Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МГ 1.1.doc
Скачиваний:
733
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
22.84 Mб
Скачать

Кільцевий повітровід з кишенею

Кільцевий повітровід розташований навколо погонного пристрою башти.

Кишеня кільцевого повітроводу знаходиться в перегородці силового відділення. Усередині кишені встановлена сітка, що охороняє від попадання сторонніх предметів.

Доступ до сітки здійснюється через лючок, закритий кришкою. У нижній частині кишені розташовані три клапани, два з яких призначені для зливу води, що потрапила, третій (середній)- для збору твердих часток.

Повітреочищувач

Повітреочищувач — безкасетний з автоматичним ежекційним видаленням пилу з пилозбірника. Він кріпиться до днища коробу ежектора.

Основними частинами повітреочищувача є циклонний апарат, пилозбірник і збірник очищеного повітря. До корпусу повітреочищувача приварені патрубки, що шлангами і хомутами з'єднані з повітроводом, впускними колекторами двигуна і патрубком обдуву генератора. У корпусі повітреочищувача маються два отвори для зливу води.

Очищення повітря, що надходить у циліндри двигуна, здійснюється циклонним апаратом, що складається з 39 однакових по будові циклонів. Циклон складається з

конусоподібного корпусу з повітреприточним вікном, що представляє собою трубку, спрямовану тангенціально до корпусу циклона, і центральної трубки, ввареної в кришку циклону.

Корпус циклонного апарата з однієї сторони з’єднаний з пилозбірником, а з іншого боку — зі збірником очищеного повітря. На виході з пилозбірника в клапанній коробці встановлений клапан видалення пилу, що у закритому положенні запобігає попаданню води у повітреочищувач при русі машини на плаву.

Для сигналізації положення клапана видалення пилу на повітреочищувачі встановлений кінцевий вимикач з важелем. Керування клапаном здійснюється тим же приводом, що і керування повітрезабірною трубою.

У днищі ежектора встановлена заслінка зимового забору повітря, що закриває лючок, що з'єднує підрадіаторний простір ежектора з порожниною корпусу повітреочищувача. Заслінка керується приводом. Привод заслінки складається з маховичка, каретки з кульками, гвинту, важелів, валика і пружини. У літній період і при подоланні водних перешкод заслінка повинна бути закрита, тобто маховичок закручений у напрямку стрілки ЗАКРИТО, у зимовий період заслінка повинна бути відкрита, тобто маховичок вивернутий до упору в напрямку стрілки ВІДКРИТО.

1 – ежектор; 2 – ежектор відсмо-ктування пилу; 3 – трубка підводу відпрацьованих газів; 4 – кронштейн; 5 – клапана коробка; 6 – пиле збірник; 7 – повітре подаючі вікна цеклонів; 8 – цеклони; 9 – вхідний повітряний патрубок в повітре очисник; 10 – корпус повітре очисника; 11,16 – ричаги; 12 – заслінка траси зимового забираня повітря; 13 – маховик заслінки; 14 – гвинт; 15 – каретка з шариками; 17 – валик; 18 – пружина; 19 – отвір зливу води; 20 – інерційна решітка; 21 – перегородка; 22 – з’єднувальні патрубки; 23 – трубки відбору очищеного повітря з цеклонів; 24 – збірник очищеного повітря; 25 – шток пнемо циліндра; 26 – ричав кінцевого вимикача; 27 – кінцевий вимикач; 28 – клапан відсмоктування пилу; 29 – гумова накладка; 30 – пружина клапана; 31 – траса викиду відпрацьованих газів; 32 - патрубок забирання повітря для охолодження компресора; 33 - патрубок забирання повітря в генератор; 34 – пнемо циліндр; 35 – масляний радіатор двигуна; 36 - масляний радіатор корбки передач; 37 – водяний радіатор; 38 – кільцевий повітровід; 39 – клапан зливу води з кишені повітроводу.