Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Посібник Інф.с.і техн.в обліку.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
3.93 Mб
Скачать
  1. Введення на підставі

Більшість документів в «1С: Бухгалтерії» можна ввести на підставі вже введених. З документа-джерела в знов створений документ автоматично будуть перенесені потрібні реквізити, що помітно економить час оператора і дозволяє уникнути помилок введення (друкарських помилок). Тому потрібно обов'язково використовувати той механізм введення на підставі у випадках, коли він доступний.

Рахунок, який ввели, можна побачити в журналі «Счета входящие». Відзначимо курсором цей рядок журналу і клацнемо мишею по кнопці «Ввести на підставі» (можна натискувати клавіші Alt+F9). Відкриється вікно із списком документів.

Механізм введення на підставі володіє деякою часткою інтелекту: в списку будуть присутні не всі документи конфігурації, а тільки ті, які можна ввести на підставі вибраного. Для різних документів список буде різним. Введемо на підставі рахунку довіреність. Введення інших документів відбувається приблизно за таким же сценарієм.

Документ «Довіреність»

Виділивши у вікні строку «Довіреність» і натискуючи клавішу Enter, ми відкриємо вікно документа.

Більшість його реквізитів вже заповнена шляхом копіювання з документа «Счет входящий». Нам залишилося тільки ввести серію і номер бланка довіреності (для обліку бланків) і вибрати з довідника «Співробітники» того працівника, на чиє ім'я довіреність видана – заповниться решта обов'язкових реквізитів.

Таблична частина (зворотна сторона бланка довіреності) заповнена номенклатурою, вказаною в рахунку. Втім, можна відкоректувати і склад, і кількість отриманих цінностей.

Клацнувши на кнопці «Друк», ви побачите друкарську форму документа.

Бланки довіреностей є документами строгої звітності типової форми № М-2 (додаток № 1 до Інструкції про порядок реєстрації виданих, повернених і використаних довіреностей на отримання цінностей, затвердженої наказом Мінфіну від 16.05.96 р. № 99, із змінами і доповненнями). Друкарська форма документа призначена для удруковування інформації у вужі готовий бланк. То, чи потраплятимуть написи в потрібні поля бланка довіреності, залежить від настройок принтера, від того, в яке положення виставлені обмежувальні упори лотка подачі паперу, і від безлічі інших причин. Щоб не зіпсувати «строгий бланк», зробіть декілька копій його лицьової і зворотної сторони. Обріжте копії точно за розмірами бланка, і потренуйтеся спочатку на них, Можливо, буде потрібно довга і копітка настройка принтера, і навіть редагування друкарської форми документа в Конфігураторі.

Доступ до виписаних довіреностей забезпечує окремий журнал, який відкривається командою «Журнали → Інші → Довіреності». На жаль, Інструкція № 99 не передбачає ведення Журналу виданих довіреностей в електронній формі і роздрук його сторінок за допомогою засобів обчислювальної техніки. Реєстр документів, роздрукований поданим «електронного журналу», можна використовувати лише для звірки.

Довіреність можна ввести і уручну, відкривши вікно нового документа командою «Документи → Інші → Довіреність», або іншими способами.