Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
655295_C906E_shpory_finansi.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.95 Mб
Скачать
  1. Поясн сусп призначення фін, об’єктивна необх-ть

Головним їх призначенням є забезпечен кожної фіз особи, кожного суб’єкта під-цтва, кожної держ структури, а отже і сусп загалом, достатніми для здійсн їх діяль грошовими коштами.Специфічне— забезпечити розподіл і перерозпод вартості ВВП, вираженої в грошй формі, між різними суб’єктами господарюв і напрямами цільового використ, сутн фін проявляється насамперед через розподільну ф-ю.

Фінанси протягом перерозподілитку людства виникли внаслідок перерозподілитку товарно-грошових відносин та потреби у фінансових ресурсах незалежно від діяльності держави, але з часом фінанси почали керуватися централізовано державою.

Фінанси об'єктивно  необхідні, так як зумовлені потребами сусп перерозподілитку. Їх функціонування дозволяє сформувати у розпорядженні господар суб'єктів і держави необхідні фін ресурси.Фін за допом розподільної ф-ї обслуговують різні етапи розподілу (первинний розподіл і перерозпод вартості сусп продукту), різні сфери сусп життя — сферу матеріального вироб, сферу обміну і спожив. Фін розподілу притаманні різні види розподілу: внутрішньогоспод, внутрішньогалуз, міжгалуз, міжтериторіальний.Як ек інструмент госп фін здатні кількісно і якісно впливна сусп вироб. Кількісний вплив характериз обсягом і пропонуванням мобілізованих, розподілених і використаних фін ресурсів.Якісний виявляється в інтересах учасників відтворювального процесу через форми організації фін віднос (у який спосіб форм фін ресурси, в яких формах і на яких умовах відбув їх рух і використ). Саме через якісний вплив відбув перетворення фін в ек стимул перерозподіл сусп вироб.

напрями фін впливу на процеси суспіль перерозподіл:1) фін забезпеч потреб розширеного відтворення;2) фін регулюв екічних і соц процесів;3) фін стимул-я.

  1. Доведіть, що фін пов’язані з ф віднос, ф. Ресурси, ф. Діял

Фін — сук-ть грош віднос, пов’я­заних з формуван, мобілізацією і розміщ-м фіна ресурсів та з обміном, розпод і перерозпод вартості створ на основі їх використ ВВП, а за певних умов і нац багатстваФін ресурси спрямовуються на формув основних фондів і оборотних коштів. Фін ресурси виражають віднос між держ та ін учасниками сусп відтворення з приводу под вилучення частки дох ек суб’єктів, їх трансформації у держ дох і видатки та корист-я останніх держ при виконанні регулюючих ф-й. Фін ресурси – це грош фонди, які створ в процесі розподілу, перерозподілу і використ ВВП за певний періодЗа рах фін ресурсів здійснюються витр на вироб та реалізацію товар ів, робіт і послуг, а також ін витр. У процесі здійсн витрат виник вихідні грош потоки .Фін є об’єктом фін діяльн. – це діял, яка проявляється у формув дох та здійсненні витрат суб’єктами фін правовіднос.Фін віднос – це віднос, що вдображ рух вартості від одного суб’єкта до ін і характериз розподільчі, перерозподільчі та обмінні процеси і матеріально проявляються у грош потоках.Якщо ф в-ни заверш форм-ям доходів одного при здійсн-і витрат іншим, то ф діял-ть здійсн відособлено: доходи надходять від когось і витрати йдуьб комусь.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]