Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МГ 1.1.doc
Скачиваний:
732
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
22.84 Mб
Скачать

Корпусу бмп-2.

1-водовідбивний щит; 2-ребристий лист; 3-скоба; 4-стопор; 5-нижній похилий лист;

6-пробка отвору для заправки мастилом КП; 7-кришка люку механіка водія; 8- кришка люку для доступу до двигуна; 9-зйомний дах; 10-ковпак зворотнього клапану викиду води носовим відкачуючим насосом; 11-пробка отвору для заправки мастильного баку; 12-пробка отвору для заправки охолоджуючою рідиною; 13-сітка над жалюзі;14-сітка над засувками ежектора; 15-перегородка силового відділення; 16-ковпак зворотнього клапану викиду води з силового відділення; 17-рукоядка лючка для викиду газів з підігрівача; 18-днище; 19-кільцевий повітре від; 20-підбаштовий лист; 21-бортовий габаритний ліхтар; 22,50-ковпаки клапанів витяжних вентиляторів; 23,60-шахти для ТНПО-170А; 24-шахти для повітре забірної труби; 25,33-пробки отворів для заправки паливних баків; 26-кришка люку десантного віділення; 27-торсіон; 28-полиця крила; 29-кормовий габаритний ліхтар; 30- ковпак зворотнього клапану викиду води кормовим відкачуючим насосом; 31-двері баки; 32-стоп сигнал; 34-захисний кожух приладу ТНПО-170А; 35-броньова кришка амбразури для стрільби з автомата; 36-сектор; 37-буксирний гак; 38-стопор; 39-проушина для кріплення машини при транспортуванні; 40-відбійник; 41-отвір для кривошипу направляючого колеса; 42-направляючий аппарат; 43-направляюча очисника; 44-задня частина крила; 45-кронштейн пружиного упору; 46-кронштейн підвіски; 47-фланець для кріплення підтримуючого катка; 48,56-броньові кришки амбразур для стрільби з кулемета і автоматв; 49-кронштейн гумового упору; 51-поручень; 52-середня частина крила;53-кришка люку для доступу до фільтру ФВУ; 54-кришка люку десантника; 55-ковпак цеклону ВЗУ; 57-обмежувач; 58-кронштейн кріплення гідро амортизатора; 59-відбійник гусениці; 61-передня частина крила; 62-передній габаритний ліхтар; 63-поплавок; 64-огорожа фари; 65-штуцера; 66-хомут; 67,69-проушини; 68-бонка; 70-платик

Броньовий корпус машини прзначені - для розміщення і захисту екіпажа, озброєння, боєприпасів, агрегатів і механізмів машини від поразки вогнем противника, для захисту екіпажа від проникаючої радіації ядерного вибуху, від пилоподібних радіоактивних речовин, наведеної радіації, дії отруйних речовин і бактеріальних засобів.

Корпус є кістяком, що з'єднує в єдине ціле всі агрегати і механізми машини, сприймає навантаження, що виникають при русі, подоланні перешкод і стрільбі, і, крім того, забезпечує необхідний запас плавучості машини.

Корпус являє собою - коробку, зварену зі сталевих броньових листів.

З зовнішньої сторони до нижнього, похилого листа носової частини машини приварюються буксирні гаки з пружинними защібками і провушинами для кріплення машини при транспортуванні, платики і провушини для кріплення устаткування, що тралить.

У верхньому похилому листі є проріз, що закривається відкидним ребристим листом. Ребристий лист з'єднується з верхнім похилим листом корпуса шарнірно двома скобами і кріпиться болтами.

По бортах машини приварені обмежувачі для зменшення вигину передніх балансирів, відбійники гусениць для виключення ушкодження корпуса передніх гідроамортизаторів гребнями гусениць, а також кронштейни і фланці для кріплення вузлів ходової частини.

На передніх похилих листах приварені штуцера для з'єднання пневмосистеми устаткування, що тралить, із пневмосистемою машини, на бічних листах — хомути для кріплення штанг устаткування, що тралить.

На верхніх бортових листах виконані амбразури для установки і ведення вогню з кулеметів ПК і автоматів АКМ. Амбразури закриваються броньовими кришками.

На броньовому листі кормової частини приварені кронштейни для кріплення дверей і провушини для кріплення машини при транспортуванні.

Дах корпуса складається зі з’ємного даху і нез’ємних листів. У даху передбачені люки для доступу до двигуна, для входу і виходу екіпажу і десанту, отвору для заправлення ПММ і охолоджуючої рідини, для установки габаритних ліхтарів, повітрезабірної труби, шахти для установки приладів спостереження. З лівої сторони корпуса приварені поручні.

На даху корпуса в десантному відділенні і на всіх кришках люків із внутрішньої сторони встановлена підбивка, що підвищує захист екіпажу від проникаючої радіації.

Днище корпуса виконане з листів легованої сталі. Для обслуговування агрегатів машини в днищі є отвори з пробками і лючки, закриті кришками. Герметичність лючків і отворів забезпечується гумовими прокладками.

Для поліпшення умов населеності екіпажу силове відділення ізольоване від інших відділень машини теплозвукозахистною перегородкою.

У перегородці передбачені люки, закриті кришками для доступу до вузлів силового відділення, отвору для тяг приводів керування, проводів електроустаткування, сполучного вала КП.

На перегородці з боку бойового відділення є кишеня повітроводу, що з'єднаний патрубком з повітреочищувачем. Патрубок закритий сіткою і кришкою. У нижній частині кишені з боку силового відділення є клапани для зливу води, що потрапила разом з повітрям.

Крім того, на корпусі приварені інші деталі для кріплення устаткування машини і деталі, що забезпечують твердість корпуса.