Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тести крок.doc
Скачиваний:
757
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
10.14 Mб
Скачать

2.:Пневмонія

3.:Інфекційний ендокардит

4.:Ревмакардит

5.:Гострий пієлонефрит

№311

Хворий 42років, звернувся зі скаргами на задишку і стискаючі болі за грудиною, що віддають у нижню щелепу і ліве плече, виникають при фізичному навантаженні, тривають 3-5 хв., проходять після припинення навантаження. Дані скарги з’явились тиждень тому. Об’єктивно: пульс 86/хв., ритмічний, АТ - 130/85 мм рт. ст. Які першочергові діагностичні заходи ?

1.:ЕКГ

2.:Рентгеноскопія грудної клітки

3.:Коронарографія

4.:Вентрикулографія

5.:Велоергометрія

№312

Хворий 49 років, шофер, поступив у кардіологічну клініку зі скаргами на стискаючі болі за грудиною, що віддають у шию, які виникли дві години тому, слабість. Валідол і нітрогліцерин не дали ефекту, стан при поступленні важкий. Шкіра бліда, волога. Тони серця ослаблені, ЧСС - 96/хв., АТ - 110/70мм рт. ст. Живіт м’який, печінка не збільшена. Набряків немає. Який попередній діагноз ?

1.:Розшаровуюча аневризма аорти

2.:Нейро-циркуляторна дистонія

3.:Гострий інфаркт міокарда

4.:Тромбоемболія легеневої артерії

5.:Стенокардія спокою

№313

Хвора 46 років, скарги на стискуючі болі за грудиною з ірадиацією у ліву руку, при фізичному навантаженні, що з’явились близько 1 року. 1 місяць тому - двічі непритомніла. Об’єктивно ЧСС 80/хв, АТ 140/90 мм рт ст. Грубий систолічний шум у ІІ міжребер’ї зправа від грудини, в яремній ямці, на сонних артеріях. Для якої вади найбільш характерна така клінічна картина?

1.:Коарктація аорти

2.:Стеноз гирла аорти

3.:Атеросклероз аорти

4.:Недостатність аортального клапану

5.:Пролапс мітрального клапану

№314

Хворий 62 років звернувся до кардіолога тільки на четвертий день після приступу болю за грудиною, який тривав більше години. При огляді хворого - стан задовільний, АТ 120/75 мм рт ст, ЧСС 82/хвилину. ЕКГ: ритм синусовий, правильний. Ознаки повної блокади лівої ніжки пучка Гіса ( раніше не фіксувалось ). Який біохімічний показник слід призначити для лабораторного підтвердження діагнозу гострий інфаркт міокарду?

1.:АСТ , АЛТ

2.:МВ КФК

3.:ЛДГ

4.:Лужна фосфатаза

5.:Міоглобін

№315

Хвора 58 р. Діагноз: гіпертонічна хвороба. Вранці після прийому каптопресу і атенололу різко встала з ліжка, короткочасно втратила свідомість. Об’єктивно: шкіра бліда, волога. Пульс слабкий 90/хв. Тони серця ослаблені. АТ 80/50 мм рт. ст. Дихання везикулярне. Змін з боку центральної нервової системи немає. ЕКГ- гіпертрофія з перевантаженням лівого шлуночка. Ваш діагноз ?

1.:НЦД за змішаним типом.

2.:Синокаротидна непритомність.

3.:Динамічне порушення мозкового кровообігу.

4.:Кардіогенний шок

5.:Ортостатична артеріальна гіпотензія.

№316

В кардіологічне відділення госпіталізовано хворого із скаргами на біль за грудиною. Стан важкий, холодний піт, пульс аритмічний , АТ 140/90 мм. рт. ст. На ЕКГ в V1 -V3 QS. Про яке захворювання треба думати?

1.:Інфаркт міокарда задне-діафрагмальний

2.:Інфаркт міокарда дрібновогнищевий

3.:Інфаркт міокарда правого шлуночка

4.:Інфаркт міокарда передньої стінки

5.:Інфаркт міокарда бокової стінки

№317

Хворий скаржиться на відчуття пульсації у голові, епізоди непритомністі. При огляді-шкіра бліда, “серцевий горб”, “танець каротид”, симптом Мюссе. Позитивний пульс Квінке. Аускультативно - діастолічний шум на аорті. Який пульс буде у хворого?

1.:Filiformis, differens

2.:Tardus, parvus, rarus

3.:Mollis, rarus

4.:Celer, altus, phreguens.

5.:Durus, altus

№318

Хвора Л., 37 років скаржиться на виражену задишку, перебої в серці, що з’явилися на протязі 3-х днів. При огляді яскравий румянець на щоках, слизова губ ціанотичного кольору. При пальпації прекардіальної області в області абсолютної тупості серця пальпується діастолічне тремтіння “кошаче муркотіння”. При аускультації вислуховується трьохчленна мелодія серця, перший тон посилений. На ЕКГ - миготлива аритмія. Який діагноз вірогідний у даної хворої?

1.:Ревматизм, недостатність клапанів аорти

2.:Дефект міжшлункової перетинки

3.:Ревматизм, мітральний стеноз.

4.:Міокардит

5.:Ревматизм. мітральна недостатність

№319

Хворий 32 років скаржиться на головні болі, періодичні запаморочення, відчуття пульсації в вискових ділянках. Об’єктивно: хворий блідий, пульсація сонних артерій. пульс 90 уд. за 1хв, ритмічний, швидкий, АТ 160/50 мм рт ст . Аускультативно І і ІІ тони ослабленні, в точці Боткіна грубий діастолічний шум. Про яке захворювання іде мова?

1.:Недостатність аортальних клапанів.

2.:Нейроциркуляторна дистонія

3.:Стеноз гирла аорти.

4.:Коарктація аорти

5.:Артеріальну гіпертонію.

№320

Женщина 25 лет жалуется на постоянную боль в области сердца, одышку при движении, общую слабость. Объективно: кожа бледная и холодная, акроцианоз. Пульс 96/мин, АД - 105/70 мм рт. ст. Граница сердца смещена на 2 см. влево. Первый тон над верхушкой сердца ослаблен, систолический шум над верхушкой проводится в левую подмышечную область. Чем обусловлено нарушение кровообращения?

1.:Синдромом гидиастолии

2.:Перегрузкой миокарда увеличенным объемом крови

3.:Повреждением миокарда

4.:Перегрузкой миокарда повышенным сопротивлением оттока крови

5.:Увеличением объема циркулирующей крови

№321

У пацієнта останню добу почастішали напади стенокардії, збільшилась у 3 рази добова доза нітратів. Які препарати необхідно додатково призначити хворому, якщо він отримує атенолол, аспірин, нітрати?

1.:Каптоприл

2.:Фраксипарин

3.:Раміприл

4.:Курантіл

5.:Неодикумарин

№322

Жінка 65 років скаржиться на ниючий біль у ділянці серця, головний біль, запаморочення, шум у вухах. Впродовж 6 років виявляється підвищення АТ. Об’єктивно: пульс 64 у хвилину, ритмічний, напружений, АТ 170/70 мм рт. ст. Акцент ІІ тону та систолічний шум у другому міжребер’ї справа від грудини, позитивний синдром Сиротініна - Куковерова. З боку іншіх органів без особливостей. Попередній діагноз.

1.:Коарктація аорти.

2.:Атеросклероз аорти.

3.:Субаортальний стеноз.

4.:Сифілітичний мезоаортит