Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МГ 1.1.doc
Скачиваний:
732
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
22.84 Mб
Скачать

Догляд за передпусковим підігрівачем

При підготовці машини до зимової експлуатації:

— продути газовідводи підігрівача стисненим повітрям, подаючи його в повітряний патрубок котлу, знявши шланг вентилятора;

— очистити від нагару електроди й ізолятор свічки;

— заповнити паливну систему паливом, виконавши прокачування, а потім для заповнення камери штифтового електронагрівача паливом відвернути на 4/2 обороту контрольну пробку і, поставивши ручку перемикача в положення РОБОТА, прокачати систему до появи палива з-під пробки;

— перевірити роботу нагрівача палива по нагріванню його камери, включивши перемикач у положення ПРОДУВКА, НАГРІВ ПАЛИВА;

— перевірити роботу підігрівача і при необхідності промити фільтри, форсунку, електромагнітний клапан і відрегулювати підігрівач.

Для витягу фільтра форсунки відвернути два болти кріплення блоку клапана до пальника, зняти блок і вивернути форсунку.

Для регулювання витрати палива відвернути колпачкову гайку на паливному насосі, послабити контргайку й обертати регулювальний гвинт. Для збільшення подачі загортати гвинт не більш 1/4 обороту за один раз, для зменшення — викручувати.

БМП-2. СИСТЕМА ПІДІГРІВУ

вона призначена - для підготовки двигуна до пуску і підтримки його в постійній готовності до пуску в умовах низьких температур.

ТЕХНІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА

Тип підігрівача Форсуночний з жаротрубним котлом

Тип системи підігріву Рідинна з примусовою циркуляцією

ЗАГАЛЬНА БУДОВА

  1. Котел:

- зовнішньній кожух;

- жарова труба;

- жаровий конус;

2. Камера згорання:

- пальник (в нього встановлені форсунка та свіча накалювання);

- камера;

3. Насосний вузол:

  • електро двигун;

  • паливний насос;

  • рідинний насос;

  • повітряний насос.

  1. Паливний кран підігрівача;

  2. Трубопроводи.

СХЕМА СИСТЕМИ ПІДІГРІВУ ДВИГУНА

1 - опора; 2 - зовнішній кожух; 3 - жарова труба; 4 - повздовжні перегородки; 5 - масляний бак; 6 – простір згорання; 7 - патрубок відвкдення нагрітої рідени з котла підігрвача; 8 - камера згорання; 9 - пальник; 10 - трубопровід підводу підігрітого палива від котла підігрівача до форсунки; 11 - форсунка; 12 - свічка накалювання; 13 - патрубок випуску згорівших газів; 14 - ручка лючка підігрівача; 15 - трубопровід з заслонкою регулюючий підвід повітря в камеру згорання, 16 - розпилювач; 17 - пружина розпилювача; 18 - фільтр; 19 - корпус розпилювача; 20 - корпус форсунки; 21 - трубопровід підводу палива до крану підігрівача; 22 - насосний вузол; 23 - патрубок підводу рідени з системи охолодження; 24 - днище машини; 25 - фланець патрубка; 26 - ущільнення; 27 - трубопровід поданя палива з паливної магістралі; 28 - трубопровід підведення охолоджуючої рвдени в котел підігрівач; 29 - електрод; 30 - корпус свічки; 31 - спіраль; 32 - ізолятор; 33 - ведома шестерня паливного насосу; 34 - ведуча шестерня паливного насосу; 35 - корпус насосу; 36 - шарик редукційного клапану; 37 - пружина редукційного клапану; 38 - гвинт редукційного клапану; 39 - стопорна гайка; 40 - накидна ганка; 41 - кільце; 42 - запірна голка; 43 - ущільнення; 44 – корпус крана.

Підігрівач

У систему підігріву входять підігрівач, насосний вузол, паливний кран підігрівача і кришка лючка підігрівача.

Він встановлений у силовому відділенні і призначений для нагрівання охолоджуючої рідини, а також для розігріву масла в масляному баці двигуна і картері КП у зимовий період (при температурі навколишнього повітря нижче 5°С).

Він складається з котла і камери згоряння.

Котел підігрівача вмонтований у масляний бак і кріпиться до нього болтами, а опорою встановлений в отвір кронштейна, привареного до перегородки баку. По периметрі між фланцем баку і фланцем котла підігрівача встановлена прокладка.

Котел — суцільнозварної конструкції. Він складається з зовнішнього кожуха, жарової труби і жарового конуса. Кожух котла і жарова труба мають подвійні циліндричні стінки, між якими утворяться внутрішні порожнини. Порожнини з'єднані між собою трубками, утворюючи водяний простір котла.

Знизу до кожуха котла приварений патрубок для підведення охолоджуючої рідини, зверху — патрубок для відводу гарячої рідини. Для збільшення площі теплообмінника до кожуха котла і жарового конусу приварені ребра.

Камера згоряння: До котла болтами кріпиться камера згоряння з пальником, у яку встановлені форсунка і свіча. Крім того, на камері згоряння маються патрубки для підведення повітря і палива, штуцер для встановки трубки підігріву палива, а також патрубок для відводу газів, що відробили.

Свіча накалювання служить для запалювання палива при розпалюванні. Вона вкручена в нижній отвір камери згоряння і складається з корпусу, електроду, спіралі, ізоляторів і трьох затискних гайок. Живлення свічі підводиться від акумуляторних батарей.

Форсунка підігрівача розпилює паливо в камері згоряння під тиском. Форсунка складається з корпусу, розпилювача, корпусу розпилювача, пружини, упорного гвинта і фільтру. Усі деталі форсунки монтуються в корпусі, що, у свою чергу, вкручується в штуцер із фланцем. Для обігріву палива, що надходить у форсунку, на штуцер намотана спіраль, ізольована азбестовою ниткою і спеціальною ізоляційною трубкою.

Паливо, що надходить у канал корпусу, підігрівається і через фільтр і розпилювач впорскується в пальник камери згоряння.