Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
655295_C906E_shpory_finansi.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.95 Mб
Скачать
  1. Бюдж фінасув: сутн поняття, принципи і форми.

Принцип плановості витр з держ бюджу визнач законом про держ бюдж У на кожний рік. Обсяг витрат та цільове спрямування коштів місцевих бюджів ухвалюються рішенням сесій відповідних місцевих рад народних депутатів. Витр з децентраліз фондів грош коштів відображ у фін планах і кошторисах витрат установ, балансах дох і витрат підпр, об'єднань, міністерств і відомств.

цільового спрямування коштів полягає у тому, що кошти плануються, відпускаються та використ на суворо визначені цілі та заходи відповідно до затверджених фін планів.

безповоротності та безвідплатності фінасув держ витрат — це надання коштів без прямого їх відшкодування (непряме ж відшкодування полягає в матеріальному прирості основних фондів для вир та невир сфери, перспективна підготовка кадрів

ефективного використ коштів має на меті одержання сусп необхго резу за мінімальних витрат фін ресурсів. Практичне здійсн цього принципу супроводжується вдосконаленням форм і методів оперативного управл виробничою та фін діяльн, розробкою додаткових важелів і стимулів, спрямованих на скорочення витрат та інтенсифікацію вир-ва.

поєднання власних, кред та бюджних джерел :під час визнач-я обсягу фінасув як держ, так і вищестоящі органи враховують наявність власних коштів, можливості одержання банківського кредиту і лише тоді, коли неможливо покрити витр з зазначених джерел, вирішується питання про бюдж або відомче фінасув. п здійсн постійного контролю наявний за усіх виробничих, господарських і фін операцій у фін-і держ витрат. Контроль викон-я дає можливість викрити - й помилки у фінй діяльн, вжити заходів до їх усунення, а також надає зустрічну інформацію для перспективного й поточ планув держ витрат як під час визнач-я цільового спрямування коштів, так і під час визнач-я їхнього обсягу.

форми бюдж фінасув: 1)Кошторисне— забезпеч держи грошовими коштами установ і організацій соц-культурної сфери, оборони, органів держ управл.2)Держ фінасув інвестицій. Відповідно до бюджної класифікації видатків фінасув будівництва об'єднано в одну групу разом з архітектурою і вміщує в собі держ інвест на основні об'єкти ек і соцго перерозподіл У за ринкових умов.3)Позики з бюджу держ підпрм — це фін підтримка держ та інш підпр, у яких понад 50% майна є державною власністю. Здійсн вона з бюджних асигнувань, як правило, на поворотній основі під затверджені проекти використ коштів, що надаються як держ підтримка. Фін підтримку як бюджну позику надає Міністерство фін на договірних засадах.4)Держ дотації. застосовується при фін-і планово-збиткових підпр, організації! і установ, які надають послуги або виробляють необхідні товар и, витр на вир-во яких перевищує ціну продажу.

  1. Поясність відмінності між кошторисним фінасувм і бюдж кредитуванням

Кошторисне фінасув, як одна із форм бюдж фінасув, передбачає фінасув установ за рах коштів бюджу на основі кошторису за такими принципами: плановість (фінасув здійсн на підставі і в межах установленого плану - кошторису.); цільовий характер виділених коштів (виділені кошти можуть бути спрямовані тільки на цілі, передбачені кошторисом); виділення коштів залежно від фактичних показників діяльн установи; підзвітність (передбачає обов’язкову звітність організацій і установ, які перебув на кошторисному фін-і). Кошторисне фінасув застосовується в тих сферах, де важко забезпечити самоокупність і прибутковість; насамперед, це установи соцї сфери, які надають безоплатні послуги, тобто оплата здійсн не отримувачем послуг, а державою.

Бюдж кредити по суті є фін підтримкою держ та інш підпр, у яких понад 50% майна складає держ власність. Бюдж кредитування повинно здійснюватися з бюджних асигнувань на поворотній і, як правило, платній основі під затверджені проекти використ коштів, що надаються підпрм як держ підтримка. Метою надання фін підтримки підпрм з бюджних асигнувань на поворотній або безповоротній основі є запобігання їх банкрутству, відновлення платоспроможності, оздоровлення фін стану, підвищення конкурентоспроможності продукції, робіт чи послуг. Фін підтримку як бюджну позику в У надає Міністерство фін на договірних засадах; за строками вона може мати коротко- або довгостроковий характер.

133.Поясність відмінності між держи дотаціями, держи субсидіями та бюджи кредитами. Всі 3 поняття це методи бюдж фінасув, але держ субсидії та дотації відносяться до групи держ трансферти (це невідплатні і безповоротні платежі з бюджу юридичним і фізичним особам, які не призначені для придбання товар чи послуг; держи трансфертами є держ субсидіювання (держ субсидії, держ субвенції, держ дотації) і держ доп населенню). Бюдж кредити — надання коштів з бюджу суб’єктам підприємництва на поворотній і платній основі, вони відрізняються від банк кредитів порівняно нижчим рівнем процентних ставок та наданням на більш пільгових умовах. Держ дотації — це форма бюдж фінасув планово-збиткових підпр, організацій і установ, які надають послуги або виробляють необхідні товар и, витр на вир-во яких перевищують ціну продажу. До субсидій у вузькому значенні належ трансферти підпрм з боку держ (у грошй формі або у вигляді послуг, що мають грош оцінку) на фінасув поточних витрат. До субсидій у широкому значенні відносять всі форми втручання держ в екічну діяльн, унаслідок яких змінюються ціни на товар и або фактори вир-ва, а отже і умови конкуренції на користь окремих підпр або сфер екічної діяльн. Держ субсидії – всі невідплатні поточні бюдж виплати підпрм та громадянам, які не передбачають компенсації у вигляді обумовлених виплат або поставки товар чи надання послуг в обмін на проведені платежі

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]