Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тести крок.doc
Скачиваний:
757
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
10.14 Mб
Скачать

2.:Гіпертрофічна кардіоміопатія

3.:Інфекційно-алергічний міокардит

4.:Інфекційний ендокардит

5.:Ревматичний ендокардит

№381

Хворий М., 50 р., скаржиться на часті гловні болі, серцебиття. В анамнезі - хронічний обструктивний бронхіт. Пульс 110 за хв., ритмічний, АТ 180/120 мм рт. ст., І тон помірно послаблений, акцент ІІ тону на аорті, шумів немає. Дихання жорстке, поодинокі сухі хрипи. Яку комбінацію з наведених антигіпертензивних препаратів можна призначити хворому?

1.:Еналаприл і метопролол

2.:Ніфедипін і атенолол

3.:Еналаприл і гідрохлортіазид

4.:Ніфедипін і доксазозін

5.:Метопролол і гідрохлортіазид

№382

Хвора К., 32р., скаржиться на задишку під час фізичного навантаження, ниючий біль в ділянці серця, серцебиття, перебої в роботі серця, Три тижні назад перехворіла грипом. Об’єктивно:температура 37,5оС, підвищеної ваги, кордони відносного притуплення серця розширені. Тони серця ослаблені, на верхівці систолічний шум. В нижніх відділах легень подинокі вологі мілкопухирцеві хрипи. Печінка +2см з-під краю реберної дуги. Ваш попередній діагноз?

1.:Метаболічна кардіопатія

2.:Позагоспітальна Пневмонія

3.:Гострий міокардит

4.:Дилатаційна кардіопатія

5.:Ревматична гарячка

№383

Чоловік 45 років госпіталізований з приводу здавлюючих болей за грудиною та задишку. Болі почалися 4 години тому назад. Діагностований інфаркт міокарда. Об’єктивно: шкіра волога, над легенями в нижніх відділах вологі недзвінкі хрипи. Артеріальний тиск 110/70 мм рт. ст., пульс - 72 /хв. На електрокардіограмі - під’йом ST до 8 мм в V1-4-відведеннях, депресія ST в II, III, aVF. Який препарат є найбільш ефективним для відновлення коронарного кровотоку?

1.:Аспирин

2.:Гепарин

3.:Тіклід

4.:Клексан

5.:Стрептокіназа

№384

Хворий 45 років з інфарктом міокарда. у ділянці передньої стінки лівого шдуночка відчув “завмирання” у роботі серця, посилилась слабкість. На ЕКГ: ритм синусовий, ЧСС 78 за 1 хв. Періодично з’являються по 2-3 поширених шлуночкових комплекса тривалістю більш 0,18 сек., неправильної, поліморфної форми, після яких відмічаються повні компенсаторні паузи. Яке ускладнення інфаркту міокарда має місце?

1.:Шлуночкова тахікардія

2.:Внутришлуночкова блокада

3.:Передсердна єкстрасистолия

4.:Шлуночкова екстрасистолія

5.:Вузлова екстрасистолія

№385

У хворого 45 років з інфарктом міокарду виявлено на ЕКГ: підвищення ST у відведеннях І, AVL, V5 - V6, зниження ST у відведеннях ІІІ, V1 - V2. Яка локалізація зони некрозу?

1.:Передньобокова

2.:Задньодіафрагмальна

3.:Передньоперетинкова

4.:Передня розповсюджена

5.:Задньоперетинкова

№386

Хворий 32 років звернувся з скаргами задишку при фізичному навантаженні, напади інспіраторної задишки по ночах, відчуття пульсації в голові, запаморочення голови. Об’єктивно: блідість шкіри, пульсація каротид, пульс-98 за 1 хв., ритмічний, високий, швидкий. АТ-160/50 мм рт. ст; при аускультації перший тон над верхівкою, другий тон над аортою послаблені, діастолічний шум в другому міжреберні зправа від грудини. Який найбільш імовірний діагноз?

1.:Дефект міжпередсердної перетинки.

2.:Мі тральний стеноз.

3.:Аортальна недостатність.

4.:Коарктація аорти.

5.:Аортальний стеноз.

№387

Хвора 15 років поступила зі скаргами на слабкість, задишку при фізичному навантаженні. Об’єктивно: шкірні покриви бліді, PS - 85 в 1 хв., ритмічний, АТ - 100/60 мм рт. ст. Межі серця зміщені вправо. Аускультативно над усіма точками вислуховується грубий систоло-діастолічний шум з епіцентром над а. рulmonalis. ЧД - 22 в 1 хв., дихання жорстке, в нижніх відділах послаблене. Про яку патологію слід думати перш за все?

1.:Відкрита артеріальна протока

2.:Дефект міжшлуночкової перетинки.

3.:Дефект міжпередсердної перетинки.

4.:Коарктація аорти.

5.:Стеноз гирла легеневої артерії.

№388

Хвора 60 років 2 роки тому перенесла трансмуральний інфаркт міокарду. За останні 2 місяці з’явилась та стала прогресувати задишка, яка зменшувалась в сидячому положенні. Об’єктивно: ціаноз обличчя та шиї, виражене набухання яремних вен, збільшена та болюча печінка, набряки на ногах. Рентгенологічно та ехокардіоскопічно визначається помірна кількість рідини в порожнині перикарду. Який найбільш ймовірний діагноз?

1.:Туберкульозний перикардит.

2.:Ревматичний панкардит.

3.:Гострий інфекційно-алергічний перикардит.

4.:Синдром Дреслера.

5.:Гідроперикард.

№389

Хворий 47 років, скаржиться на задишку при фізичному навантаженні та набряки на ногах, що прогресують протягом 6 місяців. Об’єктивно: зріст 167 см, вага 97 кг. Аналіз крові - без патологічних змін. При УЗД серця виявлено збільшення всіх порожнин, товщина стінок міокарду не змінена. Який найбільш ймовірний діагноз?