Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Marketing.docx
Скачиваний:
214
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
806.8 Кб
Скачать

2 6 4 Короткий термінологічний словник

Корпоративний брендинг — присвоєння товарам свого наймену-вання.

Культова книга — високозатребувана, особливо приваблива для масової аудиторії книга.

Купівельна сила — регулярна купівля значної кількості всього асор-тименту видань.

Лідер думки — особа, якій довіряють представники цільової аудито-рії, слова якої мають вагу в суспільстві.

Літературний пошук — пошук відомостей щодо актуальних проблем в опублікованих джерелах.

Лобізм (англ. lobby — кулуари) — співробітництво з органами, пред-ставниками влади задля впливу на зміст і процес ухвалення рішень, нор-мативних актів.

Лояльність клієнта — прихильне ставлення до видавництва, налаш-тованість на його продукцію, рекомендування її іншим особам.

Маркетинг (англ. market — ринок, збут) — діяльність щодо розро-блення, виробництва, продажу товарів і послуг, забезпечення їх конку-рентоспроможності на основі вивчення ринку і потреб клієнтів.

Маркетинг-логістика у видавництві — система планування, забез-печення фізичного переміщення матеріальних, товарних, фінансових, інформаційних потоків, контролю за ними з метою досягнення маркетин-гових цілей.

Маркетинг у видавничій справі — система принципів, підходів щодо забезпечення діяльності видавництва на основі дослідження потреб цільових споживачів, створення адекватної цим потребам видав-ничої продукції, встановлення оптимальних цін, формування системи продажів, налагодження ефективних комунікацій.

Маркетингова гнучкість — спроможність перелаштувати свою діяльність відповідно до ситуації, своєчасно коригувати плани, стратегії, цілі, уникати залежності від одного (навіть дуже потужного) джерела можливостей.

Маркетингова інформація у видавничому бізнесі — відомості, що характеризують ринок видавничої продукції, і чинники, які на нього впли-вають.

Маркетингова комунікаційна політика видавництва — ціле-спрямована діяльність щодо забезпечення ефективної взаємодії видав-ництва з усіма суб'єктами його маркетингової системи.

Маркетингова мережа — сукупність суб'єктів зовнішнього се-редовища, з якими взаємодіє суб'єкт ринку в досягненні своїх маркетин-гових цілей.

Маркетингова свідомість — здатність сприймати і пізнавати проце-си в контексті потреб і особливостей своєї діяльності.

Маркетингова стратегія — система дій щодо формування і реаліза-ції маркетингового комплексу видавництва.

Маркетингове мислення — уміння ідентифікувати, зіставляти, аналі-зувати, з'ясовувати взаємозв'язки і взаємозалежності між фактами, про-цесами і явищами відповідно до специфіки і потреб діяльності.

Маркетингове міді-середовище — автономні соціальні фактори, функціонування яких стосується видавництва і залежить від його діяльності.

Маркетингове прогнозування — вироблення обгрунтованих суджень про ймовірні процеси, явища на ринку, шляхи і методи діяльності.

Маркетинговий аналіз — заснований на всебічному використанні маркетингової інформації процес пошуку відповідей на актуальні питан-ня діяльності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]