Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
655295_C906E_shpory_finansi.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.95 Mб
Скачать

41.Обгрунт, як фін вплив на вир-во, розподіл,обмін,спожив-я

Фін вплив на вир-во, розподіл, обмін та спожив-я і саме тому мають об'єктивний характер та належ до базисних категорій. За допомогою фін здійсн розподіл та перерозподіл вартості валового внутрішнього продукту. Тобто за допомогою фін відбув виокремлення у складі виручки від реаліз коштів для відшкодування матер витрат, фонду оплати праці, амортизаційних відрахувань . Через под та обов’язк збори у розпорядження держ вилучається частина дох суб'єктів госп і насел-я. Фін віднос завжди пов'язані з формувм та використм фін ресурсів, тобто грош коштів, які утворюються в процесі розподілу та перерозподілу валового внутрішнього продукту. Фонди фін ресурсів створ на підпрх, у галузевих органах управл, а також на загальнодержавному рівні і використ за цільовим призначенням (фонд виплати дивідендів, фонд матеріального заохочення, резервний фонд, держ ціл фонди).

42.Обгрунт, як через фін держ може вплив на внутр структуру ціни продажу товар (робіт, послуг).

Держ контроль за цінами мас велике значення. Це зумовлено такими причинами: у монопольних галузях госп через відсутн конкуренції немає вільного ціноутворення. Держ регул ціни на їхні послуги в інтересах споживачів; у деяких галузях в окремі періоди може різко скоротитися пропозиція товар і послуг або значно зрости попит. Існує ще держ підтримка цін в аграрному секторі. Основна мета держ втручання у ціни на сільськогосподарську продукцію полягає в збереженні паритету цін. Держ пол ціноутворення здійсн також у зовн торгівлі, зокрема держ вплив на рівень цін, які пов'язані з митами, тобто акцизним податком на імпортні товар и. Вони впроваджуються з метою одержання дох до держ бюджу або для захисту національної екіки. Фіскальні мита, як правило, застосовуються до товар ів, які не виробляються всередині країни (наприклад, в У це кава, банани). Протекційні мита встановлюються для захисту місцевих виробників від іноземної конкуренції.

Фін, як ніяка інша екічна категорія дає змогу регулювати галузеву і територіальну структуру екіки, стимул чи стримувати екіку, задовольняти потреби держ та суспільства. Разом з цим фін є гнучким інструментом регулюв внутр цін на товар и та послуги. Це регулюв здійсн за допомогою фін важелів, які застосовуються держи органами. Держ може стримувати перерозподіл певних галузей через понаднормове под навантаження, або накладати штрафи, пені за перевищення певних норм. У той самий час інші галузі можуть дотуватися або субсидуватися, держ може інвестувати кошти у пріорітетні напрямки вир-ва. Що торкаєтся фін сфери, то держ регул вартість грошей через грош масу та норму процента, що непрямо вплив на рівень цін в країні.

43.Дох і видатки рабовласн держав.

Основними витратами рабовласн і феодальних держав були витр на ведення війн, утримання монаршого двору, держ апарату, будівництво сусп споруд (храмів, каналів, доріг, водопроводів). Основними доходами були надходж від держ майна (доменів) і регалій (монопольного права монарха на окремі промисли і торгівлю певними товар ами), військова здобич, данина з покорених народів, натуральні і грош збори, мито, позики.

Екічну основу могутності патриціанських родів становили громадські землі, які збільшувались в резі воєн, захоплених або приєднаних територій сусідніх племен. Третина завойованих земель оголошувалась суспільним фондом. З неї утворювались великі помістя патриціїв. Плебеї цих земель не одержували.

Основою фін сист Риму була експлуатація колоній. Римські громадяни користувалися податковим імунітетом. Под (поземельний і подушний) у провінціях віддавалися на відкуп публіканам, які збирали в кілька разів більше норми.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]