Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
655295_C906E_shpory_finansi.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.95 Mб
Скачать

104.Обгрунт взаємозв’яз між сист оподат, под сист і под пол.

Под сист — це сук-ть установлених у країні под і обов’язкових платежів под хар-ру та механізму їх справляння. Паралельно з поняттям «под сист» досить часто використовується термін «сист оподаткув». Їх слід розрізняти, оскільки под сист — це сук-ть под, а оподаткув — це процес установлення і справляння под. Тобто сист оподаткув характер. її елементами — платник, об’єкт оподаткув, ставка — та механізмом обчислення і сплати под. Принципи формув податк сист визначають фундаментальні домінанти відносно встановлення кожного податку окремо та їх сукупності. Принципи оподаткув вдображ засади справляння под державою.

Под пол здійсн за певними напрямами і принципами. Напрями податк політики визнач завданнями соц-ек перерозподіл і можуть мати стимулюючу чи стримуючу спрямованість. Вона являє собою діяльн органів державної влади та місц самоврядування у сфері встановлення та збирання под і зборів (обов'язкових платежів), яка реалізується через визнач-я платників под та інш обов'язкових платежів, об'єктів оподаткув і ставок под; видів под, зборів та інш обов'язкових платежів, що справляються на території країни, місцевих под, зборів та інш обов'язкових платежів; основних принципів надання пільг та звільнення від оподаткув.

105.Обгрунт, як трансформаційні процеси в подй систі У, вплив на сусп перерозподіл. З 1.01.2011 набрав чинності новий Под кодекс У. В ухваленій редакції відсутні норми, що регулюють спрощену систу оподаткув.Для юр та фіз осіб-підприємців залишили єдиний податок, ставки і граничний об’єм виручки. Єдиний податок сплачується в розмірі 6 і 10 % для юр осіб. Крім того, окремо стягується єдиний внесок на соціальне страх. Разом з тим без змін залишилася заборона на включення до складу валових витрат, сплачених фіз. особі-підприємцю, що знаходиться на спрощеній систі оподаткув, в зв’язку з придбанням товар ів, робіт та послуг. Це призведе до того, що підпрм на загй систі оподаткув буде невигідно працювати з фіз. особами: адже сплачувати їх товар и та послуги підпр зможе лише з власного прибутку. Це значно знизить прибутки малого бізнесу, так як частиш за все саме дрібні підприємці є фізичними особами.

Із 2011 року в У зменшилася кількість под. Замість 29 загальнодерж та 14 місцевих под та зборів, згідно з ПКУ справлятимуть тільки 18 загальнодерж та 5 місцевих под і зборів. В Податковому кодексі передбачене зниження ставок основних под. Ставка податку на прибуток, яка становить сьогодні 25%, буде знижена в 2011 році до 23%,

Крім того, ПДВ з 2014 року також буде зменшено до 17% з нинішніх 20%.. На платників ПДВ чекає близьке знайомство з Єдиним реєстром под накладних. Щорічний податок з власників транспортних засобів та інш самохідних машин і механізмів замінить збір за першу реєстрацію транспортного засобу. Обов'язок вносити до бюджу екологічний податок за викиди пересувними джерелам (екс-збір за забруднення навколишнього природного середовища) покладуть на плечі агентів - оптових та роздрібних продавців палива.

Впроваджена дворівнева сист адміністративного (апеляційного) оскарження рішень контролюючих органів, замість трирівневої, що була. Така зміна сприятиме скороченню строків адміністративного оскарження рішень контролюючих органів

.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]