Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
655295_C906E_shpory_finansi.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.95 Mб
Скачать
  1. Обгрунт необхід перерозпод вартості ввп і фін інструменти його забезпеч.

Сутн розподільної ф-ї полягає в тому, що фін є цільовим інструментом розподілу і перерозпод ВВП. Причому вони є основним розподільним інструментом. Крім них, хоч і в значно обмежених рамках, насамперед у сфері перерозподілу, цю ф-ю можуть виконувати ціни. Причому перерозподіл відбув внаслідок так званого перекосу цін, коли на товар и і послуги одних галузей вони вищі від вартості, а на інші товар и і послуги — нижчі. Тобто перерозподіл за доп цін відбув не тому, що цінам цілеспрямовано властива така ф-я, а навпаки, тому, що в певних випадках вони неточно і неповно вик ф-ю вимірювання вартості. На відміну від цін фін насамперед призначені для здійсн розподілу вартості ВВП.

Перерозподіл полягає у створенні й використ централіз фондів. За рівнем централізації вони поділ на загальнодерж, відомчі й корпоративні. Загальнодерж включають бюдж і фонди ціль призначення. Відомчі — це фонди, що створюють міністерства і відомства. Корпоративні фонди передбачають централізацію частини дох структурних підрозділів у корпоративних об’єднаннях.

Перерозподіл включає два етапи:

вилучення частини дох у одних суб’єктів і формув централіз фондів. На даному етапі форм вторинні дох суб’єктів, що створюють ці фонди;

використ централізо фондів і формув дох окремих суб’єктів. На цьому етапі можуть формуватись як первинні дох — з\п фіз осіб, зайнятих у бюджй сфері, які знову ж таки підлягають перерозподілу, так і вторинні дох у вигляді різних виплат і надання безплатних послуг із централіз фондів фіз особам та асигнувань і виділення коштів юрид особам.

  1. Розкрийте первинного розподілу вартості створ продукт

Первинний розподіл — це розподіл доданої вартості й формув первинних дох суб’єктів, зайнятих у створенні ВНП. Первинними доходами на цій стадії є: у фіз осіб — з\п, у юрид осіб — прибуток, у держ — прибуток держ сектора, що централізується в бюджі й надходж від держ послуг, ресурсів, угідь, а також непрямі под.

Пропорції первинного розподілу нац доходу між підприємцями і робітниками та службовцями регулюються:

- ринковими відносами;

- у законодавчому порядку.

Ринкові віднос сприяють установленню оптимальних пропорцій між з\п і прибутком. З одного боку, кожний суб’єкт заінтересований у збільшенні своєї частки. Однак, з іншого, — є певні об’єктивні обмеж, які ведуть до того, що кожний суб’єкт заінтересований у дох іншого. Так, для підприємців Уай необхідним є високий рівень дох насел-я, оскільки це сприяє розширенню обсягу продажу, а значить, і забезпеченню формув прибутку. Робітники і службовці заінтересовані в прибутку під-ва, тому що він створює передумови для перерозподіл вироб, а відтак і зрост з\п. При цьому переважну частку в національному доході у сучасних умовах займає саме заробітна плата, тоді як обсяги прибутку мінімізуються потребами вироб перерозподіл. Законодавче регулюв полягає у встановленні мінім рівня оплати праці й обмеженні максим рівня рентабельності на основі застос-я екічних інструментів, н-д податку на надприбуток.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]