Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Виробництво новин_ Мiтчел Стiвенс.doc
Скачиваний:
152
Добавлен:
27.11.2018
Размер:
2.87 Mб
Скачать

Підсумки

Письменник-романіст Ісаак Башевіс Зінґер якось сказав, що корзина для сміття є кращим другом письменника. Журналісти не завжди мають час на те, щоб м’яти сторінки із написаним текстом (надто коли вони набирають текст на комп’ютері) і починати його знову, але у своїх спробах знайти вдале речення вони також відкидають непотрібні слова та незграбні вирази. У новинах речення мають бути чистими, правильними і відшліфованими до такого стану, в якому вони здатні розкривати свою суть.

Практичні завдання

Перепишіть речення у новинному стилі:

  1. Прем’єр-міністр Ізраїлю заявив сьогодні, що якщо арабський уряд погодиться на формування Західного банку, а Сектор Газа, відповідно до запропонованого автономного плану, буде проголошено частиною Палестини, його члени будуть негайно заарештовані й повернені назад ізраїльськими військовими.

  2. Виборці штату вирішать, чи схвалювати пропозицію, яка могла б внести суттєві зміни до існуючої податкової політики.

  3. Внесок кампанії Роланда Савоя на користь членів комісії державного сенату, яка останні сім тижнів підтримувала його призначення на посаду комісара виправних закладів, сьогодні поставив його й без того проблемне призначення під загрозу.

  4. У відповідь на атаки та критику з боку адміністрації нафтова промисловість сьогодні наполягає, що її прибутки не є надмірними.

  5. Мер поїхав до Вашингтона з метою опротестувати пропозицію і сказати комітетові: «Нам анітрохи не подобається ця ідея».

  6. Джон Старк, сенатор-демократ із Вісконсину, каже, що перш ніж по обіді наступного понеділка представляти свій законопроект щодо зниження податків у залі Палати представників, він матиме приватну консультацію із лідерами республіканської партії.

  7. Управління Федерального резерву зменшило відсоткову ставку розвитку підтримки економіки.

  8. Франція заявляє, що співпрацюватиме з іншими європейськими країнами в «економічній, культурній та освітній галузях», але «у військовій — ні».

  9. Він розпочав проведення програми для громадян похилого віку, щоб покращити і підняти рівень їхнього життя.

  10. Автовиробники кажуть, що прибутки не надто великі.

  11. П’ятнадцятирічний хлопець, який навчався на другому курсі Оукрідського університету, розповів, що більшу частину свого часу він витратив на підготовку до змагань випускників, які мають відбутися у наступні вихідні.

  12. Рішення сформувати сенат є поступкою у відповідь на критику короля, але поки що невідомо, як саме обиратиметься сенат, щоб до його складу ввійшли представники багатьох груп, які представляють опозицію країни.

  13. Джейн Роуз, молодший член Державної енергетичної комісії, вимагає припинення будівництва ядерних реакторів.

  14. Асистент комісара Управління соціальних служб та фінансової підтримки Ерік Фолк стверджує, що рівень соціального забезпечення зростає.

  15. Джейн Адамсон, член міського управління Рідждейла протягом останніх 13 років, стверджує, що не висуватиме свою кандидатуру на виборах.

  16. Кажучи словами провідного експерта з питань передачі інформації Генрі Гріна: «Телебачення — це нова індустріально-корпоративна релігія... що охоплює розум сьогоднішньої молоді та створює ціле покоління людей, охоплених насиллям».

  17. Пожежний департамент стверджує, що серйозність пожежі у ламстонському універмазі, що сталася в середу і внаслідок якої загинули четверо продавців і ще двоє пожежників, свідчить про несправність системи водорозпилення на п’ятому поверсі магазину.

  18. Надзвичайно серйозне зіткнення двох легкових автомобілів та трьох вантажівок на 61 шосе стала причиною смерті шістьох людей і поранення ще двох.

  19. Міський голова знову, вже втретє, відмовився приймати шкільний бюджет на цей рік, намагаючись втримати ціни.

  20. Кулі терориста вбили сьогодні в Італії двох людей: Анжелу Ломбарді, 15-річну студентку коледжу, та Джіаніні Морді, 23-річну працівницю фабрики у Турині.

  21. Колишній мер Артур Дорф відкликав свої звинувачення проти міністра Девіза Чока, прокоментувавши, що це було спричинене його особистими проблемами з алкоголізмом.