Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
655295_C906E_shpory_finansi.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.95 Mб
Скачать
  1. Класиф-я держ позик. За допомогою яких цінних паперів здійсн оформлення держ позик?

держ позики, прийнято класифікувати за певними ознаками.

За правовим оформленням: 1держ позики, що надаються на підставі угод. 2 держ позики, забезпечені випуском цінних паперів

За місцем розміщ-я: 1. внутр.; 2зовн (облігації)

Залежно від статусу позичальника (емітента)1 держ,; 2 місц,.

Залежно від термінів погашення 1короткострокові (поточні, як правило, до 1 року), середньостро кові (від 1 до 5 років) і довгострокові позики (понад 5 років).

За видами дохідності 1 відсоткові,.2.безвідсоткові (дисконтні); 3. виграшні

За характером обігу цінних паперів 1ринкові,; 2 неринкові

За формою випуску 1готівкові (супроводжуються емісією держ цінних паперів) 2.безготівкові позики (шляхом записів на відповідних рахунках в електронному депозитарії).

За способом погашення позики: 1ординарні; 2серійні; 3з достроковим погашенням

За видами забезпеченості:1заставні 2. беззаставні

  1. Які причини функціон-я держ кредиту? джерела погашення держ позик?

Держ кредит(ДК)- сук-ть екічних віднос, що виник між державою(як кредитором так і позичальником) і фізичною, юридичною особами, урядами інш країн, міжнародними фіново-кредитними установами та організми щодо залучення та використ тимчасово вільних кред ресурсів

Держ кредит безпосер пов’язаний з бюдж дефіцитом, будучи джерелом його покриття.

Джерелами погашення держ позик можуть бути:

— дох від інвест позичених коштів у високоефективні проекти;

— додаткові надходж від под;

— екія коштів від зменшення видатків;

— емісія грошей;

— залучені від нових позик кошти (рефінасув боргу).

Найбільш реальним джерелом є дох, отримані від інвест позичених коштів. Вони найповніше вдображ сутн і принципи кредиту та забезп фін стабільність. Надходж від збіл-я под чи екія від зменшення видатків також реальні джерела, однак тут є певні обмеж. Якщо збіл-я под надходжень досягається за рах розширення податк бази внаслідок використ позик, то це цілком прийнятно. Емісія грошей є фіктивним джерелом погашення боргу, оскільки вона веде до інфляції, яка знецінить повернені державою кредиторам кошти. Погашення старих боргів за рах випуску нових позик веде до зрост держ боргу. Таке джерело може використовуватись тільки як разове. Використ державою у своїй фінй політиці залучення коштів на банкй основі зумовлює формув держ боргу і необхсті чіткої сист управл ним.

150.Обгрунт, як держ кредит може вплив на стан грош обігу, процентних банк ставок, на вир-во і зайнятість насел-я.

Вступаючи в банк віднос, держ вплив на стан грош обігу, рівень процентних ставок на ринку грошей і капіталів, на вир-во і зайнятість.

Держ регул грош обіг, розміщуючи облігації державної позики серед різних груп інвесторів. Мобілізуючи кошти фіз осіб, держ зменшує їх платоспроможний попит. Тоді, якщо за рах кредиту профінні виробничі витр, наприклад інвест, відбудеться абсолютне скорочення готівкової грошї маси в обігу. У випадку фінасув витрат на виплату заробітної плати, кількість готівкової грошї маси в обігу залишиться незмінною, хоча можлива зміна структури платоспроможного попиту.

Виступаючи на фін ринку як позичальник, держ збільшує попит на позичкові ресурси і тим самим сприяє зростанню ціни на кредит. Чим вищий попит на вільні кошти з боку держ, тим вищим буде, за інш рівних умов, рівень позичкового процента, тим дорожчим буде для підприємців банк кредит. Дорожнеча позичкових коштів змушує бізнесменів скорочувати інвест у сферу вир-ва, водночас вона стимулює нагромадження у вигляді придбання держ цінних паперів.

Як кредитор і гарант держ може позитивно впливна вир-во і зайнятість. У промислово перерозподілин країнах поширена сист підтримки малого бізнесу, експорту продукції або вир-ва в окремих галузях, де має місце спад, через гарантування державою погашення кредитів, наданих банками відповідно до держ програм. Підтримка малого бізнесу передбачає, що держ бере на себе погашення заборгованості банкам за кредитами, наданими малим підпрм у випадку їх банкрутства. У більшості промислово перерозподілин країн функціон держ або напівдерж страх компанії, які за низькими ставками страхують ризик неплатежу експортерам національних товар

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]