Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дзера, Кузнєцова - Цивільне право України_Ч.2_ф....doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
15.07.2019
Размер:
4.32 Mб
Скачать

Глава 37

передній власник може звернутися із заявою про скасування попереднього запи­су щодо права власності на нерухоме майно. Крім того, у випадку порушення строку подачі заяви, реєстрації прав власності повинна передувати технічна ін­вентаризація об'єктів.

Право на отримання витягів про зареєстровані права мають власник (власни­ки), його спадкоємці та правонаступники юридичних осіб, уповноважені ними особи, а також органи державної влади, якщо запит зроблено у зв'язку зі здій­сненням ними повноважень, визначених чинним законодавством України. Таким чином, укладачі Тимчасового положення не закріпили у ньому принцип публіч­ності проведення державної реєстрації прав власності на нерухоме майно, який полягає у можливості безперешкодного доступу до інформації, яка міститься у Реєстрах всіх зацікавлених третіх осіб.

Реєстратор повинен установити відповідність заявлених прав і поданих доку­ментів вимогам законодавства, а також відсутність суперечностей між заявлени­ми та вже зареєстрованими правами на об'єкт нерухомості та перевірити угоди, які відповідно до чинного законодавства України не були нотаріально посвідчені (п. 3.1 Тимчасового положення).

Відповідно до п. 3.3 Тимчасового положення, підставою відмови у реєстрації прав на нерухоме майно є наявність вже зареєстрованого права на нього.

Що стосується правил реєстрації повітряних та морських суден, суден внут­рішнього плавання, космічних об'єктів, то у даний час діють попередні правила реєстрації, які слід віднести до спеціальної реєстрації, передбаченої, головним чином, в транспортних кодексах та статутах, а також у відомчих нормативних актах, прийнятих у відповідності з ними.

Зокрема, на даний час в Україні існує єдиний порядок реєстрації суден, пе­редбачений главою другою Кодексу торговельного мореплавства України від 23 травня 1995 р. та Порядком ведення Державного суднового реєстру України і Суднової книги України, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 26 вересня 1997 р. № 1069.

Реєстрації, відповідно до Тимчасового порядку, підлягають всі торговельні судна в Україні, окрім військових кораблів та суден, а також катерів, шлюпок та інших плавучих засобів, які належать будь-якому судну. Реєстрацію суден в Україні здійснюють капітани морських портів та Головна державна інспекція України з безпеки судноплавства (Держфлотінспекція України). Реєстрації у морських портах підлягають морські торговельні судна, а реєстрації у Держфлот-інспекції України підлягають річкові та маломірні судна, за винятком суден, зазначених у пункті 12 Тимчасового порядку.

Реєстрація суден здійснюється на підставі погодженої у Держфлотінспекції України письмової заяви судновласника за встановленим зразком. За проведен­ня реєстрації судна справляється збір, докази сплати якого судновласник пови­нен подати до Держфлотінспекції України разом з заявою про проведення реєст­рації судна та доданими до неї документами.

З моменту державної реєстрації судна та одержання вищевказаних документів судно набуває права плавання під Державним прапором України (п. 27 Тимчасового порядку).

У разі виникнення змін, що викликають необхідність виправлення відомос­тей, внесених до Державного суднового реєстру України, капітан морського пор­ту на підставі письмового погодження з Держфлотінспекцією видає нові доку­менти і вносить відповідні зміни до Реєстру.

Купівля-продаж

55

Виключення з Державного суднового реєстру України або з Суднової книги може мати постійний або тимчасовий характер. Постійне виключення здійсню­ється у разі втрати судном права плавання під Державним прапором України, у разі загибелі судна або зникнення його безвісно, у разі визнання судна непри­датним для подальшої експлуатації.

Декілька слів треба сказати і про де'ржавну реєстрацію суден повітряного транспорту. Відповідно до Правил реєстрації цивільних повітряних суден в Ук­раїні, затверджених наказом Міністерства транспорту України від 7 вересня 1999 р. № 434, цивільні повітряні судна підлягають обов'язковій реєстрації і мо­жуть бути зареєстровані тільки в одній державі. Державний реєстр цивільних повітряних суден України ведеться Укравіацією. Реєстрація повітряного судна у Державному реєстрі цивільних повітряних суден України не є свідченням права власності на повітряне судно конкретної юридичної чи фізичної особи, але є фак­том визнання його національної належності.

Для деяких об'єктів, віднесених законодавцем до нерухомості, правила реєст­рації відсутні взагалі. Так, відповідно до ст. 13 Закону України "Про космічну ді­яльність" від 15 листопада 1996 р. об'єкти космічної діяльності підлягають обов'язковій державній реєстрації в Державному реєстрі об'єктів космічної ді­яльності України згідно з Правилами реєстрації об'єктів космічної діяльності в Україні, які затверджує Кабінет Міністрів України. На превеликий жаль, ці пра­вила ще й досі не прийняті, а тому не вирішеним залишається питання, яким ор­ганом і в якому порядку реєструються космічні об'єкти на території України. Крім того, відповідно до частини 5 ст. 13 Закону України "Про космічну діяль­ність" від 15 листопада 1996 р. (у редакції Закону від 16 березня 2000 р.) з ме­тою забезпечення функціонування, збереження та подальшого розвитку унікаль­них об'єктів космічної діяльності запроваджується Державний реєстр унікальних об'єктів космічної діяльності. Як і у випадку з Державним реєстром об'єктів кос­мічної діяльності в Україні, Кабінет Міністрів України на сьогоднішній день ще не встановив ні порядку ведення такого реєстру, ні переліку органів державної влади, які були б повноважні вести такий реєстр.

На даний час при здійсненні космічної діяльності керуватися можна лише за­гальними положеннями ст. 13 Закону України "Про космічну діяльність", відпо­відно до ч. 2 якого на об'єкт космічної діяльності, внесений до Державного ре­єстру об'єктів космічної діяльності України, видається реєстраційне посвідчення. Значення такої реєстрації повинно, на нашу думку, полягати у тому, що вона од­ночасно посвідчує приналежність об'єкта космічної діяльності до України та свідчить про право власності на нього конкретної особи. Реєстраційне посвідчен­ня у такому випадку може виконувати роль правовстановлюючого документа, а наявність права власності на об'єкт космічної діяльності та його суб'єкт можуть бути встановлені за допомогою запису в реєстрі.

Продавцем і покупцем за договором купівлі-продажу нерухомого майна мо­жуть бути як юридичні, так і фізичні особи. При цьому слід мати на увазі, що статутом чи спеціальною вказівкою закону для юридичних осію можуть бути встановлені обмеження щодо набуття та відчуження нерухомого майна (наприк­лад, ст. 48 Закону України "Про банки і банківську діяльність", ст. 41 Закону України "Про господарські товариства").

56