Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тести крок.doc
Скачиваний:
757
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
10.14 Mб
Скачать

1.:Дилатаційна кардіоміопатія

2.:Ексудативний перикардит

3.:Гіпертрофічна кардіоміопатія

4.:Констриктивна кардіоміопатія

5.:Міокардит

№32

Після ліквідації пароксизму миготливої аритмії у хворого раптово виникли біль в грудній клітці, задишка. Об’єктивно: шкіра вкрита потом, шийні вени набряклі, очі широко відкриті. Пульс малий, 140/хв, АТ 80/40 мм рт. ст. На ЕКГ відхилення електричної осі серця вправо. Яке ускладнення виникло у хворого?

1.:Тромбоемболія легеневої артерії

2.:Тампонада серця

3.:Інфаркт міокарда

4.:Розрив міжшлуночкової перегородки

5.:Серцева астма

№33

Хворий лікується з приводу повторного інфаркту міокарда задньої стінки лівого шлуночка. Його турбував біль в ділянці серця, аритмія. На ЕКГ частота скорочень передсердь 76/хв, шлуночків - 36/хв, інтервали Р-Р та R-R однакові. Яке ускладнення інфаркту міокарда виникло у хворого?

1.:Синусова брадикардія

2.:Миготлива аритмія

3.:Повна атріовентрикулярна блокада

4.:Блокада лівої ніжки пучка Гіса

5.:Атріовентрикулярна блокада II ступеня

№34

У хворого 63 років на 20-й день від початку інфаркту міокарда раптово з’явився різкий біль в лівій половині грудної клітки, виник напад ядухи. Об’єктивно: хворий збуджений, шкіра і слизові бліді, ціаноз. Варикозне розширення вен нижніх кінцівок. Пульс 120/хв, АТ 100/70 мм. рт. ст. Тони серця ослаблені, акцент ІІ тону над легеневою артерією. Над легенями - ослаблене дихання зліва. На ЕКГ в динаміці - поворот електричної осі серця вправо. Вкажіть найбільш ймовірну причину погіршення стану хворого.

1.:Рецидив інфаркту

2.:Ексудативний плеврит

3.:Тромбоемболія легеневої артерії

4.:Синдром Дресслера

5.:Пневмонія

№35

У хворого із сформованою мітральною вадою з переважанням недостатності мітрального клапана поступово з’явились загальна слабкість, виражена задишка. Об’єктивно: акроціаноз, набряки на ногах, вологі хрипи в нижніх відділах легень, розширення меж серця. Виникнення даних ознак свідчить про розвиток

1.:Хронічної судинної недостатності

2.:Гострої серцевої недостатності

3.:Перикардіального випоту

4.:Хронічної серцевої недостатності

5.:Пневмонії

№36

У хворого на ЕхоКГ порожнина лівого передсердя 5,0 см, мітральний клапан фіброзно змінений, задня стулка підтягнута до передньої, рух стулок П-подібний, однонаправлений. Про що свідчать дані зміни?

1.:Про стеноз мітрального отвору

2.:Про недостатність мітрального клапана

3.:Про дефект міжпередсердної перетинки

4.:Про пролапс мітрального клапана

5.:Про дефект міжшлуночкової перетинки

№37

У хворої з ревматичним анамнезом на фонокардіограмі виявлено: Q-І тон=0,09 с, амплітуда І тону над верхівкою та ІІ тону над легеневою артерією збільшена, над верхівкою діастолічний спадаючий шум і наростаючий пресистолічний шум. Про що свідчать такі зміни?

1.:Про недостатність мітрального клапана

2.:Про недостатність аортальних клапанів

3.:Про мітральний стеноз

4.:Про стеноз легеневої артерії

5.:Про стеноз гирла аорти

№38

У хворого після перенесеної піодермії з’явились лихоманка, блідість шкіри, плями Лукіна-Лібмана. Об’єктивно: діяльність серця ритмічна, тони ослаблені, діастолічний шум над аортою, збільшення селезінки. Загальний аналіз крові: еритроцити 2,6*1012/л, гемоглобін 72 г/л, лейкоцити 10,2*109/л, ШОЕ 46 мм/год. Яке захворювання найбільш імовірне?

1.:Міокардит

2.:Гострий лейкоз

3.:Інфекційний ендокардит

4.:Міокардіодистрофія

5.:Ревмокардит

№39

Хворий скаржиться на відчуття холоду в ногах, головний біль, головокружіння. Об’єктивно: гіперемія обличчя, пульс ритмічний, 88/хв, АТ 180/120 мм. рт. ст. Вислуховується систолічний шум у другому міжребер’ї зліва, який проводиться на судини шиї, більш чітко вислуховується в міжлопатковому просторі. Рентгенологічно: узурація нижньої поверхні ребер. Вкажіть найбільш ймовірне захворювання:

1.:Атеросклероз аорти

2.:Коарктація аорти

3.:Дефект міжшлуночкової перетинки

4.:Аневризма аорти