Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
655295_C906E_shpory_finansi.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.95 Mб
Скачать

277Види фін планів. Які розробляют на загальнодерж рівні?

Фін план — це план формув і використ фін ресурсів.

всі фін плани поділ на дві великі групи — зведені та індивід. У свою чергу, зведені фін плани поділ на загальнодерж, плани окре­мих господарських об'єднань (промислово-фін груп, концернів, асоціацій ) і територіальні. Індивід — це фін плани окремих підпр структур. За тривалістю дії розрізняють:-перспективні фін плани (на період понад один рік);-поточні (на один рік);-оперативні (на квартал, місяць).

Розглянемо детальніше деякі види фін планів.

Баланс дох і витрат підпр — це індивідуальний поточний фін план, розраховується на рік з розбивкою по кварталах. Індивід фін плани різняться між собою залежно від форм власності, видів діяльн, типу організацій, методів управл.

Платіжний календар — це оперативний фін план. Головна мета його складання — спрогнозувати фін стан підпр на певну дату, на відміну від балансу дох і ви­датків, який склад на певний період.

Бізнес-план — план реаліз певного проекту або угоди. Це не суто фін план, але він містить розділи, в яких наводи­ться розрах фін показників, таких як затрати, прибу­ток, рентабельність, термін окупності затрат.

Бюджи, як фін плани на рівні держ або її окремих територіальних підрозділів, завжди мають дві частини — дохідну і видаткову. Фін планув зводиться до розробки, затвердження та викон-я лише річних бюджів, а на загальнодержавному рівні - до розробки балансу фін ресурсів країни, проекту зведеного бюджу У та деяких інш показників.

278.Поясн відмінності між кошторис дох і видатків бюджних установ і баланс дох і витрат підпр.

Кошторис дох і видатків бюджної установи, організації - є основним плановим документом, який підтверджує повноваження щодо отримання дох та здійсн видатків, визнач обсяг і спрямування коштів для викон-я нею своїх ф-й та досягнення цілей, визначених на рік відповідно до бюджних призначень. Кошторис бюджних установ має такі складові частини: заг фонд, який містить обсяг надходжень із загального фонду бюджу та розподіл видатків за повною ек класифікацією видатків на викон-я бюджною установою основних ф-й або розподіл надання кредитів з бюджу за класифікацією кредитування бюджу;

спец фонд, який містить обсяг надходжень із спеціального фонду бюджу на конкретну мету та їх розподіл за повною ек класифікацією видатків на здійсн відповідних видатків згідно із законодавством, а також на реалізацію пріоритетних заходів, пов'язаних з викон-ям установою основних ф-й, або розподіл надання кредитів з бюджу згідно із законодавством за класифікацією кредитування бюджу. Форма кошторису затверджується Мінфіном.

Баланс дох і витрат підпр – це фін план підпр, служить для прогнозування фін віднос, формув і використ грош дох . Склад з наступних розділів : дох і надходж засобів , витр і відрах-я засобів , банк взаємини, взаємини з бюджом і позабюджи фондами.

  1. Фін стимули: їх види і роль.

Фін стимули передбачають застос-я як матеріаль­ного заохочення, так і екічних санкцій. До стимулів належ: бюдж фінасув ефективних напрямів перерозподіл народного госп (в тому числі дотації підпрм, діяльн яких має важливе значення для екіки), фінасув підготовки і перепідготовки кадрів, спеці­альні фін пільги (пільги щодо под та можливість про­ведення прискореної амортиз). Взагалі, у широкому розумінні стимули вклю­чають і санкції. Розмежування цих понять має на меті розрізнити напрями дії важелів. Стимули матеріалізують фін заохо­чення, а санкції— покарання. Фін санк­ції - особливі форми організації фін віднос, покликані посилити матеріальну відповідальність суб'єктів госп щодо викон-я взятих зобов'язань (договірних умов, сплати под і зборів ). В умовах ринку роль фін санкцій значно зростає. Найбільш поширеними серед них є штраф і пеня.

Штраф — це засіб матеріального впливу на винних у пору­шенні законодавства, угод або чинних правил. Накладається, як правило, в твердій грошй сумі.

Пеня — застосовується у разі несвоєчасного викон-я грош зобов'язань і нараховується за кожен день прострочення. Розмір пені встановлюється в процентах від суми простроченого платежу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]