Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
655295_C906E_shpory_finansi.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.95 Mб
Скачать
  1. Що слід розуміти під державною фін політикою?

Метою державної фін політики є забезпеч істотного підвищення рівня життя громадян нашої країни.

Держ фін пол спрямовується на викон-я цілого комплексу завдань. У першу чергу, це забезпеч ек зрост, що відображається в динаміці показників приросту ВВП. Втім, досягнення високих темпів ВВП уряд не розглядає як кінцеву мету. Не менш важливим є раціональне використ досягнутих резів. Збіл-я дох. як наслідок забезпеч високого приросту ВВП, має спрямовува­тись на зміцнення фін потенціалу вітчизняного бізнесу, підвищення йо­го конкурентоспроможності та ефективності, забезпеч зрост оплати праці зайнятих. Причому такі рези повинні сприяти нарощуванню дох держ та місцевих бюджів, що дасть змогу забезпечити соц випла­ти з боку органів держ управл в розширених обсягах

58.Фін пол: зміст, завдання. Зв’язок з ек політикою держ?

Фін пол держ це досить складна сфера діяльн закон і вик влади, яка включає заходи, методи і форми організації та використ фін для забезпеч її ек і соцго перерозподіл. Своє кон­кретне вираження фін пол знаходить в чинній систі мобілізації фін ресурсів та їх використ для задоволення різноманітних потреб держ, підпр структур і насел-я. Головне завдання фін політики держ — забезпеч реаліз тієї чи іншої державної програми необхідними фіновими ресурсами.

Ек полі́тика — сист заходів, здійснюваних державою та її владними структурами або іншими особами, спрямованих на регулюв екічних процесів. Екічна пол включає постановку тих або інш цілей і визнач-я шляхів та методів їх досягнення.

Екічна пол поділяється на дві галузі: конституючу екічну політику та регулівну екічну політику.

Сутн конституючої екічної політики: становлення та закріплення на тривалий час типових умов госп.

Сутн регулівної екічної політики: поточне регулюв господарських процесів в межах існуючих типових умов госп.

Фін пол — комплекс дій і заходів, що здій­снюються державою в межах наданих їй ф-й та по­вноважень у сфері фін діяльн суб'єктів госп та фін інституцій, громадян і безпосер держ з метою вирішення певних за­вдань і досягнення поставл цілей.

Метою державно фiнансової полiтики є забезпеч iстотного пiдвищення рiвня життя громадян нашої країни. Його показники слiд орiєнтувати на рiвень добробуту насел-я, досягнутий у перерозподілинених країнах. Перерозподілязання такого завдання передбачає прийняття вiдповiдних программ на довгострокову перспективу, конкретизованих на кожний визначений перiод. При цьому слiд усвiдомлювати: таких резiв можна досягнути лише за умов, що У за рiвнем екiчного перерозподіл досягне потенцiалу перерозподілин держав

  1. Визначте основні завдання фін політики на макрор.

На макроек рівні мета фін політики полягає в оптимальному розподілі і перерозподілі ВВПміж галузями народного госп, соціальними групами насел-я, територіями. Задачі залеж на макроек рівні - від ф-й та природи держ: підвищення обсягів й- ефективності використ фін ресурсів - відмова від рішення цієї задачі може призвести до розпорошення коштів, скорочення джерел задоволення постійно зростаючих екічних і соц потреб суспільства; оздоровлення і структурна перебудова екіки - рішення цієї задачі дозволить підвищити в загальному обсязі вир-ва питому вагу галузей другої групи, зменшити витр на вир-во продукції, впорядкувати грош обіг; досягнення більш високого рівня життя насел-я на основі перерозподіл галузей промисловості й сільського госп-соціальна направленість фін політики свідчить про те, що рівень життя насел-я виступ показником, який визнач перерозподіл вир-ва, напрямки і структуру використ фін ресурсів. Головне завдання фін політики держ — забезпеч реаліз тієї чи іншої державної програми необхідними фіновими ресурсами. Відповідно держ фін пол сприяє вирішенню таких стратегічних завдань:— формув максимально можливого обсягу фін ресурсів, що надходять у розпорядження держ;- забезпеч раціонального розподілу фін ресурсів між галузями і сферами екіки та регіонами;— концентрація фін ресурсів на найважливіших напрямах ек і соцго перерозподіл;— створення ефективної сист управл фін-ми держ та інш суб'єктів екічних віднос. складові фін політики держ 1. Бюджна.2. Под 3. Грош-кредитна (емісійна, цінова, валютна кредитна).4. Митна. 5. Боргова.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]