Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Посібник Інф.с.і техн.в обліку.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
3.93 Mб
Скачать
  1. Калькулятор, календар, помічник

На одній з кнопок панелі інструментів зображений калькулятор. Вона призначена для запуску сервісної програми Числовий калькулятор (його ще можна запустити через пункт меню Сервіс). Калькулятор призначений для виконання нескладних обчислень під час роботи з програмою. Для роботи з ним використовують як клавіатуру, так і мишку. Калькулятор дає можливість здійснювати всі арифметичні дії, обчислювати відсоток, у разі помилкового введення числа – прибирати неправильно набрані цифри.

Програма «1С» дає можливість працювати з датами. З цією метою використовують Календар, який можна викликати як з головного меню, так і з панелі інструментів.

Програма «1С» має декілька рівнів допомоги. Більш всього інформації містить контекстна підказка, яку викликають натисненням на клавішу F1 або за допомогою пункту меню Допомога головного меню. У верхній частині вікна програми є головне меню підказки і декілька кнопок для виконання дій. Призначення кнопок Друк і параметр зрозуміло з їх назви.

Кнопкою Розділи відкривають вікно розділів підказки, в якому можна вибрати будь-який з них для перегляду. Це вікно має дві закладки: Показатель і Поиск.

Новим у версії 7.7 програми «1С: Бухгалтерія 7.7» є Путівник по конфігурації, вікно якого може з'явитися після завантаження програми. Путівник по конфігурації є стислою довідкою про головні розділи типової конфігурації програми. Він допомагає освоїти роботу з типовою конфігурацією щодо конкретних розділів обліку.

Всі переходи в путівнику виконують подвійним клацанням мишки.

Лекція №9

Тема: Настройка плану рахунків

Мета: ознайомити студентів з визначеннями плану рахунків в програми «1С: Бухгалтерія 7.7» як необхідного елемента для автоматизації процесів в різних областях економічної діяльності підприємства, кількісним, аналітичним, валютним обліком та за балансовими рахунками; виховувати витримку; використовувати знання на практиці.

План

  1. Рахунки і субрахунки бухгалтерського обліку.

  2. Кількісний облік.

  3. Забалансові рахунки.

  4. Організація аналітичного обліку.

  5. Валютний облік.

Питання для самоперевірки

  1. Що таке План рахунків в програмі “1С: Бухгалтерія 7.7”?

  2. Як здійснюється кількісний облік в програмі “1С: Бухгалтерія 7.7”?

  3. Для чого призначені забалансові рахунки?

  4. Як здійснюється організація аналітичного обліку?

  5. Як здійснюється валютний облік в програмі “1С: Бухгалтерія 7.7”?

Література:

  1. Бундюк А.Н., Филиппова С.В. Комп'ютерна система автоматизації бухгалтерського обліку. – Одеса, 2004.

  2. Бутинець Ф.Ф. та ін. Інформаційні системи бухгалтерського обліку. Підручник для студентів ВНЗ спеціальності 7.050106 «Облік і аудит». – Житомир: ПП «Рута», 2002.

  3. Дубій О. 12 уроків з 1С:Бухгалтерії. 2-ге оновлене вигляд. – Львів: Бак, 2002.

  4. Шквір В.Д., Загородній А.Г., Височан О.С. Інформаційні системи і технології в обліку: Навчальний посібник – К,: Знання, 2007. – 439 с.

  5. Шквір В.Д., Загородній А.Г., Височан О.С. Інформаційні системи і технології в обліку: Практикум – К,: Знання, 2006.

  6. Н.В. Брыкова. Автоматизация бухгалтерского учета. Лабораторный практикум. – Москва, Академия, 2006.