Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
655295_C906E_shpory_finansi.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.95 Mб
Скачать
  1. Дайте визнач вихідної категорії фін акціонерних товар

Акція – як первісна категорія корпоративних фін хар-ся тим, що: 1. Вона є однією із форм мобілізації капіталу. 2. Акція дає змогу трансформувати заощадження у виробничі інвест.

Категорії корпоративних фін можна подати такою схемою:

Вихідна категорія - акція→ акціонерний капітал→ позичковий к-л це частина авансованого капіталу, сформована за рах ще не повернутих позичкових джерел, які повинні бути відшкодовані кредиторам через певний строк у зумовленій формі. → функціонуючий к-л корпорації→ інвест в активи→ прибуток.

Прибуток - сума, на яку доходи перевищують пов'язані з ними витрати. — чистий прибуток після сплати податків. Сума, на яку виріс власний капітал компанії за даний період в результаті діяльності цієї компанії. Розподілений пр.- характеризує частину сформованого прибутку, що на даний момент вже розподілена й не використана в процесі господарської діяльності.

Нерозподілений пр.— це частина чистого прибутку, яка залишається у розпорядженні підприємства після виплати доходів власникам у вигляді дивідендів, формування резервного капіталу, поповнення статут капіталу та використання на інші потреби.Дивіденди- частина прибутку, яка виплачується емітентом корпоративних прав на користь власників прав,

  1. За доп яких фін категор здійсн функціон держ бюджу?

Держ бюдж — це встановлений законом на певний період основний фін план дох і видатків централіз фонду коштів держ, необхідних для здійсн її завдань і ф-й. категорії - держ дох і держ видатки, які, у свою чергу, утворюють категорію держ бюджу, а всі разом склад-ть категорію фін.

У дохідній частині бюджу передбачаються всі дох, передбачені законодавством У (под і неподат­к дох). За соц-екознаками вони мо­жуть бути поділені на:

1) від госп діял; 2) від використ природ ресурсів;

3) від зовн-ек діяльн; 4) від бан­к діяль;

5) від реаліз дорогоцінних металів з Держ фонду дорогоцінних металів і дорого­цінного каміння; 6) держ мито; 7) митні платежі; 8) збо­ри та ін непод дох; 9) від приватизації; 10)дох від громадян . Викон-я будь-яких ф-й держ потребує прямих витрат фін ресурсів. Тому витр держ —пов'язана з її діял по мобілізації коштів у держ та місц бюджи і держ ціл фонди.

Держ витр — це складова частина фін віднос, яка полягає у безперервному цільовому використанні держ грош ресурсів, що накопич у: -державному бюджі та місцевих бюджах;

-держ і місцевих бюджних та позабюджних фондах;

-власних фондах держ і комунальних під-в, установ та організацій з метою викон-я загальнодерж ф-й, фінасув держ та комунальної соц і культурної сфер, держ цільових програм, а також фінасув розширення вироб окремих держ та комунальних під-в, установ, організацій у відповідності з чинним законодавством держ.

25.26.27.Ф-ї фін, їх сутнісна характер і взаємозв’язок.

Фін вик ф-ї:1. розподільча Фін виступ інструментом розподілу та перерозпод ВВП і тому об’єктом розподілу виступ частина ВВП та НД. Суб’єктами розподілу є держ, юрид та фіз особи. Механізм дії цієї ф-ї включає з стадії: 1.первинний розподіл – розподіл за новоствореною вартістю і формув первинних дох суб’єктів зайнятих у створені ВВП. Формув первинних дох: фіз.. осіб – з/п; юр. осіб – прибуток; держ – дох від держ послуг. 2.перерозподіл – полягає у створенні і використанні централіз фондів. Етапи: 1.вилучення частини ВВП і формув централіз фондів: держ – бюдж і спеціальні фонди; відомчі – Міністерства і відомства корпоративні фонди. 2.використ цих фондів. Форм як первинні так і вторинні дох. 3.Вторин розподіл – це другий етап перерозподілу в частині формув первинних дох фіз. осіб, які зайняті в бюджй сфері, він властивий тим, хто не бере в первинному розподілі.

2.Регулююч ф-ї фін полягає в томі, що за доп цієї ф-ї держ регул всі ек процеси в сусп: 1.регул співвіднош між централізованими та децентралізованими фін ресурсами 2. регул співвіднош вироб та невироб сфери 3. регул співвіднош Ф спожив-я та накопичення 4. регул рівень перерозпод фін ресурсів між держ і регіонами.

3.Контрольна ф-ї. Її суть в тому, що фін виступ інструментом контролю за формувм та використм фін ресурсів усіх рівнів. В процесі цього контролю охоплюється вся діяльн юр і фіз осіб, а також держ.Будучи тісно пов’язаною з розподільчою та перерозподільною ф-їми, контрольна ф-ї через кількісні параметри відповідних фін показників дозволяє оцінити рези господарської діяльн суб’єктів госп і прийняти відповідні рішення направлені на усунення недоліків. У практичній діяльн контрольна ф-ї фін знаходить свій прояв у фін контролі. Контрольна ф-ї висвітлює фін віднос базису, а фін контроль висвітлює віднос надбудови. Передбачає здійсн перевірки дотримання під-вами та організми порядку акумулювання й використ цільових централіз і децентраліз фондів грош ресурсів сусп призначення та викон-я фін зобов'язань перед держ. Через фін законодавство держ регламентує й регул процес нарахування, огтримання, зміну й відміну платежів у бюдж

Деякі ек стверджують, що фінам притаманні й інші ф-ї: оперативна, регулююч, стимулююча, перерозподільна, відтворювальна, формув грош фондів, використ грош фондів, стабілізаційна,вир.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]