Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
655295_C906E_shpory_finansi.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.95 Mб
Скачать
  1. Розкрийте розподільної ф-ї фін. Поясн, як розподіл безпосер зачіпає інтереси держ, господар суб’єктів.

Сутн розподільної ф-ї полягає в тому, що фін є цільовим інструментом розподілу і перерозподілу ВВП. Причому вони є основним розподільним інструментом. Крім них, хоч і в значно обмежених рамках, насамперед у сфері перерозподілу, цю ф-ю можуть виконувати ціни. Крім того, розподіл і перерозподіл вартості ВВП може відбуватися в резі кримінальних порушень — крадіжок, зловживань службовим становищем, розкрадання майна підпр, уникнення від сплати под та ін. Суб’єктами розподілу є держ, юридичні та фіз особи.

Механізм дії розподільної ф-ї фін пов’язаний зі схемою розподілу ВВП. Він включає в себе кілька стадій:

Первинний розподіл — це розподіл доданої вартості й формув первинних дох суб’єктів, зайнятих у створенні ВВП. Первинними доходами на цій стадії є: у фіз осіб — заробітна плата, у юр осіб — прибуток, у держ — прибуток держ сектора, що централізується в бюджі й надходж від держ послуг, ресурсів, угідь, а також непрямі под.

Перерозподіл полягає у створенні й використанні централіз фондів. За рівнем централізації вони поділ на загальнодерж, відомчі й корпоративні. Загальнодерж включають бюдж і фонди цільового призначення. Відомчі — це фонди, що створюють міністерства і відомства. Корпоративні фонди передбачають централізацію частини дох структурних підрозділів у корпоративних об’єднаннях.

Перерозподіл включає два етапи:

вилучення частини дох у одних суб’єктів і формув централіз фондів. На даному етапі форм вторинні дох суб’єктів, що створюють ці фонди;

використ централіз фондів і формув дох окремих суб’єктів. На цьому етапі можуть формуватись як первинні дох — заробітна плата фіз осіб, зайнятих у бюджй сфері, які знову ж таки підлягають перерозподілу, так і вторинні дох у вигляді різних виплат і надання безплатних послуг із централіз фондів фізичним особам та асигнувань і виділення коштів юридичним особам.

Вторин розподіл — це другий етап перерозподілу в частині формув первинних дох 2із... осіб, які зайняті в бюджй сфері, він властивий тим, хто не бере в первинному розподілі.

  1. Фін сист:, внутр будови. Базову і провідна сферу ф сист.

Фін сист (ФС) – це сук-ть урегульованих фіново-правовими нормами окремих сфер і ланок фін віднос та фін установ за допомогою яких відбув формув, розподіл та використ централіз та децентраліз фондів грош коштів. риси ФС:1)наявність особливих напрямів і методів формув, використ фондів грош коштів;2)сфери фін віднос мають власну специфіку та самостійність;3)тісний зв'язок і взаємообумовленість між сферами та ланками ФС;4)злагодженість і законодавче забезпеч функціон-я;5)структурованість сист. Внутрішня будова ФС-визнач сук-ть сфер фін віднос, що вдображ форми та методи розподілу та перерозподілу ВВП у процесі формув, розподілу, використ фондів грош коштів.: 1.Держ фін:1)держ та місц бюджи;2)держ ціл фонди;3)держ кредит;4)фін держ підпр. 2. Фін суб’єктів госп (фін під-в), що функціон на комерційних та некомерційних засадах.3. Фін домогосподарств (насел-я).4.Фін ринок:1)ринок грошей;2)ринок кред ресурсів;3)ринок цінних паперів.5.Страх(відособлена ланка ФС)-1)особисте страх;2)майнове страх;3)страх відповідальності;4)страх підпр ризиків.6. Міжнар фін:1)фін міжнар організацій;2)фін міжнар фін інституцій;3)міжнар фін ринок;4)валют ринок.

Базова та провідна сфера ФС - фін підпр, оскільки, підпр через мобілізацію достатніх фін ресурсів забезп вир-во ВВП у необхідних обсягах. А вироблений ВВП є об’єктом фін віднос, розподіл його є необхю передумовою забезпеч безперервності вир-ва. Маса сформованих у суспільстві дох залежить від обсягу ВВП виробленого. Дох можуть розподіл і перерозподіл між ланками і сферами ФС, але їх маса при цьому не змінюється.

  1. Сутн та структура фін сист У. До якої сфери фін сист можна віднести фін держ установ? Фін сист – це сук-ть взаємопов’язаних між собою сфер та ланок фін віднос, що вдображ особлив мобілізації та використ фін ресурсів для задоволення екічних і соц потреб суспільства.

Найбільш загальною ознакою структуризації фін є рівень екічної сист. За цією ознакою виділяють:1.на мікрорів – Базовою сферою фін сист є фін підпр і організацій та домогосподарств; які представлені сукупністю екічних віднос, до якої належ фін як вир, так і невир сфер. Вони обслуговують створення ВВП— основного джерела фін ресурсів. Дана сфера поділяється на фін комерційних підпр та неприбуткових організацій.2.на макрор – держ фін; охоплюють: держ та місц бюджи; держ фонди цільового призначення; держ кредит; фін підпр і організацій державної форми власності. У сфері держ фін грош потоки вдображ віднос перерозподілу ВВП. Переважно це зовн віднос. Провідне місце у держ фінах належить бюджам різних рівнів, які об’єднуються в У у зведеному бюджі держ.

3.на рівні світ госп – міжнар фін. являє собою своєрідну надбудову, забезпечуючу сферу, через яку координується діяльн фін сист і здійсн рух фін ресурсів. Фін ринок включає: - ринок грошей, - ринок кред ресурсів (позикового капіталу), - ринок цінних паперів , - ринок фін послугУзагальнюючими сферами між цими рівнями є фін ринок та страх

Страх є особливою сферою фін сист завдяки якій форм фонди фінресурсів, основним призначенням яких є покриття втрат суб’єктів фін віднос, що виникли з непередбач причин. Страх поділяють на:- майнове, - особисте, - комерційне, - відповідальне. Завданням даної сфери фін віднос є попередження страх випадку та мінімізації можливого страх збитку.За організац структурою до складу фін сист У входять наступні групи фін органів та інституцій: 1 група –контролює викон-я бюджу держ (Мінфін, Держказначейство, Контрольно-ревізійне управл, Рахункова палата);2 група –виконуює контрольно-регулюючі ф-ї в окремих сферах фін (Аудиторська палата, НБУ, Антимонопольний комітет, Фонд держмайна);3 група – інституції, що функціон на фін ринку (комерційні банки, фіново-банк установи, фондові біржі, страх компанії, пенсійні фонди, ін. ін-т.);4 група – органи управл цільовими фондами (соціальне страх, Улізинг ). Рахункова Палата У – основним завданням якої є здійсн контролю за викон-ям дохідної і видаткової частин Держбюджу, використ бюджних коштів, у сфері держ кредиту. Центр місце в управлінні фін-ми в У посідає Міністерство фін. Саме на нього покладені завдання загального керівництва всією фін систою країни.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]