Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МГ 1.1.doc
Скачиваний:
733
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
22.84 Mб
Скачать

Паливні баки

Паливні баки служать для збереження і транспортування палива в машині. Вони встановлені в кормі по лівому і правому бортах машини. Кріплення баків до постелі і кормового листа корпусу здійснюється стяжними стрічками.

1-електричний дачик рівня палива;

2-штуцер зливу палива;

3-рукав заправ очної горловони;

4-заправочна горловина;

5-повітряний фільтр;

6-пробка; 7-трійник; 8-шланг;

9,13,26-стяжні срічки;

10-стріжневий показник рівня палива;

11-трубка показника палива з відбивачем;

12-хомут; 14-зливний клапан;

15-фланець; 16-паливоприйомна трубка;

17-перегородка; 18-смітявідбивник;

19-стакан клапану; 20-пружина;

21,28-прокладки; 22-клапан;

23-зливна пробка; 24-гайка; 25-кільце;

27-корпус паливного баку.

Для зливу відстою і палива з паливного баку служить клапан зливу, що забезпечує злив без попадання палива на руки й одяг.

Заправна горловина з'єднується з корпусом баку гумовим рукавом і хомутами. У заправну горловину встановлюється трубка покажчика палива з відбивачем, що запобігає виплескуванню палива з баків при заправці. Горловина закривається герметичною пробкою. З'єднання паливних баків з атмосферою здійснюється через повітряний фільтр. Забір палива з баків здійснюється через паливоприймальні трубки із сітчастими фільтрами.

Паливоміри

Кількість палива в баках контролюється електричним покажчиком, розташованим на щитку приладів механіка-водія. Датчики рівня палива встановлені в паливних баках. Підключення покажчика до датчиків здійснюється перемикачем, що може займати одне з двох положень: ліве — при вимірі кількості палива в лівому баці і праве — при вимірі кількості палива в правому баці. Перемикач розташований на щитку приладів механіка-водія.

Паливні баки обладнані також стрижневими покажчиками рівня палива, розташованими в заправних горловинах

Паливні крани

У паливній системі встановлені два паливних крани. Кран призначений для переключення системи на забір палива з лівого або правого паливного бака, а кран — для зливу надлишків палива із системи живлення в той бак, з якого відбувається його забір. Привод обох кранів зблокований, тому переключення їх на кожній з паливних баків виконувати одною рукояткою. Обидві рукоятки розташовані на перегородці відділення силової установки з боку бойового відділення. На перегородці розташована інструкційна табличка, якою треба керуватися при роботі кранами.

Якщо поворот однієї з рукояток буде утруднений, то повертати необхідно одночасно обома рукоятками убік того самого бака (правого або лівого).

Паливні фільтри Фільтр грубого очистки палива

Фільтр грубого очистки палива попередньо очищає паливо, що надходить у паливний насос низького тиску. Він встановлений в усмоктувальній магістралі системи живлення. Стакан з'єднаний з корпусом чотирма болтами й ущільнений кільцем. У стакані є зливальна пробка. Паливо з паливного бака надходить у стакан. Великі сторонні частки і вода збираються в нижній частині стакану. З верхньої частини паливо через фільтруючу сітку подається до паливного насосу низького тиску.

1-зливна пробка;

2-стакан;

3-заспокоювач;

4-фільтруюча сітка;

5-відбивач;

6-розподільник;

7-болт;

8-фланець;

9-ущільнююче кільце;

10-корпус.