Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
655295_C906E_shpory_finansi.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.95 Mб
Скачать
  1. Характер фіскал ф-ї под.

Ф-ї под як фін категорії випливають з ф-й фін. Фін загалом вик дві ф-ї — розподільну і контрольну. Под безпосер пов’язані з розподільною функцією в частині перерозподілу вартості створ ВВП між державою і юридичними та фізичними особами. Вони є методом централізації ВВП у бюджі на загальносуспільні потреби, виконуючи у такий спосіб фіскальну ф-ю.

Фіскал ф-ї є основною у характеристиці сутності под, вона визнач їх сусп призначення. З огляду на цю ф-ю держ повинна отримувати не тільки достатньо под, а й головне, надійних. Под надходж мають бути постійними і стабільними й рівномірно розподілятися за регіонами.

Постійність означає, що под повинні надходити до бюджу не у вигляді разових платежів з невизначеними термінами, а рівномірно протягом бюдж року в чітко встановлені строки. Оскільки призначення под полягає у забезпеченні витрат держ, то терміни їх сплати мають бути погоджені з термінами фінасув видатків бюджу.

Стабільність надходжень визнач високим рівнем гарантій того, що передбачені Законом про бюдж на поточний рік дох будуть отримані у повному обсязі. Безглуздо встановлювати такі под, які необхідних гарантій не дають, бо в такому разі невизначеною стає вся фін діяльн держ.

Рівномірність розподілу под за територією необхідна для забезпеч достатніми доходами всіх ланок бюджної сист. Без цього виникає потреба в значному перерозподілі коштів між бюджами, що зменшує рівень автономності кожного бюджу, ступінь регіонального самоврядування і самофінасув.

79.80. За якими ознаками класиф под? Класиф-я под проводиться за кількома ознаками: за формою оподаткув, за ек змістом об’єкта оподаткув, залежно від рівня держ структур, які їх установлюють, за способом стягнення.

За формою оподаткув всі под поділ на дві групи: прямі й непрямі.Прямі под встановлюються безпосер щодо платників і сплачуються за рах їхніх дох, а сума податку безпосер залежить від розмірів об’єкта оподаткув. Прямі под сприяють такому розподілу под тягаря, за якого більше платять ті члени суспільства, котрі мають вищі дох.

Непрямі под встановлюються в цінах товар та послуг і сплачуються за рах цінової надбавки, а їх розмір для окремого платника прямо не залежить від його дох. Непрямі под включаються в ціни, то їх платить в абсолютному розмірі більше той, хто більше споживає, а більше споживає той, хто має вищі дох.

За ек змістом об’єкта оподаткув под поділ на три групи: под на дох, спожив-я і майно. Под на дох стягуються з дох фіз та юр осіб. Безпосередніми об’єктами оподаткув є заробітна плата та інші дох громадян, прибуток або валовий дохід підпр. Под на спожив-я сплачуються не при отриманні дох, а при їх використанні. Вони справляються у формі непрям под. Под на майно встановлюються щодо рухомого чи нерухомого майна. На відміну від под на спожив-я, які сплачуються тільки один раз — при купівлі, под на майно стягуються постійно, доки майно перебуває у власності. Залежно від рівня держ структур, які встановлюють под, вони поділ на загальнодерж та місц. Загальнодерж под встановлюють вищі органи влади. Їх стягнення є обов’язковим на всій території країни незалежно від того, до якого бюджу (центрального чи місц) вони зараховуються. Згідно з їх розподілом між ланками бюджної сист загальнодерж под поділ на три групи: дох центрального бюджу, дох місцевих бюджів і дох, що розподіл в певних пропорціях між центр та місц бюджами

Місц под встановлюються місц органами влади та управл1. Можливі різні варіанти встановлення місцевих под. По-перше, у вигляді надбавок до загальнодерж под. По-друге, введення місцевих под за переліком, що встановлюється вищими органами влади. По-третє, можливе впровадження місцевих под на розсуд місцевих органів без будь-яких обмежень з боку центральної влади.

За способом стягнення розрізняють два види под —розкладні й окладні. Розкладні под спочатку встановлюються в загй сумі відповідно до потреб держ в дох, потім цю суму розкладають на окремі частини за територіальними одиницями, а на низовому рівні — між платниками. Окладні под передбачають установлення спочатку ставок, а відтак і розміру податку для кожного платника окремо. Загальна величина податку формується як сума платежів окремих платників.

81.Класиф-я под за формою оподаткув: +, -.

За формою оподаткув всі под поділ на дві групи: прямі і непрямі або опосередковані. Прямі под встановлюються безпосер щодо платника, який сплачує їх до бюджу держ, і обсяг таких под залежить від розмірів об'єкта оподаткув (податк бази). Прямі под поділяють на дві підгрупи: особисті і реальні. Особисті под - це под, які встановлюються персонально для конкретного платника і залеж від його дох (податок на прибуток, прибутковий податок, податок на промисел). Реальні под - це под, які передбачають оподаткув майна, виходячи із зовн ознак; платниками виступ власники цього майна незалежно від їх дох (податок на землю, податок з власників транспортних засобів, майнові под).

Непрямі под встановлюються в цінах товар і послуг. Формально непрямі под справляються по пропорційних ставках. Кожний фактичний платник податку сплачує при купівлі товар у однакову суму податку, незалежно від отримуваного доходу. До них відносимо: Мито (це непрямий податок, що справляється з товар (інш предметів), що переміщаються через митний кордон, тобто ввозяться, вивозяться або слідують транзитом, і який включається в ціну товар і сплачується за рах кінцевого споживача), може бути протекціоністське, преференційне, зрівнювальне, статистичне, фіскальне, ввізне, вивізне, транзитне.акцизи, які в свою чергу склад з універсального та специфічних акцизів. У подй практиці існ три форми універсальних акцизів: податок з продажів (купівель) у сфері оптової або роздрібної торгівлі, податок з обороту і ПДВ. Податок з обороту також стягується з валового обороту, але вже на всіх ступенях руху товар.Фіскал монополія — це прибуток держ від реаліз монополізованих державою товар ів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]