзди.

2.:Збільшити відсоток забудови.

3.:Зменшити відсоток забудови.

4.:Збільшити відсоток озеленення.

5.:Зменшити відсоток озеленення.

№5886

Проектом лікарні передбачено поділ лікарняних корпусів на три групи: лікарнянї, лікувально-діагностичні та господарськї, які з’єднані між собою підземними переходами. Яка система забудови застосована при проектуванні лікарні?

1.:Децентралізована

2.:Централізовано-децентралізована

3.:Централізовано-блочна

4.:Змішана

5.:Централізована

№5887

Бактеріологічна лабораторія обласної клінічної лікарні проводить щомісячний контроль якості достерилізаційної обробки та стерилізації інструментарію, застосовуючи, зокрема, проби з тест-індикаторами. Що контролюють за допомогою цих проб?

1.:Загальне мікробне обсіменіння

2.:Залишки мийного засобу

3.:Температуру в автоклаві

4.:Тиск в автоклаві

5.:Залишки крові

№5888

Повний бокс інфекційного відділення має площу 22м2. На яку максимальну кількість ліжок він може бути розрахований?

1.:2

2.:5

3.:4

4.:3

5.:1

№5889

У маніпуляційній світловий коефіцієнт, кут падіння світлових променів на робоче місце медсестри і кут отвору відповідають гігієнічним нормам, а коефіцієнт природної освітленості взимку недостатній. Що може бути основною причиною невідповідності між визначеними показниками природної освітленості?

1.:Недостатня площа вікон

2.:Затінення вікон протилежними будинками

3.:Велика площа маніпуляційної

4.:Велика відстань робочого місця від вікна

5.:Вкриті памороззю вікна

№5890

Загальна площа палати терапевтичного відділення становить 28м2. На яку максимальну кількість ліжок розрахована ця палата ?

1.:5

2.:4

3.:3

4.:2

5.:1

№5891

Акушерське відділення розташоване у триповерховій будівлі. Перший поверх займає обсерваційне відділення, другий - відділення фізіології вагітності, третій - відділення патології вагітності. Всі поверхи сполучаються каналами витяжної вентиляції. Якого перепланування вимагає акушерське відділення?

1.:Усунення обсерваційного відділення

2.:Розташування обсерваційного відділення на другому поверсі

3.:Розташувати відділення патологїї вагітності на першому поверсі

4.:Усунення відділення патології вагітності

5.:Розташування відділення фізіології вагітності на третьому поверсі

№5892

На земельній ділянці сільської дільничої лікарні на 50 ліжок виділені такі зони: лікувальний корпус для неінфекційних хворих, лікувальний корпус для інфекційних хворих з відокремленими садово-парковими зонами, а також господарська зона, в якій розташоване патологоанатомічне відділення. Яке порушення допущено при плануванні ділянки?

1.:Розмежування зон для інфекційних і неінфекційних хворих

2.:Відокремлення садово-паркових зон

3.:Поєднання господарської та патологоанатомічної зон

4.:Розташування патологоанатомічного відділення на ділянці лікарні

5.:Розташування інфекційного відділення на ділянці лікарні

№5893

Кратність перевищення ГДК токсичної речовини в атмосферному повітрі складає 100. Які зміни в стані здоров’я населення слід очікувати ?

1.:Зростання специфічної та неспецифічної захворюваності

2.:Смертельні отруєння серед дітей

3.:Зміни у стані здоров’я за окремими функціональними показниками

4.:Виражені фізіологічні зрушення в органах та системах

5.:Гострі отруєння

№5894

Військовий підрозділ після тривалого маршу зупинився на 3 доби для відпочинку поряд з населеним пунктом. За даними санітарно-епідеміологічної розвідки виявлено декілька джерел води. Необхідно обрати джерело, яке б найбільше відповідало гігієнічним вимогам до питної води в польових умовах.

1.:Вода артезіанських свердловин

2.:Вода з річки

3.:Дощова вода

4.:Вода джерельна

5.:Тала вода

№5895

На північній околиці населеного пункту розташований хімічний комбінат. Протягом року спостерігається така повторюваність вітрів: північний - 10 %, східний- 20 %, південний - 50%, західний - 20 %. Назвіть оптимальне місце для розміщення земельної ділянки стаціонару медико-санітарної частини:

1.:На схід від хімічного комбінату

2.:На захід від хімічного комбінату

3.:На північ від хімічного комбінату

4.:На території хімічного комбінату

5.:На південь від хімічного комбінату

№5896

Городская соматическая больница на 300 коек состоит из главного корпуса, в котором размещены терапевтическое и хирургическое отделения. В нескольких отдельных зданиях расположены родильное, детское и радиологическое отделения, соединенные с главным корпусом подземными и наземными крытыми переходами. Определите систему застройки больницы:

1.:Децентрализованная

2.:Смешанная

3.:Централизованно-блочная

4.:Централизованная

5.:Свободная

№5897

У місті N. для поліпшення якості питної води використовували методи очищення та знезаражування. Який з наведених методів може використовуватись для знезаражування води на сучасних водогонах?

1.:Фільтрація

2.:Кип’ятіння

3.:Коагуляція

4.:Озонування

5.:Дезактивація

№5898

Серед дітей сільського дитячого садка вихователі помітили у багатьох розлади шлунково-кишкового тракту з частими проносами. При хімічному аналізі питної води виявлено (в мг/дм3 ): азоту амонійного - сліди, азоту нітритів - 0,002, азоту нітратів - 10, сульфатів - 900, заліза - 0,3, хлоридів - 240. Що свідчить про можливий вплив питної води на здоров’я дітей?

1.:Вміст азоту нітритів у воді

2.:Вміст азоту амонійного у воді

3.:Вміст хлоридів у воді

4.:Вміст азоту нітратів

5.:Вміст сульфатів у воді

№5899

Для організації водопостачання населення селища обрано вододжерело з вмістом сульфатів, хлоридів, нітратів, заліза, що відповідає гігієнічним вимогам, проте з підвищеним вмістом фтору (3 мг/дм3). До розвитку якого захворювання може призвести вживання води з даним складом?

1.:Флюорозу

2.:Жовчно-камяної хвороби

3.:Карієсу

4.:Уролітіазу

5.:Подагри

№5900

У мешканців населеного пункту А., що розташований у 3 кліматичному поясі встановлено масове ураження на флюороз зубів. При якій концентрації F-іону в питній воді може спостерігатися ураження на флюороз?

1.:0,1

2.:1,0

3.:0,7

4.:1,5

5.:0,3

№5901

На земельній ділянці при змішаній системі будівництва лікарні виділяють головний корпус, поліклінику, акушерство-гінекологічний корпус, інфекційний корпус, харчоблок, господарські будівлі, паталогоанатомічний корпус, лікарняний сад зі смугою зелених насаджень. Яким повинен бути максимальний відсоток забудівлі лікарняної ділянки?

1.:35%

2.:20%

3.:15%

4.:10%

5.:25%

№5902

У промисломому районі одного із індустріальних міст у дітей дошкільного віку почастішали захворювання хронічним бронхітом з астматичним компонентом і бронхіальною астмою. Який з постійних забруднювачів повітря міг стати їх причиною?

1.:Свинець

2.:Оксиди азоту

3.:Діоксид сірки

4.:Оксид вуглецю

5.:Продукти фотохімічних реакцій

№5903

Внаслідок аварії каналізаційної мережі, вміст її потрапив до системи водопостачання міста. Зростання захворюваності на які інфекційні хвороби слід очікувати?

1.:Сальмонельоз

2.:Лептоспіроз

3.:Вірусний гепатит В

4.:Туляремію

5.:Черевний тиф

№5904

В атмосферному повітрі населеного пункту виявлено підвищені концентрації фотооксидантів. При трансформації якої хімічної сполуки утворюються ці речовини?

1.:Диоксиду сірки

2.:Диоксиду азоту

3.:Чадного газу

4.:Диоксиду вуглецю

5.:Сірководню

№5905

При вживанні питної води з річки у населення реєструються випадки остеопорозу кісток дистальних відділів кінцівок. Присутність якого хімічного єлементу провокує остеопороз кісток?

1.:Фтор

2.:Йод

3.:Стронцій

4.:Хлориди

5.:Сульфати

№5906

Для водопостачання міста використовується вода, яка у своєму складі містить: фтору - 2,0 мг/л, нітратів - 8 мг/л, хлоридів - 250 мг/л, заліза - 0,2 мг/л, сульфатів - 150 мг/л. При вживанні води з даним хімічним складом у населення може реєструватись захворюваність на:

1.:Карієс зубів

2.:Ендемічний зоб

3.:Флюороз

4.:Тіреотоксикоз

5.:Метгемоглобінемію

№5907

На підприємствах у процесі виробництва утворюються особливо токсичні неутилізовані промислові відходи. Запропонуйте метод знешкоджування та утилізації.

1.:Захоронення в котлованах полігонів з ізоляцією дна і стінок ущільненим шаром глини

2.:Біотермічна переробка на удосконалених звалищах

3.:Використання, як сировини для повторної переробки

4.:Захоронення в котлованах полігонів в контейнерній тарі

5.:Термічна обробка

№5908

В районе размещения промышленного предприятия, где атмосферный воздух интенсивно загрязняется сернистым газом, отмечается повышенная общая заболеваемость населения. Какое воздействие на организм человека в этой ситуации оказывает загрязненный воздух?

1.:Хроническое специфическое

2.:Острое специфическое

3.:Комбинированное

4.:Хроническое неспецифическое

5.:Острое неспецифическое

№5909

Серед населення, що мешкає поблизу підприємства з виробництва пестицидів, динамічно підвищується рівень вроджених вад розвитку, котрі виражаються в центральному паралічі, ідіотії та сліпоті новонароджених. Сполуки якого забруднювача навколишнього середовища може зумовити розвиток даної патології?

1.:Стронцій

2.:Ртуть

3.:Кадмій

4.:Залізо

5.:Хром

№5910

Дільничому лікарю доручили підготувати план проведення комплексу лікувально-профілактичних заходів серед населення на підпорядкованій території. Які заходи щодо вторинної профілактики захворювань він повинен внести у цей план?

1.:Покращання умов життя населення

2.:Проведення реабілітаційних заходів

3.:Усунення чинників виникнення хвороб

4.:Попередження виникнення захворювань

5.:Попередження ускладнення хвороб

№5911

Дільничому педіатру доручено провести аналіз смертності немовлят. Що він повинен взяти за одиницю спостереження в її вивченні?

1.:Дитину, що померла під час пологів

2.:Дитину, що померла у перші 6 днів

3.:Дитину, що померла на першому місяці життя

4.:Дитину, що померла у віці до 1 року

5.:Дитину, що померла після 28 днів життя

№5912

Лікарю-терапевту доручено провести аналіз захворюваності населення на підпорядкованій дільниці. Які з джерел вивчення захворюваності забезпечують найбільш повний облік гострих захворювань?

1.:Причини смерті

2.:Профілактичні огляди

3.:Звернення в амбулаторно-поліклінічні заклади

4.:Спеціально організоване дослідження

5.:Опитування населення

№5913

Цеховому лікарю доручено вивчити захворюваність із тимчасовою втратою працездатності на підприємстві. За допомогою яких статистичних документів можна визначити показники захворюваності з тимчасовою втратою працездатності?

1.:Звіт про тимчасову непрацездатність, листок непрацездатності

2.:Листок непрацездатності, лікарське свідоцтво про смерть

3.:Звіт про тимчасову непрацездатність, картка диспансерного спостереження

4.:Листок непрацездатності, картка хворого, що вибув зї стаціонару

5.:Звіт про тимчасову непрацездатність, зведена відомість обліку захворюваності населення

№5914

Лікарю доручено вивчити інфекційну захворюваність у місті. Який основний обліковий документ існує для реєстрації і вивчення інфекційних захворювань?

1.:Картка хворого, що вибув з стаціонару

2.:Медична картка амбулаторного хворого

3.:Талон реєстрації заключних діагнозів

4.:Екстрене повідомлення

5.:Картка обліку щеплень

№5915

Заступник головного лікаря з медичної роботи провів дослідження рівня захворюваності населення, яке обслуговується у поліклініці за останні 5 років. За допомогою яких статистичних величин він може обчислити рівні поширеності хвороб?

1.:Середні величини

2.:Абсолютні величини

3.:Відносні величини

4.:Величини динамічного ряду

5.:Стандартизовані величини

№5916

На поликлинический прием к врачу обратился рабочий с острым респираторным заболеванием. Выполнять свои профессиональные обязанности не может. Весь период нетрудоспособности лечился амбулаторно. На какой период времени лечащий врач может единолично оформить листок нетрудоспособности рабочему?

1.:На 30 календарных дней

2.:На 14 календарных дней

3.:На весь период временной нетрудоспособности

4.:На 5 календарных дней

5.:На 10 календарных дней

№5917

На медико-социальной экспертной комиссии проходит освидетельствование больного, у которого ампутированы обе ноги. Больной не может себя обслуживать, нуждается в постоянной помощи и уходе. Критериям какой группы инвалидности соответствуют показатели здоровья данного больного?

1.:II группа

2.:II Б группа

3.:I группа

4.:III группа

5.:II А группа

№5918

Обеспеченность населения врачами-инфекционистами в городе З. составляет 4,0 врача на 10000 населения. Какой статистический показатель отражает обеспеченность населения врачами-инфекционистами?

1.:Наглядности

2.:Экстенсивный

3.:Относительной интенсивности

4.:Соотношения

5.:Интенсивный

№5919

При изучении структуры заболеваемости населения города А. болезни органов дыхания составили 45,0%. Какой статистический показатель отражает удельный вес болезней органов дыхания?

1.:Наглядности

2.:Относительной интенсивности

3.:Соотношения

4.:Экстенсивный

5.:Интенсивный

№5920

Среди населения города А. зарегистрировано 500 случаев мочекаменной болезни на 10000 человек. С помощью какого статистического показателя отражена заболеваемость населения мочекаменной болезнью?

1.:Относительной интенсивности

2.:Соотношения

3.:Экстенсивный

4.:Наглядности

5.:Интенсивный

№5921

В конце года в стационаре больницы были получены итоговые данные о количестве больных, пролеченных в течение года, и среднегодовом количестве коек, использованных для лечения больных. Какой из показателей работы стационара можно рассчитать по приведенным данным?

1.:Среднегодовая занятость койки

2.:Оборот койки

3.:Коечный фонд стационара

4.:Средняя длительность пребывания больных в стационаре

5.:Средняя длительность простоя койки

№5922

Население города А. имеет следующую возрастную структуру: 0-14 лет - 30%; 15-44 лет - 50%; 50 и более лет - 20%. Какой тип возрастной структуры населения данного города?

1.:Ускоренный

2.:Стационарный

3.:Замедленный

4.:Прогрессивный

5.:Регрессивный

№5923

У обратившегося на прием пациента участковым врачом поликлиники установлен диагноз: дизентерия. Какой учетный документ должен формить врач?

1.:Листок нетрудоспособности

2.:Статистический талон

3.:Контрольная карта диспансерного наблюдения

4.:Экстренное извещение

5.:Извещение о важнейшем неэпидемическом заболевании

№5924

Участковый врач должен дать характеристику заболеваемости населения своего участка для составления годового отчета о деятельности поликлиники. Какие документы используются для регистрации и изучения общей заболеваемости?

1.:Мед. карта амбулаторного б-го, стат. талон для регистрации заключительного диагноза

2.:История развития ребенка, талон амбулаторного пациента

3.:Листок нетрудоспособности, стат. карта больного, выбывшего из стационара

4.:Талон амбулаторного пациента, стат. талон для регистрации заключительного диагноза

5.:Контрольная карта диспансерного наблюдения

№5925

Врач-педиатр выявил на участке случай заболевания епидемическим паротитом. Какой документ для регистрации изучения инфекционного заболевания он должен заполнить?

1.:Экстренное извещение об инфекционном заболевании

2.:Талон амбулаторного пациента

3.:История развития ребенка

4.:Карта учета прививок

5.:Медицинская карта амбулаторного больного

№5926

Протягом року в поліклініці міста П. було зареєстровано 11600 випадків захворювань. Серед них: грип і гострі респіраторні захворювання - 5800, захворювання системи кровообігу - 3480, захворювання органів травлення - 1300, інші захворювання - 1020. Який відносний показник можна розрахувати на підставі цих даних ?

1.:Iнтенсивний

2.:Наочності

3.:Співвідношення

4.:Відносної інтенсивності

5.:Екстенсивний

№5927

В районі Н. поширеність захворювань серед населення становила 1156 випадків на 1000 населення. Який з наведених нижче показників характеризує поширеність захворювань серед населення?

1.:Інтенсивний

2.:Співвідношення

3.:Стандартизований

4.:Екстенсивний

5.:Наочності

№5928

Здоров’я населення характеризує група показників. Які з нижче наведених відносяться до демографічних?

1.:Захворюваність

2.:Загальна смертність

3.:Інвалідність

4.:Летальність

5.:Фізичний розвиток

№5929

Серед працюючих на промисловому підприємстві зареєстровано 1200 випадків непрацездатності та 12000 днів непрацездатності. Який показник захворюваності з тимчасовою втратою працездатності слід розрахувати на підставі цих даних?

1.:Питома вага робітників, які ні разу не хворіли протягом року

2.:Кількість випадків непрацездатності на 100 працюючих

3.:Середня тривалість одного випадку

4.:Кількість днів непрацездатності на 100 працюючих

5.:Питома вага осіб, які тривало та часто хворіли

№5930

У жінки, яка працює, захворіла дитина 5 років. Діагноз: пневмонія. Дитина не госпіталізована. На який максимальний термін у дитячій полікліниці може видаватись листок непрацездатності по догляду за хворою дитиною?

1.:До 10 днів

2.:На весь час хвороби дитини

3.:До 30 днів

4.:До 5 днів

5.:До 14 днів

№5931

Дільничому лікарю доручили підготувати план проведення комплексу лікувально-профілактичних заходів серед населення на підпорядкованій території. Які заходи він повинен внести в план первинної профілактики захворювань?

1.:Заходи щодо покращання умов життя хворих

2.:Попередження ускладнень хвороби

3.:Попередження виникнення захворювань

4.:Заходи щодо підвищення якості життя хворих

5.:Направлення хворих на санаторне лікування

№5932

Лікарю-терапевту доручено провести аналіз стану здоров’я дорослого населення на підпорядкованій дільниці. Які групи показників ним будуть залучені до цього аналізу?

1.:Захворюваність, летальність, фізичний розвиток

2.:Демографічні, захворюваність, інвалідність

3.:Захворюваність, інвалідність, смертність немовлят

4.:Спосіб життя, захворюваність, фізичний розвиток

5.:Народжуваність, захворюваність, спосіб життя

№5933

Цеховим лікарем на підприємстві щорічно проводиться аналіз стану здоров’я робітників. На які диспансерні групи здоров’я розподіляються робітники підприємства у щорічному звіті?

1.:Здорові, хворі з тимчасовою втратою працездатності, хворі з декомпенсованим перебігом захворювання

2.:Здорові, хворі на гострі захворювання, хворі з субкомпенсованим перебігом хвороби

3.:Здорові, практично здорові, хворі за 3-ма стадіями компенсації

4.:Здорові, часто хворіючі з компенсованим перебігом хвороби

5.:Здорові, хворі на важливі неепідемічні захворювання, практично здорові

№5934

Районним педіатром проведено аналіз дитячої смертності на підпорядкованій території. Які показники ним були використані?

1.:Летальність дітей за віком, у стаціонарах

2.:Смертність підлітків у районі

3.:Смертність немовлят у районі

4.:Смертність дітей до 1 року за віком, статтю, причинами

5.:Смертність дітей до 1 року, мертвонароджуваність

№5935

Лікарем-терапевтом вивчається рівень загальної захворюваності населення. Які обліково-статистичні документи використовуються з цією метою?

1.:Статистичні талони зі знаком “+”

2.:Статистичні талони зі знаком “+” і “- ”

3.:Статистичні талони зі знаком “-”

4.:Карти хворих, що вибули зі стаціонару

5.:Талони амбулаторного пацієнта з числом "1" або "2"

№5936

Дільничному лікарю доручено провести аналіз захворюваності на підпорядкованій дільниці. За яким видом захворюваності визначається група тривало- та часто хворіючих?

1.:Госпіталізована

2.:Гостра інфекційна

3.:На найважливіші неепідемічні хвороби

4.:З тимчасовою втратою працездатності

5.:Загальна

№5937

Хворий три місяці знаходився на стаціонарному лікуванні з приводу тяжкої травми. На який максимальний термін може надаватися листок непрацездатності хворому при безперервному лікуванні в лікувально-профілактичному закладі?

1.:1 місяць

2.:5 місяців

3.:4 місяці

4.:2 місяці

5.:3 місяці

№5938

В регіоні Д. протягом останніх 15 років у віковій структурі населення поступово збільшується частка осіб старших за 60 років. Яка буде спостерігатися динаміка витрат на надання медичної допомоги у даному регіоні при інших рівних умовах (рівень цін, інфляції і т. д.)?

1.:Витрати стабілізуються

2.:Витрати зменшуються

3.:Витрати не змінюються

4.:Витрати пропорційно скорочуються

5.:Витрати збільшуються

№5939

В регионе Д. в последние 5 лет отмечается рост летальности от инфаркта миокарда. Ситуация требует оценки эффективности оказания медицинской помощи этим больным. Определите единицу наблюдения.

1.:Своевременность обращения за медицинской помощью в кардиологический стационар

2.:Кардиологический стационар

3.:Укомплектованность врачами-кардиологами

4.:Оснащение диагностическим оборудованием кардиологического стационара

5.:Случай госпитализации в кардиологический стационар по поводу инфаркта миокарда

№5940

Дільничий лікар має підготувати доповідь на нараду про стан здоров'я населення підпорядкованої території. Які медичні показники здоров'я населення він повинен використати при цьому?

1.:Спосіб життя, забруднення довкілля

2.:Захворюваність, інвалідність, демографічні, фізичний розвиток

3.:Соціальний добробут, задоволеність якістю життя

4.:Середня тривалість лікування, питома вага ускладнень

5.:Середня тривалість життя

№5941

При изучении заболеваемости с временной утратой трудоспособности рабочих машиностроительного завода средняя длительность одного случая составила 20 дней. Какие заболевания повлияли на величину показателя?

1.:Острые

2.:Хронические

3.:Преморбидные формы болезней

4.:С подострым течением

5.:Трудно определяемые

№5942

На прием к врачу обратился пациент с острой респираторно-вирусной инфекцией. Больной признан нетрудоспособным. На сколько дней максимально врач может оформить листок нетрудоспособности?

1.:На 6 дней

2.:На 7 дней

3.:На 10 дней

4.:На 8 дней

5.:На 5 дней

№5943

Хворий одержував листок непрацездатності 4 місяці безперервно з приводу травми. Лікування буде тривати ще 1-2 місяці. Хто має право подовжити хворому листок непрацездатності ?

1.:Лікарcько- конcультативна коміcія піcля лікування хворого в cтаціонарі

2.:Дільничний лікар піcля узгодження з завідувачем відділення

3.:Медико-cоціальна екcпертна коміcія

4.:Лікарcько-конcультативна коміcія піcля рішення медико-соціальної експертної комісії

5.:Головний лікар медичного закладу

№5944

Захворюваність дизентерією у районі по місяцях року в абсолютних цифрах склала: січень - 6; лютий - 9; березень - 11; квітень - 10; травень - 16; червень - 23; липень - 19; серпень - 33; вересень - 58; жовтень - 19; листопад - 11; грудень - 5. Всього за рік - 220 випадків. Який вид графічного зображення найбільш наочно покаже помісячні відхилення захворюваності дизентерією від середнього рівня?

1.:Секторна діаграма

2.:Картограма

3.:Радіальна діаграма

4.:Картодіаграма

5.:Стовпчикова діаграма

№5945

В структурі населення регіону питома вага осіб від 0 до 14 років складає 25%, вона однакова з питомою вагою населення у віці 50 років і старше. Яке поняття найбільш влучно характеризує цю демографічну ситуацію?

1.:Прогресивний склад населення

2.:Іміграція населення

3.:Еміграція населення

4.:Стаціонарний склад населення

5.:Регресивний склад населення

№5946

Встановлено, що на 100 пологів у жінок, які мають фактори ризику, було 30 передчасних, а у жінок, які не мають факторів ризику, на 100 пологів було 5 передчасних. Який метод статистичної обробки даних оптимально використати лікарю, щоб оцінити сутність розбіжностей в порівнюваних групах?

1.:Розрахунок відносних величин

2.:Розрахунок середніх величин

3.:Розрахунок критерія Ст’юдента

4.:Метод стандартизації

5.:Кореляційний аналіз

№5947

У районі, який обслуговує дитяча поліклініка, щепленням підлягало 4800 дітей та підлітків, оглянуто дітей 4800, зроблені профілактичні щеплення 4320 особам, у 480 дітей виявлені тимчасові медичні протипоказання. Яка величина показника “Повнота охоплення профілактичними щепленнями дітей та підлітків, що підлягають щепленням” у цьому районі?

1.:70%

2.:80%

3.:60%

4.:100%

5.:90%

№5948

Хранение медицинских карт населения района осуществляется регистратурой поликлиники путем обозначения их числовым номером и по первой букве фамилии пациента. Какая система хранения медицинских карт используется в данной поликлинике?

1.:Самосохранения

2.:Алфавитно-номерная

3.:Адресная

4.:Смешанная

5.:Индексная

№5949

У 12-ти пацієнтів сімейний лікар визначив високий рівень цукру у крові та призначив їм відповідне лікування. Кого з членів родини цих пацієнтів лікарю найбільш доцільно негайно перевірити на рівень цукру у крові, щоб заздалегідь провести профілактичні заходи?

1.:Осіб, старших 60-ти років

2.:Членів родин, де хворий батько

3.:Осіб до 15-ти років

4.:Усіх членів родини

5.:Членів родин, де хвора мати

№5950

З 350 робітників металургійного заводу, які підлягали профілактичним оглядам у поточному році, оглянуто в територіальній поліклініці 325 осіб. В результаті - одного працівника тимчасово усунено від роботи, 15 пройшли подальше оздоровлення у санаторіях-профілакторіях, 10 надане дієтичне харчування. Який показник, що характеризує профілактичну роботу поліклініки, доцільно використати в цьому випадку?

1.:Питома вага осіб, тимчасово усунених від роботи

2.:Питома вага осіб, яких оздоровлено в профілакторії

3.:Питома вага осіб, яким надано дієтичне харчування

4.:Повнота охоплення періодичними медичними оглядами

5.:Частота виявлення захворювань під час оглядів

№5951

На території, що обслуговує сільська дільничнна лікарня, проживає 6200 мешканців. Згідно плану підлягало профілактичним оглядам 560 робітників сільських господарств з різними факторами ризику. Проведено профілактичні огляди 400 робітників. У 120 осіб виявлені захворювання серцево-судинної системи, з яких 90 осіб поставлено на диспансерний облік. Який з показників найбільш доцільно використати для оцінки організації диспансеризації у лікарні?

1.:Питома вага осіб з вперше встановленим діагнозом

2.:Питома вага робітників, охоплених профілактичними оглядами

3.:Питома вага осіб, які підлягали профілактичним оглядам

4.:Питома вага осіб, у яких виявлені захворювання

5.:Частота захворюваності серцево-судинними хворобами

№5952

Дільничнний терапевт міської лікарні після обстеження хворого 37 років, робітника їдальні промислового підприємства, встановив діагноз "дизентерія". Які дії в даній ситуації, в першу чергу, повинен виконати дільничнний лікар?

1.:Тимчасове усунення хворого від роботи

2.:Надання листка непрацездатності на всі дні хвороби

3.:Госпіталізація хворого до лікарні

4.:Проведення профілактичних щеплень

5.:Бактеріологічне обстеження

№5953

На який максимальний термін медико-cоціальна екcпертна коміcія може рекомендувати хворому після перенесеного гострого інфаркту міокарду доліковування з відкритим лікарняним листком?

1.:Чотири місяці

2.:На весь термін лікування

3.:Три місяці

4.:Два місяці

5.:Один місяць

№5954

Чоловік, знаходячись дома, отримав перелом плечової кістки та був доставлений до травмпункту поліклініки. При оформленні тимчасової непрацездатності потерпілому треба видати:

1.:Листок непрацездатності за підписом головного лікаря

2.:Листок непрацездатності на 6 днів і довідку вільної форми

3.:Довідка встановленої форми на 5 днів, а з 6-го дня листок непрацездатності

4.:Листок непрацездатності з 1-го дня на весь період хвороби

5.:Довідка невстановленої форми

№5955

В місті мешкає 100 000 населення. З 160 випадків інфекційних захворювань протягом року 75 припадає на грип. Який показник захворюваності на грип по відношенню до всіх інфекційних хвороб треба використати?

1.:Відносної інтенсивності

2.:Інтенсивний

3.:Співвідношення

4.:Наочності

5.:Екстенсивний

№5956

Для вивчення захворюваності сільського населення певної області за об'єкт дослідження були обрані мешканці пунктових сіл. Який метод збору статистичного матеріалу за обсягом слід використати у дослідженні?

1.:Суцільний

2.:Комбінований

3.:Вибірковий

4.:Монографічного опису

5.:Основного масиву

№5957

До лікаря-травматолога звернувся працівник заводу 35 років. Діагностовано перелом правого передпліччя. Травма сталась під час ремонту квартири. Як оформити непрацездатність потерпілому ?

1.:Довідка встановленої форми на 5 днів, листок непрацездатності - з 6-го дня

2.:Листок непрацездатності з 1-го дня

3.:Довідка встановленої форми на 10 днів, листок непрацездатності - з 11-го дня

4.:Довідка довільної форми на 10 днів, листок непрацездатності - з 11-го дня

5.:Довідка довільної форми на 5 днів, листок непрацездатності - з 6-го дня

№5958

Які з показників повинен оцінити лікар терапевтичного стаціонару, аналізуючи якість своєї роботи для атестаційного звіту?

1.:Повнота використання ліжкового фонду, обертання ліжка

2.:Середня зайнятість ліжка протягом року, повнота використання ліжкового фонду

3.:Летальність, частота ускладнень, середня тривалість лікування

4.:Структура госпіталізованих хворих, середньорічна кількість хворих.

5.:Виконання плану ліжко-днів, навантаженість лікаря-ординатора

№5959

Показник загальної смертності в районі А. становить 11,9%о, а в районі Б. - 15,9%. У віковій структурі населення району А. частка осіб 50 років і старших складає 30 %, а в районі Б. - 40%. Необхідно перевірити, чи вплинула на різницю показників загальної смертності неоднорідність вікової структури населення. Яким методом медичної статистики найдоречніше скористатися в цьому випадку?

1.:Розрахунок коефіцієнта кореляції

2.:Розрахунок стандартизованих показників

3.:Розрахунок відносних величин

4.:Розрахунок довірчого коефіцієнта Ст’юдента

5.:Розрахунок середніх величин

№5960

За даними звернень населення до районної поліклініки було виявлено: в січні - 257 випадків грипу, лютому - 222, березні - 210, квітні - 81, травні - 26, червні - 5, липні - 3, серпні - 8, вересні - 19, жовтні - 29, листопаді - 49, грудні - 152. Необхідно наочно показати сезонність коливань рівня захворюваності на грип. Який метод графічного зображення найбільш доцільний в даному випадку?

1.:Стовпчикова діаграма

2.:Картодіаграма

3.:Радіальна діаграма

4.:Картограма

5.:Секторна діаграма

№5961

Дільничнний лікар сільської лікарської амбулаторії був викликаний до хворого 42 років. При обстеженні хворого лікар запідозрив дизентерію. Який документ лікар повинен оформити в даному випадку?

1.:Виписка з медичної картки амбулаторного хворого

2.:Екстренне повідомлення про інфекційне захворювання

3.:Доповідна записка на ім'я голови сільської ради

4.:Статистичний талон заключних (уточнених) діагнозів

5.:Довідка про інфекційне захворювання

№5962

У практику хірургічного відділення стаціонару було впроваджено методику лапароскопічної холецистектомії. У результаті середня тривалість післяопераційного лікування хворих скоротилась до 3,4 ± 0,8 дня порівняно з 7,3 ± 1,1 дня при звичайній холецистектомії. Яким методом медичної статистики можна підтвердити вірогідність різниці показників?

1.:Розрахунок стандартизованих показників

2.:Розрахунок відносних величин

3.:Розрахунок довірчого коефіцієнта Ст'юдента

4.:Розрахунок коефіцієнта кореляції

5.:Розрахунок середніх величин

№5963

Досуточная летальность в хирургическом отделении городской больници №1 в 2001 г. - 0,1%, в 2002 г. - 0,5%. Предполагаемая причина роста летальности в 2002 г. - несвоевременность госпитализации, как результат работы скорой помощи. Показатели, рассчитанные при условии одинакового распределения больных по срокам госпитализации в 2001 г. - 15,0, в 2002 г. - 11,0. Какой метод был использован для расчета этих "условных" показателей?

1.:Анализа динамических рядов

2.:Расчет относительных величин

3.:Расчет средних величин

4.:Стандартизация

5.:Корреляция

№5964

Изучалась работа кардиологических кабинетов поликлиник города С. Определите единицу наблюдения.

1.:Каждый случай кардиологической патологии

2.:Каждый случай обращения в данный кабинет

3.:Каждый вид исхода сердечно-сосудистых заболеваний

4.:Определить невозможно

5.:Кардиологический кабинет

№5965

Терапевты городской больницы в течение дня обслуживают население в 3-х звеньях: на приеме, на участке, в стационаре. Через каждые 2 года на 3-4 месяца врачи-терапевты направляются в стационар. По какой системе участковости работают врачи ?

1.:Двухзвеньевая

2.:Чередование

3.:Территориальная участковость

4.:Трехзвеньевая

5.:Цеховая участковость

№5966

Если принять частоту инфекционного гепатита в районе А. в 1998 г. за 100%, то в последующие годы данный показатель будет выглядеть следующим образом: 1999 г. - увеличение на 62,5%, 2000 г. - увеличение на 25%. Какой показатель был использован при анализе приведенных данных?

1.:Соотношения

2.:Наглядности

3.:Интенсивный

4.:Темп роста

5.:Экстенсивный

№5967

На диспансерном учете у участкового терапевта состоят реконвалесценты после инфекционных заболеваний, часто и длительно болеющие, лица с хронической патологией. Кто из приведенных больных должен быть отнесен к III группе здоровья?

1.:С хронической патологией

2.:Все категории больных, приведенные в условии задачи

3.:Реконвалесценты после инфекционных заболеваний и лица с хронической патологией

4.:Лица, страдающие хроническими заболеваниями

5.:Часто и длительно болеющие

№5968

Среди девочек 12-14 лет отмечен рост гинекологических заболеваний, 20% из числа больных нуждаются в стационарном лечении. Выберите наиболее рациональное сочетание этапов организации медицинской помощи в данном случае.

1.:Педиатр – акушер-гинеколог

2.:Педиатр – детский гинеколог – гинекологический стационар

3.:Педиатр – детский гинеколог

4.:Педиатр – гинекологический стационар

5.:Акушер-гинеколог поликлинического приема – гинекологический стационар

№5969

Среди всей суммы зарегистрированных заболеваний населения города В. болезни органов кровообращения составили 23%. Какой статистический показатель приведен ?

1.:Соотношения

2.:Интенсивный

3.:Средняя величина

4.:Наглядности

5.:Экстенсивный

№5970

Среди служащих учреждения в текущем году не болели ни разу 10%, один раз - 30%, два раза - 15%, четыре раза болели - 5%, все остальные - 5 и более раз. Каков удельный вес служащих, отнесенных к І группе здоровья?

1.:22%

2.:60%

3.:10%

4.:40%

5.:55%

№5971

В ходе медицинского осмотра населения выявлялись и регистрировались хронические заболевания и различные патологические состояния, отклонения. Каков показатель целесообразно изучать в данной ситуации?

1.:Заболеваемость с временной утратой трудоспособности

2.:Распространенность

3.:Патологическая пораженность

4.:Первичная заболеваемость

5.:Общая заболеваемость

№5972

Головний лікар поліклініки дав завдання дільничному лікарю визначити захворюваність N-ою хворобою на дільниці. За яким документом визначається первинна захворюваніcть наcелення на дільниці?

1.:Талон на прийом до лікаря

2.:Cтатиcтичні талони зі знаками “+” і “–”

3.:Медична картка амбулаторного хворого

4.:Статиcтичні талони зі знаком “+”

5.:Журнал профоглядів

№5973

Головний лікар поліклініки дав завдання дільничному лікарю визначити поширеність N-ою хворобою на дільниці. За яким документом визначається поширеність (розповcюдженіcть) хвороб на лікарcькій дільниці?

1.:Статиcтичні талони зі знаками “+” і “–”

2.:Журнал профоглядів

3.:Статиcтичний талон зі знаком “–”

4.:Картка хворого, що вибув зі cтаціонару

5.:Талон на прийом до лікаря

№5974

Головний лікар поліклініки дав завдання дільничному лікарю визначити патологічну ураженість населення N-ою хворобою на дільниці. За яким документом визначаєтьcя патологічна ураженіcть наcелення на хвороби на лікарcькій дільниці?

1.:Статиcтичний талон зі знаком “+”

2.:Статиcтичний талон зі знаком “–”

3.:Статиcтичні талони зі знаками “+” і “–”

4.:Журнал профоглядів

5.:Талон на прийом до лікаря

№5975

Оргметодкабінету ЦРЛ доручено вивчити народжуваність на всій території району. Завідувач оргметодвідділом доручив виконати це завдання лікарю-статистику. За яким документом вивчаєтьcя народжуваніcть наcелення?

1.:Обмінна картка вагітної

2.:Довідка пологового будинку про народження

3.:Результати перепиcу наcелення

4.:Картка фізичного розвитку дитини

5.:Медичне cвідоцтво про народження

№5976

Хворому на підприємстві виділено путівку в санаторій. Дільничний лікар став готувати необхідні для цього медичні документи. Хто буде направляти хворого на cанаторно-курортне лікування?

1.:Медико-cоціальна екcпертна коміcія

2.:Лікарcько-конcультативна коміcія

3.:Профcпілковий комітет

4.:Лікар вузької cпеціальноcті

5.:Дільничий лікар

№5977

Дільничним лікарем після тривалого диспансерного спостереження прийнято рішення щодо переведення хворого на інвалідність. Хто буде направляти хворого на медико-cоціальну екcпертну коміcію?

1.:Лікар вузької cпеціальноcті

2.:Завідувач cтаціонарного відділення

3.:Дільничний лікар

4.:Завідувач відділенням поліклініки

5.:Лікарcько-конcультативна коміcія

№5978

На педіатричній дільниці поповнення - народилася дитина. Про це повідомила лікаря дільнична медична сестра. Коли вперше лікар-педіатр повинен знайомитиcь зі cвоїм пацієнтом?

1.:У перший міcяць піcля пологів

2.:При першому зверненні до лікаря

3.:У перші 3 дні після виписки з пологового будинку

4.:У перші 15 днів піcля пологів

5.:Напередодні виписки дитини з пологового будинку

№5979

У структурі населення М-ського регіону питома вага осіб у віці від 0-14 років склала 15%, а питома вага осіб у віці 50 років і старше склала 30%. Оцініть склад населення, що найбільш вірно характеризує дану демографічну ситуацію.

1.:Уповільнений склад населення

2.:Прогресивний склад населення

3.:Стаціонарний склад населення

4.:Регресивний склад населення

5.:Прискорений склад населення

№5980

У структурі населення Н-ського регіону питома вага осіб у віці від 0 до 14 років склала 31%, а питома вага осіб у віці 50 років і старше склала 20%. Оцініть склад населення, що найбільш вірно характеризує дану демографічну ситуацію.

1.:Еміграція населення

2.:Регресивний склад населення

3.:Прогресивний склад населення

4.:Іміграція населення

5.:Стаціонарний склад населення

№5981

У регіоні Н. через сприятливі природно-кліматичні, екологічні та соціально-економічні умови відзначено підвищення числа пенсіонерів, що переїхали до регіону з інших куточків країни. Держадміністрація, оцінивши резервну місткість регіону, ввела ряд пільг, які викликали аналогічне масове переселення з-за кордону. Оцініть рух населення, що характеризує останнє демографічне явище?

1.:Іміграція населення

2.:Репатріація населення

3.:Еміграція населення

4.:Рееміграція населення

5.:Реіміграція населення

№5982

Вагітна жінка стала на облік у жіночій консультації в строк вагітності 11 тижнів і знаходилась під наглядом протягом всього терміну при нормальному перебігу вагітності. Який з наведених документів обов'язково повинен видати лікар вагітній для госпіталізації до пологового будинку?

1.:Індивідуальна картка вагітної

2.:Обмінна картка

3.:Довідка з санепідстанції

4.:Направлення на госпіталізацію

5.:Листок непрацездатності

№5983

На підприємстві в першому півріччі з 2000 працюючих чоловіків мали травми - 320, з 4000 працюючих жінок - 280. В другому півріччі із 6000 чоловіків травмовано 720, з 2000 жінок травмовано 160. Який метод статистичної обробки даних є оптимальним для усунення розбіжностей у складі працюючих за статтю і різного рівня травм у них?

1.:Регресійний аналіз

2.:Кореляційний аналіз

3.:Метод стандартизації

4.:Розрахунок середніх величин

5.:Розрахунок відносних величин

№5984

Жінка стала на облік у жіночій консультації у терміні вагітності 10 тижнів і знаходилась під наглядом протягом всього строку при нормальному перебігу вагітності. Який строк вагітності є оптимальним в цьому випадку для видачі лікарем обмінної картки вагітності?

1.:34 тижні

2.:32 тижні

3.:28 тижнів

4.:30 тижнів

5.:36 тижнів

№5985

У пункті N. з населенням 250000 мешканців за рік народилось 420 дітей, з них 120 пологів були передчасними, 200 пологів в строк, та 100 запізнілими. Аналіз яких документів дає можливість отримати найточнішу інформацію про частоту різних за терміном пологів у населенному пункті?

1.:Індивідуальна картка вагітної

2.:Історія розвитку новонародженого

3.:Журнал прийому вагітних та породіль

4.:Історія пологів

5.:Обмінна картка пологового будинку

№5986

Жінку взято на облік жіночої консультації у терміні вагітності 10 тижнів. Скільки разів слід порадити жінці відвідувати жіночу консультацію протягом вагітності при нормальному її перебігу?

1.:6-8 разів

2.:10-12 разів

3.:16-18 разів

4.:12-14 разів

5.:14-16 разів

№5987

Хворий внаслідок виробничої травми, яка обумовила значну втрату зору, переніс операцію на очах і потребує підготовки для іншої виробничої діяльності. Який вид реабілітації в першу чергу доцільно застосувати лікарю у даному випадку ?

1.:Психологічна реабілітація

2.:Професійна реабілітація

3.:Повна реабілітація

4.:Соціальна реабілітація

5.:Медична реабілітація

№5988

У 200 хворих гіпертонічною хворобою вивчалась величина артеріального тиску та вік хворого. Якою статистичною величиною потрібно скористатися, щоб виміряти силу зв’язку між вказаними ознаками?

1.:Похибка репрезентативності

2.:Коефіцієнт Стьюдента

3.:Сигмальне відхилення

4.:Коефіцієнт кореляції

5.:Коефіцієнт варіації

№5989

В приймальне відділення лікарні швидкої медичної допомоги у тяжкому стані доставлено чоловіка 43 років. Черговий лікар встановив діагноз: "Гострий інфаркт міокарду". Незважаючи на проведені лікувальні заходи через 2 годин хворий помер. Якому фахівцю найбільш доцільно у даній ситуації доручити встановити основну причину смерті ?

1.:Судово-медичний експерт

2.:Черговий лікар

3.:Лікар швидкої допомоги

4.:Лікар-патологоанатом

5.:Лікар-експерт

№5990

У кардіологічне відділення міської лікарні госпіталізовано, серед інших, 80 хворих гіпертонічною і ішемічною хворобою серця, з яких 20 хворим при виписці доцільне подальше оздоровлення. Де найбільш доцільно рекомендувати хворим подальше оздоровлення?

1.:Санаторій

2.:Стаціонар вдома

3.:Відділення реабілітації

4.:Профілакторій

5.:Денний стаціонар

№5991

Серед причин смерті населення у лікаря загальної практики К. в поточному році перше місце займають серцево-судинні захворювання (60%), друге - новоутворення (18%), третє - травми (8,3%) тощо. За допомогою яких діаграм лікар найбільш наочно зможе ілюструвати структуру явищ, що вивчаються ?

1.:Секторна

2.:Картограма

3.:Стовпчикова

4.:Лінійна

5.:Радіальна

№5992

З метою аналізу стану здоров’я населення та рівня медичної допомоги в кардіологічному диспансері були розраховані такі показники: рівень первинної захворюваності хворобами системи кровообігу - 62%о ; рівень загальної захворюваності хворобами системи кровообігу - 483,55%о; рівень смертності від хвороб системи кровообігу - 10,9%о; питома вага випадків смерті від хвороб системи кровообігу серед усіх причин смерті - 67,0%; рівень первинної інвалідності від хвороб системи кровообігу - 16,2 на 10 тис. населення. Який з наведених показників є екстенсивною величиною?

1.:Питома вага випадків смерті від хвороб системи кровообігу серед усіх причин смерті

2.:Рівень первинної захворюваності хворобами системи кровообігу

3.:Рівень загальної захворюваності хворобами системи кровообігу

4.:Рівень смертності від хвороб системи кровообігу

5.:Рівень первинної інвалідності від .хвороб системи кровообігу

№5993

Дільничий терапевт на амбулаторному прийомі поставив хворому діагноз гострий бронхіт. Який обліковий документ лікар повинен заповнити для реєстрації даного захворювання?

1.:Статистична карта хворого, який вибув зі стаціонару

2.:Екстрене повідомлення про інфекційне захворювання

3.:Листок непрацездатності

4.:Статистичний талон для реєстрації заключного діагнозу

5.:Історія хвороби

№5994

Фотохронометражне дослідження прийому хворих лікарями-терапевтами поліклініки №1 у місті А. в 2003 р. показало, що на підготовку і ознайомлення з медичною документацією витрачається 10,6%, на опитування хворого - 15,1%, на огляд і обстеження - 35,9%, на інші елементи роботи - 38,4% загального часу прийому одного хворого. За допомогою якого вигляду діаграм можна наочно проілюструвати результати дослідження?

1.:Лінійна

2.:Cекторна

3.:Стовпчикова

4.:Картодіаграма

5.:Радіальна

№5995

У лікувально-профілактичному закладі вивчалася терапевтична ефективність нового методу лікування гострої респіраторно-вірусної інфекції. В експериментальній групі (10 чоловік) середня тривалість лікування становила 5 днів, в контрольній групі (10 чоловік) - 7 днів. Назвіть найбільш вірогідну причину того, що отримані відмінності після розрахунку середніх величин виявилися статистично невірогідними (Р>0,05).

1.:Невелика тривалість лікування.

2.:Незначна абсолютна різниця показників.

3.:Незначна відносна різниця показників.

4.:Неоднорідні групи.

5.:Мале число спостережень.

№5996

При вивченні середнього рівня та характера різноманітності деяких лабораторних показників отримані такі дані: для загального білку крові - середнє квадратичне відхілення ± 4г/л, коефіцієнт варіації 6%; для швидкості осідання еритроцитів - відповідно ± 2 мм/год, 23%. Яка з указаних ознак є найбільш різноманітною?

1.:Відмінності в різноманітності ознак відсутні

2.:Для вивчення різноманітності потрібно збільшити число спостережень

3.:Швидкість осідання еритроцитів

4.:Для вивчення різноманітності потрібні додаткові розрахунки

5.:Загальний білок сироватки крові

№5997

На репрезентативній сукупності хворих на грип проведено вивчення зв'язку між температурою тіла і частотою пульсу. Розрахований коефіцієнт кореляції дорівнює +0,5. Оцініть силу і спрямування зв'язку між ознаками, що вивчаються.

1.:Середній прямий

2.:Середній зворотний

3.:Сильний зворотний

4.:Слабкий прямий

5.:Сильний прямий

№5998

Была изучена структура первичной заболеваемости населения по 17-ти классам болезней. С помощью какого типа диаграммы должны быть графически отображены результаты данного исследования?

1.:Секторная

2.:Картограмма

3.:Столбиковая

4.:Радиальная

5.:Линейная

№5999

Для оценки здоровья детского населения использовались следующие показатели: распространенность болезней, первичная заболеваемость, структура заболеваемости, патологическая пораженность и инвалидность. Какой из этих показателей в наибольшей мере отражает уровень заболеваемости детей хроническими болезнями и морфофункциональными нарушениями?

1.:Распространенность

2.:Патологическая пораженность

3.:Первичная заболеваемость

4.:Инвалидность

5.:Общая заболеваемость

№6000

При вивченні захворюваності у місті N. було встановлено, що населення різних адміністративних районів відрізняється за своїм віковим складом. Який зі статистичних методів дозволяє виключити вплив цього чинника на показники захворюваності?

1.:Т- критерій Вілкоксона

2.:Обчислення середніх величин

3.:Кореляційно-регресійний аналіз

4.:Стандартизація

5.:Аналіз динамічних рядів

№6001

В районі проживає 70000 населення. З них у віці 0-14 р. - 13,0 %, 15-49 років - 52,0 %, 50 років та старших - 35,0 %. За допомогою якого виду графічного зображення найдоцільніше відобразити вікову структуру населення району?

1.:Лінійна діаграма

2.:Секторна діаграма

3.:Радіальна діаграма

4.:Картограма

5.:Стовпчикова діаграма

№6002

Для отримання інформації про чисельність і склад населення проводиться перепис населення. Який це вид та метод дослідження?

1.:Вибіркове одномоментне

2.:Суцільне одномоментне

3.:Основного масиву

4.:Суцільне поточне

5.:Вибіркове поточне

№6003

Концентрація альбуміну (г/л) в сироватці крові 10 жінок, що були включені в одне обстеження, склала: 42, 41, 44, 47, 38, 40, 35, 38, 43, 41. Які із статистичних величин або показників узагальнюють ці дані?

1.:Середні

2.:Наочності

3.:Інтенсивні

4.:Динамічного ряду

5.:Екстенсивні

№6004

В результаті впровадження нової методики лікування середня тривалість госпіталізації в експериментальній групі хворих склала 12,3 ± 0,2 дні порівняно із 15,4 ± 0,4 дні в контрольній групі хворих, яких лікували за старою схемою. Обчисленням якого коефіцієнта (критерію) можна оцінити суттєвість різниці цих результатів?

1.:Критерій відповідності (хі-квадрат)

2.:Коефіцієнт вірогідності (t – критерій Ст'юдента)

3.:Критерій Колмогорова-Смирнова

4.:Т - критерій Вілкоксона

5.:Критерій знаків (z – критерій)

№6005

При вивченні залежності між рівнем забруднення атмосферного повітря і поширеністю захворювань органів дихання встановлено, що коефіцієнт парної кореляції r дорівнює + 0,82. Оцініть силу і спрямування зв’язку.

1.:Середній прямий

2.:Слабкий прямий

3.:Середній зворотний

4.:Сильний зворотний

5.:Сильний прямий

№6006

В січні було зареєстровано 10 випадків смерті пацієнтів у стаціонарі, в лютому - 9, в березні і квітні - по 7, в травні - 8, в червні - 5, в липні - 3, в серпні - 2, у вересні - 4, в жовтні - 6, в листопаді - 8 і в грудні - 11 летальних випадків. За допомогою якого виду графічного зображення найдоцільніше відобразити ці дані?

1.:Секторна діаграма

2.:Радіальна діаграма

3.:Лінійна діаграма

4.:Стовпчикова діаграма

5.:Картодіаграма

№6007

Працівнику, який знаходиться під диспансерним спостереженням з приводу виразкової хвороби 12-палої кишки, на підприємстві виділили путівку для санаторно-курортного лікування на 24 дні. Тривалість щорічної основної відпустки працівника складає 24 календарних дні, на проїзд до санаторію і назад необхідно витратити 4 дні. Який порядок оформлення тимчасової непрацездатності в цьому випадку?

1.:Лікуючий лікар видає листок непрацездатності на 4 дні

2.:Лікуючий лікар видає довідку і “санаторно-курортну картку” на 28 днів

3.:Лікарсько-консультативна комісія видає довідку на 4 дні

4.:Лікарсько-консультативна комісія видає листок непрацездатності на 28 днів

5.:Лікарсько-консультативна комісія видає листок непрацездатності на 4 дні

№6008

Медична сестра Т. перебувала на обліку в жіночій консультації з приводу вагітності. Під час пологів мало місце ускладнення, що потребувало хірургічного втручання. Є довідка з акушерського відділення. Яка тривалість допологової і післяпологової відпустки має бути в цьому випадку?

1.:70 днів до пологів і 56 днів після пологів

2.:70 днів до пологів і 70 днів після пологів

3.:56 днів до пологів і 56 днів після пологів

4.:56 днів до пологів і 70 днів після пологів

5.:90 днів до пологів і 90 днів після пологів

№6009

Громадянин Н. дороою на роботу підвернув ногу. При звертанні за медичною допомогою було діагностовано розрив зв’язок правого гомілково-стопного суглобу. Лікувався амбулаторно 18 днів. Як оформити непрацездатність в цьому випадку?

1.:Видається листок непрацездатності на 14 днів

2.:Видається на 5 днів довідка, з 6-го дня – листок непрацездатності

3.:Видається листок непрацездатності на 10 днів

4.:Видається на 10 днів довідка, з 11 дня – листок непрацездатності

5.:Видається листок непрацездатності з першого дня на весь період лікування

№6010

У працівниці захворіла на вітряну віспу 5-річна дитина. Хвороба тривала 17 днів. Лікування здійснювалось амбулаторно під доглядом матері дитини. Як оформити непрацездатність працівниці в даному випадку?

1.:Видається листок непрацездатності на весь час хвороби дитини

2.:Видається листок непрацездатності максимально на 14 днів, на решту 3 дні - довідка встановленої форми

3.:Видається довідка встановленої форми на весь час хвороби дитини

4.:Видається листок непрацездатності максимально на 14 днів, на решту 3 дні – довідка довільної форми

5.:Видається листок непрацездатності максимально на 7 днів, на решту 10 днів - довідка встановленої форми

№6011

На першому прийомі вагітної акушер-гінеколог дав їй направлення на консультацію до інших лікарів-спеціалістів. У яких спеціалістів вона має обов’язково пройти огляд?

1.:Стоматолог, кардіолог

2.:Терапевт, невролог

3.:Отоларинголог, окуліст

4.:Терапевт, стоматолог

5.:Стоматолог, фтізіатр

№6012

В терапевтичному відділенні стаціонару знаходилось на лікуванні 500 хворих, 400 з них працюють. Перед випискою зі стаціонару працюючим видавались листки непрацездатності. Хто має право підписувати листки непрацездатності?

1.:Головний лікар, завідувач віділення

2.:Головний лікар, лікуючий лікар

3.:Лікуючий лікар, завідувач відділення

4.:Завідувач відділення, заступник головного лікаря по експертизі працездатності

5.:Завідувач віділення, заступник головного лікаря по медичній частині

№6013

З метою раннього виявлення захворювань на підприємстві проводяться періодичні медичні огляди працюючих. Хто несе відповідальність за з’явлення працюючих на огляд?

1.:Адміністрація територіальної поліклініки

2.:Адміністрація підприємства

3.:Лікар-профпатолог

4.:Комітет профспілки підприємства

5.:Адміністрація територіальної СЕС

№6014

Одним із чинників, що впливають на організацію лікувально-профілактичної допомоги сільському населенню, є низька щільність розселення його по території. Яку особливість її організації він обумовлює?

1.:Централізація терапевтичної допомоги на сільській лікарській дільниці

2.:Етапність

3.:Відсутність долікарської допомоги

4.:Відсутність дільничності

5.:Наявність вузькоспеціалізованої допомоги на сільській лікарській дільниці

№6015

Хлопчик 11 років за останній рік п’ять разів хворів гострими респіраторними захворюваннями. До якої групи здоров’я належить цей хлопчик?

1.:Четверта

2.:Перша

3.:Третя

4.:Друга

5.:П’ята

№6016

Закладами, що приймають участь у проведенні медичних експертиз, можуть бути лікувально-профілактичні заклади, медичні комісії Міністерств оборони, внутрішніх справ, медико-соціальні експертні комісії, бюро судово-медичної експертизи тощо. Визначте заклади, що здійснюють медико-соціальну експертизу тимчасової непрацездатності.

1.:Медичні комісії Міністерства оборони

2.:Лікувально-профілактичні

3.:Медичні комісії Міністерства внутрішніх справ

4.:Санітарно-профілактичні

5.:Медико-соціальні експертні комісії

№6017

Мати, що перебуває у частково сплачуваній відпустці по догляду за дитиною до 3-х років, захворіла і була госпіталізована. Який документ буде видано в цьому випадку працюючому батькові, який доглядатиме дитину під час хвороби?

1.:Довідка про необхідність догляду за дитиною

2.:Довідка про хворобу матері

3.:Витяг з медичної картки стаціонарного хворого

4.:Листок непрацездатності

5.:Витяг з медичної картки амбулаторного хворого

№6018

Відомо, що основними завданнями медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) є виявлення причин, встановлення груп інвалідності, надання трудових рекомендацій інвалідам. Яке завдання покладається на МСЕК, пов’язане з експертизою тимчасової втрати працездатності?

1.:Встановлення права на отримання соціальної допомоги

2.:Трудові рекомендації

3.:Виявлення та встановлення групи інвалідності

4.:Рекомендації про переведення на іншу роботу

5.:Санкціонування продовження листка непрацездатності для завершення лікування

№6019

Хворий на виразку дванадцятипалої кишки безперервно протягом 4 місяців одержував листок непрацездатності. Хто має право встановити групу інвалідності?

1.:Дільничний терапевт

2.:Головний лікар

3.:Завідувач терапевтичного відділення

4.:Лікарсько-консультативна комісія

5.:Медико-соціальна експертна комісія

№6020

Серед причин смертності населення України переважають нещасні випадки, отруєння та травми, злоякісні новоутворення, хвороби системи кровообігу, ендокринні, органів дихання тощо. Назвіть клас хвороб, що посідає перше рангове місце.

1.:Ендокринні захворювання.

2.:Хвороби системи кровообігу

3.:Нещасні випадки, отруєння та травми

4.:Злоякісні новоутворення

5.:Хвороби органів дихання

№6021

За даними звіту про роботу поліклініки одержані дані про розподіл захворювань за класами хвороб, питому вагу та рівні окремих захворювань, а також про зниження загальної захворюваності на 5%. Які з наведених показників є інтенсивними?

1.:Розподіл захворювань за класами хвороб.

2.:Зниження загальної захворюваності на 5%.

3.:Рівні окремих захворювань.

4.:Питома вага окремих захворювань.

5.:Структура захворюваності.

№6022

Проведено клініко-статистичне дослідження дії нового фармакологічного препарату на хворих з ішемічною хворобою серця. Який параметричний критерій (коефіцієнт) може бути використано для оцінки вірогідності результатів?

1.:T-критерій Вілкоксона

2.:Коефіцієнт Ст'юдента (t)

3.:Критерій знаків

4.:Критерій Колмогорова-Смирнова

5.:Коефіцієнт відповідності

№6023

Хворий, що перебуває під диспансерним наглядом з приводу виразкової хвороби шлунка, протягом календарного року тричі звертався з лікувально-діагностичною метою і двічі з приводу диспансеризації. Який випадок поліклінічного обслуговування буде вважатися первинним?

1.:Перше звертання в календарному році з даною метою

2.:Перше звертання протягом останніх 12 місяців

3.:Перше звертання в календарному році

4.:Перше звертання у календарному році з діагнозом, зареєстрованим раніше

5.:Перше звертання в календарному місяці

№6024

Для організації медичної допомоги сільському населенню характерні значна питома вага долікарської допомоги, етапність, наявність пересувних форм лікувально-профілактичної допомоги тощо. Вкажіть, що є основною особливістю організації медичної допомоги сільському населенню?

1.:Наявність спеціалізованої допомоги на сільській лікарській дільниці

2.:Етапність

3.:Наявність пересувних форм лікувально-профілактичної допомоги

4.:Відсутність дільничності

5.:Значна питома вага долікарської допомоги

№6025

Застрахованого робітника звільнили з роботи за власним бажанням 3.08.2001 р. Цього ж дня він захворів, о 23.30 викликав швидку допомогу і був госпіталізований з діагнозом “гострий апендицит”. Який документ видає лікар стаціонару під час виписки хворого?

1.:Виписку із картки стаціонарного хворого

2.:Листок непрацездатності з 3.08.2001 р.

3.:Листок непрацездатності з 4.08.2001 р.

4.: Направлення до гастроентеролога

5.:Довідку про констатацію хвороби

№6026

На предприятии с вредными условиями труда проводят комплекс мероприятий с целью снижения уровня заболеваемости. Для достижения более высокого эффекта цеховой врач выделяет группу часто и долго болеющих. При каком виде заболеваемости определяется группа часто и долго болеющих?

1.:С временной утратой трудоспособности

2.:Острая инфекционная

3.:Госпитализированная

4.:Важнейшими неэпидемическими заболеваниями

5.:Общая заболеваемость

№6027

До показників, що характеризують здоров’я населення, належать демографічні показники. Що з нижче наведеного є середовищем для розрахунку цих показників?

1.:Кількість населення

2.:Кількість працюючих

3.:Кількість хворих

4.:Кількість госпіталізованих

5.:Кількість населення, що підлягає профоглядам

№6028

За результатами п'ятирічного моніторингу оцінювали міру впливу чинників навколишнього середовища на показники здоров'я населення. Який статистичний метод треба обрати для оцінки зв’язку між вказаними ознаками?

1.:Обчислення коефіцієнта кореляції

2.:Обчислення коефіцієнта відповідності

3.:Обчислення стандартизованого коефіцієнта

4.:Обчислення коефіцієнта вірогідності відмінностей

5.:Обчислення показників динамічного ряду

№6029

Изучали заболеваемость гинекологическими болезнями среди девочек СШ №10 по данным медицинского профилактического осмотра. Какой вид профилактического осмотра использован в данной ситуации?

1.:Плановый

2.:Периодический

3.:Комплексный

4.:Предварительный

5.:Целевой

№6030

В течение трех лет больной М. состоит на диспансерном учете в поликлинике с диагнозом хронический бронхит. В данном году он трижды обращался за медицинской помощью по поводу обострения этого заболевания. Какие статистические документы необходимо заполнить для учёта этого заболевания?

1.:На все три обращения заполняются статистические талоны со знаком (–)

2.:Заполняется один статистический талон со знаком (–) на первичное обращение

3.:На все три обращения заполняются статистические талоны со знаком (+)

4.:Заполняются: статистический талон со знаком (+) на первичное и со знаком (–) на повторные обращения

5.:Заполняется один статистический талон со знаком (+) на первичное обращение

№6031

Службовець Р. перебував у відрядження в іншому місті, де захворів і був госпіталізований до стаціонару міської лікарні. Яким в даному випадку має бути порядок видачі листка непрацездатності ?

1.:Особисто лікуючим лікарем

2.:З дозволу заступника головного лікаря з медичної частини

3.:З дозволу головного лікаря міської лікарні

4.:З дозволу заступника головного лікаря з експертизи втрати працездатності

5.:З дозволу завідувача відділення стаціонару

№6032

Працівник Н. внаслідок захворювання був тимчасово непрацездатним протягом 17 днів. Лікувався амбулаторно під спостереженням дільничного лікаря. На який термін лікуючий лікар мав право видати листок непрацездатності особисто?

1.:На 17 календарних днів

2.:До 10 календарних днів

3.:До 30 календарних днів

4.:До 5 календарних днів

5.:До 14 календарних днів

№6033

Механізатор селянської спілки лікувався протягом 18 днів в сільській лікарській амбулаторії, в якій працює тільки один лікар. На який термін цей лікар має право видавати листок непрацездатності особисто?

1.:Максимально до 14 днів з наступним направленням до лікарсько-консультативної комісії (ЛКК)

2.:Максимально до 10 днів з наступним направленням до ЛКК

3.:На весь період тимчасової непрацездатності

4.:Максимально до 5 днів з наступним направленням до ЛКК

5.:Максимально до 6 днів з наступним направленням до ЛКК

№6034

П’ятирічна дитина знаходилась на лікуванні в стаціонарі дитячої лікарні 28 днів. Догляд за нею в цей час здійснювала мати - працівниця одного з підприємств. На який термін повинні видати листок непрацездатності матері дитини?

1.:Довідка на весь час перебування в стаціонарі

2.:Максимально до 14 днів, на решту днів – довідка

3.:Максимально до 10 днів, на решту днів – довідка

4.:На весь період перебування в стаціонарі з дитиною

5.:Максимально до 7 днів, на решту днів – довідка

№6035

Працівниця М. знаходилась під спостереженням акушера-гінеколога жіночої консультації з приводу вагітності, яка закінчилась фізіологічними пологами. На який термін повинні видати листок непрацездатності цій жінці за місцем спостереження ?

1.:На 70 календарних днів

2.:На 126 календарних днів

3.:На 140 календарних днів

4.:На 90 календарних днів

5.:На 56 календарних днів

№6036

Вікова структура населення району розподілена наступним чином: частка дітей (0-14 років) складає 15 %, частка населення у віці 15-49 років - 50 %, частка населення у віці 50 років та старших - 35%. Оцініть тип вікової структури населення.

1.:Прискорений

2.:Уповільнений

3.:Стаціонарний

4.:Прогресивний

5.:Регресивний

№6037

До лікаря сільської лікарської амбулаторії двічі протягом календарного року (у березні і в листопаді) звертався пацієнт. У двох випадках йому було поставлено один і той же діагноз - гостра респіраторно-вірусна інфекція. Які документи слід заповнити для реєстрації цих захворювань?

1.:На перший випадок статистичний талон з позначкою “+”, на другий - з позначкою “-”

2.:На перший випадок статистичний талон з позначкою “+”, на другий – не заповнюється

3.:На кожен випадок окремо статистичний талон з позначкою “-”

4.:На кожен випадок окремо статистичний талон з позначкою“+”

5.:На жоден з випадків статистичний талон не заповнюється

№6038

На сільській лікарській дільниці зростає захворюваність на рак шийки матки. Прийнято рішення здійснити планове обстеження жінок. Який вид медичних оглядів буде проведено?

1.:Цільовий

2.:Комплексний

3.:Попередній

4.:Скринінговий

5.:Поточний

№6039

Оцінюючи показники роботи стаціонарів лікувально-профілактичних закладів великого міста за минулий рік, на підсумковій медраді центральної міської лікарні було прийнято рішення розгорнути денні стаціонари в міських поліклініках. Яка основна мета прийнятого рішення?

1.:Раціональне використання ліжкового фонду

2.:Збільшення повноти використання ліжкового фонду

3.:Зменшення летальності при стаціонарній допомозі

4.:Скорочення тривалості перебування хворих в стаціонарі

5.:Оптимізація середньої зайнятості ліжка протягом року

№6040

Працівник В. знаходився на стаціонарному лікуванні з приводу пневмонії 16 днів. Хто і на який термін видає листок непрацездатності в цьому випадку?

1.:Лікуючий лікар спільно з завідувачем відділення на весь період лікування

2.:Лікуючий лікар з першого дня перебування в стаціонарі максимально до 10 днів

3.:Лікуючий лікар з першого дня перебування в стаціонарі максимально до 5 днів

4.:Завідувач відділення на весь період лікування

5.:Лікуючий лікарем першого дня перебування в стаціонарі максимально до 14 днів

№6041

У місті Л. при порівнянні з минулим роком рівень захворюваності на туберкульоз збільшився на 12%. Який показник використано для аналізу?

1.:Інтенсивний

2.:Стандартизований

3.:Співвідношення

4.:Наочності

5.:Екстенсивний

№6042

При вивченні захворюваності на туберкульоз легень були отримані дані про соціально-економічні умови життя і шкідливі звички хворих. Обчислення якого з нижче перелічених показників дозволяє оцінити зв’язок між зазначеними чинниками і захворюваністю на туберкульоз?

1.:Коефіцієнт вірогідності

2.:Коефіцієнт відповідності

3.:Стандартизований показник

4.:Коефіцієнт регресії

5.:Коефіцієнт кореляції

№6043

Рабочий К. оформляется на работу, прошел медицинский профилактический осмотр. Признан годным к работе в условиях данного производства. Какой вид медицинского профилактического осмотра прошел рабочий?

1.:Предварительный

2.:Целевой

3.:Комплексный

4.:Периодический

5.:Плановый

№6044

Участковым терапевтом у рабочего химкомбината на дому была диагностирована бытовая травма. Рабочий временно нетрудоспособен. Как оформить временную нетрудоспособность?

1.:Выдается листок нетрудоспособности с первого дня обращения

2.:Выдается справка на 5 дней, затем – листок нетрудоспособности

3.:Выдается листок нетрудоспособности с пятого дня обращения

4.:Выдается справка установленной формы

5.:Выдается справка произвольной формы

КЛЮЧИ

1 - [1]

2 - [2]

3 - [4]

4 - [4]

5 - [4]

6 - [1]

7 - [4]

8 - [4]

9 - [4]

10 - [4]

11 - [4]

12 - [5]

13 - [2]

14 - [3]

15 - [3]

16 - [3]

17 - [5]

18 - [3]

19 - [2]

20 - [2]

21 - [1]

22 - [2]

23 - [1]

24 - [5]

25 - [5]

26 - [1]

27 - [3]

28 - [5]

29 - [2]

30 - [2]

31 - [1]

32 - [1]

33 - [3]

34 - [3]

35 - [4]

36 - [1]

37 - [3]

38 - [3]

39 - [2]

40 - [5]

41 - [2]

42 - [5]

43 - [2]

44 - [5]

45 - [4]

46 - [1]

47 - [4]

48 - [2]

49 - [5]

50 - [2]

51 - [3]

52 - [5]

53 - [2]

54 - [4]

55 - [1]

56 - [4]

57 - [5]

58 - [3]

59 - [2]

60 - [4]

61 - [1]

62 - [1]

63 - [1]

64 - [1]

65 - [4]

66 - [4]

67 - [4]

68 - [1]

69 - [4]

70 - [4]

71 - [2]

72 - [4]

73 - [3]

74 - [1]

75 - [2]

76 - [3]

77 - [3]

78 - [5]

79 - [4]

80 - [1]

81 - [2]

82 - [3]

83 - [1]

84 - [4]

85 - [3]

86 - [5]

87 - [5]

88 - [5]

89 - [1]

90 - [4]

91 - [5]

92 - [3]

93 - [4]

94 - [3]

95 - [1]

96 - [1]

97 - [3]

98 - [4]

99 - [4]

100 - [4]

101 - [1]

102 - [5]

103 - [1]

104 - [2]

105 - [1]

106 - [5]

107 - [2]

108 - [4]

109 - [2]

110 - [4]

111 - [5]

112 - [3]

113 - [5]

114 - [1]

115 - [5]

116 - [4]

117 - [3]

118 - [4]

119 - [5]

120 - [5]

121 - [2]

122 - [5]

123 - [2]

124 - [3]

125 - [5]

126 - [1]

127 - [1]

128 - [4]

129 - [1]

130 - [5]

131 - [2]

132 - [4]

133 - [4]

134 - [1]

135 - [1]

136 - [2]

137 - [3]

138 - [5]

139 - [5]

140 - [5]

141 - [2]

142 - [3]

143 - [3]

144 - [5]

145 - [5]

146 - [2]

147 - [3]

148 - [2]

149 - [1]

150 - [1]

151 - [2]

152 - [4]

153 - [5]

154 - [1]

155 - [1]

156 - [4]

157 - [2]

158 - [3]

159 - [2]

160 - [1]

161 - [1]

162 - [5]

163 - [2]

164 - [4]

165 - [2]

166 - [2]

167 - [4]

168 - [1]

169 - [5]

170 - [5]

171 - [3]

172 - [4]

173 - [2]

174 - [3]

175 - [4]

176 - [1]

177 - [1]

178 - [1]

179 - [3]

180 - [4]

181 - [5]

182 - [2]

183 - [3]

184 - [3]

185 - [4]

186 - [3]

187 - [1]

188 - [4]

189 - [4]

190 - [5]

191 - [2]

192 - [1]

193 - [1]

194 - [1]

195 - [4]

196 - [5]

197 - [2]

198 - [3]

199 - [2]

200 - [4]

201 - [2]

202 - [1]

203 - [5]

204 - [2]

205 - [3]

206 - [3]

207 - [3]

208 - [5]

209 - [1]

210 - [3]

211 - [4]

212 - [4]

213 - [1]

214 - [2]

215 - [4]

216 - [1]

217 - [4]

218 - [3]

219 - [3]

220 - [3]

221 - [3]

222 - [5]

223 - [4]

224 - [4]

225 - [1]

226 - [4]

227 - [3]

228 - [1]

229 - [4]

230 - [5]

231 - [1]

232 - [4]

233 - [3]

234 - [1]

235 - [2]

236 - [1]

237 - [3]

238 - [4]

239 - [4]

240 - [2]

241 - [2]

242 - [4]

243 - [3]

244 - [2]

245 - [2]

246 - [2]

247 - [4]

248 - [1]

249 - [5]

250 - [5]

251 - [1]

252 - [3]

253 - [4]

254 - [1]

255 - [4]

256 - [3]

257 - [4]

258 - [3]

259 - [2]

260 - [3]

261 - [3]

262 - [2]

263 - [2]

264 - [4]

265 - [4]

266 - [5]

267 - [3]

268 - [1]

269 - [1]

270 - [2]

271 - [3]

272 - [5]

273 - [3]

274 - [5]

275 - [5]

276 - [3]

277 - [4]

278 - [1]

279 - [5]

280 - [4]

281 - [5]

282 - [1]

283 - [5]

284 - [4]

285 - [4]

286 - [3]

287 - [3]

288 - [4]

289 - [2]

290 - [1]

291 - [3]

292 - [1]

293 - [4]

294 - [2]

295 - [4]

296 - [4]

297 - [1]

298 - [4]

299 - [3]

300 - [5]

301 - [3]

302 - [1]

303 - [4]

304 - [4]

305 - [3]

306 - [1]

307 - [1]

308 - [2]

309 - [1]

310 - [3]

311 - [1]

312 - [3]

313 - [2]

314 - [3]

315 - [5]

316 - [4]

317 - [4]

318 - [3]

319 - [1]

320 - [2]

321 - [2]

322 - [2]

323 - [4]

324 - [2]

325 - [5]

326 - [3]

327 - [1]

328 - [1]

329 - [5]

330 - [5]

331 - [4]

332 - [2]

333 - [1]

334 - [3]

335 - [1]

336 - [5]

337 - [1]

338 - [2]

339 - [1]

340 - [1]

341 - [4]

342 - [4]

343 - [1]

344 - [2]

345 - [2]

346 - [3]

347 - [1]

348 - [5]

349 - [4]

350 - [1]

351 - [1]

352 - [2]

353 - [5]

354 - [2]

355 - [1]

356 - [2]

357 - [5]

358 - [5]

359 - [2]

360 - [5]

361 - [1]

362 - [3]

363 - [4]

364 - [4]

365 - [4]

366 - [2]

367 - [5]

368 - [4]

369 - [2]

370 - [2]

371 - [4]

372 - [5]

373 - [5]

374 - [5]

375 - [2]

376 - [5]

377 - [4]

378 - [5]

379 - [1]

380 - [4]

381 - [3]

382 - [3]

383 - [5]

384 - [4]

385 - [1]

386 - [3]

387 - [1]

388 - [5]

389 - [1]

390 - [5]

391 - [4]

392 - [2]

393 - [4]

394 - [5]

395 - [1]

396 - [2]

397 - [1]

398 - [2]

399 - [1]

400 - [2]

401 - [4]

402 - [3]

403 - [4]

404 - [4]

405 - [2]

406 - [4]

407 - [5]

408 - [2]

409 - [3]

410 - [1]

411 - [1]

412 - [4]

413 - [1]

414 - [2]

415 - [4]

416 - [4]

417 - [2]

418 - [2]

419 - [5]

420 - [2]

421 - [5]

422 - [4]

423 - [5]

424 - [5]

425 - [4]

426 - [4]

427 - [2]

428 - [4]

429 - [5]

430 - [1]

431 - [4]

432 - [1]

433 - [4]

434 - [1]

435 - [5]

436 - [3]

437 - [4]

438 - [3]

439 - [5]

440 - [5]

441 - [5]

442 - [3]

443 - [3]

444 - [3]

445 - [2]

446 - [5]

447 - [2]

448 - [3]

449 - [3]

450 - [2]

451 - [2]

452 - [2]

453 - [1]

454 - [4]

455 - [4]

456 - [2]

457 - [5]

458 - [4]

459 - [1]

460 - [2]

461 - [2]

462 - [1]

463 - [2]

464 - [5]

465 - [3]

466 - [2]

467 - [1]

468 - [1]

469 - [2]

470 - [4]

471 - [5]

472 - [5]

473 - [1]

474 - [4]

475 - [1]

476 - [2]

477 - [4]

478 - [5]

479 - [5]

480 - [5]

481 - [4]

482 - [4]

483 - [3]

484 - [1]

485 - [3]

486 - [2]

487 - [3]

488 - [5]

489 - [5]

490 - [1]

491 - [1]

492 - [3]

493 - [2]

494 - [1]

495 - [2]

496 - [3]

497 - [5]

498 - [2]

499 - [1]

500 - [3]

501 - [4]

502 - [4]

503 - [2]

504 - [5]

505 - [2]

506 - [2]

507 - [5]

508 - [2]

509 - [2]

510 - [1]

511 - [4]

512 - [2]

513 - [1]

514 - [2]

515 - [3]

516 - [2]

517 - [5]

518 - [3]

519 - [4]

520 - [4]

521 - [3]

522 - [3]

523 - [3]

524 - [4]

525 - [5]

526 - [4]

527 - [2]

528 - [5]

529 - [4]

530 - [1]

531 - [1]

532 - [2]

533 - [3]

534 - [2]

535 - [1]

536 - [1]

537 - [5]

538 - [2]

539 - [2]

540 - [4]

541 - [4]

542 - [3]

543 - [1]

544 - [4]

545 - [3]

546 - [1]

547 - [5]

548 - [1]

549 - [5]

550 - [1]

551 - [2]

552 - [3]

553 - [1]

554 - [1]

555 - [3]

556 - [3]

557 - [5]

558 - [4]

559 - [4]

560 - [2]

561 - [1]

562 - [4]

563 - [3]

564 - [4]

565 - [2]

566 - [2]

567 - [3]

568 - [5]

569 - [2]

570 - [5]

571 - [5]

572 - [4]

573 - [3]

574 - [2]

575 - [2]

576 - [3]

577 - [3]

578 - [1]

579 - [5]

580 - [2]

581 - [2]

582 - [5]

583 - [3]

584 - [5]

585 - [5]

586 - [5]

587 - [3]

588 - [4]

589 - [3]

590 - [1]

591 - [5]

592 - [4]

593 - [3]

594 - [2]

595 - [2]

596 - [1]

597 - [3]

598 - [1]

599 - [1]

600 - [1]

601 - [4]

602 - [2]

603 - [4]

604 - [2]

605 - [4]

606 - [3]

607 - [3]

608 - [5]

609 - [3]

610 - [5]

611 - [1]

612 - [1]

613 - [3]

614 - [5]

615 - [5]

616 - [3]

617 - [2]

618 - [2]

619 - [1]

620 - [2]

621 - [2]

622 - [4]

623 - [1]

624 - [5]

625 - [5]

626 - [3]

627 - [3]

628 - [3]

629 - [1]

630 - [3]

631 - [2]

632 - [1]

633 - [3]

634 - [4]

635 - [2]

636 - [2]

637 - [3]

638 - [1]

639 - [4]

640 - [5]

641 - [1]

642 - [3]

643 - [2]

644 - [1]

645 - [4]

646 - [1]

647 - [3]

648 - [2]

649 - [3]

650 - [3]

651 - [3]

652 - [3]

653 - [4]

654 - [4]

655 - [1]

656 - [3]

657 - [4]

658 - [2]

659 - [4]

660 - [2]

661 - [2]

662 - [5]

663 - [5]

664 - [2]

665 - [3]

666 - [3]

667 - [2]

668 - [1]

669 - [3]

670 - [2]

671 - [4]

672 - [2]

673 - [1]

674 - [5]

675 - [3]

676 - [4]

677 - [5]

678 - [1]

679 - [4]

680 - [3]

681 - [2]

682 - [3]

683 - [1]

684 - [3]

685 - [1]

686 - [3]

687 - [5]

688 - [4]

689 - [4]

690 - [2]

691 - [4]

692 - [3]

693 - [5]

694 - [2]

695 - [5]

696 - [4]

697 - [5]

698 - [2]

699 - [1]

700 - [2]

701 - [1]

702 - [3]

703 - [2]

704 - [2]

705 - [2]

706 - [2]

707 - [3]

708 - [1]

709 - [5]

710 - [3]

711 - [2]

712 - [5]

713 - [2]

714 - [3]

715 - [3]

716 - [1]

717 - [2]

718 - [4]

719 - [4]

720 - [3]

721 - [4]

722 - [1]

723 - [3]

724 - [4]

725 - [5]

726 - [2]

727 - [4]

728 - [5]

729 - [5]

730 - [2]

731 - [4]

732 - [2]

733 - [5]

734 - [5]

735 - [4]

736 - [4]

737 - [1]

738 - [4]

739 - [3]

740 - [2]

741 - [3]

742 - [1]

743 - [4]

744 - [4]

745 - [4]

746 - [1]

747 - [5]

748 - [3]

749 - [1]

750 - [4]

751 - [5]

752 - [4]

753 - [5]

754 - [2]

755 - [4]

756 - [1]

757 - [2]

758 - [2]

759 - [2]

760 - [3]

761 - [2]

762 - [5]

763 - [1]

764 - [4]

765 - [3]

766 - [5]

767 - [1]

768 - [1]

769 - [2]

770 - [3]

771 - [4]

772 - [3]

773 - [5]

774 - [5]

775 - [5]

776 - [4]

777 - [1]

778 - [3]

779 - [3]

780 - [5]

781 - [2]

782 - [5]

783 - [4]

784 - [2]

785 - [5]

786 - [5]

787 - [1]

788 - [3]

789 - [2]

790 - [1]

791 - [1]

792 - [2]

793 - [1]

794 - [3]

795 - [3]

796 - [5]

797 - [3]

798 - [5]

799 - [5]

800 - [5]

801 - [1]

802 - [1]

803 - [1]

804 - [2]

805 - [2]

806 - [3]

807 - [2]

808 - [5]

809 - [3]

810 - [3]

811 - [1]

812 - [4]

813 - [5]

814 - [5]

815 - [5]

816 - [3]

817 - [2]

818 - [1]

819 - [1]

820 - [4]

821 - [3]

822 - [3]

823 - [3]

824 - [5]

825 - [2]

826 - [5]

827 - [3]

828 - [1]

829 - [5]

830 - [2]

831 - [2]

832 - [3]

833 - [3]

834 - [4]

835 - [2]

836 - [4]

837 - [5]

838 - [5]

839 - [3]

840 - [4]

841 - [1]

842 - [4]

843 - [4]

844 - [5]

845 - [1]

846 - [2]

847 - [4]

848 - [1]

849 - [2]

850 - [4]

851 - [2]

852 - [1]

853 - [5]

854 - [5]

855 - [5]

856 - [4]

857 - [2]

858 - [4]

859 - [4]

860 - [1]

861 - [2]

862 - [5]

863 - [1]

864 - [5]

865 - [4]

866 - [5]

867 - [3]

868 - [4]

869 - [4]

870 - [3]

871 - [5]

872 - [5]

873 - [2]

874 - [4]

875 - [3]

876 - [1]

877 - [3]

878 - [4]

879 - [1]

880 - [3]

881 - [4]

882 - [1]

883 - [2]

884 - [1]

885 - [4]

886 - [1]

887 - [5]

888 - [3]

889 - [3]

890 - [2]

891 - [4]

892 - [5]

893 - [2]

894 - [4]

895 - [1]

896 - [1]

897 - [5]

898 - [3]

899 - [3]

900 - [3]

901 - [4]

902 - [1]

903 - [2]

904 - [4]

905 - [3]

906 - [5]

907 - [4]

908 - [2]

909 - [4]

910 - [2]

911 - [1]

912 - [2]

913 - [3]

914 - [1]

915 - [1]

916 - [1]

917 - [3]

918 - [5]

919 - [3]

920 - [5]

921 - [5]

922 - [3]

923 - [1]

924 - [1]

925 - [5]

926 - [3]

927 - [3]

928 - [2]

929 - [3]

930 - [3]

931 - [3]

932 - [1]

933 - [1]

934 - [5]

935 - [1]

936 - [4]

937 - [3]

938 - [3]

939 - [5]

940 - [2]

941 - [2]

942 - [5]

943 - [3]

944 - [4]

945 - [2]

946 - [3]

947 - [1]

948 - [5]

949 - [2]

950 - [2]

951 - [1]

952 - [2]

953 - [4]

954 - [3]

955 - [2]

956 - [1]

957 - [4]

958 - [5]

959 - [1]

960 - [4]

961 - [5]

962 - [5]

963 - [3]

964 - [4]

965 - [1]

966 - [4]

967 - [1]

968 - [4]

969 - [2]

970 - [1]

971 - [5]

972 - [2]

973 - [4]

974 - [3]

975 - [4]

976 - [4]

977 - [4]

978 - [5]

979 - [5]

980 - [4]

981 - [4]

982 - [3]

983 - [4]

984 - [1]

985 - [4]

986 - [3]

987 - [3]

988 - [2]

989 - [3]

990 - [2]

991 - [5]

992 - [2]

993 - [4]

994 - [4]

995 - [3]

996 - [2]

997 - [3]

998 - [2]

999 - [1]

1000 - [1]

1001 - [5]

1002 - [3]

1003 - [1]

1004 - [1]

1005 - [4]

1006 - [3]

1007 - [3]

1008 - [3]

1009 - [3]

1010 - [5]

1011 - [1]

1012 - [3]

1013 - [3]

1014 - [4]

1015 - [5]

1016 - [5]

1017 - [4]

1018 - [5]

1019 - [4]

1020 - [2]

1021 - [2]

1022 - [2]

1023 - [4]

1024 - [5]

1025 - [3]

1026 - [4]

1027 - [2]

1028 - [4]

1029 - [4]

1030 - [2]

1031 - [2]

1032 - [3]

1033 - [1]

1034 - [1]

1035 - [5]

1036 - [1]

1037 - [4]

1038 - [4]

1039 - [1]

1040 - [3]

1041 - [5]

1042 - [1]

1043 - [1]

1044 - [5]

1045 - [4]

1046 - [4]

1047 - [2]

1048 - [1]

1049 - [1]

1050 - [4]

1051 - [2]

1052 - [4]

1053 - [1]

1054 - [4]

1055 - [3]

1056 - [2]

1057 - [3]

1058 - [3]

1059 - [2]

1060 - [3]

1061 - [2]

1062 - [5]

1063 - [4]

1064 - [2]

1065 - [1]

1066 - [4]

1067 - [1]

1068 - [1]

1069 - [4]

1070 - [1]

1071 - [3]

1072 - [1]

1073 - [4]

1074 - [5]

1075 - [1]

1076 - [1]

1077 - [3]

1078 - [4]

1079 - [1]

1080 - [3]

1081 - [2]

1082 - [4]

1083 - [5]

1084 - [3]

1085 - [2]

1086 - [5]

1087 - [1]

1088 - [1]

1089 - [5]

1090 - [3]

1091 - [5]

1092 - [1]

1093 - [1]

1094 - [4]

1095 - [4]

1096 - [4]

1097 - [4]

1098 - [3]

1099 - [1]

1100 - [2]

1101 - [5]

1102 - [5]

1103 - [1]

1104 - [5]

1105 - [1]

1106 - [2]

1107 - [3]

1108 - [5]

1109 - [1]

1110 - [4]

1111 - [1]

1112 - [4]

1113 - [3]

1114 - [3]

1115 - [3]

1116 - [3]

1117 - [2]

1118 - [1]

1119 - [2]

1120 - [3]

1121 - [5]

1122 - [1]

1123 - [5]

1124 - [2]

1125 - [1]

1126 - [1]

1127 - [4]

1128 - [5]

1129 - [4]

1130 - [3]

1131 - [2]

1132 - [2]

1133 - [5]

1134 - [2]

1135 - [1]

1136 - [2]

1137 - [5]

1138 - [5]

1139 - [5]

1140 - [3]

1141 - [3]

1142 - [1]

1143 - [4]

1144 - [4]

1145 - [3]

1146 - [5]

1147 - [4]

1148 - [2]

1149 - [3]

1150 - [1]

1151 - [3]

1152 - [4]

1153 - [3]

1154 - [5]

1155 - [2]

1156 - [1]

1157 - [4]

1158 - [2]

1159 - [3]

1160 - [1]

1161 - [2]

1162 - [4]

1163 - [4]

1164 - [1]

1165 - [1]

1166 - [2]

1167 - [1]

1168 - [2]

1169 - [3]

1170 - [1]

1171 - [5]

1172 - [1]

1173 - [4]

1174 - [4]

1175 - [3]

1176 - [5]

1177 - [2]

1178 - [5]

1179 - [3]

1180 - [5]

1181 - [3]

1182 - [4]

1183 - [5]

1184 - [2]

1185 - [5]

1186 - [2]

1187 - [1]

1188 - [4]

1189 - [3]

1190 - [5]

1191 - [2]

1192 - [5]

1193 - [2]

1194 - [2]

1195 - [4]

1196 - [1]

1197 - [4]

1198 - [5]

1199 - [3]

1200 - [3]

1201 - [3]

1202 - [2]

1203 - [2]

1204 - [4]

1205 - [3]

1206 - [1]

1207 - [4]

1208 - [3]

1209 - [1]

1210 - [2]

1211 - [5]

1212 - [2]

1213 - [2]

1214 - [1]

1215 - [4]

1216 - [4]

1217 - [1]

1218 - [2]

1219 - [4]

1220 - [3]

1221 - [2]

1222 - [3]

1223 - [2]

1224 - [3]

1225 - [2]

1226 - [3]

1227 - [5]

1228 - [2]

1229 - [2]

1230 - [3]

1231 - [3]

1232 - [5]

1233 - [4]

1234 - [2]

1235 - [5]

1236 - [4]

1237 - [4]

1238 - [1]

1239 - [4]

1240 - [1]

1241 - [5]

1242 - [5]

1243 - [2]

1244 - [4]

1245 - [5]

1246 - [5]

1247 - [1]

1248 - [5]

1249 - [4]

1250 - [3]

1251 - [1]

1252 - [4]

1253 - [1]

1254 - [2]

1255 - [3]

1256 - [2]

1257 - [4]

1258 - [2]

1259 - [4]

1260 - [2]

1261 - [2]

1262 - [5]

1263 - [1]

1264 - [2]

1265 - [3]

1266 - [5]

1267 - [1]

1268 - [2]

1269 - [4]

1270 - [2]

1271 - [1]

1272 - [1]

1273 - [4]

1274 - [1]

1275 - [5]

1276 - [2]

1277 - [1]

1278 - [4]

1279 - [4]

1280 - [5]

1281 - [3]

1282 - [2]

1283 - [4]

1284 - [3]

1285 - [2]

1286 - [2]

1287 - [4]

1288 - [4]

1289 - [5]

1290 - [2]

1291 - [3]

1292 - [3]

1293 - [2]

1294 - [5]

1295 - [1]

1296 - [3]

1297 - [4]

1298 - [2]

1299 - [1]

1300 - [5]

1301 - [2]

1302 - [5]

1303 - [5]

1304 - [3]

1305 - [3]

1306 - [4]

1307 - [1]

1308 - [4]

1309 - [1]

1310 - [4]

1311 - [1]

1312 - [2]

1313 - [3]

1314 - [1]

1315 - [5]

1316 - [4]

1317 - [5]

1318 - [2]

1319 - [1]

1320 - [4]

1321 - [5]

1322 - [2]

1323 - [2]

1324 - [2]

1325 - [1]

1326 - [4]

1327 - [5]

1328 - [5]

1329 - [3]

1330 - [4]

1331 - [3]

1332 - [1]

1333 - [1]

1334 - [1]

1335 - [1]

1336 - [1]

1337 - [1]

1338 - [1]

1339 - [4]

1340 - [5]

1341 - [4]

1342 - [5]

1343 - [3]

1344 - [5]

1345 - [3]

1346 - [2]

1347 - [3]

1348 - [5]

1349 - [4]

1350 - [5]

1351 - [4]

1352 - [2]

1353 - [4]

1354 - [1]

1355 - [3]

1356 - [5]

1357 - [1]

1358 - [2]

1359 - [3]

1360 - [4]

1361 - [1]

1362 - [5]

1363 - [2]

1364 - [3]

1365 - [3]

1366 - [2]

1367 - [4]

1368 - [3]

1369 - [4]

1370 - [1]

1371 - [3]

1372 - [3]

1373 - [5]

1374 - [2]

1375 - [5]

1376 - [5]

1377 - [3]

1378 - [4]

1379 - [2]

1380 - [3]

1381 - [2]

1382 - [4]

1383 - [1]

1384 - [1]

1385 - [3]

1386 - [4]

1387 - [3]

1388 - [1]

1389 - [2]

1390 - [4]

1391 - [3]

1392 - [3]

1393 - [1]

1394 - [3]

1395 - [3]

1396 - [4]

1397 - [2]

1398 - [2]

1399 - [5]

1400 - [2]

1401 - [2]

1402 - [4]

1403 - [1]

1404 - [2]

1405 - [2]

1406 - [3]

1407 - [1]

1408 - [3]

1409 - [2]

1410 - [4]

1411 - [5]

1412 - [5]

1413 - [4]

1414 - [5]

1415 - [3]

1416 - [4]

1417 - [5]

1418 - [4]

1419 - [3]

1420 - [4]

1421 - [2]

1422 - [2]

1423 - [4]

1424 - [1]

1425 - [3]

1426 - [3]

1427 - [4]

1428 - [2]

1429 - [2]

1430 - [4]

1431 - [2]

1432 - [1]

1433 - [5]

1434 - [4]

1435 - [2]

1436 - [3]

1437 - [1]

1438 - [2]

1439 - [3]

1440 - [3]

1441 - [1]

1442 - [5]

1443 - [1]

1444 - [5]

1445 - [5]

1446 - [1]

1447 - [1]

1448 - [2]

1449 - [2]

1450 - [2]

1451 - [1]

1452 - [1]

1453 - [5]

1454 - [5]

1455 - [4]

1456 - [4]

1457 - [1]

1458 - [5]

1459 - [5]

1460 - [5]

1461 - [4]

1462 - [2]

1463 - [4]

1464 - [5]

1465 - [4]

1466 - [4]

1467 - [4]

1468 - [5]

1469 - [2]

1470 - [1]

1471 - [4]

1472 - [4]

1473 - [1]

1474 - [1]

1475 - [5]

1476 - [2]

1477 - [3]

1478 - [1]

1479 - [1]

1480 - [2]

1481 - [2]

1482 - [3]

1483 - [4]

1484 - [5]

1485 - [4]

1486 - [1]

1487 - [5]

1488 - [5]

1489 - [3]

1490 - [2]

1491 - [4]

1492 - [4]

1493 - [5]

1494 - [5]

1495 - [5]

1496 - [2]

1497 - [3]

1498 - [3]

1499 - [1]

1500 - [2]

1501 - [5]

1502 - [4]

1503 - [4]

1504 - [5]

1505 - [5]

1506 - [1]

1507 - [1]

1508 - [3]

1509 - [5]

1510 - [5]

1511 - [5]

1512 - [1]

1513 - [2]

1514 - [3]

1515 - [2]

1516 - [3]

1517 - [3]

1518 - [5]

1519 - [1]

1520 - [3]

1521 - [2]

1522 - [1]

1523 - [4]

1524 - [2]

1525 - [5]

1526 - [5]

1527 - [5]

1528 - [3]

1529 - [1]

1530 - [3]

1531 - [1]

1532 - [4]

1533 - [1]

1534 - [4]

1535 - [3]

1536 - [4]

1537 - [3]

1538 - [4]

1539 - [2]

1540 - [2]

1541 - [1]

1542 - [3]

1543 - [5]

1544 - [4]

1545 - [2]

1546 - [5]

1547 - [3]

1548 - [1]

1549 - [3]

1550 - [4]

1551 - [2]

1552 - [1]

1553 - [1]

1554 - [5]

1555 - [1]

1556 - [3]

1557 - [2]

1558 - [4]

1559 - [5]

1560 - [3]

1561 - [3]

1562 - [4]

1563 - [5]

1564 - [4]

1565 - [5]

1566 - [4]

1567 - [5]

1568 - [4]

1569 - [3]

1570 - [3]

1571 - [3]

1572 - [4]

1573 - [1]

1574 - [2]

1575 - [2]

1576 - [1]

1577 - [4]

1578 - [2]

1579 - [4]

1580 - [5]

1581 - [3]

1582 - [2]

1583 - [1]

1584 - [2]

1585 - [5]

1586 - [2]

1587 - [1]

1588 - [3]

1589 - [3]

1590 - [5]

1591 - [2]

1592 - [4]

1593 - [4]

1594 - [3]

1595 - [5]

1596 - [4]

1597 - [1]

1598 - [3]

1599 - [5]

1600 - [3]

1601 - [5]

1602 - [1]

1603 - [3]

1604 - [2]

1605 - [3]

1606 - [3]

1607 - [4]

1608 - [4]

1609 - [1]

1610 - [1]

1611 - [1]

1612 - [1]

1613 - [1]

1614 - [4]

1615 - [4]

1616 - [2]

1617 - [5]

1618 - [2]

1619 - [2]

1620 - [3]

1621 - [5]

1622 - [3]

1623 - [2]

1624 - [4]

1625 - [2]

1626 - [5]

1627 - [4]

1628 - [4]

1629 - [5]

1630 - [5]

1631 - [2]

1632 - [2]

1633 - [2]

1634 - [2]

1635 - [5]

1636 - [4]

1637 - [4]

1638 - [1]

1639 - [2]

1640 - [4]

1641 - [2]

1642 - [4]

1643 - [3]

1644 - [5]

1645 - [3]

1646 - [5]

1647 - [4]

1648 - [3]

1649 - [4]

1650 - [5]

1651 - [5]

1652 - [3]

1653 - [3]

1654 - [2]

1655 - [2]

1656 - [4]

1657 - [2]

1658 - [2]

1659 - [3]

1660 - [2]

1661 - [2]

1662 - [1]

1663 - [1]

1664 - [2]

1665 - [2]

1666 - [2]

1667 - [2]

1668 - [1]

1669 - [1]

1670 - [3]

1671 - [5]

1672 - [3]

1673 - [3]

1674 - [1]

1675 - [3]

1676 - [4]

1677 - [2]

1678 - [1]

1679 - [2]

1680 - [4]

1681 - [4]

1682 - [1]

1683 - [3]

1684 - [4]

1685 - [2]

1686 - [2]

1687 - [2]

1688 - [5]

1689 - [3]

1690 - [1]

1691 - [5]

1692 - [1]

1693 - [2]

1694 - [1]

1695 - [1]

1696 - [5]

1697 - [5]

1698 - [4]

1699 - [3]

1700 - [2]

1701 - [4]

1702 - [5]

1703 - [3]

1704 - [5]

1705 - [3]

1706 - [1]

1707 - [3]

1708 - [5]

1709 - [2]

1710 - [3]

1711 - [5]

1712 - [1]

1713 - [3]

1714 - [4]

1715 - [4]

1716 - [2]

1717 - [1]

1718 - [4]

1719 - [1]

1720 - [2]

1721 - [5]

1722 - [5]

1723 - [1]

1724 - [4]

1725 - [3]

1726 - [5]

1727 - [3]

1728 - [1]

1729 - [5]

1730 - [2]

1731 - [3]

1732 - [5]

1733 - [3]

1734 - [4]

1735 - [5]

1736 - [1]

1737 - [3]

1738 - [3]

1739 - [5]

1740 - [1]

1741 - [1]

1742 - [2]

1743 - [4]

1744 - [4]

1745 - [3]

1746 - [1]

1747 - [2]

1748 - [3]

1749 - [3]

1750 - [2]

1751 - [4]

1752 - [4]

1753 - [4]

1754 - [5]

1755 - [4]

1756 - [3]

1757 - [1]

1758 - [4]

1759 - [5]

1760 - [5]

1761 - [5]

1762 - [2]

1763 - [5]

1764 - [5]

1765 - [2]

1766 - [4]

1767 - [4]

1768 - [2]

1769 - [5]

1770 - [2]

1771 - [2]

1772 - [2]

1773 - [4]

1774 - [5]

1775 - [3]

1776 - [1]

1777 - [5]

1778 - [5]

1779 - [3]

1780 - [5]

1781 - [5]

1782 - [2]

1783 - [1]

1784 - [1]

1785 - [4]

1786 - [3]

1787 - [2]

1788 - [1]

1789 - [2]

1790 - [4]

1791 - [1]

1792 - [4]

1793 - [1]

1794 - [1]

1795 - [1]

1796 - [1]

1797 - [3]

1798 - [2]

1799 - [4]

1800 - [4]

1801 - [2]

1802 - [3]

1803 - [1]

1804 - [1]

1805 - [5]

1806 - [2]

1807 - [5]

1808 - [1]

1809 - [3]

1810 - [4]

1811 - [5]

1812 - [4]

1813 - [5]

1814 - [2]

1815 - [5]

1816 - [1]

1817 - [4]

1818 - [5]

1819 - [4]

1820 - [2]

1821 - [3]

1822 - [4]

1823 - [4]

1824 - [2]

1825 - [5]

1826 - [4]

1827 - [3]

1828 - [3]

1829 - [2]

1830 - [2]

1831 - [2]

1832 - [4]

1833 - [5]

1834 - [4]

1835 - [5]

1836 - [2]

1837 - [4]

1838 - [4]

1839 - [5]

1840 - [1]

1841 - [5]

1842 - [1]

1843 - [1]

1844 - [3]

1845 - [1]

1846 - [4]

1847 - [5]

1848 - [5]

1849 - [3]

1850 - [1]

1851 - [5]

1852 - [5]

1853 - [4]

1854 - [5]

1855 - [2]

1856 - [2]

1857 - [5]

1858 - [3]

1859 - [4]

1860 - [2]

1861 - [3]

1862 - [3]

1863 - [2]

1864 - [2]

1865 - [5]

1866 - [3]

1867 - [5]

1868 - [3]

1869 - [2]

1870 - [2]

1871 - [2]

1872 - [3]

1873 - [3]

1874 - [2]

1875 - [4]

1876 - [1]

1877 - [5]

1878 - [4]

1879 - [2]

1880 - [1]

1881 - [4]

1882 - [3]

1883 - [5]

1884 - [3]

1885 - [5]

1886 - [5]

1887 - [3]

1888 - [5]

1889 - [4]

1890 - [1]

1891 - [2]

1892 - [3]

1893 - [3]

1894 - [5]

1895 - [3]

1896 - [5]

1897 - [3]

1898 - [2]

1899 - [1]

1900 - [4]

1901 - [3]

1902 - [3]

1903 - [5]

1904 - [2]

1905 - [1]

1906 - [1]

1907 - [2]

1908 - [4]

1909 - [1]

1910 - [5]

1911 - [4]

1912 - [3]

1913 - [5]

1914 - [5]

1915 - [2]

1916 - [1]

1917 - [4]

1918 - [4]

1919 - [1]

1920 - [4]

1921 - [2]

1922 - [4]

1923 - [4]

1924 - [2]

1925 - [4]

1926 - [1]

1927 - [4]

1928 - [4]

1929 - [4]

1930 - [3]

1931 - [4]

1932 - [4]

1933 - [4]

1934 - [3]

1935 - [2]

1936 - [5]

1937 - [2]

1938 - [1]

1939 - [4]

1940 - [3]

1941 - [4]

1942 - [3]

1943 - [2]

1944 - [3]

1945 - [5]

1946 - [2]

1947 - [4]

1948 - [2]

1949 - [1]

1950 - [1]

1951 - [3]

1952 - [5]

1953 - [3]

1954 - [2]

1955 - [3]

1956 - [3]

1957 - [3]

1958 - [4]

1959 - [4]

1960 - [5]

1961 - [2]

1962 - [4]

1963 - [1]

1964 - [1]

1965 - [3]

1966 - [3]

1967 - [3]

1968 - [3]

1969 - [2]

1970 - [4]

1971 - [4]

1972 - [2]

1973 - [4]

1974 - [4]

1975 - [2]

1976 - [1]

1977 - [3]

1978 - [2]

1979 - [1]

1980 - [5]

1981 - [4]

1982 - [3]

1983 - [3]

1984 - [3]

1985 - [3]

1986 - [3]

1987 - [5]

1988 - [5]

1989 - [2]

1990 - [1]

1991 - [1]

1992 - [4]

1993 - [5]

1994 - [3]

1995 - [3]

1996 - [3]

1997 - [5]

1998 - [1]

1999 - [3]

2000 - [2]

2001 - [2]

2002 - [1]

2003 - [1]

2004 - [5]

2005 - [5]

2006 - [3]

2007 - [5]

2008 - [4]

2009 - [4]

2010 - [5]

2011 - [1]

2012 - [2]

2013 - [3]

2014 - [5]

2015 - [2]

2016 - [1]

2017 - [5]

2018 - [2]

2019 - [3]

2020 - [4]

2021 - [5]

2022 - [5]

2023 - [5]

2024 - [3]

2025 - [5]

2026 - [3]

2027 - [1]

2028 - [3]

2029 - [2]

2030 - [2]

2031 - [1]

2032 - [5]

2033 - [5]

2034 - [2]

2035 - [3]

2036 - [2]

2037 - [4]

2038 - [4]

2039 - [3]

2040 - [1]

2041 - [1]

2042 - [3]

2043 - [3]

2044 - [5]

2045 - [5]

2046 - [2]

2047 - [3]

2048 - [2]

2049 - [5]

2050 - [1]

2051 - [4]

2052 - [5]

2053 - [4]

2054 - [1]

2055 - [2]

2056 - [5]

2057 - [5]

2058 - [2]

2059 - [1]

2060 - [4]

2061 - [5]

2062 - [3]

2063 - [5]

2064 - [1]

2065 - [4]

2066 - [1]

2067 - [1]

2068 - [5]

2069 - [3]

2070 - [2]

2071 - [5]

2072 - [1]

2073 - [4]

2074 - [1]

2075 - [4]

2076 - [3]

2077 - [2]

2078 - [1]

2079 - [2]

2080 - [3]

2081 - [1]

2082 - [2]

2083 - [5]

2084 - [1]

2085 - [1]

2086 - [1]

2087 - [5]

2088 - [3]

2089 - [2]

2090 - [1]

2091 - [3]

2092 - [2]

2093 - [1]

2094 - [2]

2095 - [2]

2096 - [3]

2097 - [3]

2098 - [5]

2099 - [2]

2100 - [5]

2101 - [2]

2102 - [4]

2103 - [4]

2104 - [2]

2105 - [5]

2106 - [3]

2107 - [5]

2108 - [3]

2109 - [5]

2110 - [5]

2111 - [3]

2112 - [2]

2113 - [3]

2114 - [2]

2115 - [4]

2116 - [3]

2117 - [1]

2118 - [4]

2119 - [1]

2120 - [3]

2121 - [5]

2122 - [5]

2123 - [1]

2124 - [5]

2125 - [3]

2126 - [2]

2127 - [4]

2128 - [2]

2129 - [5]

2130 - [5]

2131 - [5]

2132 - [2]

2133 - [3]

2134 - [4]

2135 - [3]

2136 - [1]

2137 - [2]

2138 - [4]

2139 - [4]

2140 - [4]

2141 - [1]

2142 - [4]

2143 - [3]

2144 - [3]

2145 - [2]

2146 - [1]

2147 - [5]

2148 - [1]

2149 - [2]

2150 - [5]

2151 - [4]

2152 - [3]

2153 - [1]

2154 - [2]

2155 - [5]

2156 - [1]

2157 - [4]

2158 - [4]

2159 - [2]

2160 - [2]

2161 - [5]

2162 - [2]

2163 - [4]

2164 - [2]

2165 - [4]

2166 - [4]

2167 - [5]

2168 - [5]

2169 - [4]

2170 - [2]

2171 - [5]

2172 - [5]

2173 - [4]

2174 - [3]

2175 - [3]

2176 - [3]

2177 - [2]

2178 - [4]

2179 - [4]

2180 - [2]

2181 - [3]

2182 - [3]

2183 - [1]

2184 - [3]

2185 - [5]

2186 - [5]

2187 - [3]

2188 - [5]

2189 - [1]

2190 - [1]

2191 - [1]

2192 - [2]

2193 - [2]

2194 - [4]

2195 - [3]

2196 - [3]

2197 - [2]

2198 - [3]

2199 - [4]

2200 - [2]

2201 - [5]

2202 - [2]

2203 - [3]

2204 - [3]

2205 - [1]

2206 - [3]

2207 - [5]

2208 - [2]

2209 - [3]

2210 - [3]

2211 - [3]

2212 - [2]

2213 - [5]

2214 - [5]

2215 - [1]

2216 - [3]

2217 - [4]

2218 - [1]

2219 - [1]

2220 - [5]

2221 - [2]

2222 - [2]

2223 - [4]

2224 - [1]

2225 - [2]

2226 - [3]

2227 - [3]

2228 - [5]

2229 - [3]

2230 - [4]

2231 - [5]

2232 - [2]

2233 - [3]

2234 - [1]

2235 - [1]

2236 - [4]

2237 - [2]

2238 - [1]

2239 - [5]

2240 - [2]

2241 - [3]

2242 - [2]

2243 - [2]

2244 - [5]

2245 - [1]

2246 - [4]

2247 - [2]

2248 - [4]

2249 - [1]

2250 - [5]

2251 - [3]

2252 - [4]

2253 - [1]

2254 - [3]

2255 - [3]

2256 - [2]

2257 - [4]

2258 - [3]

2259 - [3]

2260 - [2]

2261 - [5]

2262 - [3]

2263 - [1]

2264 - [2]

2265 - [3]

2266 - [1]

2267 - [3]

2268 - [4]

2269 - [4]

2270 - [1]

2271 - [4]

2272 - [4]

2273 - [5]

2274 - [3]

2275 - [2]

2276 - [3]

2277 - [5]

2278 - [1]

2279 - [4]

2280 - [5]

2281 - [3]

2282 - [5]

2283 - [4]

2284 - [5]

2285 - [1]

2286 - [5]

2287 - [1]

2288 - [2]

2289 - [5]

2290 - [2]

2291 - [4]

2292 - [4]

2293 - [2]

2294 - [2]

2295 - [1]

2296 - [1]

2297 - [1]

2298 - [5]

2299 - [5]

2300 - [4]

2301 - [3]

2302 - [4]

2303 - [3]

2304 - [5]

2305 - [2]

2306 - [3]

2307 - [3]

2308 - [2]

2309 - [5]

2310 - [3]

2311 - [2]

2312 - [5]

2313 - [3]

2314 - [2]

2315 - [5]

2316 - [5]

2317 - [1]

2318 - [1]

2319 - [3]

2320 - [2]

2321 - [3]

2322 - [2]

2323 - [1]

2324 - [2]

2325 - [3]

2326 - [3]

2327 - [1]

2328 - [2]

2329 - [1]

2330 - [5]

2331 - [3]

2332 - [5]

2333 - [1]

2334 - [4]

2335 - [1]

2336 - [4]

2337 - [1]

2338 - [3]

2339 - [2]

2340 - [4]

2341 - [1]

2342 - [1]

2343 - [1]

2344 - [4]

2345 - [4]

2346 - [4]

2347 - [4]

2348 - [4]

2349 - [2]

2350 - [1]

2351 - [3]

2352 - [1]

2353 - [1]

2354 - [5]

2355 - [1]

2356 - [2]

2357 - [4]

2358 - [4]

2359 - [5]

2360 - [4]

2361 - [4]

2362 - [1]

2363 - [4]

2364 - [4]

2365 - [4]

2366 - [1]

2367 - [5]

2368 - [1]

2369 - [4]

2370 - [4]

2371 - [3]

2372 - [2]

2373 - [1]

2374 - [5]

2375 - [1]

2376 - [5]

2377 - [1]

2378 - [1]

2379 - [3]

2380 - [5]

2381 - [4]

2382 - [5]

2383 - [1]

2384 - [1]

2385 - [3]

2386 - [3]

2387 - [2]

2388 - [3]

2389 - [4]

2390 - [3]

2391 - [4]

2392 - [5]

2393 - [2]

2394 - [2]

2395 - [3]

2396 - [4]

2397 - [2]

2398 - [1]

2399 - [1]

2400 - [5]

2401 - [1]

2402 - [1]

2403 - [1]

2404 - [3]

2405 - [1]

2406 - [5]

2407 - [3]

2408 - [3]

2409 - [4]

2410 - [2]

2411 - [3]

2412 - [4]

2413 - [1]

2414 - [2]

2415 - [3]

2416 - [4]

2417 - [1]

2418 - [3]

2419 - [4]

2420 - [4]

2421 - [4]

2422 - [4]

2423 - [2]

2424 - [3]

2425 - [1]

2426 - [4]

2427 - [5]

2428 - [4]

2429 - [4]

2430 - [5]

2431 - [5]

2432 - [4]

2433 - [4]

2434 - [1]

2435 - [4]

2436 - [1]

2437 - [5]

2438 - [2]

2439 - [1]

2440 - [5]

2441 - [3]

2442 - [5]

2443 - [1]

2444 - [5]

2445 - [1]

2446 - [1]

2447 - [1]

2448 - [4]

2449 - [5]

2450 - [3]

2451 - [5]

2452 - [5]

2453 - [2]

2454 - [1]

2455 - [1]

2456 - [1]

2457 - [4]

2458 - [3]

2459 - [3]

2460 - [2]

2461 - [4]

2462 - [5]

2463 - [2]

2464 - [5]

2465 - [2]

2466 - [1]

2467 - [4]

2468 - [2]

2469 - [4]

2470 - [2]

2471 - [1]

2472 - [5]

2473 - [2]

2474 - [5]

2475 - [1]

2476 - [5]

2477 - [1]

2478 - [1]

2479 - [3]

2480 - [2]

2481 - [5]

2482 - [3]

2483 - [3]

2484 - [2]

2485 - [4]

2486 - [2]

2487 - [1]

2488 - [5]

2489 - [2]

2490 - [3]

2491 - [5]

2492 - [1]

2493 - [4]

2494 - [4]

2495 - [5]

2496 - [1]

2497 - [4]

2498 - [1]

2499 - [3]

2500 - [4]

2501 - [3]

2502 - [2]

2503 - [5]

2504 - [5]

2505 - [3]

2506 - [4]

2507 - [4]

2508 - [5]

2509 - [5]

2510 - [4]

2511 - [3]

2512 - [5]

2513 - [2]

2514 - [3]

2515 - [2]

2516 - [2]

2517 - [3]

2518 - [2]

2519 - [1]

2520 - [2]

2521 - [2]

2522 - [4]

2523 - [1]

2524 - [4]

2525 - [5]

2526 - [4]

2527 - [5]

2528 - [3]

2529 - [2]

2530 - [2]

2531 - [4]

2532 - [1]

2533 - [2]

2534 - [2]

2535 - [3]

2536 - [3]

2537 - [1]

2538 - [4]

2539 - [2]

2540 - [4]

2541 - [5]

2542 - [3]

2543 - [3]

2544 - [3]

2545 - [2]

2546 - [1]

2547 - [3]

2548 - [4]

2549 - [1]

2550 - [1]

2551 - [1]

2552 - [2]

2553 - [5]

2554 - [2]

2555 - [4]

2556 - [2]

2557 - [2]

2558 - [3]

2559 - [2]

2560 - [5]

2561 - [3]

2562 - [4]

2563 - [3]

2564 - [3]

2565 - [1]

2566 - [4]

2567 - [4]

2568 - [2]

2569 - [3]

2570 - [4]

2571 - [5]

2572 - [2]

2573 - [5]

2574 - [3]

2575 - [3]

2576 - [1]

2577 - [4]

2578 - [3]

2579 - [5]

2580 - [5]

2581 - [2]

2582 - [5]

2583 - [3]

2584 - [3]

2585 - [5]

2586 - [1]

2587 - [2]

2588 - [4]

2589 - [2]

2590 - [1]

2591 - [4]

2592 - [1]

2593 - [2]

2594 - [5]

2595 - [2]

2596 - [2]

2597 - [1]

2598 - [2]

2599 - [3]

2600 - [3]

2601 - [5]

2602 - [3]

2603 - [4]

2604 - [1]

2605 - [1]

2606 - [5]

2607 - [5]

2608 - [3]

2609 - [4]

2610 - [1]

2611 - [4]

2612 - [1]

2613 - [4]

2614 - [3]

2615 - [5]

2616 - [2]

2617 - [3]

2618 - [4]

2619 - [1]

2620 - [5]

2621 - [4]

2622 - [1]

2623 - [2]

2624 - [5]

2625 - [5]

2626 - [4]

2627 - [1]

2628 - [3]

2629 - [4]

2630 - [2]

2631 - [4]

2632 - [1]

2633 - [5]

2634 - [4]

2635 - [2]

2636 - [4]

2637 - [4]

2638 - [1]

2639 - [5]

2640 - [5]

2641 - [4]

2642 - [1]

2643 - [3]

2644 - [3]

2645 - [3]

2646 - [4]

2647 - [5]

2648 - [3]

2649 - [2]

2650 - [4]

2651 - [5]

2652 - [4]

2653 - [5]

2654 - [5]

2655 - [2]

2656 - [2]

2657 - [1]

2658 - [3]

2659 - [3]

2660 - [5]

2661 - [5]

2662 - [2]

2663 - [2]

2664 - [2]

2665 - [3]

2666 - [3]

2667 - [2]

2668 - [2]

2669 - [1]

2670 - [5]

2671 - [5]

2672 - [2]

2673 - [4]

2674 - [3]

2675 - [5]

2676 - [2]

2677 - [2]

2678 - [4]

2679 - [5]

2680 - [4]

2681 - [2]

2682 - [4]

2683 - [5]

2684 - [5]

2685 - [1]

2686 - [3]

2687 - [4]

2688 - [1]

2689 - [4]

2690 - [1]

2691 - [1]

2692 - [3]

2693 - [3]

2694 - [3]

2695 - [4]

2696 - [4]

2697 - [5]

2698 - [1]

2699 - [2]

2700 - [4]

2701 - [5]

2702 - [2]

2703 - [3]

2704 - [2]

2705 - [5]

2706 - [2]

2707 - [4]

2708 - [2]

2709 - [5]

2710 - [3]

2711 - [1]

2712 - [3]

2713 - [1]

2714 - [1]

2715 - [2]

2716 - [1]

2717 - [3]

2718 - [3]

2719 - [5]

2720 - [3]

2721 - [3]

2722 - [3]

2723 - [4]

2724 - [2]

2725 - [4]

2726 - [4]

2727 - [4]

2728 - [1]

2729 - [1]

2730 - [3]

2731 - [2]

2732 - [1]

2733 - [5]

2734 - [2]

2735 - [5]

2736 - [4]

2737 - [1]

2738 - [4]

2739 - [3]

2740 - [2]

2741 - [1]

2742 - [5]

2743 - [4]

2744 - [2]

2745 - [5]

2746 - [2]

2747 - [2]

2748 - [1]

2749 - [5]

2750 - [3]

2751 - [4]

2752 - [3]

2753 - [5]

2754 - [3]

2755 - [5]

2756 - [1]

2757 - [1]

2758 - [4]

2759 - [3]

2760 - [3]

2761 - [5]

2762 - [2]

2763 - [5]

2764 - [2]

2765 - [3]

2766 - [1]

2767 - [3]

2768 - [1]

2769 - [1]

2770 - [1]

2771 - [5]

2772 - [5]

2773 - [1]

2774 - [3]

2775 - [5]

2776 - [4]

2777 - [1]

2778 - [5]

2779 - [1]

2780 - [4]

2781 - [3]

2782 - [4]

2783 - [4]

2784 - [1]

2785 - [2]

2786 - [5]

2787 - [4]

2788 - [4]

2789 - [1]

2790 - [1]

2791 - [5]

2792 - [3]

2793 - [2]

2794 - [2]

2795 - [3]

2796 - [5]

2797 - [5]

2798 - [5]

2799 - [1]

2800 - [3]

2801 - [4]

2802 - [1]

2803 - [2]

2804 - [4]

2805 - [3]

2806 - [2]

2807 - [1]

2808 - [4]

2809 - [1]

2810 - [1]

2811 - [5]

2812 - [1]

2813 - [3]

2814 - [1]

2815 - [1]

2816 - [4]

2817 - [5]

2818 - [1]

2819 - [5]

2820 - [2]

2821 - [4]

2822 - [1]

2823 - [4]

2824 - [4]

2825 - [5]

2826 - [1]

2827 - [4]

2828 - [2]

2829 - [5]

2830 - [3]

2831 - [3]

2832 - [2]

2833 - [5]

2834 - [5]

2835 - [3]

2836 - [2]

2837 - [5]

2838 - [4]

2839 - [2]

2840 - [3]

2841 - [3]

2842 - [3]

2843 - [1]

2844 - [3]

2845 - [3]

2846 - [3]

2847 - [4]

2848 - [4]

2849 - [4]

2850 - [5]

2851 - [3]

2852 - [4]

2853 - [2]

2854 - [3]

2855 - [2]

2856 - [2]

2857 - [4]

2858 - [2]

2859 - [5]

2860 - [3]

2861 - [5]

2862 - [5]

2863 - [3]

2864 - [5]

2865 - [1]

2866 - [5]

2867 - [5]

2868 - [5]

2869 - [2]

2870 - [5]

2871 - [3]

2872 - [1]

2873 - [3]

2874 - [5]

2875 - [2]

2876 - [4]

2877 - [4]

2878 - [1]

2879 - [2]

2880 - [1]

2881 - [5]

2882 - [2]

2883 - [2]

2884 - [1]

2885 - [4]

2886 - [1]

2887 - [5]

2888 - [4]

2889 - [4]

2890 - [4]

2891 - [3]

2892 - [1]

2893 - [1]

2894 - [2]

2895 - [2]

2896 - [3]

2897 - [2]

2898 - [4]

2899 - [2]

2900 - [3]

2901 - [5]

2902 - [1]

2903 - [2]

2904 - [5]

2905 - [1]

2906 - [3]

2907 - [3]

2908 - [3]

2909 - [2]

2910 - [2]

2911 - [2]

2912 - [2]

2913 - [3]

2914 - [1]

2915 - [2]

2916 - [2]

2917 - [2]

2918 - [2]

2919 - [4]

2920 - [4]

2921 - [2]

2922 - [3]

2923 - [1]

2924 - [4]

2925 - [5]

2926 - [5]

2927 - [3]

2928 - [1]

2929 - [3]

2930 - [3]

2931 - [5]

2932 - [3]

2933 - [2]

2934 - [5]

2935 - [5]

2936 - [3]

2937 - [3]

2938 - [4]

2939 - [3]

2940 - [1]

2941 - [2]

2942 - [3]

2943 - [1]

2944 - [2]

2945 - [4]

2946 - [2]

2947 - [2]

2948 - [1]

2949 - [4]

2950 - [5]

2951 - [4]

2952 - [1]

2953 - [3]

2954 - [4]

2955 - [1]

2956 - [1]

2957 - [3]

2958 - [4]

2959 - [2]

2960 - [3]

2961 - [1]

2962 - [1]

2963 - [4]

2964 - [2]

2965 - [2]

2966 - [2]

2967 - [2]

2968 - [5]

2969 - [3]

2970 - [4]

2971 - [4]

2972 - [4]

2973 - [3]

2974 - [1]

2975 - [4]

2976 - [1]

2977 - [4]

2978 - [1]

2979 - [1]

2980 - [2]

2981 - [3]

2982 - [2]

2983 - [5]

2984 - [2]

2985 - [1]

2986 - [5]

2987 - [3]

2988 - [2]

2989 - [1]

2990 - [2]

2991 - [2]

2992 - [1]

2993 - [5]

2994 - [4]

2995 - [5]

2996 - [5]

2997 - [2]

2998 - [3]

2999 - [5]

3000 - [5]

3001 - [1]

3002 - [3]

3003 - [2]

3004 - [2]

3005 - [5]

3006 - [1]

3007 - [5]

3008 - [3]

3009 - [3]

3010 - [5]

3011 - [4]

3012 - [3]

3013 - [1]

3014 - [2]

3015 - [1]

3016 - [2]

3017 - [4]

3018 - [4]

3019 - [3]

3020 - [4]

3021 - [1]

3022 - [2]

3023 - [2]

3024 - [2]

3025 - [3]

3026 - [4]

3027 - [5]

3028 - [5]

3029 - [4]

3030 - [3]

3031 - [5]

3032 - [5]

3033 - [2]

3034 - [4]

3035 - [1]

3036 - [5]

3037 - [1]

3038 - [4]

3039 - [4]

3040 - [4]

3041 - [2]

3042 - [1]

3043 - [5]

3044 - [1]

3045 - [5]

3046 - [5]

3047 - [2]

3048 - [2]

3049 - [1]

3050 - [1]

3051 - [2]

3052 - [2]

3053 - [3]

3054 - [2]

3055 - [4]

3056 - [1]

3057 - [5]

3058 - [5]

3059 - [4]

3060 - [4]

3061 - [4]

3062 - [5]

3063 - [4]

3064 - [3]

3065 - [3]

3066 - [3]

3067 - [1]

3068 - [1]

3069 - [5]

3070 - [1]

3071 - [4]

3072 - [3]

3073 - [1]

3074 - [3]

3075 - [4]

3076 - [2]

3077 - [5]

3078 - [2]

3079 - [1]

3080 - [5]

3081 - [3]

3082 - [3]

3083 - [3]

3084 - [5]

3085 - [1]

3086 - [4]

3087 - [5]

3088 - [1]

3089 - [1]

3090 - [2]

3091 - [3]

3092 - [4]

3093 - [1]

3094 - [1]

3095 - [3]

3096 - [4]

3097 - [1]

3098 - [1]

3099 - [1]

3100 - [2]

3101 - [1]

3102 - [4]

3103 - [5]

3104 - [3]

3105 - [4]

3106 - [4]

3107 - [3]

3108 - [5]

3109 - [2]

3110 - [4]

3111 - [4]

3112 - [3]

3113 - [1]

3114 - [5]

3115 - [4]

3116 - [4]

3117 - [3]

3118 - [4]

3119 - [2]

3120 - [4]

3121 - [2]

3122 - [1]

3123 - [2]

3124 - [5]

3125 - [5]

3126 - [3]

3127 - [2]

3128 - [1]

3129 - [1]

3130 - [4]

3131 - [1]

3132 - [4]

3133 - [3]

3134 - [2]

3135 - [1]

3136 - [4]

3137 - [2]

3138 - [3]

3139 - [2]

3140 - [3]

3141 - [1]

3142 - [2]

3143 - [2]

3144 - [2]

3145 - [1]

3146 - [1]

3147 - [1]

3148 - [1]

3149 - [4]

3150 - [2]

3151 - [5]

3152 - [1]

3153 - [5]

3154 - [1]

3155 - [4]

3156 - [5]

3157 - [3]

3158 - [5]

3159 - [1]

3160 - [4]

3161 - [3]

3162 - [4]

3163 - [2]

3164 - [5]

3165 - [1]

3166 - [2]

3167 - [4]

3168 - [2]

3169 - [3]

3170 - [2]

3171 - [4]

3172 - [4]

3173 - [3]

3174 - [3]

3175 - [2]

3176 - [1]

3177 - [2]

3178 - [4]

3179 - [1]

3180 - [4]

3181 - [1]

3182 - [3]

3183 - [4]

3184 - [4]

3185 - [3]

3186 - [5]

3187 - [4]

3188 - [2]

3189 - [2]

3190 - [4]

3191 - [5]

3192 - [1]

3193 - [3]

3194 - [2]

3195 - [4]

3196 - [5]

3197 - [2]

3198 - [1]

3199 - [5]

3200 - [5]

3201 - [3]

3202 - [2]

3203 - [2]

3204 - [4]

3205 - [1]

3206 - [5]

3207 - [3]

3208 - [4]

3209 - [1]

3210 - [1]

3211 - [2]

3212 - [3]

3213 - [1]

3214 - [2]

3215 - [3]

3216 - [5]

3217 - [2]

3218 - [1]

3219 - [1]

3220 - [1]

3221 - [1]

3222 - [3]

3223 - [2]

3224 - [2]

3225 - [2]

3226 - [2]

3227 - [2]

3228 - [4]

3229 - [2]

3230 - [1]

3231 - [4]

3232 - [4]

3233 - [3]

3234 - [3]

3235 - [2]

3236 - [4]

3237 - [3]

3238 - [1]

3239 - [5]

3240 - [4]

3241 - [1]

3242 - [4]

3243 - [2]

3244 - [1]

3245 - [5]

3246 - [3]

3247 - [1]

3248 - [4]

3249 - [4]

3250 - [5]

3251 - [4]

3252 - [5]

3253 - [3]

3254 - [2]

3255 - [4]

3256 - [3]

3257 - [4]

3258 - [1]

3259 - [4]

3260 - [1]

3261 - [1]

3262 - [4]

3263 - [4]

3264 - [1]

3265 - [5]

3266 - [1]

3267 - [4]

3268 - [3]

3269 - [3]

3270 - [4]

3271 - [5]

3272 - [3]

3273 - [5]

3274 - [1]

3275 - [1]

3276 - [1]

3277 - [5]

3278 - [5]

3279 - [1]

3280 - [4]

3281 - [1]

3282 - [4]

3283 - [3]

3284 - [3]

3285 - [4]

3286 - [4]

3287 - [5]

3288 - [3]

3289 - [1]

3290 - [4]

3291 - [1]

3292 - [5]

3293 - [3]

3294 - [1]

3295 - [2]

3296 - [1]

3297 - [2]

3298 - [1]

3299 - [4]

3300 - [4]

3301 - [2]

3302 - [1]

3303 - [5]

3304 - [1]

3305 - [4]

3306 - [1]

3307 - [3]

3308 - [1]

3309 - [4]

3310 - [5]

3311 - [3]

3312 - [3]

3313 - [1]

3314 - [4]

3315 - [4]

3316 - [2]

3317 - [5]

3318 - [1]

3319 - [3]

3320 - [2]

3321 - [3]

3322 - [1]

3323 - [1]

3324 - [3]

3325 - [5]

3326 - [1]

3327 - [3]

3328 - [1]

3329 - [1]

3330 - [4]

3331 - [5]

3332 - [4]

3333 - [5]

3334 - [5]

3335 - [1]

3336 - [3]

3337 - [4]

3338 - [3]

3339 - [1]

3340 - [5]

3341 - [3]

3342 - [3]

3343 - [4]

3344 - [3]

3345 - [1]

3346 - [1]

3347 - [5]

3348 - [3]

3349 - [1]

3350 - [2]

3351 - [5]

3352 - [1]

3353 - [4]

3354 - [5]

3355 - [2]

3356 - [5]

3357 - [3]

3358 - [3]

3359 - [1]

3360 - [5]

3361 - [5]

3362 - [5]

3363 - [1]

3364 - [1]

3365 - [5]

3366 - [5]

3367 - [5]

3368 - [4]

3369 - [1]

3370 - [1]

3371 - [5]

3372 - [4]

3373 - [5]

3374 - [5]

3375 - [3]

3376 - [3]

3377 - [4]

3378 - [4]

3379 - [4]

3380 - [4]

3381 - [5]

3382 - [4]

3383 - [2]

3384 - [3]

3385 - [1]

3386 - [1]

3387 - [2]

3388 - [3]

3389 - [2]

3390 - [2]

3391 - [4]

3392 - [5]

3393 - [5]

3394 - [1]

3395 - [1]

3396 - [5]

3397 - [4]

3398 - [4]

3399 - [1]

3400 - [2]

3401 - [4]

3402 - [5]

3403 - [5]

3404 - [2]

3405 - [3]

3406 - [4]

3407 - [5]

3408 - [2]

3409 - [5]

3410 - [4]

3411 - [3]

3412 - [2]

3413 - [1]

3414 - [3]

3415 - [5]

3416 - [1]

3417 - [4]

3418 - [4]

3419 - [3]

3420 - [4]

3421 - [5]

3422 - [1]

3423 - [2]

3424 - [5]

3425 - [5]

3426 - [5]

3427 - [1]

3428 - [4]

3429 - [2]

3430 - [1]

3431 - [4]

3432 - [3]

3433 - [2]

3434 - [4]

3435 - [3]

3436 - [4]

3437 - [4]

3438 - [4]

3439 - [2]

3440 - [1]

3441 - [3]

3442 - [3]

3443 - [1]

3444 - [4]

3445 - [2]

3446 - [5]

3447 - [2]

3448 - [4]

3449 - [1]

3450 - [2]

3451 - [4]

3452 - [4]

3453 - [4]

3454 - [5]

3455 - [1]

3456 - [5]

3457 - [1]

3458 - [1]

3459 - [5]

3460 - [5]

3461 - [5]

3462 - [4]

3463 - [5]

3464 - [4]

3465 - [1]

3466 - [5]

3467 - [2]

3468 - [4]

3469 - [3]

3470 - [4]

3471 - [2]

3472 - [3]

3473 - [5]

3474 - [5]

3475 - [2]

3476 - [1]

3477 - [4]

3478 - [3]

3479 - [2]

3480 - [5]

3481 - [5]

3482 - [4]

3483 - [4]

3484 - [4]

3485 - [1]

3486 - [5]

3487 - [5]

3488 - [5]

3489 - [4]

3490 - [4]

3491 - [3]

3492 - [3]

3493 - [2]

3494 - [2]

3495 - [1]

3496 - [1]

3497 - [4]

3498 - [4]

3499 - [2]

3500 - [4]

3501 - [5]

3502 - [2]

3503 - [4]

3504 - [2]

3505 - [2]

3506 - [3]

3507 - [2]

3508 - [5]

3509 - [3]

3510 - [5]

3511 - [3]

3512 - [3]

3513 - [4]

3514 - [1]

3515 - [3]

3516 - [1]

3517 - [5]

3518 - [4]

3519 - [3]

3520 - [4]

3521 - [2]

3522 - [3]

3523 - [5]

3524 - [5]

3525 - [4]

3526 - [5]

3527 - [3]

3528 - [1]

3529 - [5]

3530 - [5]

3531 - [2]

3532 - [1]

3533 - [5]

3534 - [1]

3535 - [2]

3536 - [1]

3537 - [3]

3538 - [3]

3539 - [5]

3540 - [2]

3541 - [2]

3542 - [4]

3543 - [1]

3544 - [1]

3545 - [2]

3546 - [5]

3547 - [4]

3548 - [1]

3549 - [4]

3550 - [3]

3551 - [3]

3552 - [1]

3553 - [2]

3554 - [3]

3555 - [1]

3556 - [2]

3557 - [1]

3558 - [2]

3559 - [1]

3560 - [4]

3561 - [2]

3562 - [1]

3563 - [2]

3564 - [2]

3565 - [5]

3566 - [1]

3567 - [2]

3568 - [5]

3569 - [5]

3570 - [2]

3571 - [4]

3572 - [5]

3573 - [3]

3574 - [4]

3575 - [1]

3576 - [1]

3577 - [1]

3578 - [4]

3579 - [1]

3580 - [5]

3581 - [5]

3582 - [3]

3583 - [1]

3584 - [5]

3585 - [3]

3586 - [4]

3587 - [1]

3588 - [1]

3589 - [3]

3590 - [5]

3591 - [1]

3592 - [5]

3593 - [1]

3594 - [3]

3595 - [5]

3596 - [4]

3597 - [4]

3598 - [2]

3599 - [3]

3600 - [4]

3601 - [1]

3602 - [2]

3603 - [3]

3604 - [4]

3605 - [2]

3606 - [1]

3607 - [1]

3608 - [4]

3609 - [4]

3610 - [2]

3611 - [2]

3612 - [2]

3613 - [3]

3614 - [4]

3615 - [4]

3616 - [2]

3617 - [3]

3618 - [2]

3619 - [2]

3620 - [2]

3621 - [4]

3622 - [4]

3623 - [2]

3624 - [5]

3625 - [4]

3626 - [1]

3627 - [3]

3628 - [3]

3629 - [4]

3630 - [4]

3631 - [4]

3632 - [3]

3633 - [3]

3634 - [1]

3635 - [2]

3636 - [2]

3637 - [2]

3638 - [2]

3639 - [3]

3640 - [3]

3641 - [4]

3642 - [4]

3643 - [5]

3644 - [5]

3645 - [2]

3646 - [3]

3647 - [4]

3648 - [4]

3649 - [2]

3650 - [4]

3651 - [4]

3652 - [1]

3653 - [5]

3654 - [5]

3655 - [5]

3656 - [2]

3657 - [1]

3658 - [3]

3659 - [1]

3660 - [4]

3661 - [2]

3662 - [3]

3663 - [1]

3664 - [1]

3665 - [1]

3666 - [3]

3667 - [5]

3668 - [3]

3669 - [2]

3670 - [4]

3671 - [4]

3672 - [2]

3673 - [1]

3674 - [1]

3675 - [3]

3676 - [1]

3677 - [2]

3678 - [5]

3679 - [5]

3680 - [5]

3681 - [1]

3682 - [1]

3683 - [3]

3684 - [1]

3685 - [2]

3686 - [3]

3687 - [5]

3688 - [1]

3689 - [4]

3690 - [5]

3691 - [5]

3692 - [5]

3693 - [2]

3694 - [4]

3695 - [1]

3696 - [3]

3697 - [1]

3698 - [1]

3699 - [5]

3700 - [3]

3701 - [1]

3702 - [5]

3703 - [3]

3704 - [4]

3705 - [2]

3706 - [4]

3707 - [5]

3708 - [5]

3709 - [3]

3710 - [1]

3711 - [4]

3712 - [3]

3713 - [3]

3714 - [1]

3715 - [2]

3716 - [4]

3717 - [5]

3718 - [1]

3719 - [2]

3720 - [1]

3721 - [3]

3722 - [4]

3723 - [2]

3724 - [3]

3725 - [3]

3726 - [2]

3727 - [5]

3728 - [2]

3729 - [2]

3730 - [4]

3731 - [3]

3732 - [3]

3733 - [5]

3734 - [2]

3735 - [2]

3736 - [5]

3737 - [5]

3738 - [3]

3739 - [5]

3740 - [1]

3741 - [4]

3742 - [2]

3743 - [1]

3744 - [2]

3745 - [3]

3746 - [3]

3747 - [4]

3748 - [1]

3749 - [5]

3750 - [3]

3751 - [2]

3752 - [3]

3753 - [1]

3754 - [5]

3755 - [5]

3756 - [2]

3757 - [3]

3758 - [3]

3759 - [1]

3760 - [1]

3761 - [2]

3762 - [3]

3763 - [5]

3764 - [5]

3765 - [3]

3766 - [1]

3767 - [1]

3768 - [4]

3769 - [2]

3770 - [3]

3771 - [2]

3772 - [5]

3773 - [5]

3774 - [4]

3775 - [2]

3776 - [2]

3777 - [4]

3778 - [3]

3779 - [5]

3780 - [1]

3781 - [1]

3782 - [4]

3783 - [5]

3784 - [3]

3785 - [2]

3786 - [1]

3787 - [3]

3788 - [2]

3789 - [4]

3790 - [4]

3791 - [3]

3792 - [2]

3793 - [3]

3794 - [2]

3795 - [2]

3796 - [5]

3797 - [3]

3798 - [5]

3799 - [1]

3800 - [4]

3801 - [1]

3802 - [1]

3803 - [3]

3804 - [4]

3805 - [4]

3806 - [2]

3807 - [5]

3808 - [2]

3809 - [1]

3810 - [5]

3811 - [3]

3812 - [3]

3813 - [4]

3814 - [2]

3815 - [5]

3816 - [4]

3817 - [3]

3818 - [5]

3819 - [2]

3820 - [5]

3821 - [3]

3822 - [1]

3823 - [4]

3824 - [5]

3825 - [4]

3826 - [3]

3827 - [5]

3828 - [4]

3829 - [2]

3830 - [4]

3831 - [5]

3832 - [3]

3833 - [2]

3834 - [5]

3835 - [1]

3836 - [2]

3837 - [3]

3838 - [1]

3839 - [4]

3840 - [3]

3841 - [3]

3842 - [4]

3843 - [2]

3844 - [5]

3845 - [1]

3846 - [4]

3847 - [4]

3848 - [2]

3849 - [4]

3850 - [3]

3851 - [1]

3852 - [1]

3853 - [1]

3854 - [5]

3855 - [2]

3856 - [3]

3857 - [3]

3858 - [1]

3859 - [1]

3860 - [3]

3861 - [1]

3862 - [5]

3863 - [5]

3864 - [1]

3865 - [3]

3866 - [5]

3867 - [4]

3868 - [4]

3869 - [5]

3870 - [4]

3871 - [5]

3872 - [4]

3873 - [2]

3874 - [4]

3875 - [4]

3876 - [5]

3877 - [3]

3878 - [5]

3879 - [3]

3880 - [2]

3881 - [3]

3882 - [1]

3883 - [3]

3884 - [2]

3885 - [1]

3886 - [2]

3887 - [3]

3888 - [4]

3889 - [5]

3890 - [3]

3891 - [3]

3892 - [1]

3893 - [2]

3894 - [1]

3895 - [2]

3896 - [4]

3897 - [1]

3898 - [3]

3899 - [1]

3900 - [5]

3901 - [3]

3902 - [3]

3903 - [5]

3904 - [3]

3905 - [4]

3906 - [4]

3907 - [5]

3908 - [3]

3909 - [3]

3910 - [3]

3911 - [4]

3912 - [3]

3913 - [3]

3914 - [2]

3915 - [5]

3916 - [2]

3917 - [1]

3918 - [1]

3919 - [2]

3920 - [1]

3921 - [1]

3922 - [5]

3923 - [3]

3924 - [4]

3925 - [1]

3926 - [1]

3927 - [5]

3928 - [3]

3929 - [1]

3930 - [2]

3931 - [1]

3932 - [5]

3933 - [1]

3934 - [1]

3935 - [3]

3936 - [3]

3937 - [4]

3938 - [1]

3939 - [2]

3940 - [3]

3941 - [5]

3942 - [1]

3943 - [5]

3944 - [5]

3945 - [4]

3946 - [5]

3947 - [4]

3948 - [5]

3949 - [2]

3950 - [4]

3951 - [1]

3952 - [3]

3953 - [2]

3954 - [3]

3955 - [1]

3956 - [1]

3957 - [1]

3958 - [1]

3959 - [4]

3960 - [2]

3961 - [4]

3962 - [2]

3963 - [1]

3964 - [5]

3965 - [3]

3966 - [2]

3967 - [2]

3968 - [1]

3969 - [3]

3970 - [2]

3971 - [1]

3972 - [2]

3973 - [5]

3974 - [3]

3975 - [5]

3976 - [5]

3977 - [3]

3978 - [5]

3979 - [1]

3980 - [2]

3981 - [5]

3982 - [1]

3983 - [5]

3984 - [4]

3985 - [1]

3986 - [3]

3987 - [4]

3988 - [5]

3989 - [3]

3990 - [3]

3991 - [3]

3992 - [2]

3993 - [4]

3994 - [5]

3995 - [2]

3996 - [2]

3997 - [4]

3998 - [5]

3999 - [5]

4000 - [2]

4001 - [3]

4002 - [5]

4003 - [1]

4004 - [5]

4005 - [1]

4006 - [5]

4007 - [1]

4008 - [1]

4009 - [3]

4010 - [3]

4011 - [5]

4012 - [5]

4013 - [3]

4014 - [3]

4015 - [4]

4016 - [1]

4017 - [4]

4018 - [2]

4019 - [1]

4020 - [1]

4021 - [3]

4022 - [3]

4023 - [1]

4024 - [2]

4025 - [3]

4026 - [1]

4027 - [1]

4028 - [3]

4029 - [5]

4030 - [5]

4031 - [5]

4032 - [3]

4033 - [2]

4034 - [3]

4035 - [3]

4036 - [2]

4037 - [2]

4038 - [3]

4039 - [5]

4040 - [4]

4041 - [1]

4042 - [3]

4043 - [4]

4044 - [3]

4045 - [2]

4046 - [1]

4047 - [5]

4048 - [3]

4049 - [2]

4050 - [3]

4051 - [5]

4052 - [3]

4053 - [2]

4054 - [3]

4055 - [4]

4056 - [5]

4057 - [2]

4058 - [3]

4059 - [3]

4060 - [3]

4061 - [3]

4062 - [5]

4063 - [3]

4064 - [5]

4065 - [1]

4066 - [5]

4067 - [3]

4068 - [3]

4069 - [5]

4070 - [1]

4071 - [2]

4072 - [1]

4073 - [4]

4074 - [2]

4075 - [1]

4076 - [4]

4077 - [5]

4078 - [3]

4079 - [4]

4080 - [5]

4081 - [5]

4082 - [4]

4083 - [5]

4084 - [3]

4085 - [1]

4086 - [4]

4087 - [5]

4088 - [4]

4089 - [4]

4090 - [5]

4091 - [3]

4092 - [1]

4093 - [1]

4094 - [5]

4095 - [1]

4096 - [3]

4097 - [4]

4098 - [3]

4099 - [1]

4100 - [3]

4101 - [3]

4102 - [2]

4103 - [1]

4104 - [1]

4105 - [1]

4106 - [5]

4107 - [2]

4108 - [1]

4109 - [2]

4110 - [5]

4111 - [3]

4112 - [2]

4113 - [4]

4114 - [1]

4115 - [4]

4116 - [3]

4117 - [2]

4118 - [5]

4119 - [5]

4120 - [2]

4121 - [3]

4122 - [5]

4123 - [3]

4124 - [4]

4125 - [1]

4126 - [2]

4127 - [1]

4128 - [2]

4129 - [2]

4130 - [2]

4131 - [1]

4132 - [4]

4133 - [4]

4134 - [1]

4135 - [2]

4136 - [2]

4137 - [4]

4138 - [2]

4139 - [5]

4140 - [5]

4141 - [1]

4142 - [4]

4143 - [5]

4144 - [1]

4145 - [3]

4146 - [3]

4147 - [5]

4148 - [1]

4149 - [4]

4150 - [2]

4151 - [5]

4152 - [1]

4153 - [3]

4154 - [3]

4155 - [4]

4156 - [3]

4157 - [4]

4158 - [5]

4159 - [2]

4160 - [4]

4161 - [1]

4162 - [3]

4163 - [1]

4164 - [5]

4165 - [4]

4166 - [4]

4167 - [2]

4168 - [4]

4169 - [2]

4170 - [5]

4171 - [1]

4172 - [4]

4173 - [2]

4174 - [4]

4175 - [4]

4176 - [5]

4177 - [4]

4178 - [4]

4179 - [1]

4180 - [3]

4181 - [3]

4182 - [4]

4183 - [5]

4184 - [2]

4185 - [3]

4186 - [2]

4187 - [2]

4188 - [4]

4189 - [3]

4190 - [2]

4191 - [1]

4192 - [4]

4193 - [3]

4194 - [5]

4195 - [4]

4196 - [3]

4197 - [4]

4198 - [5]

4199 - [2]

4200 - [4]

4201 - [3]

4202 - [2]

4203 - [3]

4204 - [5]

4205 - [1]

4206 - [2]

4207 - [4]

4208 - [4]

4209 - [5]

4210 - [3]

4211 - [3]

4212 - [3]

4213 - [1]

4214 - [3]

4215 - [2]

4216 - [5]

4217 - [4]

4218 - [3]

4219 - [1]

4220 - [5]

4221 - [4]

4222 - [3]

4223 - [5]

4224 - [2]

4225 - [2]

4226 - [1]

4227 - [3]

4228 - [2]

4229 - [2]

4230 - [2]

4231 - [4]

4232 - [2]

4233 - [2]

4234 - [5]

4235 - [2]

4236 - [3]

4237 - [3]

4238 - [2]

4239 - [5]

4240 - [2]

4241 - [3]

4242 - [3]

4243 - [1]

4244 - [4]

4245 - [3]

4246 - [4]

4247 - [2]

4248 - [2]

4249 - [5]

4250 - [2]

4251 - [2]

4252 - [3]

4253 - [1]

4254 - [2]

4255 - [3]

4256 - [1]

4257 - [1]

4258 - [1]

4259 - [3]

4260 - [4]

4261 - [1]

4262 - [5]

4263 - [1]

4264 - [2]

4265 - [3]

4266 - [3]

4267 - [2]

4268 - [3]

4269 - [2]

4270 - [3]

4271 - [3]

4272 - [3]

4273 - [3]

4274 - [1]

4275 - [3]

4276 - [1]

4277 - [5]

4278 - [1]

4279 - [5]

4280 - [3]

4281 - [5]

4282 - [3]

4283 - [2]

4284 - [2]

4285 - [2]

4286 - [2]

4287 - [5]

4288 - [2]

4289 - [5]

4290 - [4]

4291 - [1]

4292 - [2]

4293 - [3]

4294 - [3]

4295 - [3]

4296 - [5]

4297 - [1]

4298 - [3]

4299 - [4]

4300 - [2]

4301 - [1]

4302 - [2]

4303 - [2]

4304 - [2]

4305 - [2]

4306 - [2]

4307 - [2]

4308 - [5]

4309 - [3]

4310 - [4]

4311 - [2]

4312 - [2]

4313 - [5]

4314 - [1]

4315 - [5]

4316 - [4]

4317 - [3]

4318 - [1]

4319 - [4]

4320 - [4]

4321 - [4]

4322 - [1]

4323 - [3]

4324 - [3]

4325 - [2]

4326 - [4]

4327 - [2]

4328 - [2]

4329 - [3]

4330 - [5]

4331 - [3]

4332 - [2]

4333 - [3]

4334 - [2]

4335 - [5]

4336 - [5]

4337 - [2]

4338 - [2]

4339 - [4]

4340 - [3]

4341 - [3]

4342 - [4]

4343 - [3]

4344 - [4]

4345 - [2]

4346 - [1]

4347 - [4]

4348 - [4]

4349 - [5]

4350 - [4]

4351 - [5]

4352 - [2]

4353 - [2]

4354 - [4]

4355 - [4]

4356 - [4]

4357 - [3]

4358 - [2]

4359 - [1]

4360 - [5]

4361 - [3]

4362 - [5]

4363 - [1]

4364 - [1]

4365 - [3]

4366 - [3]

4367 - [4]

4368 - [1]

4369 - [2]

4370 - [2]

4371 - [3]

4372 - [4]

4373 - [4]

4374 - [5]

4375 - [3]

4376 - [4]

4377 - [2]

4378 - [5]

4379 - [4]

4380 - [5]

4381 - [5]

4382 - [5]

4383 - [3]

4384 - [2]

4385 - [3]

4386 - [2]

4387 - [3]

4388 - [4]

4389 - [1]

4390 - [2]

4391 - [2]

4392 - [2]

4393 - [5]

4394 - [5]

4395 - [5]

4396 - [3]

4397 - [3]

4398 - [3]

4399 - [2]

4400 - [3]

4401 - [5]

4402 - [2]

4403 - [2]

4404 - [5]

4405 - [3]

4406 - [5]

4407 - [5]

4408 - [3]

4409 - [1]

4410 - [5]

4411 - [2]

4412 - [3]

4413 - [3]

4414 - [4]

4415 - [3]

4416 - [2]

4417 - [1]

4418 - [3]

4419 - [3]

4420 - [4]

4421 - [5]

4422 - [3]

4423 - [5]

4424 - [5]

4425 - [5]

4426 - [5]

4427 - [2]

4428 - [2]

4429 - [4]

4430 - [2]

4431 - [1]

4432 - [2]

4433 - [5]

4434 - [2]

4435 - [2]

4436 - [4]

4437 - [5]

4438 - [1]

4439 - [1]

4440 - [1]

4441 - [3]

4442 - [5]

4443 - [4]

4444 - [2]

4445 - [1]

4446 - [5]

4447 - [4]

4448 - [3]

4449 - [2]

4450 - [5]

4451 - [1]

4452 - [1]

4453 - [2]

4454 - [4]

4455 - [1]

4456 - [4]

4457 - [3]

4458 - [4]

4459 - [3]

4460 - [2]

4461 - [4]

4462 - [4]

4463 - [2]

4464 - [2]

4465 - [3]

4466 - [1]

4467 - [1]

4468 - [5]

4469 - [1]

4470 - [1]

4471 - [5]

4472 - [1]

4473 - [1]

4474 - [3]

4475 - [3]

4476 - [3]

4477 - [2]

4478 - [4]

4479 - [2]

4480 - [5]

4481 - [2]

4482 - [1]

4483 - [4]

4484 - [4]

4485 - [1]

4486 - [1]

4487 - [1]

4488 - [2]

4489 - [1]

4490 - [4]

4491 - [2]

4492 - [1]

4493 - [3]

4494 - [4]

4495 - [4]

4496 - [3]

4497 - [4]

4498 - [1]

4499 - [1]

4500 - [2]

4501 - [2]

4502 - [1]

4503 - [1]

4504 - [5]

4505 - [2]

4506 - [5]

4507 - [2]

4508 - [5]

4509 - [2]

4510 - [5]

4511 - [1]

4512 - [5]

4513 - [5]

4514 - [2]

4515 - [4]

4516 - [3]

4517 - [1]

4518 - [3]

4519 - [5]

4520 - [1]

4521 - [3]

4522 - [2]

4523 - [1]

4524 - [3]

4525 - [5]

4526 - [2]

4527 - [1]

4528 - [4]

4529 - [1]

4530 - [1]

4531 - [2]

4532 - [2]

4533 - [5]

4534 - [1]

4535 - [4]

4536 - [5]

4537 - [2]

4538 - [2]

4539 - [2]

4540 - [3]

4541 - [2]

4542 - [4]

4543 - [1]

4544 - [3]

4545 - [3]

4546 - [4]

4547 - [1]

4548 - [1]

4549 - [5]

4550 - [2]

4551 - [4]

4552 - [2]

4553 - [3]

4554 - [4]

4555 - [2]

4556 - [2]

4557 - [3]

4558 - [3]

4559 - [3]

4560 - [2]

4561 - [2]

4562 - [2]

4563 - [1]

4564 - [1]

4565 - [1]

4566 - [4]

4567 - [3]

4568 - [4]

4569 - [1]

4570 - [1]

4571 - [4]

4572 - [5]

4573 - [5]

4574 - [2]

4575 - [4]

4576 - [4]

4577 - [3]

4578 - [2]

4579 - [1]

4580 - [2]

4581 - [1]

4582 - [3]

4583 - [3]

4584 - [2]

4585 - [2]

4586 - [1]

4587 - [4]

4588 - [4]

4589 - [4]

4590 - [3]

4591 - [5]

4592 - [1]

4593 - [4]

4594 - [5]

4595 - [1]

4596 - [1]

4597 - [4]

4598 - [3]

4599 - [5]

4600 - [2]

4601 - [4]

4602 - [2]

4603 - [5]

4604 - [2]

4605 - [1]

4606 - [1]

4607 - [2]

4608 - [4]

4609 - [4]

4610 - [2]

4611 - [1]

4612 - [4]

4613 - [2]

4614 - [1]

4615 - [3]

4616 - [1]

4617 - [3]

4618 - [1]

4619 - [1]

4620 - [5]

4621 - [4]

4622 - [3]

4623 - [4]

4624 - [5]

4625 - [2]

4626 - [3]

4627 - [3]

4628 - [1]

4629 - [2]

4630 - [1]

4631 - [2]

4632 - [5]

4633 - [5]

4634 - [2]

4635 - [5]

4636 - [1]

4637 - [3]

4638 - [1]

4639 - [3]

4640 - [2]

4641 - [4]

4642 - [4]

4643 - [2]

4644 - [1]

4645 - [3]

4646 - [3]

4647 - [2]

4648 - [4]

4649 - [5]

4650 - [2]

4651 - [2]

4652 - [2]

4653 - [3]

4654 - [1]

4655 - [1]

4656 - [4]

4657 - [3]

4658 - [3]

4659 - [2]

4660 - [2]

4661 - [3]

4662 - [2]

4663 - [5]

4664 - [2]

4665 - [3]

4666 - [2]

4667 - [4]

4668 - [1]

4669 - [5]

4670 - [5]

4671 - [3]

4672 - [5]

4673 - [5]

4674 - [1]

4675 - [4]

4676 - [2]

4677 - [3]

4678 - [5]

4679 - [3]

4680 - [5]

4681 - [2]

4682 - [5]

4683 - [4]

4684 - [4]

4685 - [4]

4686 - [5]

4687 - [3]

4688 - [4]

4689 - [3]

4690 - [3]

4691 - [5]

4692 - [3]

4693 - [1]

4694 - [5]

4695 - [5]

4696 - [1]

4697 - [5]

4698 - [2]

4699 - [2]

4700 - [5]

4701 - [1]

4702 - [2]

4703 - [5]

4704 - [1]

4705 - [3]

4706 - [5]

4707 - [4]

4708 - [2]

4709 - [3]

4710 - [5]

4711 - [5]

4712 - [2]

4713 - [5]

4714 - [1]

4715 - [5]

4716 - [4]

4717 - [5]

4718 - [3]

4719 - [1]

4720 - [4]

4721 - [2]

4722 - [3]

4723 - [3]

4724 - [3]

4725 - [2]

4726 - [4]

4727 - [5]

4728 - [1]

4729 - [3]

4730 - [5]

4731 - [2]

4732 - [3]

4733 - [3]

4734 - [2]

4735 - [2]

4736 - [3]

4737 - [2]

4738 - [3]

4739 - [3]

4740 - [1]

4741 - [2]

4742 - [5]

4743 - [4]

4744 - [5]

4745 - [2]

4746 - [2]

4747 - [3]

4748 - [2]

4749 - [2]

4750 - [3]

4751 - [5]

4752 - [3]

4753 - [2]

4754 - [1]

4755 - [1]

4756 - [1]

4757 - [4]

4758 - [4]

4759 - [3]

4760 - [5]

4761 - [3]

4762 - [4]

4763 - [1]

4764 - [4]

4765 - [3]

4766 - [1]

4767 - [2]

4768 - [4]

4769 - [5]

4770 - [3]

4771 - [5]

4772 - [2]

4773 - [5]

4774 - [2]

4775 - [2]

4776 - [2]

4777 - [1]

4778 - [5]

4779 - [5]

4780 - [2]

4781 - [4]

4782 - [2]

4783 - [3]

4784 - [1]

4785 - [2]

4786 - [2]

4787 - [4]

4788 - [1]

4789 - [1]

4790 - [2]

4791 - [3]

4792 - [1]

4793 - [2]

4794 - [1]

4795 - [2]

4796 - [5]

4797 - [2]

4798 - [1]

4799 - [2]

4800 - [5]

4801 - [4]

4802 - [1]

4803 - [2]

4804 - [3]

4805 - [5]

4806 - [4]

4807 - [2]

4808 - [2]

4809 - [4]

4810 - [1]

4811 - [3]

4812 - [2]

4813 - [5]

4814 - [5]

4815 - [3]

4816 - [2]

4817 - [1]

4818 - [4]

4819 - [5]

4820 - [2]

4821 - [4]

4822 - [2]

4823 - [5]

4824 - [3]

4825 - [3]

4826 - [1]

4827 - [1]

4828 - [2]

4829 - [2]

4830 - [5]

4831 - [4]

4832 - [4]

4833 - [2]

4834 - [2]

4835 - [3]

4836 - [5]

4837 - [5]

4838 - [2]

4839 - [3]

4840 - [4]

4841 - [3]

4842 - [5]

4843 - [5]

4844 - [4]

4845 - [4]

4846 - [2]

4847 - [3]

4848 - [3]

4849 - [3]

4850 - [2]

4851 - [2]

4852 - [4]

4853 - [4]

4854 - [1]

4855 - [5]

4856 - [4]

4857 - [5]

4858 - [5]

4859 - [5]

4860 - [2]

4861 - [4]

4862 - [2]

4863 - [3]

4864 - [1]

4865 - [4]

4866 - [4]

4867 - [3]

4868 - [1]

4869 - [5]

4870 - [2]

4871 - [3]

4872 - [2]

4873 - [2]

4874 - [1]

4875 - [1]

4876 - [4]

4877 - [2]

4878 - [1]

4879 - [4]

4880 - [5]

4881 - [4]

4882 - [2]

4883 - [2]

4884 - [2]

4885 - [4]

4886 - [2]

4887 - [3]

4888 - [3]

4889 - [3]

4890 - [3]

4891 - [1]

4892 - [5]

4893 - [4]

4894 - [4]

4895 - [2]

4896 - [1]

4897 - [3]

4898 - [4]

4899 - [5]

4900 - [4]

4901 - [5]

4902 - [4]

4903 - [5]

4904 - [1]

4905 - [2]

4906 - [1]

4907 - [3]

4908 - [3]

4909 - [5]

4910 - [3]

4911 - [1]

4912 - [1]

4913 - [3]

4914 - [5]

4915 - [5]

4916 - [2]

4917 - [3]

4918 - [1]

4919 - [2]

4920 - [2]

4921 - [1]

4922 - [4]

4923 - [2]

4924 - [1]

4925 - [4]

4926 - [1]

4927 - [2]

4928 - [4]

4929 - [5]

4930 - [5]

4931 - [4]

4932 - [4]

4933 - [1]

4934 - [3]

4935 - [4]

4936 - [2]

4937 - [3]

4938 - [1]

4939 - [2]

4940 - [1]

4941 - [5]

4942 - [1]

4943 - [1]

4944 - [5]

4945 - [5]

4946 - [4]

4947 - [1]

4948 - [1]

4949 - [4]

4950 - [3]

4951 - [3]

4952 - [1]

4953 - [1]

4954 - [5]

4955 - [1]

4956 - [4]

4957 - [2]

4958 - [1]

4959 - [5]

4960 - [5]

4961 - [4]

4962 - [5]

4963 - [2]

4964 - [2]

4965 - [2]

4966 - [4]

4967 - [2]

4968 - [4]

4969 - [2]

4970 - [5]

4971 - [3]

4972 - [5]

4973 - [5]

4974 - [5]

4975 - [4]

4976 - [4]

4977 - [5]

4978 - [5]

4979 - [4]

4980 - [4]

4981 - [1]

4982 - [4]

4983 - [4]

4984 - [4]

4985 - [2]

4986 - [5]

4987 - [4]

4988 - [3]

4989 - [1]

4990 - [1]

4991 - [4]

4992 - [1]

4993 - [1]

4994 - [3]

4995 - [1]

4996 - [2]

4997 - [3]

4998 - [1]

4999 - [5]

5000 - [2]

5001 - [4]

5002 - [5]

5003 - [2]

5004 - [4]

5005 - [1]

5006 - [1]

5007 - [5]

5008 - [3]

5009 - [1]

5010 - [2]

5011 - [4]

5012 - [4]

5013 - [4]

5014 - [4]

5015 - [2]

5016 - [1]

5017 - [2]

5018 - [5]

5019 - [4]

5020 - [5]

5021 - [4]

5022 - [5]

5023 - [2]

5024 - [3]

5025 - [5]

5026 - [3]

5027 - [3]

5028 - [5]

5029 - [2]

5030 - [4]

5031 - [2]

5032 - [5]

5033 - [1]

5034 - [1]

5035 - [5]

5036 - [5]

5037 - [5]

5038 - [4]

5039 - [2]

5040 - [5]

5041 - [5]

5042 - [2]

5043 - [2]

5044 - [5]

5045 - [2]

5046 - [4]

5047 - [1]

5048 - [1]

5049 - [1]

5050 - [5]

5051 - [1]

5052 - [3]

5053 - [4]

5054 - [3]

5055 - [4]

5056 - [2]

5057 - [4]

5058 - [3]

5059 - [3]

5060 - [1]

5061 - [2]

5062 - [2]

5063 - [2]

5064 - [2]

5065 - [1]

5066 - [4]

5067 - [3]

5068 - [1]

5069 - [4]

5070 - [3]

5071 - [4]

5072 - [5]

5073 - [4]

5074 - [1]

5075 - [3]

5076 - [2]

5077 - [2]

5078 - [5]

5079 - [3]

5080 - [4]

5081 - [4]

5082 - [1]

5083 - [1]

5084 - [3]

5085 - [3]

5086 - [3]

5087 - [2]

5088 - [4]

5089 - [3]

5090 - [1]

5091 - [2]

5092 - [3]

5093 - [5]

5094 - [4]

5095 - [2]

5096 - [3]

5097 - [4]

5098 - [5]

5099 - [5]

5100 - [2]

5101 - [5]

5102 - [2]

5103 - [2]

5104 - [2]

5105 - [5]

5106 - [3]

5107 - [4]

5108 - [2]

5109 - [2]

5110 - [3]

5111 - [1]

5112 - [5]

5113 - [2]

5114 - [1]

5115 - [2]

5116 - [4]

5117 - [5]

5118 - [4]

5119 - [3]

5120 - [2]

5121 - [2]

5122 - [5]

5123 - [4]

5124 - [3]

5125 - [2]

5126 - [1]

5127 - [4]

5128 - [5]

5129 - [5]

5130 - [2]

5131 - [4]

5132 - [2]

5133 - [1]

5134 - [4]

5135 - [3]

5136 - [1]

5137 - [2]

5138 - [1]

5139 - [5]

5140 - [2]

5141 - [1]

5142 - [2]

5143 - [2]

5144 - [4]

5145 - [1]

5146 - [3]

5147 - [3]

5148 - [2]

5149 - [2]

5150 - [5]

5151 - [4]

5152 - [1]

5153 - [4]

5154 - [5]

5155 - [4]

5156 - [5]

5157 - [2]

5158 - [3]

5159 - [3]

5160 - [5]

5161 - [5]

5162 - [3]

5163 - [5]

5164 - [5]

5165 - [4]

5166 - [1]

5167 - [3]

5168 - [2]

5169 - [3]

5170 - [3]

5171 - [2]

5172 - [2]

5173 - [2]

5174 - [2]

5175 - [5]

5176 - [1]

5177 - [3]

5178 - [5]

5179 - [2]

5180 - [5]

5181 - [1]

5182 - [5]

5183 - [4]

5184 - [2]

5185 - [4]

5186 - [2]

5187 - [3]

5188 - [3]

5189 - [2]

5190 - [3]

5191 - [4]

5192 - [4]

5193 - [3]

5194 - [3]

5195 - [1]

5196 - [1]

5197 - [4]

5198 - [5]

5199 - [3]

5200 - [3]

5201 - [3]

5202 - [1]

5203 - [2]

5204 - [1]

5205 - [2]

5206 - [2]

5207 - [1]

5208 - [5]

5209 - [2]

5210 - [2]

5211 - [3]

5212 - [4]

5213 - [3]

5214 - [5]

5215 - [4]

5216 - [4]

5217 - [4]

5218 - [1]

5219 - [2]

5220 - [2]

5221 - [5]

5222 - [1]

5223 - [2]

5224 - [5]

5225 - [5]

5226 - [2]

5227 - [3]

5228 - [2]

5229 - [4]

5230 - [3]

5231 - [3]

5232 - [2]

5233 - [5]

5234 - [2]

5235 - [5]

5236 - [3]

5237 - [5]

5238 - [2]

5239 - [4]

5240 - [4]

5241 - [1]

5242 - [4]

5243 - [2]

5244 - [5]

5245 - [1]

5246 - [4]

5247 - [3]

5248 - [4]

5249 - [1]

5250 - [1]

5251 - [4]

5252 - [4]

5253 - [2]

5254 - [2]

5255 - [3]

5256 - [5]

5257 - [4]

5258 - [4]

5259 - [5]

5260 - [3]

5261 - [2]

5262 - [2]

5263 - [4]

5264 - [3]

5265 - [5]

5266 - [1]

5267 - [3]

5268 - [3]

5269 - [3]

5270 - [1]

5271 - [5]

5272 - [3]

5273 - [5]

5274 - [5]

5275 - [3]

5276 - [4]

5277 - [3]

5278 - [5]

5279 - [3]

5280 - [1]

5281 - [1]

5282 - [4]

5283 - [4]

5284 - [3]

5285 - [2]

5286 - [1]

5287 - [4]

5288 - [4]

5289 - [5]

5290 - [5]

5291 - [2]

5292 - [5]

5293 - [1]

5294 - [4]

5295 - [3]

5296 - [1]

5297 - [5]

5298 - [3]

5299 - [4]

5300 - [1]

5301 - [4]

5302 - [3]

5303 - [1]

5304 - [1]

5305 - [1]

5306 - [5]

5307 - [4]

5308 - [5]

5309 - [5]

5310 - [3]

5311 - [1]

5312 - [2]

5313 - [1]

5314 - [5]

5315 - [2]

5316 - [1]

5317 - [3]

5318 - [5]

5319 - [4]

5320 - [2]

5321 - [3]

5322 - [4]

5323 - [4]

5324 - [5]

5325 - [1]

5326 - [1]

5327 - [4]

5328 - [2]

5329 - [3]

5330 - [4]

5331 - [3]

5332 - [2]

5333 - [3]

5334 - [5]

5335 - [3]

5336 - [3]

5337 - [5]

5338 - [1]

5339 - [1]

5340 - [3]

5341 - [2]

5342 - [3]

5343 - [3]

5344 - [5]

5345 - [1]

5346 - [4]

5347 - [5]

5348 - [4]

5349 - [4]

5350 - [5]

5351 - [3]

5352 - [3]

5353 - [1]

5354 - [5]

5355 - [5]

5356 - [5]

5357 - [5]

5358 - [1]

5359 - [5]

5360 - [5]

5361 - [3]

5362 - [4]

5363 - [5]

5364 - [1]

5365 - [5]

5366 - [4]

5367 - [3]

5368 - [5]

5369 - [5]

5370 - [5]

5371 - [3]

5372 - [2]

5373 - [3]

5374 - [3]

5375 - [1]

5376 - [4]

5377 - [1]

5378 - [5]

5379 - [4]

5380 - [3]

5381 - [3]

5382 - [4]

5383 - [3]

5384 - [2]

5385 - [5]

5386 - [3]

5387 - [2]

5388 - [1]

5389 - [1]

5390 - [2]

5391 - [2]

5392 - [1]

5393 - [5]

5394 - [2]

5395 - [5]

5396 - [4]

5397 - [1]

5398 - [3]

5399 - [1]

5400 - [4]

5401 - [1]

5402 - [5]

5403 - [2]

5404 - [3]

5405 - [5]

5406 - [5]

5407 - [5]

5408 - [3]

5409 - [5]

5410 - [4]

5411 - [4]

5412 - [5]

5413 - [4]

5414 - [5]

5415 - [3]

5416 - [5]

5417 - [4]

5418 - [3]

5419 - [1]

5420 - [2]

5421 - [3]

5422 - [4]

5423 - [5]

5424 - [4]

5425 - [1]

5426 - [5]

5427 - [2]

5428 - [5]

5429 - [5]

5430 - [4]

5431 - [5]

5432 - [4]

5433 - [3]

5434 - [5]

5435 - [4]

5436 - [1]

5437 - [5]

5438 - [2]

5439 - [4]

5440 - [2]

5441 - [4]

5442 - [2]

5443 - [1]

5444 - [1]

5445 - [4]

5446 - [5]

5447 - [4]

5448 - [5]

5449 - [2]

5450 - [2]

5451 - [4]

5452 - [3]

5453 - [3]

5454 - [3]

5455 - [1]

5456 - [4]

5457 - [3]

5458 - [3]

5459 - [1]

5460 - [4]

5461 - [3]

5462 - [4]

5463 - [2]

5464 - [1]

5465 - [4]

5466 - [1]

5467 - [1]

5468 - [3]

5469 - [1]

5470 - [5]

5471 - [4]

5472 - [4]

5473 - [1]

5474 - [2]

5475 - [5]

5476 - [1]

5477 - [5]

5478 - [2]

5479 - [2]

5480 - [1]

5481 - [5]

5482 - [5]

5483 - [2]

5484 - [4]

5485 - [2]

5486 - [3]

5487 - [3]

5488 - [1]

5489 - [2]

5490 - [2]

5491 - [1]

5492 - [2]

5493 - [3]

5494 - [4]

5495 - [4]

5496 - [1]

5497 - [2]

5498 - [5]

5499 - [1]

5500 - [4]

5501 - [3]

5502 - [5]

5503 - [5]

5504 - [5]

5505 - [4]

5506 - [3]

5507 - [2]

5508 - [5]

5509 - [5]

5510 - [2]

5511 - [1]

5512 - [5]

5513 - [3]

5514 - [2]

5515 - [3]

5516 - [2]

5517 - [1]

5518 - [3]

5519 - [3]

5520 - [4]

5521 - [4]

5522 - [3]

5523 - [1]

5524 - [1]

5525 - [3]

5526 - [4]

5527 - [3]

5528 - [1]

5529 - [3]

5530 - [1]

5531 - [5]

5532 - [4]

5533 - [2]

5534 - [2]

5535 - [4]

5536 - [5]

5537 - [4]

5538 - [5]

5539 - [1]

5540 - [2]

5541 - [5]

5542 - [5]

5543 - [3]

5544 - [1]

5545 - [2]

5546 - [5]

5547 - [4]

5548 - [3]

5549 - [5]

5550 - [4]

5551 - [3]

5552 - [3]

5553 - [3]

5554 - [5]

5555 - [5]

5556 - [3]

5557 - [4]

5558 - [2]

5559 - [3]

5560 - [4]

5561 - [5]

5562 - [3]

5563 - [4]

5564 - [1]

5565 - [1]

5566 - [3]

5567 - [2]

5568 - [1]

5569 - [4]

5570 - [2]

5571 - [4]

5572 - [1]

5573 - [1]

5574 - [4]

5575 - [2]

5576 - [2]

5577 - [3]

5578 - [5]

5579 - [1]

5580 - [4]

5581 - [5]

5582 - [5]

5583 - [2]

5584 - [1]

5585 - [3]

5586 - [4]

5587 - [2]

5588 - [4]

5589 - [3]

5590 - [4]

5591 - [3]

5592 - [3]

5593 - [3]

5594 - [5]

5595 - [4]

5596 - [3]

5597 - [5]

5598 - [5]

5599 - [4]

5600 - [5]

5601 - [3]

5602 - [1]

5603 - [1]

5604 - [1]

5605 - [2]

5606 - [2]

5607 - [4]

5608 - [2]

5609 - [2]

5610 - [5]

5611 - [1]

5612 - [3]

5613 - [5]

5614 - [5]

5615 - [4]

5616 - [5]

5617 - [3]

5618 - [2]

5619 - [2]

5620 - [1]

5621 - [1]

5622 - [5]

5623 - [1]

5624 - [2]

5625 - [3]

5626 - [2]

5627 - [3]

5628 - [5]

5629 - [5]

5630 - [2]

5631 - [2]

5632 - [4]

5633 - [5]

5634 - [2]

5635 - [4]

5636 - [4]

5637 - [4]

5638 - [5]

5639 - [2]

5640 - [4]

5641 - [1]

5642 - [3]

5643 - [4]

5644 - [2]

5645 - [5]

5646 - [5]

5647 - [2]

5648 - [3]

5649 - [5]

5650 - [4]

5651 - [5]

5652 - [3]

5653 - [4]

5654 - [5]

5655 - [2]

5656 - [3]

5657 - [2]

5658 - [1]

5659 - [1]

5660 - [4]

5661 - [1]

5662 - [5]

5663 - [3]

5664 - [3]

5665 - [4]

5666 - [5]

5667 - [2]

5668 - [2]

5669 - [5]

5670 - [2]

5671 - [2]

5672 - [2]

5673 - [2]

5674 - [4]

5675 - [1]

5676 - [4]

5677 - [2]

5678 - [5]

5679 - [5]

5680 - [4]

5681 - [2]

5682 - [5]

5683 - [1]

5684 - [1]

5685 - [2]

5686 - [2]

5687 - [1]

5688 - [2]

5689 - [5]

5690 - [5]

5691 - [5]

5692 - [1]

5693 - [5]

5694 - [5]

5695 - [4]

5696 - [4]

5697 - [1]

5698 - [4]

5699 - [1]

5700 - [4]

5701 - [1]

5702 - [2]

5703 - [1]

5704 - [4]

5705 - [4]

5706 - [3]

5707 - [1]

5708 - [4]

5709 - [4]

5710 - [5]

5711 - [4]

5712 - [2]

5713 - [5]

5714 - [2]

5715 - [5]

5716 - [4]

5717 - [5]

5718 - [2]

5719 - [5]

5720 - [4]

5721 - [3]

5722 - [2]

5723 - [3]

5724 - [1]

5725 - [4]

5726 - [4]

5727 - [3]

5728 - [4]

5729 - [2]

5730 - [5]

5731 - [2]

5732 - [1]

5733 - [4]

5734 - [5]

5735 - [5]

5736 - [4]

5737 - [1]

5738 - [3]

5739 - [3]

5740 - [4]

5741 - [2]

5742 - [5]

5743 - [4]

5744 - [5]

5745 - [4]

5746 - [2]

5747 - [2]

5748 - [1]

5749 - [1]

5750 - [2]

5751 - [1]

5752 - [4]

5753 - [5]

5754 - [4]

5755 - [3]

5756 - [5]

5757 - [3]

5758 - [1]

5759 - [3]

5760 - [5]

5761 - [4]

5762 - [2]

5763 - [4]

5764 - [3]

5765 - [5]

5766 - [4]

5767 - [1]

5768 - [2]

5769 - [5]

5770 - [3]

5771 - [4]

5772 - [5]

5773 - [3]

5774 - [5]

5775 - [1]

5776 - [1]

5777 - [2]

5778 - [3]

5779 - [4]

5780 - [3]

5781 - [5]

5782 - [1]

5783 - [4]

5784 - [5]

5785 - [3]

5786 - [5]

5787 - [4]

5788 - [3]

5789 - [2]

5790 - [5]

5791 - [5]

5792 - [2]

5793 - [2]

5794 - [1]

5795 - [1]

5796 - [5]

5797 - [3]

5798 - [4]

5799 - [4]

5800 - [5]

5801 - [1]

5802 - [1]

5803 - [2]

5804 - [4]

5805 - [4]

5806 - [5]

5807 - [1]

5808 - [3]

5809 - [5]

5810 - [3]

5811 - [4]

5812 - [3]

5813 - [4]

5814 - [1]

5815 - [2]

5816 - [5]

5817 - [4]

5818 - [3]

5819 - [1]

5820 - [3]

5821 - [1]

5822 - [1]

5823 - [5]

5824 - [5]

5825 - [2]

5826 - [3]

5827 - [4]

5828 - [4]

5829 - [4]

5830 - [5]

5831 - [1]

5832 - [2]

5833 - [4]

5834 - [4]

5835 - [5]

5836 - [3]

5837 - [1]

5838 - [3]

5839 - [5]

5840 - [1]

5841 - [2]

5842 - [4]

5843 - [4]

5844 - [3]

5845 - [5]

5846 - [4]

5847 - [1]

5848 - [5]

5849 - [2]

5850 - [2]

5851 - [1]

5852 - [5]

5853 - [4]

5854 - [4]

5855 - [5]

5856 - [1]

5857 - [5]

5858 - [3]

5859 - [4]

5860 - [1]

5861 - [1]

5862 - [1]

5863 - [4]

5864 - [3]

5865 - [2]

5866 - [3]

5867 - [3]

5868 - [3]

5869 - [1]

5870 - [4]

5871 - [5]

5872 - [3]

5873 - [5]

5874 - [4]

5875 - [1]

5876 - [1]

5877 - [1]

5878 - [3]

5879 - [2]

5880 - [1]

5881 - [2]

5882 - [5]

5883 - [4]

5884 - [4]

5885 - [3]

5886 - [3]

5887 - [3]

5888 - [5]

5889 - [5]

5890 - [2]

5891 - [3]

5892 - [3]

5893 - [5]

5894 - [1]

5895 - [5]

5896 - [3]

5897 - [4]

5898 - [5]

5899 - [1]

5900 - [4]

5901 - [3]

5902 - [3]

5903 - [5]

5904 - [2]

5905 - [3]

5906 - [3]

5907 - [4]

5908 - [4]

5909 - [2]

5910 - [5]

5911 - [4]

5912 - [3]

5913 - [1]

5914 - [4]

5915 - [3]

5916 - [5]

5917 - [3]

5918 - [4]

5919 - [4]

5920 - [5]

5921 - [2]

5922 - [4]

5923 - [4]

5924 - [4]

5925 - [1]

5926 - [5]

5927 - [1]

5928 - [2]

5929 - [3]

5930 - [5]

5931 - [3]

5932 - [2]

5933 - [3]

5934 - [4]

5935 - [2]

5936 - [4]

5937 - [3]

5938 - [5]

5939 - [5]

5940 - [2]

5941 - [2]

5942 - [3]

5943 - [4]

5944 - [3]

5945 - [4]

5946 - [3]

5947 - [5]

5948 - [2]

5949 - [4]

5950 - [4]

5951 - [2]

5952 - [3]

5953 - [1]

5954 - [4]

5955 - [5]

5956 - [5]

5957 - [2]

5958 - [3]

5959 - [2]

5960 - [3]

5961 - [2]

5962 - [3]

5963 - [4]

5964 - [5]

5965 - [2]

5966 - [2]

5967 - [4]

5968 - [2]

5969 - [5]

5970 - [5]

5971 - [3]

5972 - [4]

5973 - [1]

5974 - [4]

5975 - [5]

5976 - [2]

5977 - [5]

5978 - [3]

5979 - [4]

5980 - [3]

5981 - [1]

5982 - [2]

5983 - [3]

5984 - [2]

5985 - [4]

5986 - [5]

5987 - [2]

5988 - [4]

5989 - [1]

5990 - [3]

5991 - [1]

5992 - [1]

5993 - [4]

5994 - [2]

5995 - [5]

5996 - [3]

5997 - [1]

5998 - [1]

5999 - [2]

6000 - [4]

6001 - [2]

6002 - [2]

6003 - [1]

6004 - [2]

6005 - [5]

6006 - [2]

6007 - [5]

6008 - [2]

6009 - [5]

6010 - [2]

6011 - [4]

6012 - [3]

6013 - [2]

6014 - [2]

6015 - [4]

6016 - [2]

6017 - [4]

6018 - [5]

6019 - [5]

6020 - [2]

6021 - [3]

6022 - [2]

6023 - [1]

6024 - [2]

6025 - [2]

6026 - [1]

6027 - [1]

6028 - [1]

6029 - [5]

6030 - [2]

6031 - [3]

6032 - [2]

6033 - [1]

6034 - [4]

6035 - [2]

6036 - [5]

6037 - [4]

6038 - [1]

6039 - [1]

6040 - [1]

6041 - [4]

6042 - [5]

6043 - [1]

6044 - [1]