Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МГ 1.1.doc
Скачиваний:
733
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
22.84 Mб
Скачать

Інші люки корпуса

Люки головних циліндрів гідроприводів зчеплення і робочої гальмівної системи, люки для доступу чалочными засобами при монтажі і демонтажі роздавальної коробки, доступу до шарніра карданного валу 4-го моста закриваються кришками, кріпляться болтами й ущільнюються гумовими прокладками.

Внутрішній пристрій корпуса

Усередині корпуса на різних його елементах приварені кронштейни, бонки, скоби для кріплення деталей, вузлів і агрегатів машини.

На поперечках основи корпусу встановлені підлоги, що закривають вузли трансмісії і ходової частини. Підлоги під баштовою установкою мають легкоз’ємне кріплення — болтами через спеціальні засувки. Для зняття листа підлоги досить відвернути болти на 1—3 обороти і вивести засувки з-під голівок болтів. Інші підлоги мають звичайне болтове кріплення.

Відділення силової установки ізольовано від населених відділень герметичною перегородкою. Для забезпечення демонтажу і монтажу силового агрегату середня частина перегородки виконана з трьох знімних кришок, що кріпляться болтами через гумові прокладки. Для доступу до коробки передач і приводу зчеплення є люк, що закривається кришкою, що має легкоз’ємне кріплення.

СИДІННЯ

Сидіння командира і механіка-водія

Сидіння командира і механіка-водія по будові однакові, за винятком розташування рукоятки-стопора механізму підйому, що у сидіння командира встановлена з лівої сторони, а в сидіння механіка-водія — із правої.

Положення сидінь регулюються по висоті, у подовжньому напрямку і по куті нахилу спинки.

Для підняття сидіння повернути рукоятка-стопор нагору до відмовлення і підвестися із сидіння. При цьому розгальмовується вузол затягування і за допомогою тяги зуб засувки виводиться з паза фіксатора, а сидіння під дією пружин піднімається нагору. При досягненні сидінням потрібного положення перевести рукоятку-стопор у нижнє положення до упору в штифт — зуб засувки ввійде в найближчий паз фіксатора.

Опускати сидіння необхідне в тій же послідовності, натискаючи на сидіння (масою тіла) для подолання зусиль пружин.

У основі сидіння маються подовжні пази, завдяки яким сидіння регулюються в подовжньому напрямку.

Для установки сидіння в зручне положення:

— відвернути гайки на 1—2 оберти;

— встановити сидіння;

— затягти гайки.

Спинка сидіння, шарнірно з'єднана з основою сидіння, утримується в необхідному положенні фіксаторами.

Фіксатори спинки забезпечують три положення спинки:

— робоче;

— відкинуте вперед на кут, що забезпечує можливість командирові стояти на підлозі при відкритій кришці люка;

— відкинуте назад до горизонтального положення для переходу в бойове відділення.

Для зміни положення спинки:

— натиснути руками одночасно на задні крайки фіксаторів. При цьому фіксатор бічним вирізом у подовжньому прорізі вийде з зачеплення зі штирем спинки;

— зрушити (уперед, назад) спинку, не відпускаючи фіксаторів. Подальше переміщення спинки виконується без впливу на фіксатор.

Повернення спинки в робоче положення виконується простим зрушенням — фіксатори автоматично встановлюються на штирі під дією пружини.

Кут нахилу спинки в робочому положенні регулюється муфтами.

Для запобігання сидінь від ушкоджень на них установлені захисні чохли.