Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
655295_C906E_shpory_finansi.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.95 Mб
Скачать
  1. Визначте основні завдання фін політики на мікрорів.

фін пол — це визнач-я цілей, завдань, на вирішення яких спрямовується процес формув, розподілу та перерозподілу фін ресурсів.

Залежно від рівня екічної сист виділяють:

— фін політику держ (макрорівень);

— фін політику суб'єктів госп — підпр, установ, організацій та домогосподарств (мікрорів);

— фін політику міжн організацій і фін інстит (рівень світ госп)

фін політику - цілеспрямовану діяльн держ та інш суб'єктів госп у сфері формув, розподілу і використ фін ресурсів задля досягнення поставленої мети.

Головна мета -у підвищенні рівня сусп добробуту шляхом оптимального розподілу ВВП між галузями національної екіки, соціальними групами насел-я та окремими територіями. Фін пол суб'єктів госп — сист заходів, форм і методів, які використ для фін забезпеч їхньої діяльн та досягнення поставл завдань.

Основні завдання фін політики суб'єктів госп такі:

— забезпеч фін стійкості;

— оптимізація грош обігу і підтримка постійної платоспроможності;

— максимізація чистого прибутку;

— мінімізація фін ризиків;

— зрост ринкової вартості суб'єкта госп та максимізації добробуту власників його капіталу.

  1. Визначте завдання фін політики на рівні світ госп.

В сучасних умовах поняття фін політики пов'язується не тільки зі сферою держ, а й з окремим галузями екіки, з підприємницькими структурами, з рештою -насел-ям, в залежності від рівня задач, які вирішує фін пол. В найбільш загальному вигляді можна дати таке визнач-я фін політики - це спосіб організації і використ фін віднос. При чому, фін політику доцільно розглядати н; слідуючи рівнях:

світовому;

макроек;

мікроек.

Кожному рівню фін політики відповідає своя мета. Міжнародна фін пол держ має базуватися на наукових концепціях у цій галузі, аналізі попередньої практики та вимог поточ і стратегічного соц-ек перерозподіл як окремої країни, так і всього світу.

Формами реаліз міжнародної фін політики є планув, укладання міжнар угод, видання нормативних актів, оперативне керівництво та контроль з боку компетентних держ органів. У міру зрост кризових явищ спостерігається посилення держ регулюв у всіх формах.

Міжнародна фін пол за характером заходів і рекомендацій, а також їх наслідків може бути поділена на довгострокову (структурну) та поточну.

Довгострокова пол передбачає структурні зміни міжнародного фін механізму. Тобто суттєві зміни у систі міжнар розрахунків; режимі вал паритетів і курсів; ролі золота в міжнар відносах; наборі резервних (ринкових) валют; міжнар розрахункових і платіжних засобах; завданнях міжнар і рег фін організацій; методах сальдування та вирівнювання платіжних балансів; перегляді пріоритетів податк та кредї політики .

Поточна пол — це щоденне оперативне регулюв кон'юнктури вал ринків і ринків капіталу, міжнародної інвестиційної діяльн, под. Здійсн таке регулюв з метою підтримки рівноваги платіжного балансу та забезпеч стабільності й чіткого функціон-я національної, світ та рег вал сист. Складовими поточної міжнародної фін політики є:

— валютна пол, яка включає дисконтну та девізну політику; девальвацію та ревальвацію національної валюти, політику вал обмежень, диверсифікації вал резервів ;

— под пол;— кредитна пол.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]