Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тести крок.doc
Скачиваний:
757
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
10.14 Mб
Скачать

2.:Пневмонія.

3.:ГВРЗ.

4.:Грип.

5.:Еозинофільний інфільтрат.

№1784

Хвора 31 р., інвалід ІІ групи з цукровогому діабету. Звернулася до терапевта з приводу появи задишки, кашлю без виділення харкотиння, різкої слабості і підвищення температури тіла до 39,0?С. На флюорограмі відмічається нерівномірна інфільтрація верхньої частки правої легені з наявністю великої порожнини розпаду в центрі і двобічного обсіменіння. Рентгендограма річної давності - без патологічних змін. Який попередній діагноз найвірогідніше у хворого?

1.:Інфільтративний туберкульоз легень з розпадом .

2.:Периферичний рак легень.

3.:Кістозна гіпоплазія легень.

4.:Фіброзно-кавернозний туберкульоз легень.

5.:Хронічний абсцес легень.

№1785

Хворий Д., 38 років, 5 років тому назад переніс ексудативний правобічний плеврит неуточненої етіології. Після цього рентгендослідження не було. Зараз скаржиться на задишку при невеликому фізичному навантаженні, слабкість. При вислуховуванні - праворуч в нижніх відділах легень різко ослаблене дихання, шум тертя плеври. На оглядовій рентгенограмі дифузне негомогенне тінеутворення нижньої долі правої легені зі зменшенням її розмірів за рахунок грубої фіброзної тканини, поодинокіі вогнища. Сформулюйте діагноз.

1.:Фіброзно-кавернозний туберкульоз легень

2.:Бронхоектатична хвороба

3.:Сухий плеврит

4.:Циротичний туберкульоз легень

5.:Метатуберкульозний цироз легень

№1786

Больная 21 год. Жалуется на кашель с выделением скудной мокроты. В анамнезе частые простудные заболевания. Отец умер от туберкулеза легких. Анализ крови: эритроцити-3,5х1012/л; Нв-125 г/л; лейкоциті-6,1х109/л; э-1%; п-2%; с-67%; л-20%; м-10\, СОЭ-5 мм/час. Больная удовлетворительного питания. Над верхушкой правого легкого определяется укорочение перкуторного звука. Аускультативно - дыхание жесткое. Рентгенологически: верхняя доля правого легкого уменьшена в объеме с четкой нижней границей, плевра утолщена в области верхушки, в области корней - петрификаты. Корень правого легкого деформирован и смещен кверху. Микобактерии в мокроте не обнаружены. Какой диагноз наиболее характерен для больного?

1.:Рак легкого, осложненный ателектазом.

2.:Фиброзно-кавернозный туберкулез.

3.:Цирроз верхней доли правого легкого.

4.:Инфильтративный туберкулез.

5.:Хронический неспецифический бронхит.

№1787

В технікумі, де навчаються переважно дівчата та юнаки в віці 14 років, необхідно зробити плановий профілактичний огляд на туберкульоз. Який з нижченаведених методів повинен бути використаний?

1.:Фізикальне обстеження.

2.:Проба Манту з 2 ТО.

3.:Флюорографічний.

4.:Дослідження харкотиння на МБТ.

5.:Загальний аналіз крові.

№1788

Хворому 35 років виставлено діагноз: Туберкулома 2-го сегмента правої легені в фазі розпаду. На Вашу думку, який з перерахованих симптомів найбільш достовірно підтвердить фазу розпаду?

1.:Бактеріовиділення.

2.:Поява кровохаркання.

3.:Біль в правій половині грудної клітини.

4.:Збільшення кількості харкотиння.

5.:Підвищення температури тіла до 38

№1789

Хвора З., 27 років, звернулась за медичною допомогою з приводу кашля, який не припиняється. При обстеженні в поліклініці виявлений кавернозний туберкульоз в фазі інфільтрації, МБТ +. Яке необхідно призначити лікування, з запропонованих комбінацій протитуберкульозних препаратів?

1.:Стрептоміцин + етамбутол + піразинамід.

2.:Тубазід + ріфампіцин + піразинамід.

3.:Тубазід + піразинамід + стрептоміцин.

4.:Стрептомиіцин + ріфампіцин + тубазід.

5.:Етамбутол + етіонамід + піразинамід.

№1790

Хворий 17 р. Знаходиться на лікуванні в стаціонарі протитуберкульозного диспансеру з приводу інфільтративного туберкульозу легень в фазі розпаду. За період лікування досягнута абактеріальність, але порожнина в легені продовжує визначатись. Який метод лікування доцільно хворому призначити на даному етапі?

1.:Рекомендувати нетрадиційні методи лікування.

2.:Посилити неспецифічну терапію.

3.:Направити до тубсанаторію.

4.:Використати хірургічне втручання.

5.:Продовжити лікування протитуберкульозними засобами.

№1791

Хворий 40 р. Захворів місяць тому - підвищилась температура, з’явились явища, інтоксикації до яких потім приєдналась задишка, кашель з виділенням харкотиння. При рентгенологічному обстеженні в верхніх відділах легень виявлені вогнища різноманітної величини, що місцями зливаються. Який попередній діагноз у хворого?

1.:Дисемінований туберкульоз легенів.

2.:Застійна легеня.

3.:Двобічна вогнищева пневмонія.

4.:Карциноматоз легенів.

5.:Ідіопатичний фіброзуючий альвеоліт.

№1792

Чоловік 30 років. Скаржиться на кашель з харкотинням, підвищення t° тіла до 38,6°С, задишку, слабість. В анамнезі - працює на металургійному заводі, переніс хворобу Боткіна, багато палить. В легенях вислуховується везикулярне дихання. На рентгенограмі у верхній частці правої легені визначена тінь 3х2,5 см з розмитими контурами та доріжкою до кореня легені. Який діагноз

1.:Еозинофільний інфільтрат.

2.:Туберкульома.

3.:Рак легені.

4.:Інфільтративний туберкульоз.