Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
655295_C906E_shpory_finansi.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.95 Mб
Скачать

128.Обгрунт, чому бюдж планув є основою бюдж процесу.

Перші три стадії в структурі бюдж процесу, а саме: складання, розгляд і затвердження склад бюдж планув. У систі заходів, спрямованих на успішне перерозподіл'язання з боку держ екічних і соц завдань в умовах ринкових віднос, важливе місце займає бюдж планув. Воно є серцевиною всієї фін роботи в державі. Бюдж планув охоплює всі стадії процесу складання, розгляду і затвердження бюджу як основного фін плану держ на наступний рік щодо використ централізованого фонду грош ресурсів на вирішення соц-екічних проблем.

Бюдж планув являє собою комплекс організаційно-техн, методичних і методологічних заходів із визнач-я дох і видатків бюджів в ході їх складання, розгляду та затвердження.

Тобто,бюдж планув охоплює складання проекту бюджу його розгляд і затвердження.

Це серцевина бюдж процесу - виконується той бюдж, який прийнято. Завдання бюдж планув визнач необхідністю вирішення триєдиного завдання формув бюджу: 1) достовірне визнач-я обсягу та джерел формув дох бюджу; 2) оптимальний розподіл видатків за окремими групами й галузями; 3) збалансування бюджу. Слід зауважити, що бюдж планув є важливішою складовою фін планув, підпорядкованою вимогам фін політики держ. В ході бюдж планув фін активно вплив на основні екон та якісні показники держ програм перерозподіл країни та виявлення резервів ефективного використ прир, матер, трудових, фін ресурсів. До принципів бюдж планув можна віднести: а) регулюв бюджних питань єдиними правовими нормами; б) адресний і цільовий характер спрямування бюджних коштів; в) безперервність планув річного бюджу; г) стабільність фін показників (норм, под ставок, кошторисів); д) балансовий метод. Бюдж планув включає бюджний процес як порядок складання і викон-я бюджів різного рівня, його нормативно-правову базу і організаційну основу, а також питання теорії і методологію складання бюджів країни. Основи бюдж планув визначають Конституція У, Бюджний кодекс, закони У та рішення органів місц самоврядування

134.Причини виникн-я бюдж дефіциту в у.

Бюджний дефіцит виникає в резі незбалансованості екіки, зниження дох і ліквідувати дефіцит бюджу, якщо не будуть вжиті дійові заходи щодо різкого зрост видатків, викликаних безгосподарністю. Ринкова екон не може стабілізації екіки й вирівнювання видатків з доходами, а це потребує жорсткого режиму екії коштів, який повинні провадити всі владні і управлінські структури.

Виникає тоді, коли державі необх зробити витр на більшу суму, ніж можлива величина його дох.– перевищення витрат уряду над його доходами. А накопичена сума дефіцитів і бюджних лишків являє собою держ борг.

Наслідки залеж від багатьох чинників, і насамперед від наявності продуманої політики, керованості бюджу і бюдж процесу. Наявність хронічних бюджних дефіцитів у світй практиці свідчить про Існув-я певного причинно-наслідкового механізму. Причинно-наслідкова діалектика бюджних дефіцитів така. ДЕФ вплив на скорочення обсягу заощаджень у загальнонаціональному масштабі, яке зумовлює зрост відсоткової ставки, меншу доступність кред ресурсів для приватного сектору. У резі підвищується обмінний курс національної валюти, що спричиняє зменшення обсягів інвестицій та експорту, збіл-я імпорту. Такий стан зумовлює дефіцит зовнішньоторгового балансу, внаслідок чого виникає дефіцит платіжного балансу. (1992—1999 рр.) характер. тенденцією до скорочення бюдж дефіциту ВВП. Цей період пов'язаний з глибокою ек кризою і негативним її впливом на обсяги дефіциту, з одного боку, та негативним впливом бюдж дефіциту на соц-екон процеси у суспільстві, з іншого боку. (2000—2002 рр.) характер. зведенням Держ бюджу У з профіцитом, що позитивно відобразилося на усіх показниках соц-ек перерозподіл країни. (2003—2004 рр.)проголошення політики пріоритетного соцго перерозподіл та реаліз соц програм, внаслідок чого спостерігається тенденція до зрост обсягів дефіциту бюджу та його частки у ВВП (2005—2006 рр.) обсяги та частка бюдж дефіциту у ВВП скоротилися. Одночасно кількісні і якісні показники соц-ек перерозподіл держ зросли, що свідчить про позитивні зрушення в екіці та соцй сфері.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]