Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
655295_C906E_shpory_finansi.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.95 Mб
Скачать
  1. Обгрунт необх-ть фін санкцій. Які існ їх види?

Фін санкції – це засоби держ примусу, передбачені фіново-правововими нормами, що покладають на правопорушників додаткові обтягнення у вигляді впливу на їх фін стан. поділ на:

- правовідновлювальні, реаліз яких спрямована на усунення шкоди, заподіяної протиправними діяннями фіновим інтересам держ, примусове викон-я невиконаних фін обов’язків, а також на відновлення порушених фіскальних (бюджних) прав держ.

- каральні (штрафні), реаліз яких спрямована на попередження фін правопорушення, а також на виправлення і перевиховання порушників фін законодавства. Вони встановлюються за фін правопорушення з метою покарання правопорушника, а також попередження нових правопорушень.

Правова природа зазначених санкцій (заходів) потребує додаткового дослідження в контексті виділення специфічних властивостей, що відрізняють або виокремлюють передбачені Бюдж кодексом У санкції (заходи), як спеціальні, в межах фіново-правових. Уявляється можливим виділити наступні їх особлив:

1) Їх завданням є охорона прав та інтересів держ і тому вони можуть бути визначені як правоохоронні санкції.

2) Вони мають односторонній характер. Ці заходи застосовуються уповноваженою особою безпосер в позасудовому порядку і тому, на нашу думку вони мають оперативний характер.

3) Застос-я уповноваженою особою санкцій (заходів) спричиняє невигідні наслідки для розпорядника або одержувача коштів.

4) Санкції (заходи) можуть застосовуватися по відношенню до установ та організацій, які підпорядковані відповідним органам державної вик влади і фінуються за рах держ або місцевих бюджів шляхом перерахування передбач відповідними актами грош сум цим ж уповноваженими органами.

Внаслідок встановлення Бюдж кодексом У певної чисельності санкцій (заходів) за порушення бюдж законодавства їх можна об'єднати у дві групи.

Перша група – санкції (заходи), які пов'язані з викон-ям уповноваженою особою певних дій, наслідком яких не є прямий (безпосередній) вплив на фін стан розпорядника або одержувача бюджних коштів.

  1. Фін контроль:призначення. Об’єкти і

Фін контроль як одна із ф-й управл фін-ми являє собою особливу діяльн щодо перевірки формув й використ фондів фін ресурсів у процесі створення, розподілу та спожив-я

ВВПз метою оцінювання обґрунтованості й ефективності прийняття рішень і резів їх викон-я.

Об’єктом є процеси формув й використ фондів фін ресурсів. Суб’єкт контролю — це носій контрольних ф-й щодо об’єкта контролю. Він, як правило, визнач законодавством держ, нормативно-правовими актами суб’єк­тів фін діяльн.

Залежно від суб’єктів, які здійснюють контроль, розрізняють такі види фін контролю: загальнодерж, муніципальний, відомчий, внутрішньогосподарський, громадський і ауди­торський.

Суб»єктами загальнодерж контролю є:Верховна Рада ,Рахункова палата ВР У, Президент У , Кабінет Міністрів У

Від уряду фін контроль здійснюють Міністерство фін, Держ контрольно-ревізійна служба, Держ казначейство, а також Держ под адміністрація Мінфіну Держ казначейства Держ под адміністрація

Об’єктом муніципального контролю є місц бюджи, позабюдж фонди, господарсько-фін діяльн підпр і організацій комунальної власності.

Суб’єктами відомчого фін контролю є контрольно-реві­зійні служби галузевих міністерств, відомств та інш вищих органів управл.

Внутрішньогосподарський фін контроль здійсн еки службами підпр, організацій, установ (бухгалтерія, фін відділ ). Об’єкт контролю — господарська і фін діяльн самого підпр та його структурних підрозділів.

Громадський фін контроль здійснюють громадські організації (партії, рухи, профспілкові організації).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]