Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тести крок.doc
Скачиваний:
757
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
10.14 Mб
Скачать

4.:Пневмонія

5.:Муковісцидоз

№5214

Дитині 2 роки. Захворіла вперше. Хворіє другий день: t-37,4(, сухий кашель, частота дихання 30 за хв. Над легенями ясний перкуторний звук. Аускультативно - жорстке дихання, розсіяні сухі хрипи. На рентгенограмі посилення легеневого малюнку. Який діагноз імовірний(

1.:Пневмонія

2.:Бронхіоліт

3.:обструктивний бронхіт

4.:вроджений стрідор

5.:гострий [простий] бронхіт

№5215

У дитини 7 років легенева патологія у вигляді рецидивуючого обструктивного бронхіту, спостерігається з 2-х річного віку. В 7 років вперше розвинувся приступ ядухи, на рентгенограмі емфізема. Яка патологія найбільш імовірна?

1.:Альвеоліт

2.:Первинна легенева гіпертензія

3.:Обструктивний бронхіт

4.:Бронхіальна астма

5.:Вроджена вада серця

№5216

Дитина 13-ти років скаржиться на біль у надлобковій області, часте сечовипускання малими порціями сечі. Лихоманка 37, 7 гр. С. В аналізі сечи-протеінурія-0,033 г/л, еритроцити свіжі, суцільно в препараті, солі-оксалати незначна кількість. Який діагноз найбільш імовірний?

1.:гострий гломерулонефрит

2.:сечокам’яна хвороба

3.:гострий пієлонефрит

4.:гострий цистіт

5.:Дизметаболічна нефропатія

№5217

Дівчинка 11 років, активно займається спортом. Скарг не пред’являє. Під час проведення планової диспансеризації виявлено на ЕКГ неповну блокаду правої ніжки пучка Гіса. Виявлені зміни дозволяють діагностувати:

1.:Гіпертрофію міокарду шлуночків

2.:Набуту ваду серця

3.:Гіпертрофію міокарду передсердь

4.:Варіант нормальної ЕКГ

5.:Синдром вегетативних розладів

№5218

У хлопчика 1 року на третій день захворювання (температура 37,6, нежить), приєднались сухий частий кашель, експіраторна задишка. При об’єктивному обстеженні над легенями спостерігається коробочний відтінок перкуторного звуку, при аускультації - велика кількість сухих свистячих та середньоміхурцевих хрипів. Найбільш вірогідний діагноз.

1.:Гострий обструктивний бронхіт

2.:Лярінготрахеіт

3.:Пневмонія

4.:Гострий простий бронхіт

5.:Бронхіоліт

№5219

Хлопчику 3 місяці, вигодовується коров’ячим молоком. Добре набирає масу, профілактика рахіту вітаміном Д не проводилась. Дитина потіє, потилиця сплощена, краніотабес, волосся на потилиці викачане, погано спить. В крові - високий рівень лужної фосфатази. Ваш діагноз?

1.:Рахіт середньотяжкий, період розпалу, гострий перебіг

2.:Рахіт легкий, період розпалу, гострий перебіг

3.:Гіпервітоміноз D

4.:Рахіт легкий, період розпалу, підгострий перебіг

5.:Рахіт легкий, початковий період, гострий перебіг

№5220

Хворий 9 років скаржиться на приступоподібний сухий кашель, більше вночі. Об’єктивно: експіраторна задишка з участю допоміжної мускулатури, вимушене положення в ліжку. Перкуторно- коробочний звук, аускультативно - жорстке дихання, сухі свистячі та жужачі хрипи. В гемограмі: лейкоцитоз, анеозінофілія. Який ймовірний діагноз?

1.:Бронхіоліт

2.:Бронхіальна астма

3.:Обструктивний бронхіт

4.:Рецидивуючий бронхіт

5.:Астматичний бронхіт

№5221

У хлопчика 10 років при аускультації серця вислуховується систо-лічний шум з епіцентром у ІІ міжребір”ї праворуч від грудини. Шум добре проводиться в ділянку яремної ямки та судин шиї. На ЕКГ ознаки гіпертрофії та систолічного перевантаження лівого шлуночка. Ваш діагноз?