Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Посібник Інф.с.і техн.в обліку.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
3.93 Mб
Скачать
  1. Деталізація і поновлення показників звітів

При отриманні звіту може виникнути необхідність у більшій конкретизації представлених в ньому даних. Так, отримавши звіт "Оборотно-сальдовая ведомость", часто виникає питання, в результаті яких проводок з'явилися ті чи інші підсумкові суми. Для отримання відповіді можна скористатися іншими стандартними звітами, наприклад "Анализ счета" чи "Карточка счета", і вже в них подивитись рух по рахунку, що нас цікавить, проводки, які його викликали, а потім звернутися до журналу операцій і в ньому шукати конкретну операцію або документ.

Відповідно до чинного законодавства підприємства, що мають структурні підрозділи, в тому числі і виділені на окремий баланс, з врахуванням діяльності всіх структурних підрозділів складають консолідовану звітність. При складанні консолідованої звітності, важливою є можливість вести в одній інформаційній базі бухгалтерський облік всіх структурних підрозділів з можливістю отримання консолідованої звітності. Крім того, важливо окремо представляти основні показники діяльності структурних підрозділів.

Самостійне вивчення

Заняття 11.2

Тема: Керування бухгалтерськими підсумками

Мета: навчити студентів керувати бухгалтерськими підсумками, впроваджувати програму, працювати з Конфігуратором, змінювати пароль, робити резервне копіювання інформації та відновлювати інформацію.

Завдання

  1. Опрацювати теоретичний матеріал.

  2. Скласти конспект за планом:

  1. Керування бухгалтерськими підсумками.

  2. Первісне впровадження програми.

  3. Робота з Конфігуратором.

  4. Зміна пароля.

  5. Резервне копіювання і відновлення інформації.

Література:

  1. Бундюк А.Н., Филиппова С.В. Компьютерная система автоматизации бухгалтерского учета. – Одесса, 2004.

  2. Бутинець Ф.Ф. та ін. Інформаційні системи бухгалтерського обліку. Підручник для студентів ВНЗ спеціальності 7.050106 «Облік і аудит». – Житомир: ПП «Рута», 2002.

  3. Дубій О. 12 уроків з 1С:Бухгалтерії. 2-ге оновлене вид. – Львів: БаК, 2002.

  4. Пичугин П. 1С: Бухгалтерия: доступно для бухгалтера. Полное практическое пособие для современного бухгалтера. – Х.: Фактор, 2006. – 452 с.

  5. Шквір В.Д., Загородній А.Г., Височан О.С. Інформаційні системи і технології в обліку: Практикум. – К.: Знання, 2006. – 429 с.

  1. Керування бухгалтерськими підсумками

Бухгалтер, який більш-менш кваліфіковано працює з програмою 1С:Бухгалтерия, обов'язково повинен уміти керувати бухгалтерськими підсумками. Якщо період розрахунку підсумків задано неправильно, те виникнуть проблеми з проведенням документів та формуванням звітів. Замість потрібного звіту буде лише повідомлення програми За данный период итоги не рассчитаны. Аналогічне повідомлення з'явиться в разі спроби провести документ, який має дату, що виходить за межі визначеного періоду бухгалтерських підсумків.

Щоб перевірити правильність заданого періоду бухгалтерських підсумків чи змінити його, треба скористатися пунктом Управление бухгалтерскими итогами розділу Операции головного меню. У разі вибору цього пункту на окрім ні буде відкрито діалогове вікно керування бухгалтерськими підсумками. Реквізит Расчет установлен по відображає період, на який задано розрахунок бухгалтерських підсумків. Якщо цей період не влаштовує, то потрібно для реквізиту Установить расчет по задати інше значення і натиснути на кнопку Установить расчет. Після цього треба лише натиснути на кнопку Полный пересчет итогов, дочекатися, доки програма їх перерахує, і закрити вікно керування підсумками.