Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
655295_C906E_shpory_finansi.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.95 Mб
Скачать
  1. Обгрунт свою точку зору щодо суч фін політики у.

Реаліз суч фін політики характер. тяга­рем не зовсім тривкої стабілізації в країні, помірним пожвавленням екіки, стабілізації матеріально-фін балансу та поступо­вою ліквідацією великої заборгованості перед внутрми та зовнми кредиторами. В У розроблена і прийнята Конституція. У ній накреслені основні напрями фін стратегії уряду. Головними напрямами фін політики сучасного періоду вваж: - сприяння завершенню роздержавлення і приватизації ; - завершення земельної реформи; - демонополізація екіки; - забезпеч соцго захисту насел-я; - удосконалення зовнішньоекічної діяльн з метою зміцнення позиції У на світовому ринку; - вступ У до світ організації торгівлі; - захист і оздоровлення екологічного середовища; - проведення адміністративної та пенсійної реформ. Перерозподіл'язання завдань, передбач фін політикою, ви­ магає значних фін ресурсів. А для реаліз окремих з них необхідна доп світ співтовар иства . Водночас екон становище в країні стабілізується. Спостерігається стабілізація націо­нальної валюти, передбачається зменшення под тиску за рах зниження окремих ставок податку на прибуток з 30% до 25%, зменшення под обкладання фіз осіб прибутковим подат­ком, дискусійним є питання зниження ставок інш под. Одночас­но передбачається розширення бази оподаткув за рах змен­шення кількості пільг та введення нових под, зокрема податку на нерухомість. Загалом забезпеч фіновими ресурсами потреб суспільства вимагає ефективного і раціонального ведення господарсь­кої діяльн незалежно від форми власності та виду діяльн.

74.Поясн відмін між платою, зборами, внесками і податк.

податок — це обов’язковий платіж, який надходить у бюджний фонд у визначених законом розмірах і встановлені строки. Под визнач як примусові внески окремих господарств або приватних осіб для покриття сусп витрат держ. При цьому наголошується на тому, що податк слід вважати примусові збори на користь держ або общини без будь-якого еквівалента з боку держ.

Плата — це відплатний платіж до бюджу за надання державою платнику певних ресурсів, прав чи послуг, передбачає певну еквівалентність віднос платника з державою. Значною мірою частина їх має відшкодувальний характер: вони є платою за послуги, які надаються державою, платою за отримання дозволу за якусь діяльн . Плата вноситься за рах як собівартості, так і прибутку, що визнач механізмом її вилучення. Приклад, плата за землю, плата за торговий патент на деякі види підприємницької діяльн.Внески — це платежі безповоротного, безвідплатного хар-ру в ціл фонди.Відрах-я - це безвідплатний, безповоротний платіж компенсаційного хар-ру з метою фін забезпеч певних витрат бюджу. Використ цих коштів може бути певним або частковим за призначенням. Збори — це платежі разового, найчастіше випадкового хар-ру, які є незначними за обсягом. Сам термін указує на те, що їх збирають на місці (наприклад, за припаркування автотранспорту), тоді як под та обов’язк платежі перераховують до держ бюджу. Збори як вид платежів більш характерні для дох місцевих бюджів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]