Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Посібник Інф.с.і техн.в обліку.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
3.93 Mб
Скачать
  1. Довідник «Валюти»

Довідник «Валюти» однорівневий, в нього записуються валюти, які застосовуватимуться для облікових операцій. При заповненні коду валюти необхідно керуватися класифікатором іноземних валют (затвердженою ухвалою «Управлінням Національного банку України» від 04.02.1998 р. №34 із змінами і доповненнями, внесеними ухвалою Правління НБУ 30.12.1998 р. № 561). На кожну валюту ведеться історія курсів валюти. Курс валюти є видимим і заповнюється за допомогою кнопки «Історія» і через кнопку «Додати». Для заповнення значення в полі «Курс НБУ» або поле «Кратність» потрібно спочатку встановити курсорну рамку на це поле і клацнути кнопку «Додати».

  1. Довідник «Місця зберігання»

Довідник «Місця зберігання» багаторівневий застосовується для ведення списку місць зберігання матеріально-виробничих запасів (матеріалів, будматеріалів, товарів, палива, основних засобів і нематеріальних активів). В цьому довіднику можна створювати картки таких видів:

  • склад оптовий;

  • склад роздрібний;

  • матеріально відповідальна особа.

Склади виду «Оптовий» застосовуються для аналітики обліку і кількісного обліку залишків за матеріалами, товарами, будівельними матеріалами, паливом і паливно-мастильним матеріалами, місцям зберігання основних засобів і нематеріальних активів.

Склади виду «Магазин роздрібний» застосовуються для аналітичного обліку і кількісного обліку залишків по рахунку 282, тобто для роздрібного продажу ТМЦ. Для роздрібного складу за допомогою прапорця «Сумовий облік» можна встановити ознаку того, що на складі (тобто в магазині) облік товарів ведеться тільки в сумовому виразі. В табличній частині "Роздрібних накладних", що оформляють відпустку товару з такого роздрібного складу як найменування товару використовуватиметься значення константи «Товари в асортименті». Значення цієї константи встановлюється із службової теки довідника «Номенклатура».

Лекція №12 Тема: Господарські операції в програмі «1с: Бухгалтерія 7.7»

Мета: ознайомити студентів із способами реєстрації облікової інформації в програмі «1С: Бухгалтерія 7.7», а також з призначенням журналу проводок і журналу операцій і їх особливостями; виховувати охайність в роботі; розвивати ділові якості.

План

  1. Операція.

  2. Журнал проводок.

  3. Журнал операцій.

Питання для самоперевірки

  1. Як здійснюється реєстрація облікової інформації в програмі «1С:  Бухгалтерія»?

  2. Дайте визначення поняттю «операція».

  3. Охарактеризуйте ручний режим введення господарських операцій.

  4. Дайте визначення поняттю «шаблон».

  5. Охарактеризуйте режим типових операцій в програмі «1С: Бухгалтерія 7.7».

  6. Для чого призначений журнал проводок і що він собою представляє?

  1. Якою командою в програмі «1С: Бухгалтерія 7.7» викликається Журнал операцій?

Література:

  1. Бундюк А.Н., Филиппова С.В. Комп'ютерна система автоматизації бухгалтерського обліку. – Одеса, 2004.

  2. Бутинець Ф.Ф. та ін. Інформаційні системи бухгалтерського обліку. Підручник для студентів ВНЗ спеціальності 7.050106 «Облік і аудит». – Житомир: ПП «Рута», 2002.

  3. Дубій О. 12 уроків з 1С:Бухгалтерії. 2-ге оновлене вигляд. – Львів: Бак, 2002.

  4. Шквір В.Д., Загородній А.Г., Височан О.С. Інформаційні системи і технології в обліку: Навчальний посібник – К,: Знання, 2007. – 439 с.

  5. Шквір В.Д., Загородній А.Г., Височан О.С. Інформаційні системи і технології в обліку: Практикум – К,: Знання, 2006.

  6. Н.В. Брыкова. Автоматизация бухгалтерского учета. Лабораторный практикум. – Москва, Академия, 2006.