Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
655295_C906E_shpory_finansi.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.95 Mб
Скачать

37.Визначте відмінності між фін регулювм і фін стимул-ям.

Фін регулюв укладається в регламентації розподільних процесів на макроек й мікроек рівнях.

Фін регулюв екічних і соц процесів відбув насамперед через перерозподіл частини дох підпр і організацій, а також насел-я і спрямування цих коштів у бюджи та держ ціл фонди для задоволення держ потреб. Фін регулюв припускає два методи розподілу:

• сальдовий, коли розподіл здійсн за елементами, серед яких один є резивним — сальдовим, а інші визнач на підставі самостійних розрахунків;

• под - коли вся сума прибутку розподіляється за встановленими законом ставками і термінами.

Фін стимул-я - це сук-ть фін віднос, за допомогою яких можна впливна матер інтереси суб'єктів госп.

Фін стимули передбачають застос-я як матеріального заохочення, так і екічних санкцій.

До стимулів належ: бюдж фінасув ефективних напрямів перерозподіл народного госп (в тому числі дотації підпрм, діяльн яких має важливе значення

для екіки), фінасув підготовки і перепідготовки кадрів, спеціальні фін пільги (пільги щодо под та можливість проведення прискореної амортиз).

38.Вплив фін на процеси перерозподіл: кільк і якісний взаємозв’язок

Фін - сук-ть ек. віднос з приводу формув, розподілу та використ ФФР в процесі розподілу та перерозподілу ВВП. Як екон інструмент госп фін здатні кількісно і якісно впливна сусп вир-во. Кількісний вплив характер. обсягом і пропонуванням мобілізованих, розподілених і використаних фін ресурсів.

  Якісний вплив виявляється в інтересах учасників відтворювального процесу через форми організації фін віднос (у який спосіб форм фін ресурси, в яких формах і на яких умовах відбув їх рух і використ). Саме через якісний вплив відбув перетворення фін в екон стимул перерозподіл сусп вир-ва. Таке перетворення можливе, коли порядок формув прибутків, умови і принципи формув фондів, напрями їх використ, вдається тісно пов'язати з еки інтересами суб'єктів госп.

39.Як фін вплив на сусп вир-во, їх роль у ек та соц перерозподіл держ

Як екон інструмент госп фін здатні кількісно і якісно впливна сусп вир-во. Кількісний вплив характер. обсягом і пропонуванням мобілізованих, розподілених і використаних фін ресурсів.

Якісний вплив виявляється в інтересах учасників відтворювального процесу через форми організації фін віднос. Саме через які­сний вплив відбув перетворення фін в екон стимул перерозподіл сусп вир-ва.

Можна виділити три головні напрями фін впливу на процеси сусп перерозподіл:

1) фін забезпеч потреб розширеного відтворення;

2) фін регулюв екічних і соц процесів;

3) фін стимул-я.

Фін забезпеч відтворювального процесу — це по­криття затрат за рах фін ресурсів, акумульованих суб'єктами госп і державою.

Фін забезпеч розширеного відтворення може здійсн у формах:

- бюдж фінасув; - кредитування; - самофінасув передбачає відшкодування видатків суб'єк­тів госп з основної діяльн та її перерозподіл за рах власних джерел. - оренда (лізинг); - інвест.

Фін регулюв екічних і соц процесів відбув насамперед через перерозподіл частини дох підпр і організацій, а також насел-я і спрямування цих коштів у бюджи та держ ціл фонди для задоволення держ потреб.

Є багато прикладів держ регулюв екі­ки через систу оподаткув.

Конкретними формами розподілу і перерозподілу створеної вартості є фін важелі:под, обов’язк збори, норми амортизаційних відрахувань, нор­ми витрачання коштів у бюджних установах, орендна плата, процент за кредит, дотації, субсидії, субвенції, штрафи, пеня, премії та ін. Особливістю фін важелів є те, що вони ґрунтуються на врахуванні екічних інтересів держ, підпр, організацій, насел-я

40.Обгрунт, як розлад фін сист сприч фін кризу в державі. Фіна́нсова систе́ма — це сук-ть урегульованих фіново-правовими нормами окремих ланок фін віднос і фін установ, за допомогою яких держ формує, розподіляє і використовує централізовані і децентралізовані грош фонди. Фін сист виникла разом з появою держ і нерозривно зв'язана з її функціон-ям,тож будья який розлад безпосер може призвести до фін кризи в державі. За допомогою фін сист держ нагромаджує та використовує кошти для утримання свого апарату, а також спрямовує їх на викон-я своїх ф-й. Фін сист охоплює грош віднос між державою і підпрми та організми, державою і насел-ям, між підпрми і всередині них. Основними елементами фін сист є: загальнодерж фін; місц фін; фін суб'єктів госп усіх форм власності; фін невир сфери діяльн; фін насел-я; фін ринок; фін інфраструктура. Отже,фін криза — глибокий розлад фін сист держ, тобто відхилення від нормального функціон-я ланок фін віднос та фін установ,які й власне забезп формув,розподіл,викор централіз та децентраліз грош коштів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]