Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тести крок.doc
Скачиваний:
757
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
10.14 Mб
Скачать

4.:Пневмонія.

5.:Туберкульозний бронхоаденіт.

№4869

У хлопчика 4-х рокiв, з генералiзованими набряками при обстеженнi виявленi: гiпопротеiнемiя, диспротеiнемiя за рахунок пiдвищення Альфа2 - глобулiнiв, гiперхолестери-немiя, протеiнурiя 5г на добу при вiдсутностi пiдвищеної кiлькосты еритроцитiв i лейкоцитiв в аналiзi сечi. Вiдмiченi: нормальнi показники артерiального тиску, креатинину кровi. Який морфологiчний варiант ураження нирок найбiльш вiдповiдає зображенiй клiнiцi нефротичного синдрому?

1.:Екстракапiлярний з “напiвмiсяцями”

2.:Мезангiо-капiлярний

3.:Мембранозно-пролiферативний

4.:Фокальний сегментарний гломерулосклероз

5.:Нефротичний синдром з мiнiмальними змiнами

№4870

У дiвчинки 7 рокiв, що двiчі лiкувалася антибактерiальними препаратами з приводу iнфекцiї сечових шляхiв, не має грубих вад нирок заданими УЗД, спостерiгається рецидив лейкоцiтурії, бактерiурії, пiдвищилась температура тiла д 38,5 С, з'явився біль в поперековiй дiлянцi злiва. Яке дослiдження необхiдно провести в першу чергу для уточнення причини рецидування сечової iнфекції?

1.:Радіоізотопна ренографія

2.:Мiкцiйна цистоуретрографiя

3.:Термографія

4.:Ретроградна пiєлографiя

5.:Екскреторна урографiя

№4871

Дівчинка 13 років скаржиться на підвищення температури тіла до фебрильних цифр протягом місяця, біль в суглобах, періодичний висип на шкірі. При обстеженні в крові встановлено стійке підвищення ШЗЕ, LE-клітини Який діагноз?

1.:Ювенільний ревматоїдний артрит

2.:Гострий лімфобластний лейкоз

3.:Системний червоний вовчaк

4.:Системна склеродермія

5.:Ревматизм

№4872

Хлопчику в пологовому будинку встановлено діагноз природженої вади серця (дефект міжшлуночкової перетинки). У 2-місячному віці з'явилась задишка до 60 за одну хвилину, тахікардія до 170 ударів за одну хвилину, збільшення печінки до 3 см нижче краю реберної дуги. Які препарати необхідно призначити дитині першечергово?

1.:Глюкокортикоїди

2.:Серцеві глікозіди

3.:Бета-адреноблокатори

4.:Препатари калію

5.:Нестероїдні протизапальні

№4873

Мати скаржиться на задишку та кашель у дитини 2-х років. В періоді новонародженості у дівчинки встановлено грубий систолічний шум в серці. Об'єктивно : шкіра бліда, зрушення меж серця у лівий бік та догори, груби систоло-діастолічний шум у ІІ міжребір'ї з лівого боку, який проводиться до верхівки серця, на шийні судини, аорту, міжлопатковий простір, посилення ІІ тону на легеневій артерії. Над легенями жорстке дихання, різнокаліберні вологі хрипи. Печінка + 3 см. Який ймовірний діагноз?

1.:Дефект міжпередсердної перетинки

2.:Відкрита артеріальна протока

3.:Стеноз легеневої артерії

4.:Легенева гіпертензія

5.:Двостороння бронхопневмонія

№4874

Дівчинка 12 років скаржиться на задишку при фізичному навантаженні, млявість, втомлюваність, висипання на шкірі. 3 тижні тому перенесла ангіну. Через 10 днів з'явився різкий біль в правому, а потім і в лівому колінни сугло-бах, їх набряк, обмеження рухів, підвищення t0 тіла до 39 0 С. На тлі лікування з'явились висипання на тулубі, кінцівках у вигляді рожевих плям круглої форми. Об'єктивно : шкіра бліда, одиничні елементи кільцеподібного сипу на кінцівках, над легенями - жорстке дихання. Межи серця поширені у лівий бік. Тони серця приглушені. Ps 96 уд/хв. Дуючий тривалий систолічний шум на верхівці серця, який проводиться до аксилярної області. Печінка +2 см. Встановіть попередній діагноз :

1.:Ревматизм

2.:Анулярна еритема

3.:Ревматоїдний артрит

4.:Реактивний артрит

5.:Інфекційний ендокардит

№4875

Хлопчик 8 років скаржиться на різкий біль за грудиною, задишку, підвищення t тіла до 38 С. В анамнезі 3 роки тому оперований з приводу природженого дефекту міжшлункової перетинки. Дитина займає вимушене положення напівсидячи в ліжку, від болю за грудиною стогне, метушиться. Лице одутле. Виражена задишка до 50 дихань на хвилину. Над легенями перкуторно - легеневий звук, дихання послаблене у нижньо-медіальних зонах зліва. Межі серця поширені в обидва боки, тони глухі, пульс парадоксальний. Печінка +5 см. Проводиться диференціальний діагноз між ексудативним перікардитом, міокардитом, інфекційним ендокардитом. Який з додаткових методів дослідження є найбільш інформативним для проведення диференціального діагнозу ?

1.:ЕхоКГ

2.:ФКГ

3.:Кардіоінтервалографія

4.:Бактеріологічне дослідження крові

5.:ЕКГ.

№4876

Хлопчик 10 років надійшов до лікарні зі скаргами на поліурію, полідипсію, зниження маси тіла за останні 3 місяці на 25\%. При обстеженні виявлена глікемія 16 ммоль/л, ацетон у сечі - +++. Вперше встановлено діагноз цукрового діабету. Яка має бути призначена добова доза інсуліну ?

1.:0,1 ЕД / кг в годину

2.:2 ЕД / кг

3.:1 ЕД / кг

4.:0,5 ЕД / кг

5.:0,25 ЕД / кг

№4877

Хлопчик 11 років скаржиться на напади болю після їжі у верхній половині живота, часто з ірадіацією в спину та опоясуючого характеру, зниження апетиту, періодичні нудоту і блювання. Об'єктивно: t° 37,3°С, шкіра бліда періорбитальні тіні, будова тіла астенічна, млявий. Живіт при пальпації м'який, болючий в епі-гастрії, зоні Шоффара, точках Де-Жардена, Мейо-Робсона, Кача. Кал помірно роз-жижений світло-коричневого кольору. За даними додаткових обстежень: ер. 3,9ґ1012/л, Нb- 112 г/л, лейк. 11ґ109/л, ШЗЕ-18 мм/год, білірубін пр. 12 мкмоль/л, непр.7 мкмоль/л, a-амілаза крові 44 г/(годл), АЛТ 0,88 ммоль/(годл), трипсин калу 1-4 розведення, в копрограмі велика кількість нейтрального жиру. Яку дієту треба призначити хворому?

1.:З обмеженням рідини і натрія хлориду

2.:З обмеженням вугдеводів і жирів

3.:Без обмеження енергетичної цінності і хімічного складу

4.:З обмеженням білків і натрія хлориду

5.:Із збагаченням грубою рослинною клітковиною

№4878

Дівчинка 8 років поступила до стаціонару із скаргами на підвищену втомлюваність, зниження апетиту, іктеричність склер, біль в животі. У періоді новонародженості була затяжна кон'югаційна жовтяниця. В фізичному розвитку не відстає. Стан середньої важкості, шкіра бліда, слизові оболонки і склери іктеричні. Печінка +2 см, злегка болюча при пальпації. Випорожнення і сечевиділення в нормі. В аналізах крові ер.3,6ґ1012/л, Нb 115 г/л, лейк.7ґ109/л, ШЗЕ-8 мм/год, білірубін пр.10 мкмоль/л, непр.39 мкмоль/л, АСТ-0,45, АЛТ-0,7 г/(год*л). В крові матері білірубін пр.11 мкмоль/л, непр. 24 мкмоль/л. Який найбільш вірогідний діагноз?

1.:Хронічний вірусний гепатит

2.:Дискинезія жовчовивідних шляхів

3.:Синдром Криглера-Найяра

4.:Синдром Жильбера

5.:Гемолітична анемія

№4879

Дитина 7 років скаржиться на слабкість, поганий апетит, часті носові кровотечі, біль у ногах. За останні 3 місяці перенесла пневмонію,бронхіт, ангіну. Об'єктивно: шкіра бліда, на тулубі і кінцівках місцями петехіальна висипка, поодинокі «синяки». Пальпуються всі групи периферичних лімфатичних вузлів. Печінка +5 см, селезінка + 4 см. Гемограма: ер. 2,3*1012/л, Нb 69 г/л, лейкоц. 3,0*109/л, тромбоц. 41*109/л, ретікулоц. 0,2%, еоз. 1%, нейтроф. сегмент.- 25%, лімфоц.-71%, моноц.- 3%, ШЗЕ - 65 мм/годину. Який дiагноз найбiльш вiрогiдний у хворого?

1.:Лімфогранулематоз

2.:Хвороба Віллебранда

3.:Тромбоцитопенічна пурпура

4.:Лейкоз

5.:Ревматизм

№4880

Дитина 12 років скаржиться на тупий ниючій біль у правому підребер'ї, який після фізичного навантаження і після їжі, зрідка супроводжується нудотою. Емоційно лабільна. Живіт болючій у правому підребер'ї, позитивні "міхурові" симптоми. Печінка +1 см , злегка болюча при пальпації. Випорожнення без особливостей. Еритр. 5,5*1012/л, Нb 120 г/л, лейк. 7,1*109/л, ШЗЕ - 6 мм/год, АСТ - 0,52 ммоль/л, АЛТ - 0,6 ммоль/л, загальний білірубин - 22 мкмоль/л (прамий - 14 мкмоль/л ), УЗ-дослідження: в просвіті жовчного міхура осадок. На користь якої патології свідчать клінічні ознаки?

1.:Хронічний панкреатит

2.:Цирроз печінки

3.:Жовчокам'яна хвороба

4.:Хронічний гепатит

5.:Дискінезія жовчовивідних шляхів

№4881

Хлопчик 5 місяців захворів гостро: підвищилась t° до 37,9 °С, з'явився риніт, покашлювання. Через дві доби стан погіршився, посилився сухий кашель, з'явився свистячий видих, чутний на відстані. ЧД 64 за хв., в акті дихання беруть участь допоміжні м'язи. При перкусії над легенями коробковий відтінок легеневого звуку. При аускультації видих значно подовжений, розсіяні симетричні сухі свистячі та середньоміхурчасті вологі хрипи. Вкажіть першочерговий терапевтичний захід при лікуванні хворого:

1.:Десенсибілізуючі препатати

2.:Введення діуретиків

3.:Антибіотикотерапія.

4.:Еуфілінотерапія

5.:Штучна вентиляція легенів

№4882

Дівчинка 10 років поступила до стаціонару для чергового обстеження і лікування. Хворіє протягом двох років. Тиждень тому після ГРВІ з'явилась слабкість, головний біль, набряки на ногах, в межах попереку, на обличчі, t 37,6°С, АТ 105/65 мм рт.ст., ЧСС 86 уд. за хв. Втрата білка за добу 6 г, циліндрурія, ніктурія, ШЗЕ-44 мм/год, загальний білок крові 45 г/л, a2-глобуліни 27%. Визначте основну групу препаратів патогенетичної терапії.

1.:Діуретики

2.:Глюкокортикоїди

3.:Антибіотики

4.:Нестероїдні протизапальні препарати

5.:Антикоагулянти

№4883

Хворий 10 років страждає на бронхіальну астму на протязі останніх 5 років. Неодноразово отримував стероїдні гормони. Загострення хвороби почалось 3 доби тому. На протязі останньої ночі 10 разів користувався "Сальбутамолом". Об'єктивно: стан тяжкий. Шкіряні покрови бліді, акроціаноз, значна експіраторна задишка, стійкий кашель. Грудна клітка здута, дихання послаблено, незначні сухі хрипи. Діагностовано: Астматичний статус, I ст. Виберіть оптимальну терапію.

1.:Адреналін п/ш + еуфілін в/м

2.:Еуфілін в/в + преднізолон в/в

3.:Еуфілін в/в + "Сальбутамолом".

4.:Штучна вентіляція легенів

5.:Еуфілін в/в і в/м

№4884

Дитині 1 рік. Після введення прикорму на протязі останніх мясяців відмічається втрата апетиту, проноси с виділенням великої кількості калу, іноді блювота, температура тіла нормальна Маса тіла 7кг, дуже бліда, набряки на ногах, живіт дуже збільшений в об'ємі. У копрограмі багато жирних кислот і мил. Встановлено діагноз: целіакія, призначена аглютенова дієта. Що виключається з харчування при цій дієті?

1.:Молоко та молочні продукти

2.:Злакові- пшениця, овес

3.:Білок з включенням фенілаланіну

4.:Легкозасвоюванні углеводи

5.:Алергенні продукти

№4885

Дитина Д. 3 роки, поступила в клініку зі скаргами батьків на відставання у фізичному розвитку: дитина погано ходить . Психічний розвиток відповідає віковим нормам, переважає розвиток плечового поясу. Межі серця розширені вліво на 2см. Серцевий поштовх посилений, І тон посилений. Систолічний шум у ІІ м/р справа. Печінка не збільшена. Яка з клінічних ознак найбільш підтверджує коарктацію аорти?

1.:Посилення легеневого малюнку на рентгенограмі

2.:Вищий АТ на ногах ніж на руках

3.:Гіпертрофія міокарда правого шлуночка

4.:Вищий АТ на руках ніж на ногах

5.:АТ на руках однаковий з АТ на ногах

№4886

В пульмонологічному відділенні лікарні знаходився на лікуванні хлопчик 2,5 років з приводу деструктивної пневмонії. За результатами додаткових обстежень було встановлено стафілококову етіологію хвороби. Яка оптимальна доза гіперімунної антистафілококової плазми?

1.:1 - 3 мл/кг.

2.:5-8 мл/кг.

3.:20-25 мл/кг.

4.:15-20 мл/кг.

5.:10-15 мл/кг.

№4887

Для контрольного огляду і отримання рекомендацій в поліклініку звернулася дитина 7 років. Хворіє на бронхіальну астму протягом 4 років, приступи ядухи виникають здебільшого у весняно-літній період. За результатам алергопроб - підвищена чутливість до пуху тополі, польових трав. Яка найбільш вірогідна рекомендація лікаря?

1.:Проведення фітотерапії.

2.:Проведення голкорефлексотерапії.

3.:Проведення специфічної гіпосенсибілізації.

4.:Проведення фізіотерапії.

5.:Проведення санаторно-курортного лікування.

№4888

У 9 місячної дитини висока температура, кашель, задишка. Хворіє 5 днів після контакту з хворими на ГРВІ. Стан дитини тяжкий. Температура 38 С, ціаноз носогубного трикутника. ЧД 54 за 1 хв., роздування крил носа при диханні. Перкуторно - над легенями вкорочення звуку справа нижче кута лопатки, над іншими ділянками - тимпанічний відтінок звуку. При аускультації - дрібноміхурцеві вологі хрипи з обох боків, більше справа. Який найбільш вірогідний діагноз встановив лікар?

1.:Гострий бронхіоліт.

2.:Гострий бронхіт.

3.:Гостра пневмонія.

4.:ГРВІ.

5.:Гострий лариноготрахеїт.

№4889

Хлопчик 8 років скаржиться на постійний кашель з виділенням зеленуватого харкотиння, задишку при фізичному навантаженні. Вперше захворів у віці 1 рік 8 місяців двобічною пневмонією яка мала затяжний перебіг. В подальшому спостерігались рецидиви хвороби 5-6 разів на рік, в періоди ремісії стійко утримувався вологий кашель. Результати якого обстеження будуть найбільш вагомими у встановленні клінічного діагнозу?

1.:Спірографія.

2.:Бронхоскопія.

3.:Бронхографія.

4.:Рентгенографія органів грудної клітки.

5.:Бакпосів харкотиння.

№4890

У дитини 7 місяців відмічається швидке збільшення об’єму голови, розходження черепних швів, виражена венозна сітка на волосяній частині голови, витончення шкіри на скронях, збільшення та випинання великого тім’ячка відкриті мале та бокові тім’ячка, симптом Грефе, сходяча косоокість, горизонтальний ністагм, екзоортальм, сонливість і млявість. Яке захворювання найбільш вірогідно є у дитини ?

1.:Менінгіт.

2.:Енцефаліт

3.:Гідроцефалія.

4.:Рахіт.

5.:ДЦП.

№4891

Хлопчик 7 років знаходиться на стаціонарному лікуванні протягом 1,5 міс. Поступив із скаргами на виражені набряки по всьому тілу, зменшення кількості сечі, головний біль. В загальному аналізі сечі білок був 7,1 г/л, п.в 1012, лейкоцити 1-2 в п/з, еритроцити 3-4 в п/з. За час лікування зменшились набряки, головний біль, нормалізувався діурез. Білок в добовій сечі 3 г/л. В біохімічному аналізі крові загальний білок 43,2 г/л, сечовина 5,2 ммоль/л, Холестерин - 9,2 ммоль/л. Який із перерахованих синдромів гломерулонефриту найвірогідніше має місце у хворого?

1.:Нефротичний.

2.:Змішаний.

3.:Нефриричний.

4.:Гематуричний.

5.:Ізольований сечовий.

№4892

Дитині 8 місяців. Зі слів матері під час вдягання дитина розплакалась, з’явилось шумне дихання, ціаноз шкірних покривів, виступив холодний піт наступила короткочасна зупинка дихання. Через декілька хвилин грався, став активним. При огляді у хлопчика виявлені лише ознаки рахіту. Який препарат необхідно призначити в першу чергу?

1.:Вітамін Д.

2.:Фенобарбітал.

3.:Вітамін С.

4.:Еуфілін.

5.:Глюконат кальцію.

№4893

Дитині 5 років. Мати звернулася зі скаргами на нічне нетримання сечі у дитини, нічні страхи, порушений сон, відставання в масі тіла. При огляді виявлено, що дівчинка зниженої вгодованості, інтелектуально добре розвинута, вміє читати, по-дорослому пояснює життєві ситуації. Шкіра бліда. Печінка збільшена. Мати хворіє на жовчокам’яну хворобу. Який найбільш вірогідний тип діатезу є у дитини?

1.:Сечокислий діатез.

2.:Ексудативно-катаральний діатез.

3.:Лімфатико-гіпопластичний діатез.

4.:Нервово-артритичний діатез.

5.:Алергічний діатез.

№4894

Мати звернулася в дитячу поліклініку. Дитині 5 місяців. З місячного віку знаходився на штучному вигодовуванні адаптованими сумішами. З 1, місячного віку отримував вітамін Д (400000 МО на курс). В 4 місяці в зв’язку з появою пітливості і неспокою було призначено курс загального УФО-15 процедур через день. В останні 2 тижні мати помітила зниженні апетиту, зригування, підвищення температури тіла до субфебрильних цифр. При огляді дитини велике тім’ячко закрите. Шкірні покриви бліді, періорбітальний ціаноз. Проба Сулковича++. Кальцій сироватки крові 3,5 ммоль/л. Який найбільш ймовірний діагноз поставить лікар?

1.:Індивідуальна непереносимість вітаміну Д.

2.:Спазмофілія.

3.:Гіповітаміноз Д.

4.:Гіпервітаміноз Д.

5.:ГРВІ.

№4895

До дільничного педіатра звернулась мати 3 місячної дитини зі скаргами на приступоподібний кашель, задишку, відставання дитини у фізичному розвитку. З анамнезу: дитина від другої доношеної вагітності, яка перебігала із загрозою переривання (перша дитина померла у віці 4 місяці від патології легень, зі слів матері). Маса при народженні 2500 г. З перших днів життя спостерігався приступоподібний кашель, двічі лікувалася з приводу бронхіту. Враховуючи тяжкість стану дитини, лікар виписав направлення на госпіталізацію. Який найбільш вірогідний діагноз був направленні?

1.:Гостра пневмонія з обструктивним синдромом.

2.:Муковісцидоз

3.:Рецидивуючий обструктивний бронхіт.

4.:Гострий обструктивний бронхіт.

5.:Кашлюк

№4896

В клініку госпіталізована дитина віком 1,5 року зі скаргами на часті випорожнення, рідкі у великій кількості, з неприємним запахом. Ознаки дистрофії і великий живіт, тонкі кінцівки. Клінічні симптоми з’явилися через 1, місяця після введення в раціон каш та виробів із борошна. При огляді дитина бліда, різко зниженого живлення, дефіцит маси 30\%, набряки на гомілках, ознаки псевдоасциту. Яке захворювання є найбільш вірогідним у даної дитини?

1.:Целіакія.

2.:Алактазія.

3.:Сальмонельоз.

4.:Муковісцидоз

5.:Дизентерія.

№4897

Дівчинка 10 років скаржиться на болі в животі, які виникають і посилюються після вживання грубої або гострої їжі, відрижку кислим, печію: часті закрепи, головний біль, дратівливість. Хворіє 12 місяців. Харчування не регулярне, в сухом'ятку. При огляді дівчинка задовільного живлення. Язик вологий з білою осугою біля кореня. Живіт м’який, болючий в епігастрії. Який з методів дослідження найбільш вірогідно допоможе діагностувати захворювання?

1.:Інтрагастральна рН-метрія.

2.:Фракційне дослідження шлункового соку.

3.:Езофагогастродуоденофіброскопія.

4.:Контрастна рентгеноскопія.

5.:Біохімічний аналіз крові.

№4898

Хворий К., 10 років скаржиться на задишку при ходьбі, підвищення температури тіла до 38 С , болі і припухлість обох колінних суглобів. Два тижні тому переніс ангіну. При - огляді припухлість, гіперемія, обмеження рухів колінних суглобах, розширення меж серця вліво, тахікардія, приглушення тонів серця, систолічний шум на верхівці. Який найбільш ймовірний діагноз?

1.:Неревматичний кардит.

2.:Інфекційно-алергічний артрит.

3.:Системний червоний вівчак.

4.:Ревматизм.

5.:Синдром Стілла.

№4899

У хворого Н., 12 років, при огляді лікар відмітив надмірний розвиток верхньої і недорозвиток нижньої частини тіла. Артеріальний тиск на руках вищий, ніж на ногах. При перкусії серця змін не виявлено. Систолічний шум вислуховується на спині. Який ймовірний діагноз?

1.:Стеноз устя легеневої артерії.

2.:Дефект міжлегеневої перегородки.

3.:Дефект міжшлуночкової перегородки.

4.:Стеноз устя аорти.

5.:Коарктація аорти.

№4900

Дитині 1 місяць. Під час пологів слабкість пологової діяльності, утруднення виведення плечиків. Об`єктивно: ліва рука в`яло звисає упродовж тулуба, верхня її частина декілька повернута усередину, передпліччя проніровано та зігнуто у ліктьовому суглобі, долоня повернута назад і назовні. Рефлекс Моро зліва від`ємній, рефлекси Бабкіна та Робінсона значно зніжені. Виявляється м`язова гіпотонія лівої верхньої кінцівки. Яка найбільш імовірна патологія, що зумовлює таку картину ?

1.:Верхній парапарез

2.:Лівосторонній геміпарез

3.:Подвійна геміплегія

4.:Параліч Дюшена - Ерба

5.:Параліч Дежерін - Клюмпке

№4901

Дитині 6 років. Мати відмічає, що останні 2 тижні дитина постійно декілька разів уночі ходить до туалету, багато пьє води, схудла, періодично скаржиться на болі у животі. При огляді шкіра бліда, суха, лущення на підошвах, на щоках рум'янець. Губи і язик яскраво-червоні, сухі. Внутрішні органи без особливостей. Запах ацетону з роту. Глікемія 12 ммоль/л. Встановлено діагноз: цукровий діабет. Яка терапія найбільш доцільна у найближчий час?

1.:Інсулін середньої дії.

2.:Дієтотерапія.

3.:Бігуаніди.

4.:Інсулін тривалої дії.

5.:Простий інсулін

№4902

До лікаря звернулась мати з дівчинкою 6 років, у якої з`явилися свербіж промежини, зовнішніх статевих органів. Об`єктивно: загальний стан дівчинки задовільний, виявлені численні подряпини вульви, промежини, навколо анального отвору, вони гіперемовані, набряклі. Яке обстеження слід зробити ?

1.:Ультразвукове дослідження.

2.:Алергологічне обстеження

3.:Загальний аналізи крові і сечі.

4.:Дослідження на гельмінти

5.:Бактеріоскопічне дослідження виділень.

№4903

Дитині 1,5 роки. Народилася масою тіла 3100, довжиною 51 см. Годувалася грудьми. Після введення прикорму (вівсяна каша) перестала набувати в масі, з`явилися випорожнення з неприємним запахом у великій кількості. При огляді - явища гіпотрофії II ст., блідість шкіри, великий живіт. Ваш діагноз

1.:Муковісцидоз.

2.:Проста диспепсія.

3.:Глистна інвазія.

4.:Кишкова інфекція.

5.:Целіакія.

№4904

В стаціонар поступив 12-річний хлопчик зі скаргами на голодні “нічні” болі в животі, з переважною локалізацією в епігастральній ділянці . З анамнезу відомо, що з 6-річного віку хворіє хронічним гастритом з підвищеною кислотоутворюючою функцією. Ваш діагноз при поступленні?

1.:Виразкова хвороба шлунка.

2.:Глистна інвазія.

3.:Дискінезія шлунково-кишкового тракту.

4.:Хронічний панкреатит.

5.:Хронічний холецистит.

№4905

Дитина 5 років скаржиться на постійний вологий кашель, млявість. У 3-х річному віці перенесла сегментарну пневмонію, лікувалася амбулаторно симптоматичними заходами. Після цього 3-4 рази на рік хворіє пневмоніями. Об`єктивно: притуплення перкуторного звуку по куту лопатки, там же ослаблене дихання, дрібноміхурцеві хрипи. Найбільш вірогідний діагноз.

1.:Синдром Картагенера

2.:Хронічна пневмонія.

3.:Гостра пневмонія.

4.:Легенева форма муковісцидозу.

5.:Хронічний бронхіт.

№4906

У 10- річної дитини на ЕКГ фібриляція шлуночків. Першочерговим у невідкладній допомозі Ви вважаєте?

1.:Електрична дефібриляція.

2.:Введення глюкокортикоїдів.

3.:Введення серцевих глікозидів.

4.:Введення кальцію хлориду.

5.:Введення адреналіну.

№4907

У дитини, яка протягом 4-х років хворіє хронічною пневмонією, як ускладнення розвинулося легеневе серце. Яка найбільш характерна ознака цього ускладнення на ЕКГ?

1.:Низький зубець Р в І стандартному відведенні.

2.:Лівограма.

3.:Високий зубець Р в ІІІ стандартному відведенні.

4.:Низький зубець Т в грудних відведеннях.

5.:ST по ізолінії.

№4908

Дитина протягом 5 років перебуває на диспансерному обліку у нефролога з діагнозом хронічний гломерулонефрит змішана форма в стадії клінічної ремісії. Які зміни в сечі найбільш характерні в даному випадку ?

1.:Глюкозурія.

2.:Бактеріурія.

3.:Гематурія.

4.:Лейкоцитурія.

5.:Циліндурія

№4909

Дитина з масивними набряками на обличчі, тулубі, кінцівках, асцитом. АТ - 90/50 мм.рт.ст.. В заг. аналізі сечі - білок - 3,1 Г/л, лейкоцити - 2-3 в п/зору, еритроцити - 5-7 в п/зору. Що дозволить Вам оцінити функцію нирок?

1.:Добова протеінурія.

2.:Аналіз сечі за Нечипоренко

3.:Протеінограма

4.:Загальний аналіз сечі.

5.:Кліренс ендогенного креатиніну.

№4910

Дитина закінчила курс стаціонарного лікування з діагнозом ревматизм, акт.ф., акт. 2 ст., ендоміокардит, підгострий перебіг. Наступним, після виписки додому, у лікуванні та спостереженні Ви плануєте?

1.:Диспансерне спостереження у ревматолога.

2.:Диспансерне спостереження у педіатра.

3.:Проведення комплексу вторинної профілактики.

4.:Санаторно-курортне лікування.

5.:Проведення постійної біціліно-профілактики.

№4911

У 2-місячної дитини діагностовано кишкову інфекцію, викликану клебсієлою. Який антибіотик доцільніше призначити?

1.:Гентаміцин

2.:Еритроміцин.

3.:Лінкоміцин

4.:Тіенам

5.:Пеніциллін.

№4912

Дитина з вогнища дифтерії, щеплена за віком.. Ваша тактика?

1.:Взяти мазок на збудник дифтерії та антибіотикотерапія

2.:Ввести протидифтерійну сироватку.

3.:Визначити титр протидифтерійного анатоксину в крові

4.:Провести термінове щеплення .

5.:Проводити спостереження .

№4913

В новонародженої дитини, яка до цього на вигляд була здоровою, у віці 24 годин виявлена м`язова гіпотонія і відмова від їжі. Найвідповіднішим заходом, з якого потрібно розпочати обстеження, слід вважати:

1.:Вимірювання температури.

2.:Загальний аналіз сечі.

3.:Визначення вмісту цукру в крові.

4.:Діафаноскопія черепа.

5.:Повний загальний аналіз крові.

№4914

Дитині 5 місяців. Вигодується тільки грудним молоком. Під час огляду лікар виявив у дитини гіпотрофію I ступеня. Який перший прикорм найбільш бажаний для цієї дитини?

1.:гречана каша

2.:вівсяна каша

3.:овочеве пюре

4.:10% манна каша

5.:5% манна каша

№4915

Хлопчик 8 років з групи дітей, часто хворіючих на ГРВІ та ангіни скаржиться на періодичні підйоми температури тіла до 37,5°С, біль у суглобах. Об'єктивно: блідий, периорбітальний ціаноз, тони серця приглушені, функціональний систолічний шум на верхівці. Лікарем ЛОР діагностовано хронічний декомпенсований тонзиліт. Найбільш доцільно включити цю дитину у групу ризику по розвитку:

1.:Респіраторного алергозу

2.:Хронічної бронхолегеневої патології

3.:Ревматоїдного артриту

4.:Системного червоного вовчака

5.:Ревматизму

№4916

Дівчинка 10 років 1,5 місяці знаходилась на стаціонарному лікуванні з діагнозом: Ревматизм I, активна фаза, активність II ступеня, ендоміокардит, поліартрит, гострий перебіг, НКI. Потім дівчинка продовжувала лікування місцевому санаторії. Не дивлячись на проведену терапію у дитини сформувалася вада серця - недостатність мітрального клапана. Яка патоморфологічна фаза ревматичного процесу найбільш вірогідна у дівчинки тепер?

1.:Фібриноїдний некроз

2.:Склероз та гіаліноз

3.:Запальні клітинні реакції

4.:Фібриноїдне набухання

5.:Мукоїдне набухання

№4917

Яка терапія необхідна хворим на фенілкетонурію:

1.:Вітамінотерапія

2.:Гормонотерапія

3.:Дієтотерапія

4.:Адаптогенотерапія

5.:Ферментотерапія

№4918

У хворих з спадковим ангіоневротичним набряком прояви захворювання зв’язані з порушенням:

1.:Синтезу Clq естерази

2.:Антитілоутворення

3.:Гістаміноутворення

4.:Продукції інтерлейкіну 2

5.:Процесу фагоцитозу

№4919

Підліток 15 років скаржиться на сухий бітональний кашель, поганий апетит, пітливість у нічний час, підвищення температури. Захворювання виникло поступово. Батько хворіє на відкриту форму туберкульозу. Об’єктивно: зниженого харчування, шкірні покрови бліді. Збільшені периферичні лімфовузли: шийні, надключичні, аксілярні. Над легенями везикулярне дихання. Ан. крові: Л-7,2Х10 /л, Е-12\%,П-4\%,С-59\%,Л-18\% М-7\%. ШЗЕ-29 мм/год. Проба Манту з 2 ТО - папула d-19мм з везикулою. Рентгенографія ОГК : правий корінь розширений за рахунок збільшених трахео-бронхіальних лімфовузлів. Про яке захворювання слід думати в першу чергу?

1.:Рак легені

2.:Туберкульозний бронхоаденіт

3.:Саркоідоз Бека

4.:Лімфосаркома

5.:Лімфогранульоматоз

№4920

У девочки 10 лет, дискинезия желчевыводящих путей по гипертоническому типу. Назначьте желчегонное средство из группы истинных холеретиков.

1.:Сульфат магния

2.:Холензим

3.:Минеральная вода

4.:Платифиллин

5.:Сорбит

№4921

У мальчика 10 лет хронический вирусный гепатит В с максимальной активностью. Какой из лабораторных тестов наиболее точно характеризует степень цитолиза у больного?

1.:Трансаминазы

2.:Проба Таката-Ара

3.:Проба Вельтмана

4.:Общий белок

5.:Протромбин

№4922

У девочки 12 лет хронический вирусный гепатит С в течение 7 лет. Состояние ухудшилось в последние 6 месяцев. Похудела, появилась желтушность кожных покровов и склер. Выраженный зуд кожи, сосудистые “звездочки”, носовые кровотечения. Асцит. Печень +4 см, селезенка на уровне пупочной линии. С развитием какого синдрома связан выраженный зуд кожи у ребенка?

1.:Гепатоцеллюлярная недостаточность

2.:Гиперспленизм

3.:Отечно-асцитический

4.:Холестаз

5.:Портальная гипертензия

№4923

У ребенка 6 месячного возраста, лечившегося амбулаторно по поводу пневмонии ампициллином с большой вероятностью предположена хламидийная этиология. Какой должна быть в таком случае дальнейшая антибактериальная терапия?

1.:Заменить ампициллин на фторхинолон

2.:Заменить ампициллин на ровамицин

3.:Заменить ампициллин на цефалоспорин

4.:Дополнить терапию аминогликозидом

5.:Продолжить ампициллин до 10 дней

№4924

Ребенок 3-х лет, поступил с выраженными отеками. АД - 95/50 мм рт. ст. Диурез - 300 мл. Стул 2 раза в сутки. Общий анализ мочи - белок - 3.5 г/л, лейкоциты - 2-3 в п/зр, эритроциты 1-2 в п/зр. Общий белок крови 48 г/л, холестерин крови - 9,5 ммоль/л. Предположен острый гломерулонефрит с нефротическим синдромом. Назначьте обследование для уточнения диагноза:

1.:Суточная протеинурия

2.:Анализ мочи по Нечипоренко

3.:Остаточный азот, мочевина крови

4.:Суточная потеря белка с калом

5.:Проба по Зимницкому

№4925

У ребенка 6 лет на протяжении двух месяцев жажда, полиурия, повышенный аппетит. При этом отмечается снижение массы тела на 3 кг. В течение недели присоединился ночной энурез. При обследовании выявлена гипергликемия 14 ммоль/л. Установлен сахарный диабет, тип I. Какой генез данного заболевания?

1.:Вирусный

2.:Нейрогенный

3.:Бактериальный

4.:Аутоимунный

5.:Вирусно-бактериальный

№4926

У ребенка 12 лет через 6 недель после перенесенной ангины диагностирован ревмокардит. Активность процесса соответствовала ІІ степени. Назначенная противоревматическая терапия позволила купировать лабораторные признаки активности к концу 3-го месяца лечения, тогда же диагностирована недостаточность митрального клапана. Определите характер течения ревматизма.

1.:Подострое

2.:Затяжно-вялое

3.:Непрерывно-рецидивирующее

4.:Острое

5.:Латентное

№4927

У мальчика круглая голова, скошенный узкий лоб, “монголоидный” разрез глаз, широкий язык с глубокой продольной бороздой, уменьшенная ушная раковина с приросшей мочкой, четырехпальцевая поперечная борозда на ладони, врожденный порок сердца, имбицильность. При определении выявлена трисомия по 21 паре хромосом. Какое заболевание наиболее вероятно у ребенка?

1.:Фенилкетонурия

2.:Синдром Дауна

3.:Синдром Элерса-Данлоса

4.:Синдром Шерешевского-Тернера

5.:Синдром Кляйнфельтера

№4928

10-летняя девочка в течение 2-х лет страдает хроническим рецидивирующим течением идиопатической тромбоцитопенической пурпуры. Длительная кортикостероидная терапия не эффективна. Участились носовые кровотечения, сопровождающиеся значительной анемизацией, рецидивирует кожный геморрагический синдром. Укажите адекватный метод лечения в данном случае.

1.:Повторно кортикостероиды

2.:Пересадка костного мозга

3.:Цитостатики

4.:Спленэктомия

5.:Этамзилат

№4929

У ребенка 7 месяцев, находящегося на раннем искусственном вскармливании появились бледность, вялость, снижение аппетита. В анализе крови: эритроциты - 2,9 Т/л, Нв - 78 г/л, ЦП - 0,78. Диагностирована железодефицитная анемия. Укажите тактику ведения данного ребенка.

1.:Парентеральное введение препаратов железа

2.:Питание продуктами, обогащенными железом

3.:Витамины группы В, фолиевая кислота.

4.:Переливание эритроцитной массы

5.:Энтеральное введение препаратов железа

№4930

У ребенка 10 лет, находящегося в олигоанурической стадии острой почечной недостаточности, появились ощущения покалывания в слизистой оболочке рта, языка, онемение конечностей, снижение рефлексов, расстройство дыхания, аритмия. Чем обусловлена указанная

1.:Гиперазотемией

2.:Алкалозом

3.:Гипонатриемией

4.:Ацидозом

5.:Гиперкалиемией

№4931

Ребенок 10-ти лет страдает хроническим гломерулонефритом. Видимые отеки отсутствуют. АД - 110/60 мм рт. ст. Общий анализ мочи - белок 0,25 г/л, лейкоциты - 4-6 в п/зр, эритроциты измененные от 8 до 18 п/зр, соли оксалаты. Назначьте патогенетическую терапию.

1.:Глюкокортикостероиды

2.:Мембраностабилизаторы

3.:Гемостатические средства

4.:Хинолиновые призводные

5.:Цитостатики

№4932

У ребенка 12 лет, страдающего ревматическим митральным пороком сердца, после физической нагрузки появилась одышка, приступообразный малопродуктивный кашель, клокочушее дыхание. При аускультации в легких на фоне жесткого дыхания обилие разнокалиберных влажных хрипов. ЧСС - 120 в 1 минуту. АД - 110/60 мм рт. ст. Какое неотложное состояние развилось у ребенка?

1.:Острая сердечная недостаточность тотального типа

2.:Острая дыхательная недостаточность

3.:Острая сосудистая недостаточность

4.:Острая сердечная недостаточность левожелудочкового типа

5.:Острая сердечная недостаточность правожелудочкового типа

№4933

У ребенка 10 месяцев отмечается повышенная возбудимость, беспокойный сон. Вскармливание искусственное, витамин Д не получал. При осмотре избыточного питания, психомоторное развитие соответствует возрасту. Выражены стигмы рахита. Положительные симптомы Труссо, Маслова, Люста. Уровень кальция в сыворотке крови - 1.7 ммоль/л. Установите характер патологии у больного ребенка.

1.:Спазмофилия, скрытая форма

2.:Врожденный гипотиреоз

3.:Нервно-артритическая аномалия конституции

4.:Перинатальное поражение ЦНС, синдром повышенной нервно-рефлекторной возбудимости

5.:Гипопаротиреоидизм

№4934

В санпропускник доставлен ребенок 11 лет без сознания. При осмотре дыхание Кусмауля, снижен тонус глазных яблок, сердечные тоны глухие, аритмия. Мочевина крови - 6,8 ммоль/л, остаточный азот - 17,3 ммоль/л, креатинин крови 0,049 ммоль/л, общий билирубин 18,5 мкмоль/л за счет непрямого, АСТ - 0,32 ммоль/л, АЛТ - 0,26 ммоль/л, сахар крови - 20 ммоль/л. Укажите причину развития указанной симптоматики.

1.:Гипогликемическая кома

2.:Острая почечная недостаточность

3.:Кетоацидотическая кома

4.:Миокардит, острая сердечно-сосудистая недостаточность

5.:Печеночная кома

№4935

Ребенку 10 лет. Масса тела 46 кг. С рождения избыточно прибавляет в массе тела. Родители склонны к полноте. У ребенка проведено исследование толерантности к углеводам, уровня 17-кетостероидов, электролитов крови, УЗИ надпочечников, рентгенография черепа. Патологии не выявлено. Диагностировано экзогенно-конституциональное ожирение. Какое направление терапии следует считать приоритетным.

1.:Прием “сжигателей жира”

2.:Санаторно-курортное лечение

3.:Дегидратационная терапия

4.:Соблюдение редукционной диеты и двигательного режима

5.:Назначение анорексигенных препаратов

№4936

Ребенок 12 лет. При профилактическом осмотре обнаружено диффузное увеличение щитовидной железы II степени. При аускультации сердца выявлена приглушенность сердечных тонов, частота сердечных сокращений 64 в 1 минуту. Имеется склонность к запорам. При обследовании анемия. Повышен уровень антител к тиреоглобулину. Какова предположительная причина выявленной симптоматики.

1.:Диффузный токсический зоб

2.:Аутоиммунный тиреоидит

3.:Гипертрофия щитовидной железы

4.:Хронический спастический колит

5.:Рак щитовидной железы

№4937

Хлопчикові 11 років. Через 2 тижня після перенесеної стрептококової ангіни госпіталізований в нефрологічне відділення у зв'язку з гострим гломерулонефритом. Найбільш вірогідна патогенетична основа розвитку захворювання?

1.:Безпосереднє пошкодження гломерул стрептококом

2.:Циркуляторна або гістотоксична гіпоксія ниркової ткани

3.:Пошкодження базальної мембрани гломерул антитілами або імунними комплексами

4.:Порушення уродинаміки

5.:Порушення ниркової гемодинаміки і трофічні розлади

№4938

Дівчинці 5 місяців. Від 3-ї вагітності, що протікала із загрозою переривання, токсикозом 1-ї половини, слабкою пологовою діяльністю, пологостимуляцією. Народилась з ознаками черепної пологової травми, виписана з пологового будинку на 12-у добу. Невропатологом проводилась відновлювальна терапія. В теперішній час стан задовільний. Щеплення не проводились. Яка послідовність вакцинації найбільш правильна?

1.:Вакцинація БЦЖ, АКДП, проти поліомієліту, кору, епідпаротиту

2.:Вакцинація проти поліомієліту, кору, БЦЖ

3.:Вакцинація проти дифтерії, коклюшу, правцю

4.:Вакцинація проти поліомієліту, кору і епідпаротиту

5.:Вакцинація проти кору, епідпаротиту, БЦЖ

№4939

Хлопчикові 5 місяців. Народився з масою 3000 г від вагітності з фізіологічним перебігом. Пологи вчасні. Закричав одразу, до груді прикладений в першу добу. В теперішній час годується лише груддю. В розвитку не відстає, щеплення за віком, маса тіла 7100 г. Який прикорм найбільш раціональний?

1.:Утриматися від введення прикорму

2.:Овочеве пюре

3.:М'ясний бульйон

4.:Печиво з молоком

5.:Каша манна

№4940

У дівчинки 8 років, що поступила в кардіологічне відділення, об'єктивно відзначається ураження шкіри над розгинальними поверхнями суглобів з атрофічними рубчиками, депігментацією, симетричне ураження скелетних м'язів (слабкість, біль, набряки, гіпотрофія). Для якого захворювання найбільш характерні вказані зміни?

1.:Дерматоміозит

2.:Вузликовий периартеріїт

3.:Системна склеродермія

4.:Хвороба Рейтера

5.:Системний червоний вовчак

№4941

Дівчинка 10 місяців потрапила до лікарні на другий день захворювання із скаргами на підвищення температури тіла до 39 (С, сухий гавкаючий кашель. Після клінічного обстеження установлено діагноз гострого стенозуючого ларинготрахеіту. Яке порушення дихання характерне для цього стану?

1.:Стридорозне дихання

2.:Змішана задишка

3.:Гаспінг-дихання

4.:Експіраторна задишка

5.:Інспіраторна задишка

№4942

Під час обстеження у лікарні у хлопчика 6 місяців діагностовано високий дефект міжшлуночкової перегородки. Який відділ серцево-судинної системи буде перенавантажений у першу чергу?

1.:Правий шлуночок

2.:Ліве передсердя

3.:Праве передсердя

4.:Лівий шлуночок

5.:Велике коло кровообігу

№4943

Хлопчика 10 років, що переніс першу атаку ревматизму з проявами ендоміокардиту та поліартриту було проліковано у спеціалізованому відділенні. Який з препаратів доцільно використати для вторинної профілактики захворювання у цьому випадку?

1.:Біцилін-5

2.:Біцилін-3

3.:Ерітроміцин

4.:Біцилін-1

5.:Лінкоміцин

№4944

Для здорової дитини п’ятьох місяців, що знаходиться на природному вигодовуванні потрібно призначити перший прикорм. Яке блюдо доцільніше використати у цьому випадку?

1.:Печиво

2.:Терте яблуко

3.:Ячнева каша

4.:5% манна каша

5.:Овочеве пюре

№4945

На прийомі у педіатра дівчинка 1,5 місяців, що народилася недоношеною. Знаходиться на природному вигодовуванні. Яку добову дозу вітаміну D повинен призначити лікар для профілактики рахіту?

1.:800 МО

2.:600 МО

3.:300 МО

4.:200 МО

5.:400 МО

№4946

Дівчинку 12 років поставлено на диспансерний облік у гастроентеролога в зв’язку з виразковою хворобою дванадцятипалої кишки, діскінезією жовчовивідних шляхів. З якою частотою необхідно проводити противорецидивні курси?

1.:Один раз на рік

2.:Кожні 2 місяці

3.:Тричі на рік

4.:Двічі на рік

5.:Кожні 3 місяці

№4947

У хлопчика 8 років з бронхіальною астмою в приступному періоді на рентгенограмі легень визначено гомогенне затемнення трикутної форми, що направлено верхівкою до кореню та зміщення середостіння в бік ураження. Про яке ускладнення необхідно думати?

1.:Ателектаз легень

2.:Легеневе серце

3.:Абсцес легень

4.:Пневмоторакс

5.:Пневмосклероз

№4948

У хлопчика 10 років діагностовано першу атаку ревматизму, ендоміокардит. Яку найбільш характерну зміну на електрокардіограмі можна очікувати у дитини?

1.:Подовження інтервалу PQ

2.:Інверсія Т-зубців

3.:Гіпертрофія шлуночків

4.:Подовження інтервалу QT

5.:Фібриляція передсердь

№4949

Хлопчик 10 років захворів 2 дні тому вдома. Під час огляду в поліклініці лікарем-педіатром установлено діагноз гострої пневмонії. Яка найбільш імовірна етіологічна причина пневмонії, що виникла на дому?

1.:Стафілокок

2.:Кишкова паличка

3.:Клебсієла

4.:Пневмокок

5.:Протей

№4950

У хворого на цукровий діабет хлопчика 14 років ріст 134 см, вага 64 кг, гепатомегалія, затримка статевого формування. Хворий часто має гіпоглікемічні стани. Яке ускладнення цукрового діабету розвилося у хворого?

1.:Цироз печінки

2.:Хронічний гепатит

3.:Синдром Моріака

4.:Синдром Кушинга

5.:Соматогенний нанізм

№4951

Дитина 5 років захворіла гостро. При огляді: неспокійна, скаржиться на головну біль, температура тіла 39,50С, блювота. Менінгеальні ознаки позитивні. У лікворі нейтрофільний плеоцитоз. Діагностовано гнійний менінгіт. Який збудник найчастіше викликає гнійний менінгіт у дітей?

1.:Стафілокок

2.:Пневмокок

3.:Менінгокок

4.:Гемофілюс інфлюенс

5.:Ешерихія колі

№4952

У дитини 9 років вперше виявлено цукровий діабет. Чим будуть проявлятися ураження шкіри ?

1.:Схильністю до гнійничкових захворювань

2.:Депігментацією

3.:Розвитком слоновості

4.:Гіперпігментацією.

5.:Петехіями

№4953

Дитині 3 місяці. Захворіла гостро із підвищення температури до 37,8, покашлювання. На 3 день кашель посилився, приєдналася задишка, перкуторно над легенями тимпанічний звук, аускультативно - з обох сторін велика кількість дрібноміхурцевих вологих та свистячих хрипів на видосі. Ваш попередній діагноз?

1.:ГРВІ, бронхіоліт.

2.:ГРВІ, вогнищева пневмонія.

3.:ГРВІ, бронхопневмонія.

4.:ГРВІ, бронхіт.

5.:ГРВІ, бронхіт з астматичним компонентом.

№4954

У 9-річної дитини нечасті приступи ядухи ( до 10 разів на рік), які знімаються інгаляційними бронхолітичними препаратами. Встановлено діагноз - бронхіальна астма, атопічна форма, легкий перебіг. Які препарати слід призначити в якості тривалої базисної терапії?

1.:Бронхолітики

2.:Інгаляційні кортикостероїди

3.:Еуфілін

4.:Антигістамінніпрепарати

5.:Інтал

№4955

У хлопчика 2-ох років субфебрільна температура, легкий нежить, кашель сухий, впертий, але без репризів, тривалий, нападоподібний, часте дихання з утрудненим видихом. Дихання жорстке, вислуховуються розсіяні сухі, свистячі хрипи. На рентгенограмі легенів - підвищена прозорість. У крові лейкопенія. Який діагноз найбільш вірогідний?

1.:Обструктивний бронхіт

2.:Бронхіоліт

3.:Кашлюк