Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
655295_C906E_shpory_finansi.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.95 Mб
Скачать

69.Фіскал і монетарна пол, їх взаємозв’язок і суперечності.

Фіскал пол характер дії держ щодо централізації частини виробленого ВВП та її сусп використ. Вона здійсн шляхом упровадження різноманітних методів мобілізації держ дох та розподілу цих коштів за окремими напрямами держ видатків. Координує фіскальну політику Міністерство Фін.

Монетарна пол являє собою комплекс дій та заходів у сфері грош ринку. Її механізм засновується на пропозиції грошей та їх вартості як фін ресурсів. Розробляє засади монетарної політики та забезпечує її втілення Центр банк.

Взаємозв'язок методів фіскал та монетарної політики виявляється передусім у спільності цілей окремих їхніх груп. Так, пожвавлення ринкової кон'юнктури через збіл-я сукупного попиту може бути забезпечене двома методами монетарної політики (зниженням облікової ставки та збіл-ям пропозиції грошей) і двома методами фіскал політики (зростм бюджних видатків та скороченням под). Стримування ринкової кон'юнктури досягається зменшенням сукупного попиту під впливом тих самих чотирьох методів (по два з кожного боку), але протилежного спрямування. Крім спільності цілей, взаємозв'язок між методами фіскал та монетарної політики виявляється також у зв'язках механізмів їхньої дії. Так, зниження облікової ставки у складі монетарної політики зумовлює відносне зрост дохідності держ цінних паперів та збіл-я надходжень до бюджу від їх реаліз. Це, у свою чергу, сприяє зростанню бюджних видатків або ж скороченню рівня оподаткув як факторів впливу на ринкову кон'юнктуру з боку фіскал політики.

70.Розкрийте фіскал політики держ. Який орган її виробляє?

Фіскал пол зумовлює використ можливостей уряду формувати под і витрачати кошти держ бюджу для регулюв рівня ділової активності і разв'язання різноманітних соц проблем, тобто це сист регулюв, пов'язана з урядовими видатками і податк. Основним важелем фіскал політики держ є зміна структури под і, насамперед зміна под ставок згідно з метою уряду. Проведення фіскал політики - прерогатива законодавчих органів влади країни, оскільки якраз вони контролюють оподаткув і витр коштів з нього.Склад з так званої дискреційної фіскал політики та автоматичної. Під дискреційною політикою розуміють свідоме регулюв державою оподаткув і держ витрат з метою впливу на реал обсяг ВВП, зайнятість, інфляцію, екон ріст. Як правило, дискреційну фіскальну політику можна прогнозувати в різні періоди ек циклу.

Автоматична фіскал пол заснована на систі вбудованих стабілізаторів. Це екон механізм, який автоматично реагує на зміну ек стану без необхсті рийняття певних рішень з боку уряду, здійсн ним певних проектів.

  1. Фін безпека: її сутн та складові.

Фін безпека - це такий стан бюджної, грошкредї, банківської, валютї сист та фін ринків, який характер. збалансованістю, стійкістю до внутр і зовн негатиФін безпека (нормативне визнач-я) вних загроз, здатністю забезпечити ефективне функціон-я національної екічної сист та екон зрост.

Головна мета фін безпеки підпр -- гарантувати його стабільне та максимально ефективне функціон-я сьогодні та

високий потенціал перерозподіл в майбутньому.

Усі джерела фін небезпеки підпр можна поділити на дві

групи: об`єктивні і суб`єктивні Фін безпека досягається шляхом проведення виваженої фін політики відповідно до прийнятих в установленому порядку доктрин, концепцій, стратегій і програм у політичній, еконй, соцй, інформаційній і власне фінй сферах.

Фін безпека містить такі складові:

-бюджна безпека - це стан забезпеч платоспроможності держ з урахуванням балансу дох і видатків держ й місцевих бюджів та ефективності використ бюджних коштів;

-валютна безпека - це такий стан курсоутворення, який створює оптимальні умови для поступального перерозподіл вітчизняного експорту, безперешкодного припливу в країну іноз інвестицій, інтеграції У до світ екічної сист, а також максимально захищає від потрясінь на міжнар вал ринках;

-грош-кредитна безпека - стабільністю грошї одиниці, доступністю кред ресурсів та таким рівнем інфляції, що забезпечує екон зрост та підвищення реальних дох насел-я;

-боргова безпека - це такий рівень внутр та зовнішньої достатній для вирішення нагальних соц-екічних потреб, що не загрожує втратою суверенітету і руйнуванням вітчизняної фін сист;

-безпека страх ринку - це такий рівень забезпеченості страх компаній фіновими ресурсами, який дав би їм змогу в разі потреби відшкодувати обумовлені в договорах страх збитки їх клієнтів і забезпечити ефективне функціон-я;

-безпека фонд ринку - це оптимальний обсяг капіталізації ринку (з огляду на представлені на ньому ц.п., їх структуру та рівень ліквідності), здатний забезпечити стійкий фін стан емітентів, власників, покупців, організаторів торгівлі, торгівців, інститутів спільного інвест, посередників (брокерів), консультантів, реєстраторів, депозитаріїв, зберігачів та держ в цілому .

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]