Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МГ 1.1.doc
Скачиваний:
733
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
22.84 Mб
Скачать

Озброєння

Машина озброєна баштовою кулеметною установкою БПУ-1, призначеної для боротьби з наземними і низько летючими повітряними цілями.

У баштовій установці розміщений 14,5-мм крупнокаліберний кулемет Владимирова танковий (КПВТ) і спарений з ним 7,62-мм кулемет Калашникова танковий (ПКТ).

Для спостереження за полем бою, визначення відстані до цілей і наведення кулеметів у ціль баштова установка оснащена комбінованим перископічним монокулярним прицілом 1ПЗ-2, приладами спостереження і механізмами наведення в горизонтальній і вертикальній площинах з ручними приводами.

Боєкомплекти кулеметів КПВТ і ПКТ розміщені в коробках і покладені в укладках башти і бойовому відділенні машини.

Корпус машини обладнаний амбразурами для ведення вогню з особистої зброї мотострілків — дві амбразури для кулеметів ПК і вісім амбразур для автоматів.

У бойовому відділенні машини обладнані укладки і місця кріплення для транспортування особистої зброї мотострілків — двох кулеметів ПК і дванадцяти коробок з боєкомплектом для них, восьми автоматів, одного виробу РПГ-7 і сумок із двома і трьома пострілами до нього, двох виробів 9К34М, дев'яти гранат Ф-1, одного сигнального пістолета і двох сумок з десятьма патронами до нього.

1-хомут консолі; 2-консоль; 3-кришка вхідного вікна; 4-приціл; 5-відтяжна пружина механізму перезарядження КПВТ; 6-прилад спостереження ТНПТ-1; 7-ролік; 8-трос;9-псукова установка системи 902В; 10-кронштейн стопору люльки по похідному; 11-пружина; 12-стопор люльки; 13-гільзоланкозбірник; 14-буфер; 15-рукоядка механізму перезарядження КПВТ; 16-ланкозбірник; 17-пробка ущільнювача маски; 18-врівноважуючий механізм; 19-механізм повороту; 20-полум,ягасник; 21-планка стопору люльки.

Кулемети кпвт і пкт

Кулемет КПВТ призначений - для поразки:

— легкоброньованних наземних цілей на дальностях до 1000м;

— неброньованих цілей, вогневих засобів і групових цілей на дальності до 2000 м;

— повітряних низьколетячих малошвидкістних цілей на висотах до 1500 м при похилій дальності до 2000 м.

Указівки по поводженні з кулеметом викладені в пам'ятці по поводженні з танковим кулеметом КПВТ, що входить у комплект експлуатаційних документів машини. Призначення, пристрій і робота механізмів і частин кулемета КПВТ докладно викладені в Настанові по стрілецькій справі 14,5-мм крупнокаліберного кулемету Владимирова (КПВТ).

Кулемет ПКТ призначений - для поразки наземних неброньованих цілей, вогневих засобів і живої сили на дальностях до 1000 м.

Указівки по поводженні з кулеметом викладені у формулярі на кулемет ПКТ, що входить у комплект експлуатаційних документів машини.

Призначення, пристрій і робота механізмів і частин кулемета ПКТ докладно викладені в Настанові по стрілецькій справі 7,62-мм кулемету Калашникова (ПК, ПКС, ПКБ і ПКТ). ПКТ

1-електроспуск; 2-ствольна коробка; 3-ствол; 4-регулятор; 5-трубка газового поршня; 6-замикач;

7-рукоядка; 8-запобіжник.