Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МГ 1.1.doc
Скачиваний:
732
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
22.84 Mб
Скачать

Люк над двигуном

Кришка люка шарнірно з'єднана з дахом і кріпиться до неї болтами. Герметичність забезпечується гумовим ущільненням кришки. Для відкривання кришки люка відвернути болти і підняти її за кільце.

Лючок підігрівача

Лючок підігрівача розташований на днищі корпуса і призначений - для випуску газів при роботі котла підігрівача.

Лючок закривається кришкою. На верхній кінець осі кришки навернені гайка і закріплений важіль. Вісь і кришка мають ущільнення. Закрите положення кришки лючка фіксується гайкою, а відкрите — стопором.

Для відкривання лючка відвернути гайку, встановлену під важелем, що має ліву різьбу, і повернути важіль від борту до упору. Кришка лючка буде закрита і затягнута, якщо повернути важіль до упору болта в упор і завернути гайку.

Двері

Двері розташовані в кормовій частині машини. Вони виконані з броньової сталі, мають шахти для установки приладів ТНПО-170А, а в лівих дверях кульову опору для ведення вогню з автомата. Конструктивно двері виконані порожніми і прзначені одночасно паливними баками. Для заправки палива прзначені заправні горловини, що закриваються пробками.

Двері закриваються замками. Замки встановлені в отворах обох дверей і однакові по будові. Кожен замок складається з вставки, привареної в отвір дверей, засувки й осі. На осі встановлені пружина, обгінна муфта і два важелі — внутрішній і зовнішній.

Для щільного задраювання дверей при русі на плаву повернути штурвал по ходу годинникової стрілки. Обертання передається на гвинт, що переміщає притиск. Двері підтягуються. Для відкривання дверей зсередини повернути штурвал проти ходу годинникової стрілки до відмовлення, натиснути на кнопку і повернути важіль вниз. При цьому повертаються вісь, важіль і зовнішній важіль, вісь закручує пружину, а важіль, стискаючи пружину, відводить засувку.

Якщо важіль буде відпущений, пружина, розкручуючи, поверне вісь у вихідне положення. Вісь, у свою чергу, відведе важіль і звільнить пружину, що висуне засувку.

Для відкривання дверей зовні машини (при закрученому фіксаторі) спеціальним ключем розстопорити фіксатор важеля і повернути важіль вниз. Відкрити двері до установки на стопор. Перш ніж закрити двері, необхідно зняти їх зі стопора: зовні машини — натисканням на стопор, зсередини — натисканням на кнопку. При натисканні на кнопку дверей попередньо відіпхнути від себе убік відкривання.

Крила корпусу з направляючим апаратом

Крила прзначені - для підвищення запасу плавучості, а разом з направляючим апаратом — для підвищення швидкості руху машини на плаву.

Кожне крило складається - з трьох частин коробчатого типу, виконаних з листів алюмінієвого сплаву, і поплавка зі сталевих листів.

Для збереження запасу плавучості машини (при ушкодженні або пробитті листів крил) внутрішні порожнини крил і поплавків заповнені водонепоглинаючим матеріалом.

Крила кріпляться до корпуса болтами з відкидними шайбами, а між собою частини крил з'єднуються планками і болтами.

Направляючий апарат складається з корпуса і п'яти жорстко закріплених на ньому лопаток. Апарат кріпиться до борту і до полиці корпуса.