Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
655295_C906E_shpory_finansi.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.95 Mб
Скачать

107.Бюдж: форма, матеріальне втілення, ф-ї. Специ ознаки

Бюдж, як екічна категорія виражає екон категорії, що виник у розподільчому процесі і пов’язані із формувм і використм централізованого фонду грошей у процесі розподілу і перерозподілу ВВП. За формою прояву є основним фіновим планом, в якому відображається діяльн держ та місцевих органів влади й управл. Як фін план бюдж являє собою баланс дох і видатків. Водночас це не просто розпис дох і видатків держ — це віддзеркалення її екічної і соцї, міжнародної та оборонної, а головне фін (в усіх її напрямах) політики. За матер змістом бюдж являє собою централізований грош фонд держ. Обсяг бюджу — це річна сума коштів, що проходять через цей фонд. Він перебуває у постійному русі: практично щоденно до нього надходять кошти і здійсн фінасув видатків.Ф-ї

1) Розподільча дозволяє сконцентрувати в руках держ та використовувати на викон-я завдань і для задоволення сусп проблем фін ресурсів. Обєктом виступ нац дохід і частково національне багацтво. 2) Контрольна дозволяє визначити:

- наскільки часто і в повному обсязі надходять ресурси в бюдж фонди; - чи відповідають сформовані обсяги ресурсів потребам в цих ресурсах. 3) Наскільки ефективно ми використовуємо бюдж кошти. Обєктом контролю є рух бюджних коштів.

Особлив Б. :1) Виник у розподільчому процесі учасником якого є держ 2)Мають перерозподільчий характер 3)Мають всеохоплюючий характер 4)Повязані з викон-ям завдань і ф-й держ в контексті формув і використ централіз фондів держ. 5)Регулться чиним законодавством

106.Обгрунт необх-ть перерозподіл місц оподаткув в у.

Із 2011 року в У зменшилась кількість под. Замість 14 місцевих под та зборів, згідно з ПКУ справлятимуть тільки 5 місцевих под і зборів. Ст. 10 нового Под кодексу: До місцевих под:

податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;

2. єдиний податок. До місцевих зборів: 1. збір за провадження деяких видів підприємницької діяльн; 2. збір за місця для паркування транспортних засобів; 3. туристичний збір.

Відмінності між курортними і туристичними зборами поляг в тому, що перший прив'язувався до неоподатковуваного мінімуму дох громадян (до 10%), а туристичний збір прив'язаний до вартості тимчасового мешкання (становлячи від 0,5% до 1% вартості мешкання). РАНІШЕ не існувало оподаткув нерухомості, відмінної від земельних ділянок. Об’єктом оподаткув є виключно нерухомість житлового призначення в межах села, селища чи міста, проте без залежності від того, знаходиться вона у власності фіз чи юр осіб(1). Якщо об’єкт нерухомості перебуває у спільній власності кількох осіб, застосовуються такі положення:- при спільній частковій власності – кожен співвласник вважається окремим платником податку та відповідає за його сплату в ідеальній частці відповідно до частки у праві власності;- при спільній сумісній власності (без виділення в натурі) – співвласники за взаємною згодою визначають особу, яка буде вважатися платником;- при спільній сумісній власності (з виділенням часток у натурі) – застосовується правило про спільну часткову власність. Варто зазначити, що, з-поміж іншого, до об’єктів оподаткув не належ:- житло, належне державі або органам місц самоврядування(2);- садовий або дачний будинок, проте не більше одного для одного платника податку(3);- об’єкти, які належ багатодітним сім’ям(4) та прийомним сім’ям, у яких виховується троє та більше дітей, проте не більше одного об’єкта на всю сім’ю;- гуртожитки;- . Базою оподаткув є житлова (а не загальна) площа об’єкту.

Оподаткуванню підлягає не сукупна житлова площа всіх належних платнику об’єктів, а кожен об’єкт окремо.

місц под все ж таки залишаються малим джерелом доходу місцевих органів самоврядування, що вимагає необх-ть подальшого перерозподіл місц оподаткув в У.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]