Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МГ 1.1.doc
Скачиваний:
732
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
22.84 Mб
Скачать

Підлога башти і її підвіска

Підлога прзначена - для кріплення вузлів і агрегатів бойового відділення і являє собою підвісну платформу, що обертається разом з баштою.

Підлога складається - з двох штампованих, склеплених між собою листів, внутрішня порожнина між якими заповнена пінопластом.

Підлога з'єднується шарнірно з баштою за допомогою чотирьох тяг і водила. Дві тяги кріпляться до кронштейнів, установленим на підлозі, а дві тяги і водило — до верхньої частини магазина, жорстко закріпленого на підлозі.

При повороті башти кільце підлоги обкатується по роликах, що центрують, встановленим у кронштейнах, закріплених на днище корпусу машини.

Сидіння командира й оператора

Сидіння кріпляться до підлоги бойового відділення і магазину гармати: командира — у правій частині башти, оператора — у лівій.

Сидіння командира й оператора однакової конструкції і відрізняються тільки діапазоном регулювання по висоті і кронштейнами основи сидіння. Установка сидіння командира на стійку для сидіння оператора і навпаки не допускається.

Сидіння оператора додатково має ремінь, закріплений на спинці і покладений у кишеню на спинці сидіння. Ремінь прзначений для зручності при роботі з пусковою установкою як додаткова опора. Він кріпиться за гачок на даху башти і регулюється по довжині.

При необхідності спинка сидіння може бути складена на основу, для чого зрушити планки до сполучення подовжнього паза планок з віссю і скласти спинку на подушку сидіння.

Для зняття сидіння повернути важіль приблизно на 180о навколо осі і зняти сидіння нагору з труби.

Встановлювати сидіння на трубу до упору і повернути важіль в первісне положення. Переконатися, що стопор ввійшов в отвір у трубі, сидінні не повинне повертатися в горизонтальній площині.

Для регулювання сидінь по висоті (в одне з п'яти положень сидіння .оператора й в одне з чотирьох положень сидіння командира) важіль повернути приблизно на 180° навколо осі, перемістити сидіння нагору або вниз і зафіксувати в необхідному положенні поворотом важеля в первісне положення.

Висновок:

  1. Башта призначена для розміщення в ній командира машини, навідника - оператора, гармати, кулемету, прицілів, приладів спостереження, агрегатів і механізмів.

  2. Башта, як і броньований корпус машини, проста по конструкції, надійна захищає командира машини, навідника - оператора від звичайної зброї та ЗМУ.

Можливі несправності корпуса та башти

Несправність

Причина несправності

Спосіб усунення несправності

Просочування води через пробки, кришки люків

Неправильне укладання або знос гумових прокладок, або їхнє ушкодження

Відкрити кришки люків і перевірити стан прокладок, якщо необхідно замінити їх

Недостатнє затягування болтів кришок, пробок і замків люків

Затягти болти кришок і пробки люків

Водовідбивний щиток не прилягає до лобового листа

Попадання сторонніх предметів або велике скупчення бруду

Очистити лобовий лист від сторонніх предметів або від бруду

Мимовільно відкриваються або туго закриваються замки кришок люків башти

Ослаблено пружину фіксатора замка або забруднені деталі фіксатора

Замінити пружину фіксатора: Промити деталі фіксатора

Підлога бойового відділення не обертається або обертається з великим зусиллям

Заклинено підлогу внаслідок попадання сторонніх предметів між ним і днищем корпусу

Забрати предмети, що заважають обертанню підлоги

Висновок: Знання можливих несправностей продовжує строк експлуатації машини за рахунок свєчасного виявлення та правильного усуненя.

Загальний висновок:

  1. Завдяки щільній компоновці в БМП-2 досягнуті нормальні ергономічні умови розташування екіпажу та десанту з можливістю використання особистої зброї при мінімальних габаритних розмірах машини.

  2. Броньований корпус, башта та спеціальне обладнання БМП-2 забезпечує високу захищеність особового складу як від звичайної зброї, так і від зброї масового ураження, а також високу живучість машин.