Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
655295_C906E_shpory_finansi.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.95 Mб
Скачать

116.За якими ознаками класиф видатки бюджу?

Видатки бюджу — це екон віднос, які виник у зв'язку із розподілом фонду грош коштів держ і його використм за галузевим, цільовим і територіальним призначенням.

Залежно від екічної характеристики операцій, під час проведення яких здійснюються бюдж видатки, вони класифся:

1)в залежності від ролі видатків у суспільному виробницві: -поточні видатки- пов’язані з наданням бюджних коштів юридичним особам на їх утримання і покриття поточних потреб. -капітаальні видатки- витр на перерозподіл:фінасув капіталовкладень за рах бюджу; інвест субсидії – це довгострокові бюдж позички держ і приватним підпрм,

2) від їх сусп призначення: військові; втручання держ в екіку; утримання держ апарату управл; соц витр;надання субсидій і кредитів іншим держм.

3) за галузями: промисловість, сільське госп, будівництво, транспорт, зв’язок, освіта, охорона здоров’я, культура . 4) із розподілом витрат на ціл держ програми..-екон; -соц; -екологічні; -космічні; -газові, . 5) Відомча— відповідне міністерство, держ комітет, держ відомство або іншу юридичну особу, якій надаються асигнуван

6) За формами фінасув видатків: -інвест; -бюдж кредити; -держ дотації, субсидії. -виплата і кошторисне фінасув. 7) до цільового призначення: -виплати з/п працівникам бюджних установ; -капітальне вкладення; -капітальний ремонт; . 8) від рівня управл, тобто з урахуванням адміністративно-територіального поділу країни, видатки бюджу в унітарних держх поділ на видатки центрального бюдж і видатки місц бюдж

117.Поясн відмінності між видатками поточ бюджу і видатками бюджу перерозподіл.

Видатки бюджів усіх ланок групуються за предметною ознакою відповідно до бюджної класифікації У. Але визнач функціональний поділ видатків всіх бюджів на поточні видатки і видатки перерозподіл.

Поточні видатки — це витр бюджів на фінасув мережі підпр, установ, організацій і органів, які діють на початок бюдж року, а також на фінасув заходів щодо соцго захисту насел-я та інш заходів, що не належ до видатків перерозподіл. В складі поточних видатків окремо виділяються видатки бюджу, зумовлені зростм мережі вказаних вище об'єктів з зазначенням всіх факторів, які вплинули на обсяг видатків.

До складу видатків перерозподіл належ витр бюджів на фінасув інвестиційної та інноваційної діяльн, зокрема фінасув капітальних вкладень виробничого і невиробничого призначення, фінасув структурної перебудови госп У, субвенції та інші видатки, пов'язані з розширеним відтворенням

Так само як і у загальнодержавному бюджі, у видатковій частині місцевих бюджів окремо передбачаються видатки поточ бюджу і видатки бюджу перерозподіл. Особливістю є те, що кошти бюджу перерозподіл можуть спрямовуватися на реалізацію програм соц-ек перерозподіл відповідної території, пов'язаних із здійснм інвестиційної та інноваційної діяльн.

118.За якими ознаками класиф бюдж видатки? Покажіть взаємозв’язок між держи і бюджи видатками.

Видатки бюджу класифся за такими ознаками:

1) ф-їми, з викон-ям яких пов'язані видатки (функціональна класиф-я видатків);

2) ек характеристикою операцій, при проведенні яких здійснюються ці видатки (екічна класиф-я видатків);

3) ознакою головного розпорядника бюджних коштів (відомча класиф-я видатків);

4) за бюджи прогрми (програмна класиф-я видатків).

За ек класифікацією видатки бюджу поділ на поточні видатки, капітальні видатки та кредитування за вирахуванням погашення, склад яких визнач Міністром фін У.

Відомча класиф-я видатків бюджу визнач перелік головних розпорядників бюджних коштів. На її основі Держ казначейство У та місц фін органи ведуть реєстр розпорядників бюдж коштів.

Програмна класиф-я видатків бюджу застосовується при формув бюджу за програмно-цільовим методом.

Держ видатки — це грош віднос з приводу розподілу і використ централіз та децентраліз фондів грош ресурсів держ з метою фінасув загальнодерж потреб соц-ек перерозподіл.

Сук-ть всіх видів видатків держ складає систу держ видатків. В цю систу входять:

— видатки держ, що здійснюються з держ бюджу;

—з місцевих бюджів усіх рівнів;

—з бюджних та позабюджних централіз держ та місцевих фондів;— держ та комунальних підпр, організацій та установ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]