Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тести крок.doc
Скачиваний:
757
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
10.14 Mб
Скачать

3.:Пневмонія

4.:Туберкульоз бронха

5.:Туберкульоз внутрішньогрудних лімфатичних вузлів

№1773

Чоловік 33 років, курець скаржиться на малопродуктивний кашель, пітливість вночі, схуднення, температуру тіла - 37,2-37,4°. З підозрою на абсцес легені госпіталізований у діагностичне відділення. На рентгенограмі у верхній долі правої легені відмічається затемнення 4х4см з чітким зовнішним контуром та ділянкою просвітлення розміром 1,5х2см. Анализ крові: Ер. -4,2х1012/л, L - 4,8х109/л, ШЗЕ - 18мм/год. Ан. харкотиння - L-8-10 у п/з. Еластичні волокна та МБТ не знайдені. Проба манту з 2ТО - папула 16 мм. Який діагноз найбільш імовірний?

1.:Абсцес легені

2.:Вогнищева пневмонія

3.:Доброякісна пухлина

4.:Туберкульома

5.:Периферичний рак

№1774

Дитина 4 мiс. При народженнi не була вакцинована в зв`язку з родовою травмою. Зараз здорова. Яка ваша тактика?

1.:Вакцинацiя не показана

2.:Вакцинувати дитину у 4 міс.

3.:Вакцинувати при вазi дитини 15 кг

4.:Вакцинувати дитину у 6 мiс.

5.:Вакцинувати дитину у 12 мiс.

№1775

Дитина вакцинована в пологовому будинку. Є пiслявакцинацiйний рубчик розмiром 5мм На першому роцi життя проба Манту з 2ТО- папула 10мм, на другому-6мм. Як ви оцiнюєте реакцiю на туберкулiн?

1.:Тубiнфiкування

2.:Хронiчна туберкульозна iнтоксикацiя

3.:Поствакцинальна алергiя

4.:"Вiраж"туберкулiновоi проби

5.:Рання туберкульозна iнтоксикацiя

№1776

Дитина 6 рокiв. В даний час скарги вiдсутнi. Проба Манту з 2 ТО-папула 7мм. В минулому роцi проба Манту була вiд`ємна. При об`єктивному обстеженнi патологiчних змiн не виявлено. На зовнiшнiй поверхнi лiвого плеча поствакцинальний знак-рубчик 3мм. Виставити дiагноз.

1.:"Вiраж"туберкулiновоi проби.

2.:Рання туберкульозна iнтоксикацiя

3.:Тубiнфiкування.

4.:Дитина " практично здорова"

5.:Поствакцинальна алергiя

№1777

Хвора 20 рокiв. В першi днi пiсля родiв виявлений дисемiнований туберкульоз легень у фазi iнфiльтрацii та розпаду, МБТ(+). Дитина доношена, почуває себе добре. Хвора проживає разом з чоловiком та матiр`ю в однокiмнатнiй квартирi. Визначити групу і вогнище тубiнфекцii i намiтити дii вiдносно дитини?

1.:II група. Дитину iзолювати вiд матерi. III група. Заборонити грудне годування.

2.:II група. Заборонити грудне годування. Дитину не iзолювати вiд матерi.

3.:Дитину не iзольовувати вiд матерi. III група.

4.:III група. Дитину можна годувати грудним молоком матерi.

5.:I група. Дитину iзолювати вiд матерi заборонити грудне годування.

№1778

Хвора 28 рокiв звернулася зi скаргами на бiль в груднiй клiтцi, слабiсть, кашель. В харкотиннi прожилки кровi, гарячка субфебрильна. Хворiє 5 днiв. Дихання везикулярне. Ан. кровi: лейкоцити-8,3 х 10 9 /л, еозинофiли 7%, ШЗЕ-20 мм/год. В харкотиннi МБТ(-). Рентгенограма ОГК: в 2 сегментi правоi легенi негомогенне слабкої iнтенсивностi затемнення овальної форми до 4 см. в дiаметрi з нечiткими контурами. Поставте попереднiй дiагноз

1.:Периферичний рак верхньої долi правої легенi

2.:Ехiнокок верхньої частки правої легенi

3.:Абсцес верхньої частки правої легенi

4.:Еозинофiльний iнфiльтрат верхньої частки правої легенi

5.:Iнфiльтративний туберкульоз верхньої частки правої легенi, МБТ(-)

№1779

У дитини 9 р. Минулого року проба Манту з 2 ТО - був інфільтрат діаметром 5мм., в цьому роцi - 12 мм. Якою повинна бути тактика лiкаря стосовно дитини?

1.:Повторний огляд через 3 місяці

2.:Взяти на облiк.

3.:Обстежити.

4.:Хiмiопрофiлактика.

5.:Стацiонарне лiкування

№1780

У хворого 25 років, скарги на загальну слабість, субфебрильну температуру, кровохаркання. При перкусії притуплення перкуторного звуку на верхівці правої легені. Аускультативно - справа на верхівці на фоні ослабленого везикулярного дихання поодинокі дрібнопухірцеві хрипи. Рентгенологічно справа від верхівки до ІІ ребра неінтенсивне негомогенне затемнення за рахунок зливних вогнищ та інфільтрації, на фоні якого на рівні І ребра фокус прояснення d - 1,5 х 1,5 см. Зліва на рівні ІІІ ребра слабої інтенсивності вогнищеві тіні. Діагностовано інфільтративний туберкульоз верхньої частки правої легені. Через які фази відбулося прогресування специфічного процесу?

1.:Розпад і лімфогенна дисемінація.

2.:Розпад і гематогенна дисемінація.

3.:Розпад і інфільтрація.

4.:Розпад і лімфогематогенна дисемінація.

5.:Розпад і бронхогенна дисемінація.

№1781

Хвора 32 р. Захворіла гостро. Початок захворювання пов’язує з отруєнням, бо була нудота і блювота. Однак до явищ шлунково-кишкової дисфункції приєднались задишка, покашлювання, виражена пітливість, особливо вночі, температура ремітуючого характеру. В анамнезі - тривале перебування у вогнищі туберкульозної інфекції. Яке захворювання слід запідозрити?

1.:Міокардит.

2.:Екзогенний алергічний альвеоліт.

3.:Гостра пневмонія.

4.:Харчове отруєння.

5.:Туберкульоз легень.

№1782

Хвора Б., 28 років, доставлена бригадою швидкої допомоги в гінекологічне відділення в стані середньої важкості. Непокоїть слабкість, тривала субфебрильна температура, з періодичними підйомами, озноби, зниження маси тіла. В анамнезі: перенесена пневмонія. Вважає себе хворою протягом 4-х тижнів, коли після гінекологічної операції сталось погіршення загального стану. Дані об’єктивного обстеження без особливостей. В промивних водах МБТ не виявлені. Рентгенологічно: у другому сегменті правої легені поодинокі середньої інтенсивності тіні діаметром 20-30 мм. В аналізі крові: ШЗЕ-45 мм/год; л- 14,5х 10 9/л; е-1\%; п-10\%; л-14\%; м-12\%. Яке захворювання ви повинні припустити?

1.:Метастатичне ураження легень

2.:Вогнищевий туберкульоз легень

3.:Після операційний сепсис

4.:Затяжна пневмонія

5.:Новоутворення легень

№1783

Хворий, 29 р. Впродовж 10 днів пред’являє скарги на кашель з виділенням невеликої кількості харкотиння, загальну слабість, підвищення температури тіла до 38,5?С. Амбулаторно лікувався пеніциліном, температура тіла знизилась до субфебрильної. В харкотинні МБТ не знайдені. Аналіз крові: лейкоцити - 14,7х109/л, еозинофіли-27%, лімфоцити-19%, ШЗЕ-40 мм/год. На рентгенограмі легеневий малюнок в обох легенях підсилений. У верхній частці правої легені визначається “ніжна” гомогенна інфільтративна тінь, зв’язана “доріжкою” з розширеним коренем. Який діагноз ймовірніший у хворого?

1.:Інфільтративний туберкульоз легень.