Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Виробництво новин_ Мiтчел Стiвенс.doc
Скачиваний:
152
Добавлен:
27.11.2018
Размер:
2.87 Mб
Скачать

Послідовність

Різні елементи сюжету можна організувати за хронологією — більш рання подія, потім пізніша подія, і тоді ще пізніша подія.

Учора о другій п’ятнадцять ночі поліцейські Джерсі отримали дзвінок від жінки, яку вони назвали істеричкою... Вона щось говорила з сильним іспанським акцентом про те, що її дитині поранено... голову, а потім кинула трубку, навіть не назвавши адреси. Приблизно через п’ять хвилин вона передзвонила, і поліцейські були готові записати адресу, але висловили сумніви щодо того, що зможуть допомогти. Поранений, трирічний Амос Рівера11, отримав постріл у голову. Куля вилетіла з револьвера його батька. Джордж Рівера12працює поліцейським у місті Хадсон. Мати, яка насилу могла відповідати на запитання, розповіла, що хлопчик знайшов пістолет під час гри, але поліцейські проводять власне розслідування. Зараз дитина жива, але лікарі не сподіваються, що вона виживе.

WINS, Нью-Йорк

Інколи послідовна розповідь починається одразу після підводки:

Продавець машин з містечка Рок-Хілл з’ясував, що не варто завжди довіряти гарному обличчю — чи, в даному випадку, трьом гарним обличчям. Як повідомляє поліція міста Рок-Хілл, три молоді жінки, в описі яких згадується лише те, що вони привабливі і виглядають на двадцять років, заїхали вчора близько десятої ранку в «Pendelton Motors», що на Салуда-Стрит. Дівчата сказали продавцю на прізвище Вотерс, що хочуть випробувати машину на ходу. Зрештою одна з них сіла за кермо старого Плімута вартістю у тисячу доларів, і з того ранку Вотерс більше не бачив ані дівчини, ані машини. Поліція міста наразі проводить розсліду вання викрадення автомобілю.

WRHI, Південна Кароліна

У цьому сюжеті багато інформації. Якщо її не викласти послідовно, аудиторія може легко у ній заплутатися.

Неправильно

Продавець машин з містечка Рок-Хілл з’ясував, що не варто завжди довіряти гарному обличчю — чи, в даному випадку, трьом гарним обличчям. Жінка вчора втекла на одній з машин продавця «Pendelton Motors» Вотерса. Поліція міста наразі проводить розслідування викрадення автомобіля. Вотерс більше не бачив ані жінки, ані старого Плімута вартістю у тисячу доларів. Вона була однією з трьох дівчат, яким на вигляд було по двадцять років і які заїхали вчора близько десятої ранку в «Pendelton Motors». Інші дві жінки також зникли.

У наступній історії також подається хронологічний порядок подання фактів, хоча це трохи важче помітити:

Фреда Вімпла13 з Сент-Клауда було визнано винним у нападі. Його дружина дала свідчення про те, що він намагався задушити її, а потім сказав, що завжди хотів когось убити, і збирався помістити її в багажник автомобіля. Окружний прокурор Роджер Ван Хіл вимагав для нього першої міри покарання за спробу вбивства, але присяжні після півторагодинного обговорення винесли звинувачення у нападі. Вімпл отримав рік випробувального терміну. Крім того, він 30 днів проведе у в’язниці і пройде перевірку в психоневрологічній лікарні, перш ніж вийти на волю.

KCLD, Міннесота

Після підводки події описуються в тому порядку, в якому вони відбувалися в суді, аж до винесення присуду і призначення покарання.