Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МГ 1.1.doc
Скачиваний:
732
Добавлен:
24.11.2018
Размер:
22.84 Mб
Скачать

Паливні фільтри

Фільтр грубої очистки — щілинного типу, призначений для попереднього очищення палива від механічних домішок перед надходженням його в паливопідкачуючий насос. Він складається з фільтруючого елементу, стакану, корпусу, кришки з вхідним і вихідним штуцерами. Фільтр грубої очистки встановлений у силовому відділенні.

Паливо через вхідний штуцер надходить у порожнину між фільтруючим елементом і корпусом фільтру, звідки через зазори фільтруючого елементу, очищаючись від механічних часток, надходить у вихідний штуцер.

1-гайка;

2,9-вихідний і вхідний штуцера;

3-кришка фільтру;

4,5-ущільнення;

6-фільтруючий елемент;

7-стакан фільтруючого елементу;

8-корпус філтру;

10-кронштейн кріплення фільтру;

Паливний фільтр тонкої очистки служить для очищення палива від механічних домішок і відводу повітря, що потрапило в паливну систему. Фільтр розташований між блоками циліндрів двигуна. Основними частинами фільтра є корпус, набір картонних фільтруючих пластин, розділених капроновими (або картонними) вхідними і вихідними проставками, пружина, шовковий чохол, надягнутий на металеву сітку, зворотний клапан, кришка, що стяжним стрижнем і гайкою кріпиться до корпусу фільтра. Порожнини фільтрованого і нефільтрованого палива роз'єднані сальником і ущільнювальним кільцем. Паливо надходить через вхідний штуцер у порожнину між фільтруючим елементом і корпусом фільтру. Наявне у паливі повітря піднімається у верхню частину порожнини фільтру і через зворотній клапан, що відкривається під дією тиску,

створюваного БЦН або паливопідкачуючим насосом при працюючому двигуні, разом з частиною палива відводиться через дренажний трубопровід у паливний бак. Проходячи через проставки, картонні пластини, чохол і сітку, паливо очищається і по каналах у стяжному стрижні й у корпусі фільтру надходить до вихідного штуцеру.

11-прокладка; 12-кришка фільтру; 13-гайка; 14,22-ущіль-нюючі кільця; 15-пружина; 16-сальник; 17-корпус; 18-зворотній клапан;19-вхідна проставка; 20-вихідна проставка; 21-стяжний стрижень;23-сітка; 24-шовковий чохол; 25-картонні фільтруючі пластини;

Паливопідкачуючий насос двигуна.

Призначений для подачі палива від паливних баків до паливного насосу високого тиску, поршневого типу.

Розміщений на корпусі паливного насосу високого тиску. Привід насосу здійснюється від ексцентрика кулачкового валу паливного насосу.

Паливний насос високого тиску.

Призначений для подачі під тиском до форсунки кожного циліндру в необхідні моменти визначених порцій палива.

Розміщений разом з регулятором числа обертів та паливопідкачуючим насосом в розвалі блоків двигуна і кріпиться двома болтами і бугелем.

Будова: корпус, кулачковий вал, шість насосних секцій, регулятор, привід управління.

Кулачковий вал насосу має 3 кулачка для приводу насосних секцій ( через кожні 60о ) та ексцентрик для приводу паливопідкачуючого насосу.

Насосна секція складається з: плунжера, гільзи плунжера, обертової гільзи, корпуса магнітного клапана, магнітного клапана, рейки паливного насосу, корпуса штовхача, пружини плунжера, ролика штовхача, осі штовхача.

1-стопорний гвинт гільзи плунжера; 2-трубка відводу повітря і палива; 3-кришка; 4-фільт-руючий елемент; 5-кор-пус мастильного філь-тру; 6-кулачковий вал; 7-паливо підкачу-вальний насос; 8-фіксуючий гвинт штовхача; 9-корпус паливного насосу; 10-штифт; 11-нижні тарілки пружин; 12-плунжер; 13,34-гайки; 14-гільза плунжера; 15-зубчастий вінець; 16-верх-ня тарілка пружини; 17-поворотна гільза; 18-пружина плунжера; 19-рейка; 20-болт штовхача; 21-контргайка; 22-рол-ік штовхача; 23-корпус штовхача; 24-голь-чатий підшипник; 25-конічна тарілка; 26,36-упори; 27-різьбова гільза упору; 28-глуха гайка; 29-крестовина регулятора; 30-тарілка регулятора; 31-упорний шарі-копідшипник; 32-важіль регулятора;33-шар регулятора; 35,44-вілі важелів; 37-ролик; 38-ланка рейки; 39-кришка; 40-пружина; 41-корпус регулятора; 42-важіль пружини; 43-важ-іль керування; 45-нагнітаючі клапани; 46-трубопровід;